לאור השתתפותי הערה בפורום ברית

עזבו אותי

אני לא בעסק. אבל- באופן כללי אני נגד הדבר הזה שנקרא ברית מילה, בטח ובטח לעוללים חסרי ישע בני שבוע. כשאמרתי שזה מרגיש אותו דבר התכוונתי לתחושה של להזדיין עם מישהו שלא נימול. אני יודע שמי שלא נימול מרגיש דברים אחרת והזין שלו יותר רגיש. בכל מקרה- אני מעריך את החלטתך שלא לימול אותו ויותר אני לא מתערב בדיון.

ממש לא. סליחה על החשיפה המרגשת אבל.

ממש לא. גם לא מרגיש וגם לא נראה אותו דבר. קודם כל נראה: העורלה נמתחת על גבי הפין אבל לא כמו סדין על מזרון באי לקראת מיסדר. זה יותר כמו עטיפה רכה וקטיפתית, סוודרית כזאת, על גוף חם וממתין. וזה מרגיש כמו... כמו עטיפה חמימה וקטיפתית, רכה וגמישה, נעה ומתגמשת ומביאה המון סיכה לפעולה. מי שמכיר כל מיני פינים נימולים, וודאי ראה את אלה שהעור שלהם מתוח וחיוור מאד, את אלה שהם עקומים פחות או מאד (ונורא) אלה שהם כאילו שבורים, אלה שמצמיחים שיער ערווה על עורם וסובלים נורא, אלה שפתח השופכה אצלם נמצא בצד או למעלה מדי או מוארך, בקיצור - פגום, ועוד כל מיני דברים קשים שהתרחשו עקב החיתוך. ובוודאי אתם מכירים את התופעה של היובש של הפין, זו שבגללה צריך לסוך אותו בהרבה לא משנה מה, על מנת לחוש הנאה ולא פציעה. בפין שלם, הסיכה מגיעה מבין העורלה לפין.

ציפור גדולה לחשה לי שיש כאן אקשן

מהסוג שאני אוהבת, אז הנני. קודם כל שלום לכם. מה קורה כאן בדרך כלל? האם ידוע לכם שיש פורום ברית מילה בתפוז? שם דנים, דנו וידונו בכל ענייני ברית המילה ובדרך מאד מעמיקה, כולל מאמרים מדעיים רפואיים, התנסויות עצמיות וכד´. שווה כניסה ועיון. בקשר לדברים שכתבתם כאן, אז לא שמעתי הרבה ולא בדרך רצינית, את ההתיחסות המכבדת והאוהבת לגופו של התינוק. זה שהגדולים ממונים על שלומו וטובתו ושלמותו. אז אנא, הרשו לי לשאול: מדוע לקחת תינוק זעיר פיצפון, שנולד שלם וגמור ומופלא, וכל איבריו עימו, ולחלל את שלמותו ולפלוש אל גופו, בניתוח שאין בו כל סיבה רפואית ואף לא קוסמטית, ולעשות זאת בשם כל מיני רעיונות שאין להם ולא כלום עם טובתו של אותו יצור קטן, זערורי, שאמור להיות הכי אהוב ויקר עליכם בעולם? ומדוע ליצור מצב ממנו אין חזרה? מדוע לא להשאיר את ההחלטה אם להסיר את העורלה או להשאירה כפי שנולדה, לאדם עצמו? אתם יודעים, בערך באותו גיל בו הוא מחליט איפה הוא רוצה לשרת בצבא, ובערך באותו גיל בו הוא מחליט במי הוא בוחר ובערך באותו גיל בו הוא מקבל רישיון נהיגה? אתם יודעים, אזור הגיל הזה בו כבר מות לו לבצע פירסינג בגופו... ועוד הירהור: כמה כבוד יש לנו, הגדולים והחזקים, כלפי עצמיות האדם, והאוטונומיה שלו על גופו, כשאנו גוזלים ממנו את ההחלטה הזו? ושאלה אישית: האם יש כאן הרבה אנשים שהם הורים לתינוקות? האם לקחתם בידיכם תינוק שזה עתה נולד, התבוננתם באיבר מינו, השלם אך הכלכך זעיר, ודמיינתם לעצמכם שזה הולך להיחתך בעזרת סכין, תחת ידיו של איש דת או אולי איש רפואה, ללא התחשבות, ללא רחמים והרבה פעמים ללא הרדמה? למה?

פסק זמן! ../images/Emo65.gif

גם אנחנו כמו כולנו כאן נהנים מויכוח פורה, מעניין ומאתגר! אבל חברים, הויכוח מתחיל לרדת לרמות אישיות ומאבד מהטעם שלו. אין לנו שום בעיה להמשיך את הדיון אבל סגירת חשבונות, העלבות וירידות בבקשה לא כאן. מאי הולכת ליישר הומואים ב"שאדו" ולירוי צריך להגיש ממ"ן בפסיכולוגיה בחינוך שנורא "מרתק" אותו, כך שחרף הפיתוי הגדול באמת שלא בא לנו להעביר את כל הלילה במחיקת הודעות. לילה שליו לכולכם!

giloosh

New member
אורן שלום ../images/Emo13.gif

קראתי זה עתה את הודעתך והתגובות המרובות אליה (על אף שחלקם הגדול משום מה לא קשור אליה) ורציתי להביע את דעתי האישית אם כי לא מקצועית. לפני זמן מה היה דיון דומה בפורום אחר בו אני חבר, פורום זה הינו כלל עולמי ומנוהל בשפה האנגלית. יש לציין כי הרוב שם אכן התנגדו לביצוע המילה מסיבות שונות שאחת מהן הייתה שאיברים נימולים יפים פחות ולא מגרים... (זה בתגובה לאחת ההודעות כאן
). ישנן פגמים מסויימים היכולים להיווצר בביצוע כושל של המילה, אכן אני בכוונה לא מתעסק באלו שכן סכנות כללו טמונות בכל מעשה באשר הוא. מה שרציתי לציין הן שתי עובדות שלמרבה הצער לא שמרתי את הקישורים אל המאמרים מהם אלו באו (אני אחפש ובתקווה אוכל להביאם אם תרצה). אחת מהעובדות שאינה מופיעה במאמר שהובא כאן היא שישנן מספר מחלות אשר מופיעות אצל אנשים שלא נימולו ואינן מופיעות בנימולים או מופיעות במספרים קטנים בצורה משמעותית (ושוב הפרטים המדוייקים לא זכורים לי ואין בכוונתי להמציאם). הדבר השני שרציתי לציין הוא שאכן לפי ההיסטוריה בקרב היהודים מחלות מין היו נדירות בצורה משמעותית מאשר בקרב האוכלוסיות בהן הם היו מעורים וזה מיוחס כיום לברית המילה ולשמירה על שאר חוקי המקרא לגבי יחסי מין וקיומם. מעבר לזה, אמנם לא קשור כלל ועיקר, אך מסיבה זאת בדיוק היו גם כן רדיפות רבות של היהודים בהיסטוריה. בקשר לדעתי האישית בנושא לא אביע אותה שכן עוד לא החלטתי בעצמי מה היא
כך או כך אני מאחל לך הרבה הצלחה בכל דרך בה תבחר

למעלה