לא מבין מה כל הביקורת הזאת נגד שפרה?

Fairywitch

New member
הו,סוף סוף../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifאמן ואמן לכל מילה

הבחורה הזאת פשוט מגעילה אותי

טלטל99

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifתניחו לשפרה, כאילו ששאר החברה היו

הולכים מחוץ לבית האח הגדול לבית כנסת. הבחורה לא בא לה, לא מתאים לה. חיה ותן לחיות. זו בדיוק כפיה דתית, כופים דעתך על אחרים.

metrosexual

New member
אוסף של אנשים צבועים התאספו פה...:(

כולם אעלק פתאום מכבדים את הדת.... אז מה הם עושים כאן?

My Little Fairy

New member
לא צריך להיות משהו כדי לכבד אותו.

אתה ערבי? אתה מכבד ערבים? אתה הומו? אתה מכבד הומואים? אתה אישה? אתה מכבד נשים? אני לא דתיה לא ערביה ולא הומו אבל מכבדת כל אדם ורצונותיו ואמונותיו.

shellram1975

New member
זה מזכיר לי משום מה את הערסים שהולכים מכות

כל שני וחמישי, מכים כלבים, מכים זקנים, זורקים זבל ברחובות אבל מה , בחגים הם "קדושים", שמים כיפה לבנה, מתלבשים לבן כאילו נהיו מלאכים והולכים לבית כנסת וצמים ונהיים הכי מסורתיים שיש. אבל בשאר ימות השנה הם בהמיים, וולגריים, עושים בלגנים, אלימים. בעעעע

יש לי שאלה ...

עכשיו כאשר מדובר בשפרה עולות כל מיני תגובות הטוענות כי זכותה של שפרה לא לחגוג אפילו את ראש השנה אם היא לא מאמינה באלוהים ( ובצדק לפי דעתי ) . ועוד כל מיני טיעונים על חופש הבחירה ועל סובלנות . השאלה שלי היא איפה כל התגובות הללו היו כאשר העלו את רנין על המוקד משום שהיא קמה באמצע קידוש ( בשוגג לטענתה ) ? האם דין רנין שונה מדין שפרה ? הריי שרנין נוצריה והרבה יותר רחוקה מהמסורת היהודית מאשר שפרה . והיו כאן לא מעט אנשים שטענו שעליה לכבד את טקס הקידוש וזאת על אף שאין לה שום קשר אליו . ואני תמיד נותר עם תהיה אחת פתוחה . האם התחלתם לא לחבב את רנין כאשר למדתם להכיר אותה או כאשר הקריין הציג אותה כערבייה ? כי לי זה נראה שכל הזמן מחפשים אותה . ולעיתים קרובות ללא שום קשר למה שהיא עושה . נורא עצוב לגלות את מידת הגזענות שיש בקרב היהודים בישראל שנת 2008 . נורא עצוב לגלות שקודם שופטים אדם בשל מוצאו או דתו ורק אחר כך מחפשים את הטיעונים לעונש . זהו , עכשיו תחזרו לדיון הליברלי והסוער שלכם לגבי שפרה . ישנה , לא ישנה , התהפכה באמצע .... בסופו של דבר ה-"ערבייה" כפי שחלק כאן נוהגים לכנות רנין תימצא אשמה במשהו .. ולצדיקים בינכם ( בלי טיפת ציניות ) שמאמינים שזכותו של כל אדם לחיות על פי אמונתו ודרכו . ועליו להיות אמיתי עם עצמו . אני מקווה שאתם מתייחסים באותה הדרך לכל המועמדים והמועמדות . * כל ההכללות נכתבו בשל נוחות הכתיבה . ואין בכוונתי להכליל את כולם רק להצביע על תופעה .

אורישקי

New member
זהו שכן,אני בעד שפרה ורנין בסיפורים האלו

ואנשים כמו עינב מעצבנים אותי כשהיא לובשת את שמלה שבנס לא רואים לה את הפטמות ומצביעה נגד שפרה. ולגבי רנין,גם אני שמתי לב שהרבה חייבים לקטול אותה על כל דבר שהיא עושה.

metrosexual

New member
ככה זה ישראלים

לשנוא כל מה ששונה ממך.....די דומה לנאצים אשכנזים-ספרדים יהודים-ערבים מרוקאים-רוסים סטרייטים-הומואים דתיים-חילוניים באיזה עם יש עוד כ''כ הרבה שנאה? ופה בפורום נראה כאילו רנין ושפרה הם הכי שנואים!רק בשל היותם שונים מהמיינסטרים הצבוע (שי,לאון,איתי,צבר) שי "אני אוכל שניצל עם חלב" ופתאום פה הוא קדוש ששומר מסורת צבר לא מאמין באלוהים והלך לבית הכנסת (צביעות שאין כמותה) לאון איך שהוא למד בבה''ס דתי אז יש לו זיקה כלשהי אבל עדיין לא הייתי הולך למקום ששונאים אותך בשל היותך הומו

Prime Time

New member
שיאכל שניצל עם חלב, אבל לפחות

שיעשה את זה בפה סגור! נימוס בסיסי. ממש מגעיל לראות אותו אוכל... אפילו הסוסה שלי אוכלת בפה סגור (והיא באמת נכנסת לקטגוריה של "בהמה")

Jason2

New member
בקשר לשניצל עם חלב

אתם מודעים לכך שהפסוק אומר "לא תבשל גדי בחלב אימו", נכון? לפי דעתי יותר גרוע אם הוא היה אוכל שניצל עם חביתה מאשר עם חלב. ואני מכיר את החוקים ואת הסיבה שאסור, אז אין צורך להסביר.

שמע

אני קצת לא מבין את הקטע הזה של ההגדרות שמנסות לקבוע לכל מיני אנשים איך צריך לנהוג . רוב בני האדם לא מצייתים לכל הכללים והחוקים בצורה שווה . אם ניקח את זה לעולם החילוני אז רובינו לא גונבים אבל מצד שני גם הרוב לא שומר על חוקי הנהיגה . עינב לדוגמא בוחרת לציית לכללים מסויימים ובנוגע לכללים אחרים היא פחות מצייתת להם . זה כמובן יכול לצרום לך בעין משום שזה לא תואם את ההשקפות שלך בעניין . אבל לא הייתי ממהר לכנות את זה כצביעות הריי אני לא ממש משוכנע שהיא עושה כן על מנת למצוא חן ( יתכן שכן אבל גם יתכן שלא ) . אני מכיר גם לא מעט אנשים שלא מאמינים בקיומו של אלוהים שהולכים לבית הכנסת בראש השנה ובכיפור כי הם נהנים מהחוויה עצמה והמיזמורים . אז הם צבועים ? ( ושוב יתכן שצבר עשה כן בגלל שהוא צבוע אבל באותה המידה יתכן שהוא עשה כן על מנת להיות חלק מהחוויה , חלק מהביחד ולא מתוך אמונה דתית . חוץ מזה , מה היה לו לעשות בוילה ? ) העולם מורכב מהרבה מאוד גוונים של אפור . ואין אפשרות להחליט ציבורית איזה גוון של אפור הוא לגיטימי ואיזה לא . ( קיימת אפשרות כזו אישית אבל גם בה יש טעות בבסיסה משום שהיא מתבססת על שיפוטיות של האחר מבלי לנסות להבין אותו ) .

My Little Fairy

New member
הרבה אנשים מספרים לעצמם שהם לא מאמינים

עמוק בפנים הם יודעים שהם כן.

Princess Galush

New member
חח אז רגע שאני אבין

את מתיימרת לדעת יותר טוב ממני מה אני חושבת ומרגישה?

למעלה