אנחנו קצת ../images/Emo32.gif פורום, אבל זה חשוב
בעקרון אני מסכים עם אבא גאה, אבל לא בלי לבטים מסוימים. ראשית, מבחינת "לדון" ילד לשוני. יש הבדל אדיר בין גורמי שוני לא נשלטים (צבע עור, ליקויים / יתרונות גופניים (שוני יכול להיות גם חיובי) וכו´) לבין גורמים נשלטים (ביצוע / אי ביצוע מילה, לשלוח את הילד לגן בשמלה הוורודה החביבה עליו וכו´). הנימוק של "הומו שמגדל ילד ולכן הילד הוא שונה" לא כל כך רלוונטי כאן, לדעתי, מכיוון שפעולת ההולדה / אימוץ היא מעשה אגואיסטי לחלוטין מבחינת ההורים (לא, אני לא חושב שנימוק בעד הורות הומולסבית מאמצת של "הצלת" הילד מבית יתומים הוא נימוק רלוונטי), בעוד שמרגע ההולדה / אימוץ כל פעולה צריכה לקחת את טובת הילד (לטווח זמן קצר / ארוך) כשיקול המרכזי (אם כי לא היחיד!). מה לעשות שבחברתנו, סוגים מסויימים של שוני עלולים לפגוע בילד בטווח קצר / ארוך - התעלמות מפגיעה זו רק בגלל שאנחנו מאמינים שהחברה צריכה להיות אחרת היא פגיעה בילד על מזבח אידיאלים (ע"ע הורים שמונעים מילדהם טיפול רפואי כי הם לא "מאמינים" ברפואה הקונבנציונלית, ילדי מתנחלים שנלקחים לטיולים ללא הגנה בטחונית ברחבי ארץ ישראל הקדושה, ילדים פלשתיניים שנשלחים להילחם בכיבוש וכו´ (שלא לדבר על ילדי הציונים שנמצאים בארץ מסוכנת בגלל האידיאלים של ההורים...)). מאידך, החיים לא פשוטים. גם לפעולה שמביאה לכך שהילד שונה, ואולי יסבול חברתית מכך, יש היבטים חיוביים (למשל, חינוך הילד למימוש עצמי אשר ישא פירות כאשר הילד יהיה בוגר יותר). לגבי הגדרת המילה כאקט אלים בילד. אנחנו מבצעים בילדים ותינוקות המון אקטים אלימים כי אנחנו חושבים שזה לטובתם, החל מבדיקות פולשניות, דרך החדרת כימיקלים מזיקים לגוף שלהם (תחליפי חלב למיניהם, אנטיביוטיקות) וכלה בהשתלטות אלימה עליהם ועל מעשיהם. אני לא רואה במילה אקט אלים יותר. לדעתי העיקר במילה הוא אי-הפיכותה, לא טיפות הדם. ולגבי ביצוע המילה בגיל 18 - גם זה לא פתרון מושלם. זכורים לי מחקרים שטענו שביצוע המילה בגיל כזה מביא לא רק לבעיות פסיכולוגיות, אלא גם מבחינה פיזיולוגית הוא יותר בעייתי (אחד מהטיעונים הוא שהורדת הערלה בגיל מאוחר פוגעת בהנאה המינית גם מסיבה פסיכולוגית של הרגשת פגיעה באבר המין וגם מכיוון שחל ניוון בעצבים שכוסו על ידי הערלה ולא נחשפו לגירויים רבים קודם לכן). כמו שאמרתי בתחילה - עקרונית אני מסכים עם אבא גאה ומתנגד לביצוע הברית בילוד. פרקטית - נשמתי לרווחה כשנודע לי שיש לי בת ואני לא צריך לקבל החלטה בנושא. פאקינג חיים קשים. וסליחה אם ההודעה לא נוסחה בבהירות - יש לי נדודי שינה הלילה.