לאור השתתפותי הערה בפורום ברית

Liroy25

New member
אם כבר הוזכר עניין הצבא

כשהייתי בקורס מכי"ם היה שם בחור שאף פעם לא היה מתקלח איתנו, כל פעם בטענה אחרת. מרבית הזמן גם היה בגמלי"ם/בתי"ם באוהל כך שלא ממש ידענו מה קורה איתו. פעם כשהיינו לבד שאלתי אותו לפשר העניין, הסתבר שמאחר והוא עולה חדש הוא לא נימול, והוא סירב להתקלח עם כולם כי הוא פשוט התבייש. אני מכבד את האידיאלים שלך רוני אבל לדעתי יש כאן משהו ששווה אולי להשקיע בו עוד קצת מחשבה.

EyeSeeYou

New member
כשנגמר במה להתעסק

ומתחיל לשעמם יוצרים כל מיני אידיאלים מופלצים, זה מין קטע שינקינאי כזה של להיות מיוחד ולשחק אותה "כזה כאילו הומניסט". ברור מאליו שאבא גאה לא מבין את משמעות ה"מילה" ומתעסק בכל מיני היבטים שוליים כמו הנאתו ממין, ושאר מעשיות מענינות אבל לא רלבנטיות בעליל. את "האלימות החודרנית" אפשר לייחס לעוד הרבה דברים, החל באלימות פיזית כמו מילה ושאר דברים וכלה באלימות פסיכולוגית שהוא מעביר את הילד על ידי דרך הגידול המיוחדת שהוא בחר לו. אם לא לימול אותו, אז למה בכלל לגדל אותו כיהודי? הרי איש לא יתייחס אליו כיהודי. ואם לא לגדל אותו כיהודי למה לגדל אותו בישראל? ואם לא לגדל אותו בישראל מה אתה עושה פה בכלל? אני לא יהודי גדול, הדת הזאת נבחרה בשבילי ואני מכבד אותה ואת ההיסטוריה שלה. אני לא מאמין גדול, למעשה אני לא מאמין בכלל ומבחינתי שתבוטל הדת לאלתר. אך מרגע שהיא קיימת, מרגע שאני חלק שולי בה , אני מכבד אותה ומנהגיה. אני מכבד את העם הזה שהקים מדינה שבה אתה ואני יכולים להתווכח על נושאים כאלה. אני מכבד את המילה שעברתי ולא הייתי משנה אותה גם לו יכולתי. אם אתה לא מסוגל לכבד את זה, את האידיאל הדתי/רוחני העומד מאחורי האקט הזה, אז אני לא משוכנע שיש לך מקום בקרב עם כזה. הרבה פעולות אלימות נעשו בעבר ונעשות עד היום בשם הדת, בבני אדם ובבעלי חיים (שחיטה כשרה למשל). הומניסט אמיתי היה יוצא נגד כל אלה, היה יוצא נגד הדת. לא נגד המילה של בנו בלבד. הומניסט אמיתי הוא לא אגואיסט. זכותך לצאת נגד משמעות המילה ולהתכחש לדת הזאת, ואז אולי אין לך מקום כאן בכלל (במדינה) אבל לנסות להציג עצמך כהומניסט היוצא כנגד האלימות לכאורה באיבר המין של הרך הנולד... שוב...הומניסט אמיתי הוא לא אגואיסט.

נתן.ל

New member
אייסי ../images/Emo11.gif

אתה בסדר אתה

אבא גאה

New member
EyeDontSeeYou

מצחיקה אותי ההודעה הרדודה שלך. ברור לך שאני לא מבין את משמעות ה"מילה"??? הודעתך מזכירה לי הודעות של דתיים קיצוניים שאמרו "הומואים - בסדר אבל לא כאן בארץ בין יהודים" יש מה שנקרא חופש דת - דעתך האישית לא מעיננינת אותי אם אתה חושב שיש לי או אין לי זכות לחיות כאן. מצחיק גם לחשוב שהזכות שלי לחיות הארץ תלוי בעורלה.... אני לא הומניסט אמיתי - ולא מעניין אותי שחיטה. מעניין אותי הבן שלי - זה הופך את זה לפחות בסדר? למה בחרת *רק* את ה"מילה" כחלק חשוב והכרחי בדת? אתה איזה רב חשוב? יש עוד המון מצוות - אתה מקיים את כולן? ספר לי קצת על מנהגיך בשבתות, בימי כיפור, ובכלל תרי"ג מצוות ואני אגיד לך אם יש לך מקום בקרב עם כזה.

EyeSeeYou

New member
רדידות

לו היית בוחר להתעמק קצת יותר בהודעתי ה"רדודה" היית מגלה שאני כלל לא יהודי מאמין, לפיכך המצוות שדיברת עליהן כלל לא קשורות. אני שמח לראות שאתה לא הומניסט אמיתי, כי לרגע אני משוכנע שכמה הומניסטים אמיתיים חשו נבוכים מהשתייכותך לקהילה זו. אם הודעתי הרדודה הצחיקה אותך אני שמח מאוד. בימים עצובים כל מה שנידרש הוא לא להסכים איתך כדי להצחיק אותך. (ע"ע ויכוח ההתנשאות שלך ושל יניב) דתיים קיצוניים מעולם לא אמרו הומואים זה בסדר נקודה, וזה כלל לא קשור לארץ יהודית או לא. אם דעתי האישית לא מעניינת אותך אתה לא חייב לקרוא אותה למעשה בשביל מה בכלל שיתפת אותנו בדעתך אם אתה לא מוכן לשמוע דיעה מנוגדת? כמובן שאתה מוזמן לרדות בכל מי שמביע דיעה מנוגדת לשלך כמו שכבר עשית בתחילת האשכול הזה. בן תרבות לדוגמא, כולי תקווה כי מעבר למילה שתחסוך מבנך, לפחות לא תחסוך ממנו דרך ארץ ותרבות ויכוח מבלי לרדת ללכלוך אישי וטונים צעקניים, הנזק החודרני שתעשה לו בתרבות שיחה כפי שהדגמת כאן, גדול יותר בעיני. כל טוב

EyeSeeYou

New member
ועוד עניין נימוסין קט

הניק שלי הוא EyeSeeYou אודה לך אם לא תבטל את משמעותו בחלופה שהצעת - EyeDontSeeYou כי גם אני לא בחרתי לכנות אותך בשם הראוי לך "אבא שאין לו במה להתגאות"

אבא גאה

New member
בשם הראוי לי?

אתה משחק אותה "בסדר" ומשתדל להיראות אל מול כולם כמי שמתנסח בעדינות. אין בכוונתי לדון איתך יותר! לא שווה תגובה!

אבא גאה

New member
מעדיף ל"הקריב" אותו על מזבח

האידאלים שלי. מאשר להקריב אותו על מזבח אידאלים של מוהל / אידאלים של כת!!!.... לא, לא הייתי מוכן לבצע ניתוח כ"כ טראומתי וכואב באיבר המין שלי - אבל בדיוק בשל כך אני לא מוכן לבצע זאת בילדי שחשוב לי יותר משאני חשוב לעצמי!

נתן.ל

New member
מה רע באידיאלים של רופא מנתח ?

אתה ממש לא חייב להעביר אותו את כל הטקס.

אבא גאה

New member
ספר לי למה כדאי לי?

ספר לי למה לדעתך צריך. ואם תעשה זאת בנקודות , אשמח להתייחס לכל אחת מהן.

נתן.ל

New member
אם עוד לא הבנת את עמדתי ../images/Emo4.gif

אין לי שום דבר להוסיף לזה.

Liroy25

New member
אבא´לה...

אני נהנה לקרוא את הדברים שלך וגם אם אינני מסכים איתך חשובה לי דעתך ואני מכבד אותה. בבקשה אל תבזה את עצמך בדרך התבטאות שאינה אופיינית בטח שלא לך.

אבא גאה

New member
לירוי יקר, קרא נא את הודעתו של זה

שצועק על דרך התבטאותי: • כשנגמר במה להתעסקו EyeSeeYou ו√ ומתחיל לשעמם יוצרים כל מיני אידיאלים מופלצים, זה מין קטע שינקינאי כזה של להיות מיוחד ולשחק אותה "כזה כאילו הומניסט". ברור מאליו שאבא גאה לא מבין את משמעות ה"מילה" ומתעסק בכל מיני היבטים שוליים כמו הנאתו ממין, ושאר מעשיות מענינות אבל לא רלבנטיות בעליל. אם לא לימול אותו, אז למה בכלל לגדל אותו כיהודי? הרי איש לא יתייחס אליו כיהודי. ואם לא לגדל אותו כיהודי למה לגדל אותו בישראל? ואם לא לגדל אותו בישראל מה אתה עושה פה בכלל? אני לא יהודי גדול, הדת הזאת נבחרה בשבילי ואני מכבד אותה ואת ההיסטוריה שלה. אני לא מאמין גדול, למעשה אני לא מאמין בכלל ומבחינתי שתבוטל הדת לאלתר. אך מרגע שהיא קיימת, מרגע שאני חלק שולי בה , אני מכבד אותה ומנהגיה. אני מכבד את העם הזה שהקים מדינה שבה אתה ואני יכולים להתווכח על נושאים כאלה. אני מכבד את המילה שעברתי ולא הייתי משנה אותה גם לו יכולתי. אם אתה לא מסוגל לכבד את זה, את האידיאל הדתי/רוחני העומד מאחורי האקט הזה, אז אני לא משוכנע שיש לך מקום בקרב עם כזה. הרבה פעולות אלימות נעשו בעבר ונעשות עד היום בשם הדת, בבני אדם ובבעלי חיים (שחיטה כשרה למשל). הומניסט אמיתי היה יוצא נגד כל אלה, היה יוצא נגד הדת. לא נגד המילה של בנו בלבד. הומניסט אמיתי הוא לא אגואיסט. זכותך לצאת נגד משמעות המילה ולהתכחש לדת הזאת, ואז אולי אין לך מקום כאן בכלל (במדינה) אבל לנסות להציג עצמך כהומניסט היוצא כנגד האלימות לכאורה באיבר המין של הרך הנולד... שוב...הומניסט אמיתי הוא לא אגואיסט.

EyeSeeYou

New member
ההבדל בינינו

הוא שאני התייחסתי לדבריך באופן אישי אתה לעומת זאת פשוט התייחסת אלי באופן אישי, להלן ירידה לפסים אישיים. זו בכל אופן ראיית העולם הרדודה שלי. כך או כך בוא נחדול מהשיחה הזאת, היא לא מעניינת אחרים, ולמען האמת גם אותי לא. בוא נסכם בכך שאני אשאר ברדידותי המשעשעת ואתה בסגנון הרוטן שלך. כל טוב

אבא גאה

New member
עכשיו נוח לך לומר את זה לאחר

שהודעתך נמחקה? אני כתבתי :ההודעה שלך רדודה (ואני יודע כי אני יכול להשוות עם הודעות אחרות שכתבת...) אתה כתבת בתגובה להודעה שלי :"ואני רדוד.....".. עכשיו ספר לי מה זה להתייחס לדברים באופן אישי ומה זה להתייחס לאדם באופן אישי...?

Yaniv-DC

New member
ושעדיין לא ברור לי למה

אבל נו, שוין... שיקולים שמיקולים.

איזה יופי

סוף סוף ויכוח על בסיס אישי שאני לא מעורב בו. אלאדין - יש לך יורשים! רוני, אשמח לשמוע את התייחסותך להודעה שלי מלמעלה - יש לי תחושה שאני מוחרם

למעלה