לא מבינה

אין לי בעיה. אני קירח

בקשר לגוף, תמיד אפשר למרוח בוץ על הגוף לפני שנכנסים הביתה.
להגיד "אוף, ראית איך החלקתי בשלולית? יאללה הולך להתקלח"

טיפים למרגל המתחיל

בעידן האפליקציות והסמארטפונים אין יותר פרטיות לאף אחד, תמוה בעיני איך חוקרים פרטיים לא פושטים את הרגל כי היום כל בנאדם יכול להגיע לאותן תוצאות בלי להוציא גרוש ובלי להיות יוצא 8200. כיום, הסלולרי הוא מכשיר מעקב שיכלו רק לחלום עליו בעבר, ועוד פועל בשיתוף פעולה אקטיבי ולפעמים נלהב של המשתמש (כאן המקום להזהיר שלהיכנס למידע של מישהו אחר ללא אישורו זה כנראה עובר על כמה וכמה חוקים מעבר לבעיות המוסריות - אין באמור כדי להמליץ או לעודד וכד').

פשוט כל שם של חברת טכנולוגיה גדולה שתזרקי נותן לך אינספור פרצות.

גוגל - אח, איזה כיף להשתמש בגוגל, בג'ימייל, במפות של גוגל, בגוגל דרייב, ביו-טיוב והכל בחינם אה? אז יש הרבה חורים באבטחה של גוגל אבל הכי בולט וצורם לדעתי זו השמירה האוטומטית הדיפולטית של כל מיקום בו היית אי פעם, מהיום שפתחת חשבון גוגל ראשון וניגשת אליו עד היום. וזה לא משנה כמה טלפונים החלפת תוך כדי. פשוט תיכנסי ל https://www.google.com/maps/timeline בטלפון שלו ותראי בדיוק איפה היה.

כן, יש אפשרות למחוק את זה אחורה (לפחות לחסום תצוגה של זה, אם גוגל מוחקים את זה אצלם או לא זו כבר שאלה אחרת) ולמנוע מגוגל לשמור \ להציג בעתיד, אבל גם מי שרגיש לאבטחה בדרך שוכח שזה בכלל נשמר. אני רק לפני כמה שבועות נכנסתי באגביות ללינק הזה אצלי והייתי בהלם מרמת הפירוט - היום הכל מחוק - לא ברור מי בכלל צריך את זה (חוץ מגוגל)?!

פייסבוק - את החברה הזאת הייתי סוגר אם הייתי יכול. אינסוף הפרות פרטיות, בתיאוריה אפשר לקנפנג את החשבון ככה שיראה כמה שפחות לכאלה שאינם חברים, אבל זה אומר לעבור דרך תפריטים מורכבים באזורים שונים באפליקציה וגם אז, אם אחד החברים שלך משתף הרבה ולא רגיש לנושאי פרטיות, אז מתישהו תדלוף אצלו אינפורמציה גם עליך. תמונה משותפת, מיקום משותף, לייק שעשית לו או שעשה לך וכולי וכולי. זה ידלוף לציבור הרחב, כן? זה אומר לכל העולם כולו. מה אפשר לדעת עליך, תלוי ברמת השיתוף שלך ושל החברים שלך. אני לא משתף היום פשוט שום דבר גם אם אין לי סיבה להסתיר כלום, ואת רוב הפוסטים מהעבר מחקתי. למה? ככה, כי אין סיבה להחזיק אותם שם.

סנאפ - החבר'ה האלה בכלל הלכו לשלב הבא ומציגים מפה שמציגה לכל מי שמחובר אליך לא רק איפה את אלא גם עם מי. לא מכיר פרטים או אם זה עדיין קיים, כי העפתי את התוכנה הזאת אחרי יומיים.

קוד כניסה - הרעיון של טביעת אצבע נחמד, אבל אחרי כמה נסיונות, לפחות באנדרואיד, הוא לא חוסם כניסה אלא פשוט מעביר את המשתמש לשיטה הקודמת. ככה שאם את יודעת את הקוד הקודם או את ה"ציור" בין הנקודות טביעת האצבע לא משפרת את האבטחה בכלל.

תמונות - קל מאוד לצלם בסלולרי אבל בלמחוק אפשר תמיד לפספס משהו, ובמיוחד אם מישהו אחר שולח לך תמונה רגישה בוואטסאפ או איפשהו (אני הבהרתי לחברים שלי שלא ישלחו לי שום דבר פרטי שלהם, ממש ככה, ואם בכל זאת שולחים אז אני מיד מוחק. בסוף יאשימו אותי במשהו). יש אפליקציות שנועלות, ועוד מתוחכמות שמאפשרות שני קודים למקרה שמישהו מכריח אותך לפתוח את האפליקציה - את מקישה את הקוד הסתמי ומגיעה לתוכן תמים. בנוסף האפליקציה מצלמת את מי שמקיש את הקוד. גם זו הפרת פרטיות בפני עצמה, יום אחד חיפשתי בתיקיות של הטלפון של עצמי וראיתי המון תמונות שהאפליקציה צילמה אותי. הכי טוב זה לא לצלם כלום

דפדפנים - שומרים הסטוריה בתור דיפולט - אתרים ועמודים ספציפיים שהיית בהם, סיסמאות, חיפושים שעשית ומה לא. בתיאוריה גם אפשר למחוק הכל או הרוב, אבל לעשות את זה, ולזכור בדיוק איפה למחוק מה, זה תיק. הייתי אומר שגם מי שרגיש לפרטיות שלו לא מוחק עד הסוף.

זה בתור התחלה, למתקדמים, מי שרוצה שליטה מלאה על הטלפון שלך מהיום ועד בכלל צריך גישה אליו למשך בערך 5 דקות. הוא מוריד אחת מאפליקציות הריגול שזמינות בהרבה אתרים, חינמי או עם תשלום צנוע, מתקין, התוכנה סמויה ומאפשרת גישה כמעט לכל דבר בזמן אמת ולעולם לא תדעי שהיא קיימת. כמובן שזה לא חוקי ללא אישור המשתמש אבל זה לא מונע מאנשים לעשות את זה.

כל זה בלי להיכנס לכל מיני וירוסים ורוגלות למיניהן שלעולם לא יחסמו לגמרי. עם כל אפליקציה חדשה או פיצ'ר חדש או גרסה חדשה, בכל עדכון תוכנה תקופתי יש פרצות אבטחה חדשות. למי שרוצה לשמור על פרטיות, הרבה בהצלחה ושיזכור שגם מארק צוקרברג, עם כל ההבנה, התחכום והמשאבים שיש לו להגן על הפרטיות של עצמו, עדיין מדביק סלוטייפ שחור על המצלמה של הלפטופ שלו ועוד סלוטייפ על המיקרופון.

התשובה בגוף השאלה..

למה חוקרים פרטיים לא פושטים רגל?
כתבת בעצמך:
"כאן המקום להזהיר שלהיכנס למידע של מישהו אחר ללא אישורו זה כנראה עובר על כמה וכמה חוקים "
אין לך שמץ של מושג כמה שנים תבלה בכלא אחרי שתיתפס "שותל" תוכנת ריגול בטלפון שלא שייך לך.
ובדיוק בגלל זה חוקרים פרטיים לא פושטים את הרגל.
כי זה לא חוקי. כי החוק בעניין הזה מאוד ברור.
וחוקרים פרטיים, שעובדים במסגרת החוק, משיגים את המידע הנחוץ בלי מעבר על החוק, בלי לשתול תוכנות ריגול במכשירים ניידים, בלי לבצע האזנת סתר ובלי לקחת את הסיכון המיותר הזה.

alongrin

New member
רק שתדע...

שרוב החוקרים כן עוברים על החוק.
הם שותלים רוגלות במחשבים וטלפונים.
הם שותלים ברכבים מכשירי ציטוט ומעקב (גם מקליט וגם שולח מיקום).
&nbsp
אבל משתמשים בכל הכלים האלה כאמצעי עזר כדי להשיג ראיות קבילות בצורה חוקית.
&nbsp
לדוגמא, בעזרת מכשירי העיקוב הם יודעים את התנועות וסדר היום שלך במקום לשים עליך מעקב במשך ימים ארוכים.
&nbsp
הם יודעים שביום שני בשעה 17:00 אתה אוסף את המאהבת מהעבודה, ואחר כך אתה נוסע למתחם צימרים.
&nbsp
ביום שני מסויים הם מוציאים אחריך צוות עיקוב עם רכב וקטנועים ממותקנים באמצעי צילום ומתעדים כל תנועה שלך.
הכל חוקי וקביל כי זה נעשה במרחב הציבורי.

אני יודע.

גילוי נאות - אני חוקר פרטי.
מה שאתה מתאר נקרא בשפה מקצועית מעקב טכני.
ומשתמשים בתוצאות המעקב הטכני הזה, להפיכה לראיות שהושגו בדרך חוקית.
כמו שתיארת.
דבר אחד אני ממש לא מסכים איתך - בקטע ש "רוב החוקרים עוברים על החוק".
זה ממש לא נכון.
כאחד שחי את העולם הזה לא מעט שנים, אני יכול להגיד בוודאות שאני מכיר הרבה מאוד חוקרים שלעולם לא יקצרו את הדרך וישתמשו במעקבים טכניים.
וכן, יש כאלה, ויש כאלה.
בכל מקרה - ההצעה שהיא קיבלה - לפתוח את תוכנת הווסטאפ של בעלה במחשב האישי כדי לראות את הפעילות שלו שם - היא האזנת סתר לכל דבר ועניין.
אם היא תעשה את זה, ואם היא תיתפס, היא תשב בכלא.
באחריות.

alongrin

New member
מנסיון אישי שלי

המשטרה נמנעת באופן עקרוני מלהתערב בסיכסוכים בין בני זוג.
ובאופן די חד צדדי לוקחת את הצד של האשה.
&nbsp
מכיר מקרים בהם נשים פרצו לכתובות אימייל, נכנסו לחשבונות בנק וכו'.
המשטרה בהתחלה סירבה אפילו לחקור, ואחרי התערבות עו"ד..
חקרה בחוסר רצון וסגרה את התיק מחוסר עניין לציבור.
&nbsp
כך שההסתברות שהיא תשב בכלא אפסית לגמרי.

אם הייתי חושב לרגע ש..

אתה אדם לא רציני, הייתי מגיב ב - "קישקוש בלאבוש". מכיר? :)
כיוון שאני מתרשם שאתה אדם רציני, וחושב, וכותב דברים שהוא מאמין בהם, ולא על מנת לכתוב.. אז אענה ברצינות, ברשותך.
ההכללה שעשית כאן אולי נכונה לדברים מסויימים שקורים בחברה שלנו.
כשמדובר בהאזנת סתר - אם אתה אישה, איש, חרגול, כלב או תרנגול, אתה תשלם על זה.
אם זה בעניינים של בינו לבינה, ריגול תעשייתי, סקרנות אנושית או כל עניין שהוא - אתה עדיין תשלם על זה.
החוק מתייחס לעבירה הזו ברצינות כל כך תהומית - שאף אחד, אבל אף אחד, לא יכול לצאת חלק מהעניין הזה.
כפי שכתבתי קודם, אני עוסק בזה. זה המקצוע שלי. תאמין לי שאני יודע דבר או שניים על התחום הזה.
להגיד לאשה [או לגבר] שחושדת שבן הזוג שלה בוגד בה, לבצע מעשה שכולל בתוכו האזנת סתר זה מטופש, לא נכון, לא חוקי, לא אחראי, לא מוסרי, ולא ולא ולא.
אתה חושב אחרת?
היא חושבת אחרת?
וולקאם.
שמתי פה את השני סנט שלי בעניין, אפשר לקחת אותם, ואפשר שלא.

alongrin

New member
מוכן לארגן לך שם סיור מודרך

הקפה עלי אם תמצאי שם אחת שיושבת שם כי חיטטה לבעלה בנייד...

מקווה שהייתי מספיק ברורה גם בלי להוסיף בסוף NOT

מתה על השטויות שאנשים כותבים, העיקר שמוסיפים "באחריות"... כן, זהו. אם אתה אומר שזה באחריות, זה הופך את זה באמת לדברי טעם.... (ולמען הסר ספק.... NOT
)

alongrin

New member
יודע, לא צריך תרגום בגוף הסרט.

זו הייתה בשבילי הרמה להנחתה עבור מישהו אחר :)

אני לא מפחדת מהחוק, אני כן מפחדת ממה שיקרה אם בעלי יתפוס

אותי שנכנסתי לו לעיניינים. בגלל אם כבר חייבים אז עדיף לקחת בלש ואחד שיודע מה שהוא עושה וגם יודע להפסיק את המעקב אחרי שקיבל את המידע שהוא חיפש.

אתה יודע שזו האזנת סתר?

אתה יודע מה העונש בחוק על השטות הזו שאתה מציע לה?
&nbsp
תחשוב שוב על מה שכתבת כאן..

למעלה