טיפים למרגל המתחיל
בעידן האפליקציות והסמארטפונים אין יותר פרטיות לאף אחד, תמוה בעיני איך חוקרים פרטיים לא פושטים את הרגל כי היום כל בנאדם יכול להגיע לאותן תוצאות בלי להוציא גרוש ובלי להיות יוצא 8200. כיום, הסלולרי הוא מכשיר מעקב שיכלו רק לחלום עליו בעבר, ועוד פועל בשיתוף פעולה אקטיבי ולפעמים נלהב של המשתמש (כאן המקום להזהיר שלהיכנס למידע של מישהו אחר ללא אישורו זה כנראה עובר על כמה וכמה חוקים מעבר לבעיות המוסריות - אין באמור כדי להמליץ או לעודד וכד').
פשוט כל שם של חברת טכנולוגיה גדולה שתזרקי נותן לך אינספור פרצות.
גוגל - אח, איזה כיף להשתמש בגוגל, בג'ימייל, במפות של גוגל, בגוגל דרייב, ביו-טיוב והכל בחינם אה? אז יש הרבה חורים באבטחה של גוגל אבל הכי בולט וצורם לדעתי זו השמירה האוטומטית הדיפולטית של כל מיקום בו היית אי פעם, מהיום שפתחת חשבון גוגל ראשון וניגשת אליו עד היום. וזה לא משנה כמה טלפונים החלפת תוך כדי. פשוט תיכנסי ל
https://www.google.com/maps/timeline בטלפון שלו ותראי בדיוק איפה היה.
כן, יש אפשרות למחוק את זה אחורה (לפחות לחסום תצוגה של זה, אם גוגל מוחקים את זה אצלם או לא זו כבר שאלה אחרת) ולמנוע מגוגל לשמור \ להציג בעתיד, אבל גם מי שרגיש לאבטחה בדרך שוכח שזה בכלל נשמר. אני רק לפני כמה שבועות נכנסתי באגביות ללינק הזה אצלי והייתי בהלם מרמת הפירוט - היום הכל מחוק - לא ברור מי בכלל צריך את זה (חוץ מגוגל)?!
פייסבוק - את החברה הזאת הייתי סוגר אם הייתי יכול. אינסוף הפרות פרטיות, בתיאוריה אפשר לקנפנג את החשבון ככה שיראה כמה שפחות לכאלה שאינם חברים, אבל זה אומר לעבור דרך תפריטים מורכבים באזורים שונים באפליקציה וגם אז, אם אחד החברים שלך משתף הרבה ולא רגיש לנושאי פרטיות, אז מתישהו תדלוף אצלו אינפורמציה גם עליך. תמונה משותפת, מיקום משותף, לייק שעשית לו או שעשה לך וכולי וכולי. זה ידלוף לציבור הרחב, כן? זה אומר לכל העולם כולו. מה אפשר לדעת עליך, תלוי ברמת השיתוף שלך ושל החברים שלך. אני לא משתף היום פשוט שום דבר גם אם אין לי סיבה להסתיר כלום, ואת רוב הפוסטים מהעבר מחקתי. למה? ככה, כי אין סיבה להחזיק אותם שם.
סנאפ - החבר'ה האלה בכלל הלכו לשלב הבא ומציגים מפה שמציגה לכל מי שמחובר אליך לא רק איפה את אלא גם עם מי. לא מכיר פרטים או אם זה עדיין קיים, כי העפתי את התוכנה הזאת אחרי יומיים.
קוד כניסה - הרעיון של טביעת אצבע נחמד, אבל אחרי כמה נסיונות, לפחות באנדרואיד, הוא לא חוסם כניסה אלא פשוט מעביר את המשתמש לשיטה הקודמת. ככה שאם את יודעת את הקוד הקודם או את ה"ציור" בין הנקודות טביעת האצבע לא משפרת את האבטחה בכלל.
תמונות - קל מאוד לצלם בסלולרי אבל בלמחוק אפשר תמיד לפספס משהו, ובמיוחד אם מישהו אחר שולח לך תמונה רגישה בוואטסאפ או איפשהו (אני הבהרתי לחברים שלי שלא ישלחו לי שום דבר פרטי שלהם, ממש ככה, ואם בכל זאת שולחים אז אני מיד מוחק. בסוף יאשימו אותי במשהו). יש אפליקציות שנועלות, ועוד מתוחכמות שמאפשרות שני קודים למקרה שמישהו מכריח אותך לפתוח את האפליקציה - את מקישה את הקוד הסתמי ומגיעה לתוכן תמים. בנוסף האפליקציה מצלמת את מי שמקיש את הקוד. גם זו הפרת פרטיות בפני עצמה, יום אחד חיפשתי בתיקיות של הטלפון של עצמי וראיתי המון תמונות שהאפליקציה צילמה אותי. הכי טוב זה לא לצלם כלום
דפדפנים - שומרים הסטוריה בתור דיפולט - אתרים ועמודים ספציפיים שהיית בהם, סיסמאות, חיפושים שעשית ומה לא. בתיאוריה גם אפשר למחוק הכל או הרוב, אבל לעשות את זה, ולזכור בדיוק איפה למחוק מה, זה תיק. הייתי אומר שגם מי שרגיש לפרטיות שלו לא מוחק עד הסוף.
זה בתור התחלה, למתקדמים, מי שרוצה שליטה מלאה על הטלפון שלך מהיום ועד בכלל צריך גישה אליו למשך בערך 5 דקות. הוא מוריד אחת מאפליקציות הריגול שזמינות בהרבה אתרים, חינמי או עם תשלום צנוע, מתקין, התוכנה סמויה ומאפשרת גישה כמעט לכל דבר בזמן אמת ולעולם לא תדעי שהיא קיימת. כמובן שזה לא חוקי ללא אישור המשתמש אבל זה לא מונע מאנשים לעשות את זה.
כל זה בלי להיכנס לכל מיני וירוסים ורוגלות למיניהן שלעולם לא יחסמו לגמרי. עם כל אפליקציה חדשה או פיצ'ר חדש או גרסה חדשה, בכל עדכון תוכנה תקופתי יש פרצות אבטחה חדשות. למי שרוצה לשמור על פרטיות, הרבה בהצלחה ושיזכור שגם מארק צוקרברג, עם כל ההבנה, התחכום והמשאבים שיש לו להגן על הפרטיות של עצמו, עדיין מדביק סלוטייפ שחור על המצלמה של הלפטופ שלו ועוד סלוטייפ על המיקרופון.