לא יכול להירדם כבר בלילה.

טיגרס1

New member
קראתי את דבריך ואני ממש לא מאמין למה שקראתי

אני אספר לכם כך אני נפצעתי במילואים ולא קיבלתי נכות טוב זה סיפור אחר אבל פניתי לביטוח לאומי לאחר שמצבי החמיר הייתי צריך לעבור וועדת נכות כי כבר לא יכלתי לעבוד נתנו לי זמנית אחוז מסויים ביקשתי מהם במילים האלה :תעלו לי את הנכות ל% 23
אני לא רוצה כסף ממכם אני חותם על כך אני רוצה לעבור הסבה מקצועית !! התשובה הייתה לך מכאן אתה תקח מה שנותנים לך כלומר אתה תקבל קיצבה לא של נכה אלה של הבטחת הכנסה עד הפנסיה !!
אז על מה אתם מקשקשים ???????? אתה טוען אין כסף למדינה אז כך :
א . מגיעים גויים מרוסיה כדי לחיות על חשבונך !! זה לא מפריע לך כלל ??
ב . ישנם אנשים שאתה מפרנס אותם כל יום כשאתה הולך לבנק ומשלם עמלה בשמים ומי נהנה אחד שמשכורתו תקרא טוב מליון
ש"ח בחודש !!! וכן בונוס של כ- חצי מליון בשנה !!
ג . החברי הכנסת כמה הם עובדים ומה שכרם והתנאים שהם מקבלים האם אתה יודע מה הולך שם ???

אז לקצץ בביטוח לאומי או בנכים זה דבר שלא יעשה .

SupermanZW

Well-known member
אבל מה אתה רוצה ממני? ביטוח לאומי התעמר בך,

לא אני. ביטוח לאומי סירב להכיר בנכותך, לא אני. ביטוח לאומי אינו מתפקד כראוי, אני לא אשם בזה, אך בכל זאת הצעתי שיטה שתייתר את ביטוח לאומי במהלך הזמן (תהליך ארוך, אך בכל זאת) מבלי לקפח את הנזקקים האמיתיים ואף כתבתי בדיוק כיצד התוכנית שהצעתי תסייע לנכים, אם לא קראת אז קרא.

אתה רוצה להנציח את ביטוח לאומי המושחת על כל עוולותיו למרות שהתעלל בך ואני רוצה לכונן שיטה שבה נכים לא יקופחו, משמע אני בעד צדק חברתי ואתה מאזוכיסט התומך בגוף המושחת שפגע בו וממשיך לפגוע בו.

שתה כוס מים, הירגע ואז קרא שוב את מה שכתבתי ואל תשכח להיכנס לקישור ולראות את הפתרון שהצעתי עבור הנכים, אשר אם היה מתקיים היה מסייע לך מאוד.

טיגרס1

New member
אין לי כל רצון לעזור לאירגון המושחת

אבל זה אירגון שאנו הקמנו לפני שנים ואז הממשלה לקחה אותו מאיתנו מתוך כוונה לשמור על הזכויות
ובמשך השנים הביטוח נהפך למוסד או הקופה הקטנה של הממשלה !
בחו"ל אם אתה לא שילמתה ביטוח בחיים לא תקבל כסף מהם אבל כאן זה אחרת יש פרזיטים כמו תלמידי הישיבות שלא עשו כלום ולא הכניסו שקל לביטוח לאומי ולמרות הכל מקבלים כסף עובדה !
זקן שמגיע מרוסיה הביטוח לאומי נותן לו קיצבה יותר טובה מזקן ששילם כל חייו ,למה ? כך הממשלה רוצה להביא את כל הגויים מרוסיה !
יש פתרונות לגבי הביטוח לאומי אבל מי יתן לך לשנות את החוקים ??????

אני בעד שינוי החוק של ביטוח לאומי ואז הכל ישתנה בצורה הטובה ביותר

SupermanZW

Well-known member
גם אני שואל מי יתן לי לשנות את החוקים

לצערי אני לא מאמין שאצליח לשנות אך לפחות אני מקווה שאצליח ליצור מודעות בציבור, לשם כך אני כותב את מאמריי.

אם תהיה מודעות בקרב רוב הציבור יהיה סיכוי לשינוי.

SupermanZW

Well-known member
החזר הוצאות רפואיות בנוסף לקצבה, פספסת

זה יסייע יותר מכסף כי זה יגרום לכל הנכים לקבל את כל הטיפולים העזרים והתרופות שיכולים לשפר את מצבם, לא יהיו עוד הדילמות של להחליף פרוטזה/כיסא גלגלים או לשלם שכירות, לעשות פיזיותרפיה או לשלם את חשבון החשמל, לקנות משככי כאבים או אוכל. על כל הטיפולים העזרים והתרופות הקשורים לנכות יקבלו הנכים החזרים בכפוף להצגת קבלות, האם אתה באמת לא מבין איך זה יעזור להם?

baudrate

New member
אז זהו, שזה לא כל הטיפולים העזרים והתרופות

קודם כל חלק מזה צריך להיות מכוסה על ידי ביטוח הבריאות.
שנית אם אתה לא מכיר אז הכיסוי הביטוחי הוא תמיד חלקי בלבד, ויש לא מעט דברים שלא שם ככלל.
שלישית ,חברות הביטוח יודעות יפה מאוד לטרטר מבוטחים, ולא לשלם.
רביעית , חברות הביטוח צריכות להרוויח. זה אומר פרמיה לא קטנה עבור ביטוח סביר, או ביטוח שלא שווה הרבה.
חמישית, אם זה חובה זה סוג של מס גולגולת. כלומר הרעת התנאים לבעלי הכנסה נמוכה בכלל ולנכים בפרט.

SupermanZW

Well-known member
התייחסתי לכל זה במאמר, שוב פספסת

אבל בנוגע לביטוח, צריך להיות פיקוח על הביטוח שלא ירמה מבוטחים ובמידה והביטוח לא משלם למרות שהוא חייב אפשר לתבוע, גם את הביטוח הלאומי אפשר לתבוע. יש דרכים להתמודד עם הבעיות שציינת.

ביטוח זה לא מס גולגולת אלא סכום שמשלמים כדי לקבל סיוע במידה וקורה אסון שכדי לפצות עליו נעשה הביטוח. האם אתה מצפה שאנשים שלא בוטחו יפוצו ע"י הביטוח? אם כן פספסת את משמעות הביטוח.

לצערנו רוב האנשים חסרי אחריות ואם לא יכריחו אותם לבטח עצמם רבים מדי יקרסו והמדינה לא תוכל לעמוד בנטלץ גם אני לא אוהב את הכפיה הזו (שברתי עיקרון ליברטאריאני בגלל הסיכון הבלתי נסבל במצב הזה) אך לדעתי אין ברירה כי האלטרנטיבה תגרום לנזקים חמורים בהרבה.

baudrate

New member
תשובה

1. חשבתי לתומי שיש כבר היום פיקוח על הביטוח. יש אפילו פקיד ממשלתי שזהו שמו.
להוסיף על זה? זה בדיחה
2. אין בין ביטוח חובה ומס שום הבדל מעשי.
3. מה שאתה מציע זה להגדיל את הוצאות מעוטי היכולת ולצ'פר את בעלי ההכנסות הגבוהות.

SupermanZW

Well-known member
הפיקוח לא מספיק, צריך לחזק אותו וגם לדאוג

לאכיפת החוקים.

יש הבדל מעשי בין ביטוח למס, מס לא מבטח, ביטוח כן (וכשהביטוח לא ממלא את תפקידו יש לטפל בבעיה).

לא הצעתי להגדיל את הוצאות מעוטי היכולת ולצ'פר את בעלי ההכנסות הגבוהות, הצעתי לחייב את כולם לבטח את עצמם כדי שאם יקרה להם אסון (וגם לבעלי הכנסות גבוהות יכולים לקרות אסונות) לא יפלו לנטל על החברה, הביטוח ישלם. חוק זהה לכולם, ללא אפליות.

baudrate

New member
כלומר לחוקק חוק שצריך לקיים חוקים?

זה אבסורדי. הרי גם את החוק הזה אפשר לא לקיים.
המפקח מספיק "חזק", השאלה היא באיזה צד הוא. זאת אינה שאלה של חוקים אלא של יחסי כוחות.
ביטוח חובה הוא מבחינת מס. הוא פשוט מופרט בידי גובי חובות פרטיים - חברות הביטוח,
עוד 500 שקל או אפילו 1000 שקל פחות למחיה למשפחה ממוצעת. זה בהחל יחליש עוד יותר
את בעלי ההכנסות הנמוכות ויחזק את בעלי ההון. ומכיוון שהוא אינו תלוי בגובה ההכנסה זהו מס גולגולת.
וכל כמה שיחסי הכוחות נחלשים חברות הביטוח יקחו יותר ויחזירו פחות.
יש חוק שאני מחשיב אותו כחוק טבע, החזק לוקח יותר ככל שהוא יותר חזק. והחלש מקבל פחות ככל שהוא חלש.
זה לא חוק שניתן לעקוף אותו על ידי חקיקה כפי שלא ניתן לעקוף את כח המשיכה על ידי חקיקה.

SupermanZW

Well-known member
לא, מספיק עם הדמגוגיה.

לא הצעתי לחוקק חוק שצריך לקיים חוקים אלא להגביר את האכיפה ואל תעשה את עצמך כאילו לא הבנת מה הכוונה.

כשחברת ביטוח אינה פועלת על פי החוק אפשר וצריך לתבוע אותה.

בגלל שיש מי שאינם מקיימים את החוק יש צורך בתביעות ובאכיפה ולא ב"חוק שצריך לקיים חוקים"

ביטוח אינו מס, מס מממן את ההוצאות השוטפות של המדינה ואינו מבטח אף אחד מפני שום דבר, ביטוח אינו מממן את ההוצאות השוטפות של המדינה אלא את פיצוי הניזוקים שבוטחו על הנזק (וגם את שכרם של מנהלי ועובדי חברות הביטוח כאשר מדובר על חברות ביטוח פרטיות או מנהלי ועובדי ביטוח לאומי כאשר מדובר על ביטוח לאומי אך לא מדובר על הוצאות שוטפות של המדינה שברובן הגדול אין להן שום קשר לביטוח). זה לא נכון להתייחס לכסף שהולך למטרות שונות באותו אופן.

אתה סתם זורק מספרים לא קשורים למציאות, ביטוח סיעודי שמבטח גם מפני נכות עולה פחות מהסכומים שכתבת, בדוק והיווכח.

baudrate

New member
אז תשאל את עצמך למה ה"אכיפה" במצב כזה

ולמה בתי המשפט מוטים (לכאורה?) לטובת חברות הביטוח. זה סתם תאונה לדעתך?
מישהו התעורר בבוקר ושכח את המפתחות של האכיפה?

לגבי המספרים שזרקתי, אני מדבר על ביטוח שמכסה "הכל". תבדוק מה נותנים הביטוחים של 50 שקל בחודש.
הם מוגבלים בסכום הכסף, בתקופה שנותנים עזרה, ובתנאים שצריכים להתקיים כדי שיהיה מקרה ביטוח
לדעתי לזרוק כסף לפח טוב יותר.

SupermanZW

Well-known member
השחיתות הידועה שבקשרי הון שלטון

וביטוח לאומי לא טוב יותר מחברות הביטוח הפרטיות.

לגבי המספרים שזרקת, בדוק מחירי ביטוח סיעודי בחברות שונות ותראה מחירים נמוכים יותר ממה שכתבת בהודעתך הקודמת.

baudrate

New member
לומר "שחיתות" זה קצת לא מדויק לטעמי

זה מה שהופך הון להון ושלטון לשלטון. האחד דואג לשני ולהיפך כי קיים שיתוף עניינים.
שיתוף ענינים זה הוא חלק מובנה במערכת.

ההבדל בין ביטוח לאומי לבין חברות פרטיות , אינו ברמת היעילות, או בנקיון הכפיים,
אלא שהפרמיה שכל אחד משלם משתנה על פי הכנסתו. אנשים עם הכנסה נמוכה יותר משלמים פחות.
זה אינו המצב בביטוח פרטי.

לגבי המחיר של ביטוח סיעודי, הסתכלתי, אבל המחיר זה דבר אחד והתמורה זה דבר שני.
אני עושה חשבון פשוט, תקציב הביטוח הלאומי לקיצבאות סיעודיות וקצבאות נכות 17 מיליארד שקל.
אני מניח שרובן המכריע מוצדקות וכן שהן די לא עונות על הצרכים (לכן אנשים עושים ביטוח נוסף)
אבל נניח שאנחנו עושים חשבון פשוט ומחלקים את התקציב בין כל תושבי מדינת ישראל כפרמיה
אז אנחנו כבר מגיעים לאזור של כ 150 שקל לחודש לאדם. או 600 שקל למשפחה (4 נפשות).

SupermanZW

Well-known member
רק "שכחת" לקחת בחשבון כמה גוזלים ממך בנוסף

כמס בריאות מבלי לתת לך תמורה כמעט.

להסבר נרחב כנס לקישור.

baudrate

New member
ובכן שתי נקודות חשובות להזכיר לך

1. השיטה במקומותינו צריכה להתאים לכך שגם אנשים ללא הרבה הכנסה יוכלו לעמוד
בהוצאות הרפואיות (ואני לא מדבר על קיצבת הנכות, מה שקוראים לו ביטוח כושר השתכרות),
כך שהתשלום הוא פרוגרסיבי. כיום עקרות בית וילדים עד גיל 18גם הם פטורים ממס בריאות וביטוח לאומי.
אי אפשר לעשות ביטוח פרטי שכזה.
2. גם אם יופרט לכאורה ביטוח הבריאות, מעורבות הממשלה תהיה כזאת שחוסר היעילות לא יפחת.
זהו פרדוקס שמובן כאשר רואים את הזיקה בין הממשלה לנותנים השירותים ובעלי ההון.

SupermanZW

Well-known member
אתה מרשה מצב שבו אנשים יחיו על חשבון אחרים

ומצב כזה כפי שכבר נוכחנו לדעת מעודד פאראזיטיות וכבר מוביל את מדינת ישראל לקריסה שבוא תבוא כאשר המאסה הקריטית של האוכלוסיה תהיה בלתי יצרנית, אם לא נעצור את זה כמה שיותר מוקדם נגיע לאבדון.

עקרות בית לא צריכות להיות פטורות מביטוח בריאות, בעליהן צריכים לשלם עליהן (כי על פי רוב הם אלה שהסכימו או במקרה הגרוע כפו עליהן לא לעבוד ולכן עליהם לשאת באחריות) וגם ילדים לא צריכים להיות פטורים מביטוח בריאות, על הוריהם לשלם עליהם, הורות צריכה לחייב אחריות מלאה על הילדים עד גיל 18, אין שום הצדקה לכך שאנשים יממנו ילדים של אחרים על חשבון ילדיהם שלהם.

יש להפחית את מעורבות הממשלה בתחום הבריאות כדי להחליש את קשרי ההון שלטון (וכמובן את הזיקה בין הממשלה לנותני השירותים ובעלי ההון שמניעה את השחיתות) וכדי לייעל את מנגנוני הבריאות ואז בהכרח יפחת חוסר היעילות אם יופרט ביטוח הבריאות מכיוון שמדובר בשוק עם תחרות, למזלנו חברות הביטוח בישראל אינן קרטל, לו היו קרטל הייתי טוען שקודם כל צריך לפרק את הקרטל ורק אחר כך להפריט, בכל מקרה תחום זה לא צריך להישאר בבעלות המדינה.

baudrate

New member
זה שאנשים חיים "על חשבון" אנשים אחרים זה נכון

לכולם, גם נכון לגבי ולגביך. אם נדמה לך שזה אחרת, אני יכול לומר לך רק - חלומות נעימים.

SupermanZW

Well-known member
כרגע המצב הוא כזה וזה לא תקין, יש לשנותו כדי

למנוע קריסה טוטאלית. אם לא יבוטל המצב הזה תוך זמן קצר ונגיע למצב שבו המאסה הקריטית של האוכלוסיה אינה יצרנית, אי אפשר יהיה למנוע את הקריסה.

למעלה