לאור הבקשות - מאמר חדש

Animus1539

New member
אני חושב אחרת...

"מכשפה שיכולה לרפא,יכולה להרעיל" - זה לא אומר שהיא חייבת, זה לא אומר שהיא רוצה... כל מה שזה אומר זה שצריך את כל הידע על מנת לדעת משהו באמת, אם היא לא תדע מה כל רעל עושה ואיך לזהות אותו, היא לא תוכל לרפא את הבעיה. על אותו משקל, רופא מערבי מודרני צריך לדעת על כל סוגי החיידקים והוירוסים על מנת שיוכל לרפא את מטופליו - זה לא אומר שהוא הולך ומדביק את כולם באבולה - הוא יכול - יש לו את הידע - אבל למה שהוא יעשה כזה דבר? זה נוגד את מהות תפקידו... אדם לא יכול לבוא ולומר שהוא יפגע במישהו על דעת עצמו... כמה רב-מג שלא יהיה, אין לו את כל התמונה לפניו... בשביל זה יש אלים...

RainBird

New member
אבל מכשפה היא אינה רופאה. היא לא באה לעולם כדי לרפא (בלבד).

לורליין

New member
גם רופאה היא מכשפה

אז אתה תכין תה מצמחים אלה ואחרים לכאב גרון והרופאה תתן לך סירופ נגד שיעול (אוי הזוועה של גיל 4...).. הכל בסופו של דבר הוא קסם.. מכשפה באה לעולם בדיוק לאותה המטרה שבאו שאר בני האדם (אני עדיין בברורים לגבי העניין הזה אבל אני דיי בטוחה שכולנו פה כדי לחיות ולאהוב) הקסם (כמה שאני אוהבת את הצליל של המילה) הוא זה שמשנה דברים. אין לו "מטרה" מלבד לשנות את הקיים. המכשפה היא זו שיכולה לכוון אותו לתוצאה מסויימת.. אם היא פוגעת במישהו זה מרצונה ולא כי זאת הסיבה להולדתה או תכלית הקסם. נעזוב את עניין החוק - תעשה מה שתרצה כל עוד אחר לא נפגע. תסתכל על זה בדרך הפשוטה - אתה הילד של האלה בדיוק כמו השאר. מה נותן לך את הזכות לפגוע בילד אחר שלה? גם אם יש לך את הכוח והדרך והמניע - אין לך את הזכות.

RainBird

New member
מה נותן לך זכות לרפא את הילדים שהאלה פוצעת? על אותו משקל. מה נותן לך זכות ליצור שינוי כלשהו? בטבע יש אהבה ואכזריות לצד חמלה ואונס. הסיבה היחידה שיש משהו מכל זה היא כי יש את הכוח לבצע את זה. האלה לא שופטת את הנחש שמכיש, או את האריה שאוכל את גוריו של הזכר הקודם. תכלית המאגיה והקסם היא שתשתמשי בו אם את יכולה. לטוב או לרע? זה כבר מהות המצפון האישי שלך ולא חוק טבע. ארדן.

gwizard

New member
כולם פה בשביל

לחיות ולאהוב, למות ולשנוא כי בלי לדעת מה זה "רע" אי אפשר לדעת מה זה "טוב" כי המטרה של כולנו היא התנסות והתנסות זה אומר על כל סוגיה, רעות כטובות. כי אומנם כולנו אלים בפני עצמנו, אך הברירה החופשית הינה בידינו לעשות כל אשר ברצוננו על פני האדמה הזו.

hence

New member
ומי נתן לך רשיון להיות גנן?

לרפא, כשמבקשים. להשתמש בכוח בשביל לפגוע כי לדעתך זה יועיל ואתה יודע מה טוב יותר בשבילו? כי לדעתך זה יעזור לו לצמוח..? אם זו לא יהירות..

RainBird

New member
זו יהירות, אני לא מכחיש. מצד שני אני הוכחתי את עצמי מול האלים ושיררתתי את הקהילה שלי במשך שנים כמכשפה. אפשר לומר דבר דומה עליך תמהני? ארדן.

gwizard

New member
אני לא צריך אישור

כי: א. אני לא שואל אף אחד מה מותר לי ומה אסור. בשביל זה יש חוקים, מוסר אישי ואלים איתם אני יכול להתייעץ ולקבל הכוונה. ב. לא תמיד מרפאים לפי בקשה. אם תדרוס אותך מכונית ואתה לא תהיה בהכרה אז רופאים ינסו להציל אותך גם בלי האישור שלך. הטבע לא שואל אותך האם מתאים לך שהיום יהיה שרב ומחר גשם. האלים לא שואלים אותך האם זה נראה לך שמחר אמא שלך תמות. וכך, גם אני לא שואל אותך האם אתה מסכים לכך שאני אעשה כישוף זה או אחר, עליך או על מישהו אחר.

לורליין

New member
השוואה מעניינת

אתה לא שואל אף אחד אבל יש חוקים. הרי החוקים נקבעו ע"י מישהו.. " האלים לא שואלים אם זה נראה לך שמחר אמא שלך תמות" אתה אומר שכל דבר, אבל כל דבר, נעשה ע"י האלים? אני חושבת שהכל נברא במטרה להבנות. האלה יצרה את הטבע ומשם הדברים זורמים מעצמם והאלים מתערבים מדי פעם, אם מרצונם ואם מבקשה שלך, מנתבים את המים לנחל זה או אחר. ארועים כמו מוות של אם (אני מניחה שלא התכוונת למוות מזקנה) הוא לא מהאלים. קשה לי להאמין שהאלים יתערבו ויגרמו לכל כך הרבה כאב וסבל לאלה שלא עשו רע לאיש. לעומת האלים, בני האדם מטבעם יכולים להרע לאחר מבלי לחשוב פעמיים. העובדה שיש לך כוח לשנות לא אומרת שאתה אל או סוג של אל. אתה חלק מהטבע תרצה או לא.

gwizard

New member
הסבר

לפי התיאולוגיה של המסורת הקורליאנית, ראיית עולם שאותה חלקתי עימם בלי יודעין עוד לפני, האלה והאל מייצגים את כל היקום. כל אדם, חיה, אבן או בעצם כל דבר הם חלקים של האלה. כאשר אני אומר נעשו ע"י האלים זה כולל אותנו כאנשים וזה גם כולל את האלים כיישויות בעלות רמה יותר גבוהה (כן זה הסבר מעפן, אבל אני לא יכול להרחיב יותר מזה כרגע). טוב ורע הם מושגים אנושיים, מבחינת טבע,יקום והאלים אין דבר כזה. יש משוואה מטמטית של סיבה ותוצאה. מוסר לא קיים ברמה רוחנית, מוסר קיים רק החל מהרמה המנטלית. כל דבר אשר קורה הינו מן האלים כי כל דבר אשר קיים הינו מהאלים. נכון, לנו ברירה חופשית בנוגע לאילו ברירות לממש ואילו לא, אך התוצאות למעשינו ולא משנה מה אנו עושים, כתובות מראש. הכוונה היא לא גורל קבוע ולא ניתן לשינוי, אלא "לורליין כותבת בפורום ואלון מגיב". כזה סוג של תוצאה. אני כן אל וגם את וגם כל אחד אחר כי כולנו חלק מן האלה האם. חשבת פעם למה קוראים לה האלה האם ? בדיוק בגלל זה. נ.ב. כאשר אמרתי חוקים התכוונתי לחוקי החברה. אם אני לא מסכים עם חוקי החברה אז או שאני עובר עליהם, נהיה פושע וחייב לצפות לעונש; או שאני עוזב את המסגרת החברתית למקום אחר בו החוקים כן לרוחי או שאני מגביל את עצמי לחוקים וחי לפיהם.

gwizard

New member
תוספת לגבי חוקים

מכשפה, לעומת אדם פשוט, יוצרת את המציאות שלה ע"י, בין השאר, כיפוף החוקים (חברתיים) הקיימים. למכשפה אין חוק ואין דין כי המכשפה היא התווך שבין האדם לאלים גם במובן של כוח וגם במובנים אחרים. עשה ככל שתרצה יהי כל החוק - כתב קראולי. בוויקה עטפו את זה בקצת מוסר אומנם, אך לא לכך התכוון קראולי כאשר כתב את המשפט לראשונה.

לורליין

New member
אז מה שאתה אומר בעצם

בטבע יש דבר כזה טוב ורע. אבל אתה מכליל את כל החיות (ובתוכן בני האדם). טוב ורע זה מושגים סובייקטיבים לכל חיה. ברור שהכל קשור להשרדות וגם החוקים הכביכול מוסריים קשורים להשרדות - הפרט, הקבוצה, החברה, הידע והעתיד הרצוי. אצל העורבים תמצא שהדבר הטוב והנכון זה להשאר עם אותו בן הזוג כל החיים ומצד שני אין כלל בעיה להפקיר את הצאצאים. אצל הדובים, תמצא שהנקבה תגן על צאצאיה במחיר נפשה אבל לא תזכר בזכר אף לא לרגע. וסה"כ, בטבע כולו תמצא שהכל נעשה למען השרדות. אצל בני האדם זה שונה. אנחנו מודעים לכוח שיש לנו ואנחנו משתמשים בה להרע לאנשים ולא בכדי לשרוד, סתם כי יש לנו אותו וזה לא נכון לדעתי. היתה איזה פרסומת בטלוויזיה אתמול לגבי הסרט "אפוקליפסה עכשיו" (נראה לי ..) ונאמר שם משפט חכם "היה לנו יותר מדי כסף, היתה לנו יותר מדי טכנולוגיה.. (וכן הלאה..) ובסוף איבדנו את שפיותנו" - זו הטענה שלי. לבני אדם (ולמכשפות בפרט) יש כוח והם משתמשים בו להרע מבלי סיבה, רק בגלל שיש להם אותו.

RainBird

New member
זה לא מה שהוא אומר. הוא אומר שברמה הרוחנית (והטבעית) אין טוב או רע. הוא אומר הרע והטוב בא רק ברמה המנטלית והמחשבתית. דייהנו, את חושבת שזה רע, לפיכך זה רע. עם הזמן החברה (ולא הטבע) קבעה חוקים ומסורות בנוגע לטוב ורע. מכיוון שמכשפה אינה שייכת לנורמה הזאת, החוקים עליה לא עובדים.

gwizard

New member
לא, זה לא מה שאני אומר

אולי הייתי צריך לנקד נכון. "טוב ורע הם מושגים אנושיים. מבחינת טבע, יקום והאלים אין דבר כזה." מה לא ברור במשפט הזה ?

לורליין

New member
התייחסתי לזה

בדוגמא מהעולם החי לגבי העובדה שמושג הטוב והרע קיימים אבל כיוון שזה לא בהכרח תואם את ערכי המוסר של המין האנושי זה לא נכנס לקטגוריה.. ולמה בדיוק אצל האלים והיקום אין דבר כזה? כמובן שפשוט יותר לא להאמין בקארמה.. ככה תעשה כל מה שתרצה בלי דין וחשבון ובלי להתחשב באף אחד חוץ מעצמך (news flash honey אתה לא היחיד על הכוכב הזה ושאר המכשפות גם לא היצורים היחידים) לא משנה כמה כוח יש למכשפה. היא שייכת למין האנושי ומתוקף לידתה והשתייכותה חוקי המוסר המינמלים שתקפים לגבי כל אדם ואדם חלים גם עליה)

gwizard

New member
תתבגרי

א. אני כן מאמין בקארמה וגם בחוק השלושה. רק שאני לא רואה את זה כעונש, אלא כפעולת איזון. הכל נובע מאותן משוואות אנרגטיות מהם הכל התחיל. ב. את ילדה פאראנוידית שחושבת שכולם מנסים לתפוס אותך. News flash honey, אם תמשיכי להאמין בזה - זה יקרה. ג. שימי את המרדנות נעורים ואת ההתלהבות בצד בבקשה וקראי שוב את ההודעות במטרה להבין את מה שמנסים להסביר לך, לא במטרה למצוא איך לתקוף אותי או את ארדן. ברגע שתשני את הגישה - העולם סביבך ישתנה. ד. מכשפה היא אומנם שייכת למין האנושי, אך אין דבר כזה מוסר לכל בני אדם. יש מוסר אישי, יש חוקים חברתיים פר אזור גיאוגרפי מסויים ויש הסכמים בינלאומיים. מאגיה = שינוי מציאות בהתאם לרצון. מכשפה = אדם אשר יוצר את המציאות בעזרת ובהתאם לרצונו. מה קשור מוסר בכלל ?

לורליין

New member
אתה קודם

א. אם אתה מאמין בקארמה ("איזון") אז אם תפגע במישהו, אתה לא מאמין שגם אתה תפגע בסופו של דבר? ב. אין לי מושג מאיפה הבאת את זה, אבל כמו שאמרתי בפעם האחרונה שהגענו לעניין הזה - אני לא מעוניינת לעזור לך להפוך את הפורום הזה לשדה מלחמה אז אני פשוט אתעלם מזה ג. ראה סעיף ואני לא התקפתי אף אחד ממכם, כשכותבים אי אפשר להכניס את נימת הדיבור, אז אולי הבנת לא נכון. הגישה שלי מצויינת והעולם שלי מצויין, אין לי שום רצון לשנות אותו. ד. "יוצר את המציאות בעזרת ובהתאם לרצונו" זה תאור של אדם בעל דעה ואופי. מוסר קשור לעובדה שבסופו של יום מכשפה היא אדם והחוקים חלים גם עליה (לא לרצוח וכדומה וכן אני לוקחת את הדוגמא הקיצונית יותר)

RainBird

New member
בואי נדבר קרמה. את יודעת שלפי חוקי הקרמה המקוריים, אם מישהו מבטיח לך משהו ולא מקיים, דמו ונשמתו שייכים לך? זאת אומרת שכל מכשף הודי שחי לפי הקרמה (הכביכול נקיה ומוסרית) יכול לפשוט את עורך על זה שלא ניקית לו את החדר בזמן שהבטחת. ב. את זאת שטוענת שאת נתונה לרדיפה מאנשים סביבך שלומדים על אמונתך. הוא הקצין, אבל זה המקור. ג. לא מרגיש מותקף (למרות הדימוי של הm16). ד. האדם הוא חלק ממכשפה, כן אבל לא החלק היחיד. המכשפה היא אלוהית בחלקה (אם מדברים על גילויי פנים) וגם יש בה חלקים לא כ"כ אנושיים. לדוגמא, כשהחברה הטובה שלך תבוא ותבכה לך שעות על גבי שעות כמה היא רוצה שבחור X יאהב אותה, את בקור לא אנושי תגידי לה שאת לא תטילי עבורה לחש אהבה, למרות הדמעות שלה. ועבורה את תהיי לא אנושית כמו סלע לצורך העיניין. גם אם תסבירי לה היא עדיין לא תבין, או שהרגש יערפל אותה. וגם אני רוצה לציין שיש מעט מאוד קללות שמטרתן להרוג. לעוסקים בכישוף המוות הרבה יותר ברור מכל הבחינות ולאו דווקא נחשב כעונש. אם רוצים למשל למנוע מאדם לעשות משהו יש binding וגם לחשים משתקים (מצאתי אחד ממש חמוד לאחרונה...) בקיצור חוק של קללות- never go for the kill if you can go for the pain.

לורליין

New member
../images/Emo20.gif, סתם כי אני אוהבת פרחים

קראתי את מה ששלחת. מעניין ובערך בא להגיד מה שאמרתי, רק בניסוח נכון יותר. אני מסכימה עם זה לחלוטין. הבטחת - עליך לקיים. ב. הראתי אז את הצד השלילי כדי להראות שזה קיים גם אם מתעלמים מזה. רוב החברים שלי אולי לא מבינים למה, אבל הם מקבלים את זה בלי בעיה. 2 חברים שלי החליטו שהם מאמצים את דרכי כי הם מאמינים שזה הדבר הנכון בעבורם. את אלה שזה הפריע להם אישית כבר לא ראיתי מזמן - בחרתי להתרחק מהם, לכן נכון להיום סביבתי נחמדה מאוד. אבל החברה הישראלית בכללותה היא דיי נגד (אני לא חוזרת לדיון ההוא!!!) ג. אתה לא מרגיש מותקף כי אתה לא ילד בן 10 שמחפש ריבים. אני שמחה שכוונתי לא היתה להתקיף. ד. אני דווקא רואה בזה שאני לא אנסה לעזור לה באופן המבוקש משהו מאוד אנושי. אהבה שבאה מרצונו של אדם ולא בגלל התערבות חיצונית היא האהבה היפה והאמיתית ביותר והנכונה ביותר. אני עדיין לא מבינה כמה אפשר לשנוא כדי לרצות לפגוע במישהו ולגרום לו לכאב.

למעלה