"לא צריך תואר בשביל להיות חכם"

ד נ י ת3

New member
אני לא קיצונית.

אני כן מחפשת סמלי סטטוס שתואמים לסמלי הסטטוס שלי. כן, אני רואה באדם שלמד, וגמר לימודים מצליחן. כן, אני רואה באדם שפיתח קריירה מצליחה שאפתן. כן - אני אוהבת את התכונות האלה. כן - הייתי רוצה את התכונות האלה בבן זוגי.

טוב

הבנתי שאת מכירה את המילה "סמלי סטטוס" :) אני לא רואה שום דבר רע ברצונות שלך ובשאיפות שלך אני רק מקווה שאת מחפשת קצת יותר מסמלי הסטטוס האלו... כי בלילה לא הולכים לישון עם תעודה את רואה באדם שגמר לימודים מצליחן? אני גם רואה בו מצליחן אבל גם רואה חלק שעשו מה שאמא אמרה חלק שעשו מה שהחברה הכתיבה חלק שעשו מה שנראה להם תבניתי בחברה שהם גדלו חלק שזה בא להם בקלות ולא ממש עניין אותם וחלק שבאמת למדו מתוך אמונה עניין ומטרה, ולא תמיד בקלות, להם אני כן מצדיעה. אדם שפיתח קריירה מצליחה הוא שאפתן אבל לא חסרים אנשים עם מזל, שהתחילו מקיוסק וסיימו עם אמפריה.. אז אני לא אומרת שדבריים ריקים מתוכן אבל לפני שאני אתלהב מבן אדם רק בגלל התעודה שמעטרת את הקיר במשרדו אני אבדוק קצת יותר פנימה... לפני שאני אתעלף מהערצה עיוורת לדוקטורט..

ד נ י ת3

New member
אכן, אני מכירה היטב את המילה

"סמלי סטטוס". את יודעת מה - אני חושבת שתהיה לי בעיה גם עם ירקן שעשה המון כסף מאיזו באסטה בשוק. זה לא משנה שהוא מליונר עכשיו. יש משהו בלימודים אקדמים שפותח את האופקים והראש. מי שלא התנסה בלימודים כאלו לא יבין זאת. את מדברת על כאלה שלמדו בשביל אמא - וואלה - בשביל לסיים תואר במשפטים צריך קצת יותר מלרצות את אמא. הבן זוג שאני אבחר, לא יהיה אחד כזה שאני אעריץ אותו - אין לי שום צורך בבן זוג "מוערץ". אני רק רוצה אחד שאני רגיש שהוא שווה לי. בשאיפות שלו, בהשגים שלו. בצורת החשיבה שלו. דנית

100%

אם מה שגורם לך להרגיש שווה לבן אדם זה התעודות שלכם, אין לי מה להגיב לך יותר. אני דווקא מעדיפה כן להעריץ את מי שלידי :) להעריץ אותו על מי שהוא, ולא על התעודה שיש לו או אין לו. ואני מעריכה פי 8 אדם שעובד בעבודה הכי פשוטה שהוא השיג בעצמו כשהוא בא מחיים לא קלים מאדם שאמא זרקה לו כסף ללמוד באונ' שוב, אני מעריכה לימודים ורואה בהם כלי הכרחי ומכובד להמון תחומים אבל אני לעולם לא אזלזל במי שלא יכול/מסוגל/רוצה ללמוד יש אנשים שאני מחשיבה שווים לי יש אנשים שאני לא מחשיבה שווים לי אבל הפרמטר שלי להשוואה הזאת, הוא לא התעודה שלהם

ד נ י ת3

New member
לא זלזלתי.

האם משהו מהדברים שכתבתי הראה זלזול באנשים שלא למדו? מה שאמרתי שאני מחשיבה סמלי סטטוס. את התארים שאני עשיתי (ועשיתי כמה וכמה בחיי) לא שילמתי עליהם, וגם ההורים שלי. את יודעת למה? קיבלתי מלגת הצטיינות. את זו שמכלילה. יש הרבה כאלה שלמדו איתי שעבדו כל התואר וממנו אותו מכיסם הפרטי (אפילו כאלה בעלי משפחות). אז - אמא מימנה? זה חשוב לי. זה חשוב לי כי זה חשוב לי בעצמי. זה חשוב לי כי זה פרמטר - כי סטטוס זה פרמטר. כי אני רוצה שהבן זוג שלי ישתייך לאליטה מסויימת. דנית

דווקא תמיד קבלתי ציונים מעולים

על הבעה בעל פה וגם על הבעה בכתב ובכל זאת אני כנראה לא ברורה כאן... אז שוב פעם : אני לא מכלילה, אני נתתי בכוונה דוגמאות קיצוניות כדי להסביר לך מדוע אני לא מסוגלת להעריץ בעיוורון תעודות ברוררררררררררררררררררררררררר שיש מליון בעלי תארים שעשו הכל מעצמם, מתוך אמונה, ומאמץ, ושכל ורמה ואינטלקטואל ושאיפות, ושבלעדיהם העולם היה נראה אחר. אני מכבדת כל אחד וכל אדם ורואה בעין יפה את העניין, וגם אחסוך כסף לילדים שלי מרגע היוולדם ואעשה הכל כדי שהם ילמדו כי אני רואה בזה עניין חשוב . אבל אני לאאאאאאאאאאאאאאאאא אעריץ תעודות בצורה עיוורת בגלל כל אלו שלהם זה לא מגיע. אני במסגרת עבודתי, עובדת עם דוקטורנטים ומכירה מאות מהם כל שנה, ומלווה אותם מתחילת הדוקטורט שלהם ועד המבחן שלהם, אחד, אחד. אני מדברת איתך על דוקטורנטים מכל התחומים האפשריים ולא משהו ספציפי. אני יכולה להגיד לך שרובים אנשים נחמדים. שחלקם הם אנשים שאימצתי אל חיי ואני מעריצה אותם וחלקם אנשים, שעם התעודה והתואר שלהם, הייתי צובעת בכחול וזורקת לים. הבנת? אני לא מכלילה אני לא בעד הכללה אני בעד לראות את הבן אדם ולא את התעודה...בדיוק כדי למנוע הכללות אני כבר לא יודעת אם זו בעיה בהבעה שלי או בהבנת הנקרא של אחרים אולי הפעם זה יעבוד :)

ד נ י ת3

New member
ושוב כמו שכתבתי קודם

"אמור לי מיהם חבריך ואומר לך מי אתה". כן, זה סוג של אליטה מסוימת, שאני נהנת להשתייך אליה. נכון - יש אנשים שלמדו שהם מקסימים ויש כאלה שפחות. יש אנשים שלא למדו - והם מקסימים וכאלה שלא והם פחות. אבל תרשי לי לבחור את האנשים המקסימים מאלה שלמדו. הבנת?

חחחחחחחחחחחחח

לא לרתוח בובה מזמן אמרתי לך שלעצמך את יכולה לבחור מה שבא לך כנראה שאת זו שלא הבנת

ד נ י ת3

New member
ממש לא רותחת.

אפילו משועשעת. ותודה שאישרת לי. מה הייתי עושה בלי האישור שלך? דנית

סתם קטנונית התגובה הזאת

זה שהדעות שלנו שונות לא אומר שצריך להתנצח גם מעבר לעניין עצמו..

ד נ י ת3

New member
לא קטנונית,

עניתי למה שכתבת. אמרת לי "לא לרתוח", הסברתי לך שאני לא רותחת. שאפילו הדיון הזה משעשע אותי ומעשיר אותי. אין לי עניין להתנצח. תקראי את מה שכתבת. חושבת שעניתי לך לעניין. דנית

אה

אז את אומרת שברצינות ענית "מה הייתי עושה בלי האישור שלך?" נו באמת... עזבי מוצה עד תום :)

דנית את כל כך צודקת!

אהה ועוד משהו לכל האנשים ששונאים "דוקטורטים" ו"פרופסורים" אצלנו בפקולטה (מאוד מאוד נחשבת) כל הדוקטורים והפרופסורים הם אנשים הכי נחמדים והכי נגישים, הם יודעים מה הם שווים, הם לא צריכים להוכיח את זה לאף אחד והם לא מרגישים צורך להתקיף אנשים אחרים כי הם מרגישים מאויימים מדעות של אחרים. ועוד משהו קטן.. החבר הכי הכי טוב שלי יהיה עוד כמה חודשים ד"ר (כפרה עליו) וכשאתם יושבים ועובדים בעבודה שלכם (ולא משנה מה היא כרגע) הוא יושב ועושה את העבודה שלו שזה לכתוב מאמרים ומחקרים. כל אחד והתחום שלו. אז למי שיש בעיה עם דוקטורים לדעתי יש לו בעיה עם עצמו ועם רגשי הנחיתות שלו. אהה ואת החבר הזה הכרתי באוניברסיטה באחד הקורסים שלמדנו ביחד. ככה שאני מניחה שאם לא הייתי לומדת לא הייתי מכירה את אחד האנשים הכי חשובים לי בחיים. עוד סיבה טובה ללכת ללמוד.

ד נ י ת3

New member
יש משפט שאומר

"אמור לי מי הם חבריך, ואומר לך מי אתה". הסביבה, החברים שאת מסתובבת איתם הם המראה של מי את. לאיזה קבוצה את רוצה להשתייך.

מה את אומרת?????

אז תתפלאי ממי לי יש חברים מכל המינים מכל הסוגים יש לי חברים בעלי תארים, וחברים שרחוקים מזה חברים מכל הסוגים, וכולם, כולם, כולם בני אדם ויקרים ללבי. אז כנראה שהמשפט הזה יכול להיות קצת יותר רחב גם... כנראה שהוא באמת מעיד על האופי שלי

ד נ י ת3

New member
אבל לכולם יש מכנה משותף אחד....

את
אני בוררת את החברים שלי. בוחרת אותם בפינצטה. זכותי, נכון? (את מאשרת?)

תרשי לי לחלוק עלייך

החברים היום, לעולם לא מעידים עלייך. תחשבי על זה מהנקודה בה את עומדת יש לך חברה, לספסל הפקולטה, לעבודה, מישהי שהתחברת אליה לשעת קפה ולשיחות הבין אישיות. יש כימיה מדהימה בינכן, האם תשללי אותה אם תראי שהיא מסתובבת בחוג אחר מעבר לשעות שלה איתך? "חוג" שאת עצמך לא תעזי להתרועע איתו... האם החוג השונה שלכן, אני מתארת שלך יש את שלך ולה יש אחרים, יפריד בינכם? יגרום לך לראות אותה ב"עיניים אחרות"?

למעלה