"לא צריך תואר בשביל להיות חכם"

ועדיין...../images/Emo4.gif

לא לעניין לקרוא לדעתו של אדם - שטויות. גם אם אינך מסכים איתו. * קארמה נוזפת *

לא נכון קארמה

זכותו לחשוב שזה שטויות. אין בזה שום דבר מעליב
חפיף....

phizik

New member
להגיד למישהו תראה לי את התעודות שלך

זה כמו להגיד לו לגבי החיצוניות שלו...תגיד לי עם איזה מעצבים עבדת ובאיזה תצוגות אופנה דיגמנת. עם כל הכעס שיש בי על דרך חשיבה כזאת. זה ממש כמו בדיחת היופי הפנימי. זה כאילו מנגנון ההגנה והאנטי של אנשים.........לא משנה. אני לא התכוונתי ו\או מתכוון לפגוע באף אחד. אבל מרתיח אותי אנשים עם עולם כל כך צר וקשה לי להאמין שאם יפנה אליהם מישהו נטול השכלה פורמלית הם יסרבו להכיר את האדם בתואנה שהוא בוודאי הדיוט (לא שגיאת כתיב). ואני מוכן להתערב שאם הוא יראה חיצונית טוב הוא יקבל הזדמנות וחצי,רגע,אולי זה מה שמרתיח אותי,הצביעות המוסווית. טוב נמאס לי לא מתכוון להגיב יותר בשרשור המרתיח הזה תעדכנו אותי בבקשה כשהוא יעלם מהדף הראשון. מאחל לכולם שבת שלום.ומתנצל אם פגעתי במישהו,לא היתה לי כוונה.

אבל זה לא מונע מאנשים

לחשוב כך ולנהוג כך , אתה למשל חושב שזה לא יאה ויש נשים וגם גברים שעדיין בוחרים להם בן או בת זוג על פי קריטריונים של השכלה לבוש ועוד... ואי אפשר להתכחש לעובדה שיש אנשים שנוהגים כך ובוחרים כך.

בלי כעס על הבוקר../images/Emo39.gif

מבינה את הלהט ואפילו מסכימה עם דעתך....דיברתי רק על הסגנון....שבת שלום
* קארמה מפייסת *

נימשון

New member
ממש לא פגעת

את לא רוצה לצאת עם שמנה ואני לא רוצה לצאת עם אדם לא משכיל מה ההבדל בדיוק אני לא יודעת אבל כנראה שגם לא אדע....

phizik

New member
ההבדל הוא מאוד פשוט...

לא לרצות לצאת עם מישהי שמנה זהה ללא לרצות לצאת עם מישהו שלא מתעניין בפילוסופיה. ולא מישהו שאיו לו תעודה. זה ההבדל. בכל מקרה מאחל לך מכל הלב שתמצאי איזה ד"ר או פרופסור ויבוא שלום על ישראל שבוע טוב לכולם וקארמה לא נפגעתי מהערתך היא היא היתה תואמת לסגנון בו השתמשתי.
גם אני לא אוהב כתיבה בוטה ורואים לפי הסגנון הרגיל שלי,אבל מה לעשות,לכולנו יש את הנקודות שאללה איסטור אם לוחצים עליהם.
לכולם.

רפלקציה מעניינת

החברה והתרבות האנושית מאד מחשיבה את הערך של " להיות נורמאלי" שחלק ממנו הוא ע"י שלב ההוכחה בהמצאת נייר עם חותם קרי- תעודה. והסטייה תמיד תוריד מערכו של הסוטה מן הנורמה. אכן, מצערת העובדה כי אלו שחיים את האמת האנושית, נטולת הפוזה, חיים כמנודים ואומללים. וככה החברה הופכת אותנו לקונפירמיסטים ההולכים כפלוטריון אחרי צו-השעה: ההשכלה. מאידך, השכלה פורמאלית פותחת את הראש, מרחיבה ידע ובהחלט מדד לבחירת בת-זוג. כחלק ממכלול התכונות מצטרף גם נושא הידע והחשיבה, שמצביע על התפתחות-אדם כיצור שלומד, מתפתח, הידע שלו הופך לנרחב, ולשפה עשירה. הדיונים במרפסת בערב, או בשיח עם אנשים אחרים יכולים להיות פורים ומהנים מאשר להרגיש לא שייך ותחושת רייקנות. לא היית מקצין על הוכחת התעודה, (לוודאי באמצע הסקס הסוער לא אדרוש שתוציא לי ממילון אבן-שושן את הפירוש המדוייק של המילה אורגזמה), אבל מסכים, שאדם הבוחר לאתגר את עצמו בתובנות ונלחם ביצירתיות, בפיתוח מתוך הבנה שהעולם התזזיתי הפך לעתיר ידע ומחובתו להשתייך לתרבות עליו לדרוש הקניית ידע. כמו כן, זכותו וחובתו של האדם לפרש, לתהות, לחקור על החיים ולא להירדם ולהיבלע עם מושגים ודרך חיים שכבר אינם במאה הזו כבר. כל עמדה שתהיה ברורה, מוצהרת וחד משמעית בנושא, תמגנט אליה מירמור,התנגדויות, ולכן יש לקחת הכל בערבון מוגבל. את בסדר, מבורכת בחשיבה.

ד נ י ת3

New member
מסכימה איתך נימשון,

בהסתייגות אחת. תואר חשוב לי. אבל! גם מי שעשה משהו עם החיים שלו - קריירה שאפתנית יזכה לסיכוי אצלי. אני, כבעלת מספר של תארים באוניברסיטה מאוד מכובדת בתחום מאוד ראלי ומבוקש בהחלט מעריכה השכלה. אני חושבת שלימודים אקדמאיים פותחים את הראש, מראים על התמדה, על יכולת למידה ועל השגת המטרה - יש רבים שהתחילו, מעטים שסיימו. האמת.. הכי מושך אותי גברים עם ראש ראלי. זה מתחבר עם שלי. דנית

../images/Emo36.gif " להיות חכמה " ../images/Emo26.gif נימשון

להיות חכם, זה הרבה מעבר להשכלה. להיות חכם זה מתחיל בדברים הקטנים. להיות חכם זה גם לא להיות צר אופקים, זה להבין שיש הרבה יותר מדרך אחת. זה להבין שיש מגוון כל כך גדול של אנשים, עם מגוון כל כך גדול של ראיות והסתכלות על דברים, ושלכל אחד חשוב משהו אחר, וכל אחד מעריך דברים בצורה אחרת. אני לא מזלזל בהשכלה ובתארים, ברור שלרוב מי שהשיג תארים זה אנשים שעבדו קשה לשם כך, חלקם יותר חלקם פחות, אבל התעודות שלהם ראויות להערכה. עם כל זאת, לשכות התעסוקה מלאות בבעלי תארים לא פחות מאשר בכאלו שלא. הטעות שלך נמשון, והיא טעות חמורה בעיניי, זו הגישה העובדתית שלך לעניין. את מציגה את דעתך כעובדה נחרצת. כאילו מה שכתבת זה מעבר למחשבתך האישית, אלא עובדה כוללנית וגורפת. יש אנשים חכמים בהרבה שהכיף שלהם בחיים זה "עבודה מטומטמת" שתספק להם את הזמן והכיף למשפחה, לחיים, לטבע ולדברים אחרים, בעוד אנשים קורעים את החיים שלהם בשביל דוקטורט, בשביל להשתלב בחברות "גבוהות" ודקה לפני שהם יעצמו את עיניהם בפעם האחרונה, תשאלי אותם אם הם לא היו מוכנים לדחוף את התעודה לתחת , לחזור אחורה בזמן, ולהנות יותר עם האשה, והילדים מאשר בבניית הקריירה שלהם. בואי תספרי את הסיפור שלך לשכן שלי שכל מה שיש לו זה כמה באסטות בשוק שהוא אפילו לא עובד בהן, אבל בזכותן הוא חי כמו מלך, אשתו חיה כמו מלכה, והילדים נהנים מאמא ואבא וגם מירושה בבוא העת. יש אנשים שבכיף שלהם ראש גדול ורק ככה הם ממצים את עצמם. ויש אנשים שהתעודה לא מדברת אליהם וגם לא התארים . אם היית מציגה את דעתך כדעתך בלבד, לא היית נתקלת בתגובות שנתקלת כאן. להיות חכם זה לא רק תארים ותעודות , להיות חכם זה להבין שלכל אחד טוב משהו אחר. ואת זה נמשון, פספסת...ובגדול. אני מעדיף לבלות את חיי עם אדם מאושר, שנהנה מעיסוקו, שיש לו זמן גם לחיות, שמצליח לכלכל את עצמו, ושאוהב מה שהוא רוצה, מאשר עם אדם שהולך עיוור אחרי התואר, כי אמא ואבא אמרו או כי ככה הוא חושב שהכי נכון, ולהיות מתוסכל בתוך כל המערכת הזאת. ובואי לא נשכח עוד דבר חשוב. העולם הזה צריך וזקוק לכל סוגי האנשים. גם בעלי תארים, צריכים את המוכרים בשוק, ואת המלצרים ואת נהגי האוטובוס שחולים לפעמים והולכים לרופא החכם שירפא אותם שהבית שלו נקי בזכות המנקה... את מבינה? יש מקום וצורך לכולם כולם כולם. אז מה שכתבת, לא יכולה להיות עובדה נחרצת שמתאימה לכולם. אלא לך, ולאלו שחושבים כמוך בלבד.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif פשששששש

לא יכלת לנסח את זה טוב יותר אהבתי מאוד במיוחד את : "ובואי לא נשכח עוד דבר חשוב. העולם הזה צריך וזקוק לכל סוגי האנשים. גם בעלי תארים, צריכים את המוכרים בשוק, ואת המלצרים ואת נהגי האוטובוס שחולים לפעמים והולכים לרופא החכם שירפא אותם שהבית שלו נקי בזכות המנקה..." מסכימה איתך לחלוטין

נימשון

New member
גם אני מסכימה עם זה

לא אמרתי שלא צריכים אותם אמרתי שאני רוצה בן זוג שבחר אחרת.

וזו זכותך הלגיטימית

לרצות איזה בן זוג שתרצי אני לא בעד אנשים אגוצנטרים שסבורים שמה שטוב להם טוב לאחרים אבל כל עוד את מציגה את זה כמה שאת רוצה לעצמך, אין עם זה שום בעיה.

נימשון

New member
הניק שלי הוא הפה של הפורום?

לא! הניק שלי הוא נימשון ולכן כל מה שנכתב בו נכתב על סמך דעתי בלבד. לא מדבר עבור אחרים, לא מביעה דיעה של אחרים וכל אדם זכאי לדעתו בכל נושא.

תגובה

לא צריך להגיע רחוק כדי לראות שלא ככה הצגת את הדברים. כבר בתחילת ההודעה שלך את כותבת "מי שחכם מבין כי בלי תואר....." זה לא בדיוק גוף ראשון, זו הכללה לכל מי שחכם. וזה מופיע בעוד הרבה דברים בגוף ההודעה שלך. אם התכוונת אחרת, סבבה, אבל ככה גרמת לזה להשמע, כעובדה כוללת.

נימשון

New member
לספור לך כמה פעמים כתובה המילה

אני בהודעה שלי
מעבר לכך, כל הודעה שכותב פה אדם היא דעתו אלא אם מראש נכתב שזה מחקר או משהו מגמתי בשם יותר אנשים. אל תכניס לי לפה מילים שלא שמתי בעצמי, כתבתי את דעתי ואת דעתי בלבד.

למעלה