ציפור גדולה לחשה לי שיש כאן אקשן
מהסוג שאני אוהבת, אז הנני. קודם כל שלום לכם. מה קורה כאן בדרך כלל? האם ידוע לכם שיש פורום ברית מילה בתפוז? שם דנים, דנו וידונו בכל ענייני ברית המילה ובדרך מאד מעמיקה, כולל מאמרים מדעיים רפואיים, התנסויות עצמיות וכד´. שווה כניסה ועיון. בקשר לדברים שכתבתם כאן, אז לא שמעתי הרבה ולא בדרך רצינית, את ההתיחסות המכבדת והאוהבת לגופו של התינוק. זה שהגדולים ממונים על שלומו וטובתו ושלמותו. אז אנא, הרשו לי לשאול: מדוע לקחת תינוק זעיר פיצפון, שנולד שלם וגמור ומופלא, וכל איבריו עימו, ולחלל את שלמותו ולפלוש אל גופו, בניתוח שאין בו כל סיבה רפואית ואף לא קוסמטית, ולעשות זאת בשם כל מיני רעיונות שאין להם ולא כלום עם טובתו של אותו יצור קטן, זערורי, שאמור להיות הכי אהוב ויקר עליכם בעולם? ומדוע ליצור מצב ממנו אין חזרה? מדוע לא להשאיר את ההחלטה אם להסיר את העורלה או להשאירה כפי שנולדה, לאדם עצמו? אתם יודעים, בערך באותו גיל בו הוא מחליט איפה הוא רוצה לשרת בצבא, ובערך באותו גיל בו הוא מחליט במי הוא בוחר ובערך באותו גיל בו הוא מקבל רישיון נהיגה? אתם יודעים, אזור הגיל הזה בו כבר מות לו לבצע פירסינג בגופו... ועוד הירהור: כמה כבוד יש לנו, הגדולים והחזקים, כלפי עצמיות האדם, והאוטונומיה שלו על גופו, כשאנו גוזלים ממנו את ההחלטה הזו? ושאלה אישית: האם יש כאן הרבה אנשים שהם הורים לתינוקות? האם לקחתם בידיכם תינוק שזה עתה נולד, התבוננתם באיבר מינו, השלם אך הכלכך זעיר, ודמיינתם לעצמכם שזה הולך להיחתך בעזרת סכין, תחת ידיו של איש דת או אולי איש רפואה, ללא התחשבות, ללא רחמים והרבה פעמים ללא הרדמה? למה?