לאור השתתפותי הערה בפורום ברית

oren*

New member
לאור השתתפותי הערה בפורום ברית

מילה בעד ונגד, מהי עמדתכם/ן בנוגע לאיברי מין ערלים? מי ניסה/ניסתה? האם היו קשיי תפעול מיוחדים? בעיות הסתגלות? או בקיצור - האם הבן שלי יסבול מחיי מין צחיחים רק משום חוסר רצוני לבצע בגופו את טקס הברית?

אממ...

לי אישית היו כמה פגישות עם אברי מין לא חתוכים. זה מעניין, מזכיר קצת בולבול של
.. אבל לא נושך (
). צריך קצת להתרגל לזה. אבל הסרטים הכחולים של בלעמי בדרך כלל גורמים לך להתרגל. זה שינוי מרענן. עמדה של בעד או נגד
אני בעד שיחתכו פה. ככה, שאני סוף סוף הזדיין עם שבדי, לפחות אני אראה את ההבדל.

Yaniv-DC

New member
איכסה פיכסה מלפפון.

דוחה, מגעיל, להקיא מזה. בוא נאמר שאם הבן שלך היה יותר קרוב לגילי (אני מניח שיש לו עוד כמה שנים להוולד) והיה רוצה אותי, הוא היה צריך לחפש ילד אחר. וזה אחד היתרונות הגדולים של ארה"ב וחלקים נרחבים בקנדה.

Liroy25

New member
די מגעיל לדעתי

יצא לי לראות את לייב בביקורי בארה"ב, די הגעיל אותי. הזכיר לי את הכלבים האלה עם העור המקופל שתמיד בא לי לגהץ אותם. חיי מין צחיחים? לגבי זה אני לא ממש מסכים וזאת מאחר ולא נתקלתי באיזה שהוא מחקר מעמיק שטוען שאכן ישנה השפעה על חיי מין לאחר החיתוך.

אבא גאה

New member
לא נתקלת? לא אומר שאין מחקר כזה!

חבר´ה יקרים לי עד מאוד. את בני הקטן החלטתי שלא לימול.... והסיבה שנראית כאן לעין כסיבה החזקה ביותר לימול היא הסיבה המעמיקה : "איכס". ובכן, כמובן שאתם אוהבים את מה שהורגלתם אליו, עובדה שמיליוני אירופאים לא חושבים שבולבול לא נימול הוא מגעיל! על יתרונות האיבר הלא נימול נכתבו מחקרים רבים מאוד, הגבר הלא נימול נהנה הרבה יותר ממין מאשר מי שאינו נימול, התחושה שלו באיבר המין גדולה פי כמה מתחושה של איבר נימול. הבעיה העיקרית שאני רואה בברית מילה - היא העובדה שאנו עושים מעשה שאין ממנו דרך חזרה, שאינו רפואי, שהוא חודרני וכואב, שאין לו הצדקה רפואית בילד בן 8 ימים שאין לו שום זכות לומר מה הוא רוצה או לא רוצה והלא מדובר בגופו אחרי הכל!!!! זכותו של אדם על גופו! ויניב - אם הילד שלי יצטרך לחפש ילד אחר בגלל שאיבר מינו לא נימול / בגלל שהצבע של העיניים שלו לא מוצא חן בעיני מישהו / בגלל שיש לו משקפיים / בגלל שהוא יהיה שמן / רזה / גבוה / נמוך.... אז אני מעדיף שיחפש. אבל שוב - לעצם העיניין - ירצה יעשה לא ירצה לא יעשה.

Yaniv-DC

New member
אז בעצם

היות והוא חי במדינת ישראל - דנת אותו "מבלי לשאול" להיות שונה מאחרים... מעניין אותי איך בדיוק בוצעו מחקרי ההנאה המינית (לא נימולים צועקים חזק יותר "כן כן אני גומר?") ואיך זה עומד ביחד למחקרים אחרים סניטריים. לגבי הלא רפואי... יש את האופציה של לעשות את זה בבית חולים, ממש כמו כאן, שכאן ברירת המחדל זה החיתוך (על מנת שלא למול - יש לחתום על טופס מיוחד, אם לא חתמת על כלום - אז חותכים). ירצה יעשה וכו´... נו... בסדר. בגיל 18 שיחתוך... הרבה יותר חכם מאשר בגיל 8 ימים, אין ספק

"איך בוצעו המחקרים"

יניבושקה, קראתי שני מאמרים בעניין וממה שקראתי, אני מבין שהמחקרים נעשו ע"פ רמת הרגישות העצבית שבאיבר המין ובעורלה. יש סוגי עצבים שונים, חלקם "אחראים" על הרגישות המינית. ע"פ אותם מחקרים, בעורלה קיימים עצבים רבי כאלו המוסיפים בהרבה להנאה המינית.

אבא גאה

New member
GIVE ME A BREAK

דנתי אותו להיות שונה? הצחקת אותי - אני צריך להזכיר לך שאני הומו שמגדל ילד.....בכך לא דנתי אותו להיות שונה?? הילד מאומץ בכך לא דנתי אותו להיות שונה? ההורים שלך דנו אותך לגדול כאן??? יש הבדל, יניב בין ל"דון" את הילד כחלק מאורח החיים שלך (מקום מגורים, אמונה, צבע עור, ליקויי ראייה וכו´..) לבין לבצע פעולה חודרנית ו"אלימה" (כן, כן שפשף עינייך) בילד.... לגבי שאר ההודעה שלך - אתה מנסה להיות מצחיק? גברים רבים נימולו בגיל 25/30 ומדווחים על ירידה בהנאה המינית (ומי ישפוט אם לא הם? אתה?) אם תקרא קצת (אם זה מעניין אותך בכלל) תבין שהעורלה מלאה בעצבובים מיניים וכשמורידים אותה רק הגיוני שהתחושה יורדת. יותר מזה - כשהעטרה (הראש של הזין) מכוסה כל הזמן ע"י העטרה הוא נשאר רגיש מאוד, כשהוא נימול ומשתפשף כל הזמן בתחתונים הוא מתכהה וחלק מהתחושה אובדת (נסה ללכת בלי נעליים ותחוש את ההבדל בין כף רגל מוגנת ע"י נעל לבין זו שאינה). תברר שוב, יקירי - ממש בשנים האחרונות אין הדבר מתבצע כך בבתי החולים בארה"ב - תבדוק שוב.... וכן - הרבה יותר חכם שיחתוך בגיל 18 - היו לי טיעונים בהודעה הקודמת שחשבתי שהם מאוד רציניים - לך יש טיעון כלשהוא או שרק רצית לומר
??? אם תרצה לדון בזב אשמח, אך אנא שמור על רמה נאותה ואל תנסה ל"העליב" עם חריצת לשון ולומר לי מה "חכם" או מי צועק יותר חזק. שלך. מצטער (או לא) על הנחישות, אבל זה כאמור נושא שמעסיק אותי!! ותגובות כאלו מרגיזות אותי. יום טוב!

Yaniv-DC

New member
היחיד שמנסה להעליב (ללא הצלחה)

בטון דיבורו המתנשא "יקירי", זה אתה.

אבא גאה

New member
לא ניסיתי להעליב ולכן אני שמח שלא

הצלחתי. "יקירי" אמרתי על סמך חצי היכרות וירטואלית עם דברייך בנושאים שונים בעבר, ולכן הרשיתי לעצמי לומר לך "יקירי".

אנחנו קצת ../images/Emo32.gif פורום, אבל זה חשוב

בעקרון אני מסכים עם אבא גאה, אבל לא בלי לבטים מסוימים. ראשית, מבחינת "לדון" ילד לשוני. יש הבדל אדיר בין גורמי שוני לא נשלטים (צבע עור, ליקויים / יתרונות גופניים (שוני יכול להיות גם חיובי) וכו´) לבין גורמים נשלטים (ביצוע / אי ביצוע מילה, לשלוח את הילד לגן בשמלה הוורודה החביבה עליו וכו´). הנימוק של "הומו שמגדל ילד ולכן הילד הוא שונה" לא כל כך רלוונטי כאן, לדעתי, מכיוון שפעולת ההולדה / אימוץ היא מעשה אגואיסטי לחלוטין מבחינת ההורים (לא, אני לא חושב שנימוק בעד הורות הומולסבית מאמצת של "הצלת" הילד מבית יתומים הוא נימוק רלוונטי), בעוד שמרגע ההולדה / אימוץ כל פעולה צריכה לקחת את טובת הילד (לטווח זמן קצר / ארוך) כשיקול המרכזי (אם כי לא היחיד!). מה לעשות שבחברתנו, סוגים מסויימים של שוני עלולים לפגוע בילד בטווח קצר / ארוך - התעלמות מפגיעה זו רק בגלל שאנחנו מאמינים שהחברה צריכה להיות אחרת היא פגיעה בילד על מזבח אידיאלים (ע"ע הורים שמונעים מילדהם טיפול רפואי כי הם לא "מאמינים" ברפואה הקונבנציונלית, ילדי מתנחלים שנלקחים לטיולים ללא הגנה בטחונית ברחבי ארץ ישראל הקדושה, ילדים פלשתיניים שנשלחים להילחם בכיבוש וכו´ (שלא לדבר על ילדי הציונים שנמצאים בארץ מסוכנת בגלל האידיאלים של ההורים...)). מאידך, החיים לא פשוטים. גם לפעולה שמביאה לכך שהילד שונה, ואולי יסבול חברתית מכך, יש היבטים חיוביים (למשל, חינוך הילד למימוש עצמי אשר ישא פירות כאשר הילד יהיה בוגר יותר). לגבי הגדרת המילה כאקט אלים בילד. אנחנו מבצעים בילדים ותינוקות המון אקטים אלימים כי אנחנו חושבים שזה לטובתם, החל מבדיקות פולשניות, דרך החדרת כימיקלים מזיקים לגוף שלהם (תחליפי חלב למיניהם, אנטיביוטיקות) וכלה בהשתלטות אלימה עליהם ועל מעשיהם. אני לא רואה במילה אקט אלים יותר. לדעתי העיקר במילה הוא אי-הפיכותה, לא טיפות הדם. ולגבי ביצוע המילה בגיל 18 - גם זה לא פתרון מושלם. זכורים לי מחקרים שטענו שביצוע המילה בגיל כזה מביא לא רק לבעיות פסיכולוגיות, אלא גם מבחינה פיזיולוגית הוא יותר בעייתי (אחד מהטיעונים הוא שהורדת הערלה בגיל מאוחר פוגעת בהנאה המינית גם מסיבה פסיכולוגית של הרגשת פגיעה באבר המין וגם מכיוון שחל ניוון בעצבים שכוסו על ידי הערלה ולא נחשפו לגירויים רבים קודם לכן). כמו שאמרתי בתחילה - עקרונית אני מסכים עם אבא גאה ומתנגד לביצוע הברית בילוד. פרקטית - נשמתי לרווחה כשנודע לי שיש לי בת ואני לא צריך לקבל החלטה בנושא. פאקינג חיים קשים. וסליחה אם ההודעה לא נוסחה בבהירות - יש לי נדודי שינה הלילה.

נמרמר24

New member
נימולים - אפשר לנשום לרווחה

חשוב להזכיר שלימול מישהו בגיל 8 ימים או בגיל 25 זה שני דברים שונים לגמרי, גם מבחינת התחושה. כשילד נימול בגיל צעיר המוח שלו עדיין מאוד אלסטי ומסוגל לפצות על אובדן הרגישות בחלק אחד, ע"י הגברת הרגישות בחלק אחר (מה שלא נכון אצל אנשים בוגרים). אז חברי הנימולים, אין לכם מה להרגיש מופסדים, אתם יכולים להוריד לפחות את הדאגה הזו מליבכם... אנחנו נהנים כמו כולם.

1Shir

New member
אני עם רוני. ../images/Emo45.gif

אז מה אם נהוג כאן לעשות ברית מילה לבנים שנולדים? אם לא מוצאים בזה שום היגיון, אין סיבה לעשות את זה רק כי זו הנורמה בארץ. אם הייתם שומעים שבאיזו ארץ נידחת חותכים חלק מהגוף לכל התינוקות שנולדים, אני בספק אם זה היה נראה לכם המעשה הנכון. אם הילד כל כך ירצה להיות כמו כל הילדים בגן, זכותו להביע את רצונו ולעבור את הניתוח בכל גיל שיחפוץ בכך. ולשורה התחתונה- "ואם כולם יקפצו מהגג?!"

assafcohen1

New member
?who cares

i usually don´t. cut, uncut. if he has a nice heart, and he looks atlist o.k., he can even jump into my bad later. if i see that he has an uncut dick? NU, SHOYN... i don´t care. assaf

אבא גאה

New member
אכן אסף, זו גם הרגשתי

א. מעולם לא היה איכפת לי עם הפרטנר שלי נימול או לא. ב. יש דברים הרבה יותר חשובים....כמו....המף.....אופי?. נראה לי שהרבה שוכחים מה חשוב באמת. אם תפגשו מישהו שהוא כל מה שרציתם ויותר, חכם, רגיש, אוהב, יפה, נותן ומפרגן והוא...לא נימול....לא הייתם מבלים איתו את שארית חייכם רק בגלל שהוא לא נימול?

שלגיה ו7

New member
ברית מילה

כן , כן, לעשות ולא רק בגלל הדת(ז"א לא בגלל הדת), גם רופאים ממליצים. ואולי הוא לא יסבול" מחיי מין צחיחים"(לדעתי יהיו כאלו שזה מאוד יגרה אותן), אבל הוא כל הזמן יהיה שונה, בגן, בבית ספר, בצבא וכו.....

אבא גאה

New member
א. רופאים לא ממליצים

ב. רק בנושא של הלהיות שונה? את יודעת שבמשך אלפי שנים יהודים מלו את בניהם למרות שחיו באירופה במקומות שלא היה נהוג למול את הילדים? הטיעון הזה לא עבד אז - מעניין שהיום הוא אחד הטיעונים שאני שומע הכי הרבה... בעיני זה סתם תירוץ - הפחד של ההורים להיות שונים!

נתן.ל

New member
סליחה, אתה שולט באינדיוידואליות שלך

ילד קטן, תינוק, לא שולט ולו לא במעט. למה אתה צריך להקריב אותו על מזבח האידיאלים שלך ? עם כל הכבוד לך ולזה שהילד גם ככה יהיה שונה רק בגלל שיש לו אבא הומו שהוא לא באמת אביו הביאולוגי. למה להכניס אותו למצב הזה בכלל ??? וזה לא יפגע בו רק כאשר יהיה בן 18 וילך לצבא, זה יכול לפגוע בו גם הרבה קודם : בבריכה, בתנועה, באלף ואחת הזדמנויות - הרי כבר בגיל 5 בנים מתחילים לעשות כיבוי צופי למדורות. אתה דן אותו כאן למשהו שיהיה טראומטי מידי בשבילו לשלוט בזה אח"כ. נכון, אפשר לבצע כריטת עורלה גם בגיל מאוחר יותר, אבל תגיד לי בבקשה : אתה היית מסכים כל כך לבצע ניתוח כואב(ובטח גם טראומטי) באיבר המין שלך ? לדעתי אתה, בתור הורה המעוניין בכל הטוב לילד שלו, צריך לדאוג שמהלך זה יתבצע אצלו בגיל צעיר ככל האפשר לפני שהוא יהיה מודע לזה יותר מידי ובטח ובטח לפני שהוא יחשוב שיכול היה להיות לו הרבה יותר הנאה ממין אילו הוא לא היה עובר את זה. אני מאמין שהרוב המוחלט של הגברים כאן הם נימולים - כמה מהם שמעת מתלוננים על זה ?

למעלה