לא יכול להירדם כבר בלילה.

DAVID 232

New member
לא יכול להירדם כבר בלילה.

אבי בן 77 קטוע יד 33 שנה באותו פינה בתל אביב ,הולך כל בוקר כדי להביא כסף למשפחה, יושב מכובד וקורא תהילים
בעל זקן לבן, זה פרנסתו, שהיה צעיר עבד במאפיית מצות ונקטעו לו האצבעות התחתן בגיל 52 אם אמא שלי שהיא הייתה בת 25
חולת אפילפסיה, מחלת הנפילה, ברוך השם נולדו להם 3 ילדים אני האמצעי, אחותי הגדולה בעלת תואר ראשון בהנדסה תעשייה וניהול,אחות קטנה בת 20 אחרי שנתיים שירות לאומי מתחילה ללמוד באוניברסיטה העברית עבודה סוציאלית,
למרות כל הקשיים הכלכלים והרפואים של הוריי , התגברתי על כל מכשול ואני כרגע אחרי 3 שנות שירות בצבא, ועוד שנה תרומה לקהילה, מתחיל ללמוד במכינה האקדמאית באוניברסיטה העברית ולהשלים ולשפר בגרויות,
לאחרונה מגיעים לאבא שלי למקום עבודות וזה ההרגל שלו וזה מה שמביא לו ולנו להחזיק ולהתקיים ,מגיעים אליו פקחים
ודורשים ממנו להתרחק וללכת ושהוא לא יכול לשבת במקום אליו הוא רגיל,בקיצור מטאטים אותו..
לא רוצים צדקה,רוצים צדק..
זכות המדינה לתת יותר לנכים,וזה לא זכות זה חובה וזה זכות של כל נכה במדינה לקבל יותר
אנשים שלא יכולים לעבוד עקב מצבם הבריאותי צריכים לקבל יותר , אני כבר מתקשה להירדם בלילות האחרונים,
מלא במחשבות איך לנהוג ומה לעשות,המצב של לגדול ל2 הורים נכים ושהמדינה משתינה עלינו ולא רק שלא עוזרת
אלה מקשה במחירי חשמל,מים,אוכל, כל כך כבדים, קשה לנו ממש להתקיים..
זה בקצרה סיפור על חלק ממה שאני עובר בתקופה האחרונה.
שיהיה המשך שבוע טוב ומבורך
יום שלישי פעמיים כי טוב ותזכרו בן אדם חזק נמדד בעזרה לחלש.

Avi85F

New member
אני מבין את המצב הקשה אבל תכלס מה אתה רוצה?

כל שקל שהמדינה נותנת לקצבת נכות היא לוקחת מאדם אחר (כי למדינה אין כסף כל מה שיש לה זה על ידי לקיחה מאחרים)
אז נכון שזה טיפה בים וועדי עובדים ושאר עושקי עם סוציאליסטים לוקחים יותר... אבל בכל זאות מה הנקודה שלך?
אם אתה רוצה מערכת שתעזור לאנשים נכים על ידי קצבאות אז אתה קודם צריך למצאו ממי לקחת...
אם אתה רוצה מחירי מוצרים (חשמל מים אוכל וכו...) זולים יותר אז צר לי זה לא הולך לקרות עם כל ההפגנות של הסוציאליסטים ועדי עובדים ומה לא...

DAVID 232

New member
אתה מדבר ללא ידע ידידי.

יש המון כסף, הון ושילטון שיעור במדיניות חברתית.
תלמד מעט ואז תגיב.
לא רוצים צדקה רוצים צדק שהמדינה תעמיד חובות לתת
ומהעשירון העליון יותר לקחת מס.
יש המון דרכים ודרכי מחשבה.
פשוט לא גורמים להם להתממש.

SupermanZW

Well-known member
אנא הגדר צדק

יש דברים שכתבת שאין להם שום קשר לצדק ולכן אני מבקש שתסביר למה אתה מתכוון.

זה שיש המון כסף שלא הולך למטרות ראויות וקשרים מושחתים בין הון לשלטון זה נכון, אך הפתרון לבעיות האלו אינו העלאת שיעורי המס אלא הפסקת מימון השחיתויות, אז למה אתה דורש להעלות מיסים? לא מנתקים את קשרי ההון שלטון באמצעות העלאות מיסים, העלאות מיסים יגרמו לכך שלמושחתים שבשלטון יהיה יותר כסף לבזבז על שחיתות ולא שאבא שלך ונכים אחרים יקבלו קצבאות גבוהות יותר (ומי אמר שהפתרון הנכון עבור נכים הוא קצבאות גבוהות יותר? יש פתרונות הרבה יותר טובים, כמו למשל השקעה בשיקום והחזרי הוצאות רפואיות ועוד היד נטויה) וזה גם לא אמר ששום חלק מהכסף ילך למטרות ראויות. לא פותרים בעיה באמצעות יצירת בעיה נוספת.

חלק גדול מיוקר המחיה נגרם כתוצאה ממיסים גבוהים מדי, אז איך העלאת מיסים תעזור להוריך או למישהו בכלל? אם כבר אז אולי היא תזיק להם יותר כי היא תייקר את המחיה עוד יותר, איזה מין צדק זה?

SupermanZW

Well-known member
מי אמר שהפתרון הנכון לנכים הוא העלאת קצבאות?

יש פתרונות הרבה יותר טובים שיעלו פחות ויועילו יותר כמו למשל השקעה רבה יותר בשיקום והחזרי הוצאות רפואיות, אך חסומי המוח מהממשלה ומהכנסת אף פעם לא חושבים מה נכון לעשות אלא רק מה קל לעשות והכי קל זה לדפוק את האזרחים כמה שרק אפשר ולחלק כמה שיותר כסף לאנשים שאלה שבשלטון חפצים ביקרם.

את בעיית הנכים אפשר לפתור אפילו תוך כדי הפחתת תקציבי הביטוח הלאומי ומי שלא מאמין מוזמן לקרוא את מאמרי בנושא, אשמח גם להשיב על שאלות בנושא.

במשפט אחד אוכל לומר שאם יפסיקו לממן את אוכלי החינם ויסייעו רק לאלה שלא יכולים (להבדיל מאלה שלא רוצים) לעבוד על מנת לפרנס את עצמם אפשר יהיה גם לקצץ את התקציב באופן משמעותי וגם לסייע לנכים הרבה יותר טוב.

baudrate

New member
הקריטריון לנכות כיום - חוסר יכולת לעבוד.

ואני מתכוון לנכות המזכה בקצבה. אני לא יודע מאיפה אתה מניח שהיום אפשר לקבל קצבת נכות
על סמך חוסר רצון לעבוד. אני תוהה מאיפה הבאת את הטענה שנכים המקבלים קצבה לא רוצים לעבוד -
זה חסר ביסוס לחלוטין.

SupermanZW

Well-known member
כל מגבלה קשה המשפיעה על החיים היומיומיים היא

נכות.

לא כל הנכים לא יכולים לעבוד, יש נכים שלא יכולים לעבוד ויש נכים שיכולים לעבוד.

לא טענתי שנכים לא רוצים לעבוד. אוכלי החינם שלא רוצים לעבוד ברובם אינם נכים אלא חרדים שמקבלים קצבאות אברכים וסתם עצלנים שיכולים לעבוד אך מקבלים הבטחת הכנסה.

maya1220

New member
העוולות בחברה זועקות לשמים!!!!!!!!!!!!

תראו, רק אתמול הייתה לי שיחה עם נכה פיזית (בהחלט אינה צריכה להמציא כל אסמכתא לכך!!!) ומתפקדת ממש יופי!!! משק בית לתפארת, פעילה בחוגים שונים וכו'
מה ביקשה? תו חנייה לנכים. ותאמינו או לא, לא אישרו לה!! היא המציאה את כל המסמכים הדרושים ופשוט לא אשרו לה !!
אגב החברה חנתה בחנייה של נכים - וקיבלה קנס על כך ממש אירוניה
זהו עוול קטן!! דוגמית למה שקורה במדינה שלנו, ומה אני רוצה לומר בזה?

תגובה של "מה אתה רוצה"? לפוסט הזה היא חסרת רגישות בלשון המעטה!!!
איך אנחנו, שמתייחסים אחד לשני בחוסר רגישות שכזאת, בכלל יכולים לדבר על צדק חברתי???
רגישות חברתית היא תנאי לחשיבה של צדק חברתי ולמען האמת החברה שלנו הפכה להיות חברה שרגישה לנהנתנות חברתית ולא לצדק!!!

לגבי נושא הרמאות
רמאים יש בכל מקום ובכל תחום!! ולמה?
כי החברה שלנו מחנכת אותנו להיות רמאים, לגנוב לפי החוק, אנחנו כחברה מחנכים את ילדינו מקטנם לרמות!!!
ואם אתה כן, הגון ובעל יושרה - אתה מתצא בחרה שלנו רק "פראייר" (רק בתוכנית "יצאת צדיק " עוד אולי תרוויח)

אז קודם כל לפני שנטיף לצדק חברתי בואו נצביע ובאומץ לב נאמר המלך הוא עירום!!!
כדי להשיג צדק חברתי דרוש:
רגישות חברתית אנושית בסיסית מתובלת באנושיות אהבה וחמלה

צריך להפוך את הערכים בחברה שלנו
ולפרסם בראש חוצות לא דוגמניות שדופות ומעורטלות ולא מיניות זועקת ואלימות מזעזעת
אלא אנשים המעריכים הגינות ויושרה, אנשים המצטיינים במידות חיוביות התורמות לחברה.

אנחנו צריכים ליצור ערכים אלו כחלק אינטגרלי מנוף החברה שלנו

ואז לא יקרה מצב שיבוא נכה משותק עם מסמכים ביד - ויבקש פשוט להתפרס בכבוד - ויזרקו אותו בטענה "כולכם רמאים" או "מה אתה רוצה?" כאילו הוא בא לעשוק אותנו
אגב הנה פרסום שכדאי להעלות בראש חוצות

SupermanZW

Well-known member
כתבת המון ולא הגדרת צדק חברתי מהו

נסי בבקשה להגדיר את המטרה לפני שאת מגדירה את האמצעים. התמקדי בעיקר.

ESPS

New member
אני חושב שצדק חברתי זה דיור לכולם

יש בחיים המון דברים שאפשר לחיות בלעדיהם.
אי אפשר לחיות ללא דיור.
בןאדם שעומד להיזרק לרחוב- אין לו שום פיתרון.
יתכן שנותנים לו כתובות של עמותות, אבל אף אחד בעולם לא ייתן לו דיור.

אני חושב שצריך להכיר בזה, ולתת לאנשים דיור, גם אם זה קרוואנים, או צריפונים- ובלבד שלא יפנו אותם מאותו איזור.
חברה שיש בה אנשים ללא דיור, היא חברה לא צודקת, היא חברה של בני עוולה.

SupermanZW

Well-known member
האם דיור לכולם זה הסעיף היחיד מבחינתך בהגדרת

צדק חברתי?

בין אם כן בין אם לאו, אנא פרט כיצד תוכל הממשלה לממש מטרה זו, מה יהיו העלויות וכיצד ימומנו.

ESPS

New member
דיור קרוואנים, שכונת קרוואנים

זה פתרון אחד שהיה לי בראש.
צריך להקצות כמה שכונות כאלה למי שאין לו כסף לשלם שכ"ד.
יש אנשים שחיים על קצבאות נכות, ( 2200 שקל בערך ) והכסף הזה לא מספיק לשכ"ד, וממילא זה מאוד קשה למצוא דירות להשכרה ( פשוט חסר ).
לא דיברתי אפילו על דיור קבע... זה חלום באספמיה.
אבל להקצות שטח לחסרי דיור, עם קרוואנים- הממשלה יכולה לעשות את זה. וזה גם לא חייב להיות באיזור המרכז.

העלות- העלות היא קטנה. לממשלה כבר יש קרוואנים משנות ה 90.

SupermanZW

Well-known member
האם אתה בטוח שהעלות היא קטנה?

אין לך מושג כמה עולה קראוון (אמנם העלות היא קטנה ביחס לדירה, אך מה אם צריך לשכן עשרות אלפי משפחות בקראוונים?, חשוב לדעת את העלות!) ולכן התחמקת מלציין עלות וכשאין לך מושג לגבי העלות ברור שלא יהיה לך מושג כיצד לממן.

ESPS

New member
אתה צודק !!!

העלות למימון קרוואנים גבוהה מדי- אז כל אחד צריך לשפוך על עצמו בנזין ולהדליק.
זה יהיה הכי זול, הכי כלכלי, הכי רווחי.

אוחח איזה אנשים...

SupermanZW

Well-known member
דמגוגיה בגרוש

לא כתבתי שהעלות למימון קראוונים גבוהה מדי אלא הטלתי ספק בטענתך שהיא נמוכה מכיוון שאין לך מושג אפילו כמה עולה קראוון. אינך יכול לתכנן תקציב כשאינך יודע עלויות וכמו כן כשאינך יודע את העלויות אינך יודע כמה כסף לגייס ומהיכן. לפני שאתה מציע דבר מה עליך לבחון כיצד ניתן לבצעו, עליך לדעת את כל הפרטים החשובים שהם כמות הנזקקים לפיתרון, עלות לנזקק, עלות כוללת ומקור הכסף. לא סביר לדרוש X כסף בלי להחליט מאין יבוא וצריך גם לקבוע סדרי עדיפויות (לתקציבים תמיד יש מגבלות, אנחנו לא חיים בעולם אידיאלי). אם רוצים שדבר מה יבוצע היטב יש לתכננו בצורה מיטבית ולא להשמיט פרטים חשובים.

ESPS

New member
קרוואן פרטי- 32 אלף שקל

אבל לממשלה כבר יש קרוואנים משנות ה 90 ( שכונות הקרוואנים לעולים ).
יש גם איזורים שעדיין לא בנו בהם.

בשורה התחתונה- בןאדם ללא דיור- משול כמת.
חייבים לתת לאנשים דיור חלופי.
לא יתכן שאנשים ייזרקו לרחוב מבלי שיש להם פתרון דיור.

SupermanZW

Well-known member
התחלה טובה

עכשיו, קח את כמות משקי הבית שהכנסתם לא מאפשרת להם לרכוש או לשכור דירות ראויות, שזה בערך 250000 משקי בית, תכפיל בעלות הקראוונים ותוסיף את עלות פיתוח התשתיות (חשמל, מים, גאז, כבישים, טלפון, אינטרנט, מערכות חינוך, ועוד) ותראה כמה כסף זה יוצא, אחר כך תכתוב איך לממן (ובעיקר מאיפה לקחת את הכסף).

ESPS

New member
לממשלה כבר יש קרוואנים ישנים

קרוואנים משנות ה 90.
חוץ מזה- אף אחד לא חייב לחבר אותם לתשתיות.
לא חשמל, ולא מים, ולא טלפון ולא שום דבר.
אם צריך לקנות עוד קרוואנים, הממשלה תשלם פחות על כל קרוואן, כי היא קונה בכמויות גדולות.
מכל מקום- אין שום צורך בתשתיות.
צריך רק קורת גג- בלי מים ובלי חשמל.
אפשר להציב בשכונות כאלה מקלחות משותפות ושירותים משותפים.
הממשלה צריכה לדאוג לזה מבלי שאני אעשה עבורה את החשבון.
העלות לא גדולה.

ESPS

New member
כן, יחיו בלי תשתיות

בלי חשמל, בלי מים , בלי טלפון, ובלי כלום.
רק קורת גג מעל הראש, ומפתח לנעול את הדלת בלילה.
וכל זאת באיזור שמוקצה לזה באופן מיוחד ( שלא יפעלו לפנות אותם ).
זה נראה לי עדיף על פני להיזרק אל הרחוב.
כמה רווקים שגרים בקרוואן, או זוג שיגורו בקרוואן- חינם.
ככה הם יוכלו לעמוד על הרגליים לאט לאט, או שלא...
הקצבאות שהם יקבלו, או המשכורת- תשמש אותם לאוכל / ביגוד / מה שהם רוצים.
מכל מקום- לא תהיה להם סיבה להתאבד, ולא להצית את עצמם.
זאת תהיה רשת הביטחון של כולנו.

למעלה