../images/Emo36.gif " להיות חכמה " ../images/Emo26.gif נימשון
להיות חכם, זה הרבה מעבר להשכלה. להיות חכם זה מתחיל בדברים הקטנים. להיות חכם זה גם לא להיות צר אופקים, זה להבין שיש הרבה יותר מדרך אחת. זה להבין שיש מגוון כל כך גדול של אנשים, עם מגוון כל כך גדול של ראיות והסתכלות על דברים, ושלכל אחד חשוב משהו אחר, וכל אחד מעריך דברים בצורה אחרת. אני לא מזלזל בהשכלה ובתארים, ברור שלרוב מי שהשיג תארים זה אנשים שעבדו קשה לשם כך, חלקם יותר חלקם פחות, אבל התעודות שלהם ראויות להערכה. עם כל זאת, לשכות התעסוקה מלאות בבעלי תארים לא פחות מאשר בכאלו שלא. הטעות שלך נמשון, והיא טעות חמורה בעיניי, זו הגישה העובדתית שלך לעניין. את מציגה את דעתך כעובדה נחרצת. כאילו מה שכתבת זה מעבר למחשבתך האישית, אלא עובדה כוללנית וגורפת. יש אנשים חכמים בהרבה שהכיף שלהם בחיים זה "עבודה מטומטמת" שתספק להם את הזמן והכיף למשפחה, לחיים, לטבע ולדברים אחרים, בעוד אנשים קורעים את החיים שלהם בשביל דוקטורט, בשביל להשתלב בחברות "גבוהות" ודקה לפני שהם יעצמו את עיניהם בפעם האחרונה, תשאלי אותם אם הם לא היו מוכנים לדחוף את התעודה לתחת , לחזור אחורה בזמן, ולהנות יותר עם האשה, והילדים מאשר בבניית הקריירה שלהם. בואי תספרי את הסיפור שלך לשכן שלי שכל מה שיש לו זה כמה באסטות בשוק שהוא אפילו לא עובד בהן, אבל בזכותן הוא חי כמו מלך, אשתו חיה כמו מלכה, והילדים נהנים מאמא ואבא וגם מירושה בבוא העת. יש אנשים שבכיף שלהם ראש גדול ורק ככה הם ממצים את עצמם. ויש אנשים שהתעודה לא מדברת אליהם וגם לא התארים . אם היית מציגה את דעתך כדעתך בלבד, לא היית נתקלת בתגובות שנתקלת כאן. להיות חכם זה לא רק תארים ותעודות , להיות חכם זה להבין שלכל אחד טוב משהו אחר. ואת זה נמשון, פספסת...ובגדול. אני מעדיף לבלות את חיי עם אדם מאושר, שנהנה מעיסוקו, שיש לו זמן גם לחיות, שמצליח לכלכל את עצמו, ושאוהב מה שהוא רוצה, מאשר עם אדם שהולך עיוור אחרי התואר, כי אמא ואבא אמרו או כי ככה הוא חושב שהכי נכון, ולהיות מתוסכל בתוך כל המערכת הזאת. ובואי לא נשכח עוד דבר חשוב. העולם הזה צריך וזקוק לכל סוגי האנשים. גם בעלי תארים, צריכים את המוכרים בשוק, ואת המלצרים ואת נהגי האוטובוס שחולים לפעמים והולכים לרופא החכם שירפא אותם שהבית שלו נקי בזכות המנקה... את מבינה? יש מקום וצורך לכולם כולם כולם. אז מה שכתבת, לא יכולה להיות עובדה נחרצת שמתאימה לכולם. אלא לך, ולאלו שחושבים כמוך בלבד.