"לא צריך תואר בשביל להיות חכם"

P u s s i c a t

New member
זה

"את אלו שמחפשים אליבי למה הם לא- עם מגוון עובדות, תירוצים, הישענות על מה האחרים השיגו,כיסויים, טענות ומענות. את בטח לא אשמה שאין לאנשים אלו שאיפות להתקדם, כי זו היא האישיות שלהם." ורק זה מה שהפריע לי. ומפריע עדיין. יצאת מנקודת ראות שהדרך שלך (ושל נימשון) היא היחידה והנכונה. וכי כל מי שלא חי לפיה משקר לעצמו ולאחרים בכדי למצוא "אליבי" ו"תירוצים" ללמה בכל זאת צריך לוותר לו על שעשה בחירה לא נכונה. ובזה ורק בזה טמון הויכוח ביננו, או שנקרא לזה אי הסכמה, כי ויכוח כנראה לא יוביל אותנו לשום מקום חיובי. אתה, כנראה תשאר בדעתך,ואני בשלי. אפשר להתקדם גם בלי תואר. בדוק. מוכח. והעולם לא מתחלק לדוקטורנטים למול פועלי זבל. אני לא פוסלת מי שלמד. אני לא שוללת אנשים עם תואר. אני לא חושבת שלימודים לא חשובים ולא יכולים לקדם אותך. אני לא חושבת שמי שלמד לא יצליח ומי שלא - כן. אני חושבת שאין אמת מוחלטת. והחברה מורכבת משלל גוונים. אני חושבת שלימודים חשובים. אני לא חושבת שהם הכרחיים. לא להצלחה בחיים המקצועיים ובטח לא באישיים. אני לא מאמינה בלבחור בין שחור ללבן, כשיש כל כך הרבה גוונים יפים של אפור באמצע. זה הכל.

ד נ י ת3

New member
הליקופטר, אני מסכימה איתך.

כל מה שאתם מתווכחים עליו זה בעצם סמלי סטטוס. אז ככה - וכמו שכתבתי למטה - לי חשוב סמלי סטטוס. חשוב לי בן זוג ששואף, שהתפתח, שהגיע למשהו בחיים שלו. חשוב לי שתהיה לו עבודה שאפתנית. חשוב לי. בלי הצטדקויות. בלי להיות פוליטיקלי קורקט. זו אני. (ושוב.. מזמינה את כולם להיכנס בי - קדיממממממהההה) דנית

phizik

New member
סתם שאלה.....

להיות בעל עסק מחשוב עם מחזור שנתי של 3.4 מליון דולר, לקוחות בסדר גודל של חברות עם 250 עובדים וחברים כמו משפחת קרסו,רפי רשף,שמעון מזרחי זה נקרא להגיע למשהו בחיים? לא קשור אלי!!

ד נ י ת3

New member
לא יודעת אם קשור אליך או לא,

אבל כן. זה נקרא להיות שאפתן, זה נקרא לרצות להצליח. כן. זה נקרא להגיע למשהו בחיים. ולגמור תואר ראשון בהנדסת מחשבים, תואר שני בהנדסת מחשבים ולהתחיל דוקטורט, לנהל חברה משלי - זה נקרא להגיע למשהו? (לא קשור אלי) דנית

phizik

New member
את אומרת שזה מישהו שהיית מסוגלת

לקבל. למרות שאין לו תואר אקדמאי אלא סיים איזה קורס מסריח?. אז לא מעניין אותך ההשכלה.מה שמעניין אותך זה הסטטוס אז תדייקי בהסבאים שלך. לגבי ולגמור תואר ראשון בהנדסת מחשבים, תואר שני בהנדסת מחשבים ולהתחיל דוקטורט, לנהל חברה משלי - זה נקרא להגיע למשהו. מבחינתי להיות טוב במה שאתה עושה זה נקרא להגיע למשהו. לא חסר "משכילים" שזה כל מה שהם וברגע שכף רגלם דורכת מחוץ למוסד האקדמאי והם נכנסים לשוק העבודה רואים שכדאי להם להחליף מקצוע. אני בטוח שהחלפת פעם רופא כי לפי דעתך הוא לא היה מקצועי (אפילו שהוא ד"ר) כל היופי בשאפתנות והצלחה היא שהיא לא נמדדת בניירות. אני מניח שלא תרצי ד"ר למקרא שמרוויח משכורת למרצה באוניברסיטה למרות שהוא הגשים את שאיפותיו האישיות ונחשב מאוד מוערך בחוגים המקצועיים. אבל כמו שאיחלתי לנימשון אאחל גם לך. אני מקווה שתמצאי את הד"ר\פרופסור שלך ותהיי מאוד מאושרת . phizik over & out

ד נ י ת3

New member
פיזיק היקר,

כמו שכתבתי בשאר התגובות שלי, השכלה, ידע, וסטטוס כן חשובים לי. לרגע לא אמרתי שלא. כמובן שגם כתבתי שחשוב לי שהבן זוג שלי יהיה "מישהו", יעשה משהו עם החיים שלו. היית מסוגל להיות עם בחורה שמנהלת חברה מאוד מצליחה (ואני לא רוצה לחשוף פה נתונים כספיים - עשיתי מספיק אאוטינג לעצמי ליום אחד), יש לה מגוון תארים - גם בהנדסה, גם באומנות, גם מתמטיקה, גם בפיזיקה. האם לא היית מרגיש מאויים על ידי בחורה כזאת? זו בדיוק הנקודה. ולכן אני מחפשת גבר שלא ירגיש מאויים על ידי. על ידי כמה שאני מצליחה. דנית

phizik

New member
אני שמח לראות שאת עונה בשבילי

מצטער לאכזב אותך,אני לא מרגיש מאויים על ידי אף אחד. לא ע"י חברי המלומדים (2 ד"ר) ולא על ידי חברי המכונאים. בתור אחד שתמך ודחף את בת הזוג במהלך התואר השני שלה וחלק מהדוקטורט אני גם יכול לגבות את המילים. אהההההה......ובעלת עסק מצליח. הכללות....לא בבית סיפרנו. לפי דעתי הבעיה היא בכך שלפי דעתך מי שלא ברמתך האקדמאית או העסקית (אני לא מדבר על מובטלים עם 6 שנות לימוד) את מרגישה שהוא נחות ממך,אבל זאת דעתי ובהחלט יכול להיות שאני טועה.

ד נ י ת3

New member
ממש לא.

במסגרת עבודתי למדתי לדבר עם האנשים הכי "פשוטים" בקו היצור, ועד למנכ"ל המפעל. אני לא מרגישה "עליונה". אבל! כשאתה בוחר בן זוג - אתה צריך לבחור מישהו שמתאים לך. ונשאלת השאלה - האם פועל יצור יכול להתאים לי? (אני באמת שואלת את השאלה הזאת - לא בנימה צינית). דנית.

צודקת. וזה אני.

בכלל כל הראיה שלך עתירת ידע ותשובתך קונקרטית, עקבית והולמת. בכל-אופן כולי תקווה שהפורום נועד לדיונים, כיאין לי עניין לויכוחים, זה מספיק יש לי במשרד. ומי שלא מסוגל להפרות אותו ושם הגנות, מפזז ומכרכר כפטריוט שנגזלה ממנו גאוותו וכבודו, או מפקפק בי, לא אוכל להחזיר לו תשובה הולמת ולא אנסה לעקור את האיוולת הזו בכוח. תודה לך על ההארה והערה החיונית.

הפלא ה8

New member
יא אלוהים מה נהיה פה...

סתם כי בא לי להוסיף את דעתי : תוארים ותעודות זה יפה. מראה על השקעה, התמדה, לפעמים מראה על יכולות לעסוק במספר תחומים במקביל (עבודה,לימודים וטיפול בילדים/הורים) אין ספק שאשמח אם בעלי לעתיד יהיה בעל תעודות ותארים כמו שלי - לפחות... אבל!!! מעולם לא פסלתי מישהו בגלל שאין לו את הניירות. מעולם לא ביטלתי אפשרות לדייט עם מישהו שעוסק במשהו שממש לא מעניין אותי ולא גורם לי להעריץ אותו על כך שהוא עוסק בזה , אנשים הם אנשים - עם אישיות, עם אופי , עם קשת רחבה מאד של פנים ואני מאמינה שלכל אחד יש יותר ממקצוע ו/או תואר ל"מכור" לי ולעניין אותי בו. אני מכירה הרבה גברים שהנשמה שלהם זועקת החוצה עוד לפני שבכלל דברנו על מה הוא עושה ביום יום ומה המקצוע שלו אם בכלל יש לו.... אני מאמינה שאנשים טובים יגיעו לאן שהם רוצים ולרמת חיים שהם בוחרים שתהיה להם רק כי הם אנשים טובים ויש להם מעט מהתשוקה הזו לחיים. נאיבית משהו, אבל מאמינה מכל הלב. פלא.

לא צריך תואר בשביל להבין שזו פיסת

נייר, שמעידה אך ורק על נישה אחת בחיים, השכלה. והיא ממש לא תופסת במרחב הזה. כל אחד והאילוץ שלא, כל אחת והחורים שלה. לא על זה ייקום ויפול דבר. אם תשלבי לתואר את האישיות שלך, אסרטיביות, נכונות, מרפקים, רצון לשקיע, אין ספק שתעפילי למרחקים, השאלה מה התמורה? מה המחיר? על איזו נישה את מוכנה לוותר על מנת לקבל את התואר או את המשרה ה"נכספת". אני מזמן השארתי את הניירת במקומה הנכון, על הקיר או במגירה. יש דברים הרבה יותר מעניינים וחשובים בחיים.

ד נ י ת3

New member
ואני חושבת שכן יש חשיבות

לפיסת הנייר. פיסת הנייר הזאת היא סמל סטטוס. אז יש כאלה שסמל סטטוס לא חשוב, ויש כאלה שסמל סטטוס כן חשוב. אני לא מצטדקת - ומודה שיש סטטוסים שמאוד חשובים לי. כן, התעודה חשובה. היא מראה על שאפתנות, על רצון להתקדם, על רצון להתפתח. גבר/אישה שלא עשו כלום עם החיים שלהם, שחיים עוד בגיל 20, בעבודה מזדמנת לא יהיו אטרקטיבים בעיני. מה לעשות. סטטוס חשוב לי. (יאללה - תכנסו בי) דנית

פויייה ! לא אוהב אותך .

לדעתי אלה שיחפשו " דוקטורים " הם אלה שיחיו כל חייהם מתוסכלים. אלו שמחפשים להיות עם דוקטורים שיחיו בתוך בועה של צביעות במקום עם אנשים אמיתיים.
נכנס מספיק עמוק? חחחחחחחח

ד נ י ת3

New member
למה אתה רואה את זה

כצביעות? סטטוס זה משהו שחשוב לי. חשוב לי בגבר שלצידי שיהיה מוצלח. שיהיה שאפתן. לא חושבת שזו דרישה מוגזמת. להפך, אני חושבת שאני ממש לא צבועה. אולי לא פוליטיקלי קורקט (כמה נעים היה אם הייתי כותבת משהו כמו: "כולם בני אדם בעיני, מי שלמד ומי שלא הוא עדיין אישיות ועדיין צריך לתת לו הזדמנות, אינטלקט לא נמדד בהצלחה בחיים"). אין לי שום שאיפה להיות פוליטיקלי קורקט. בוא נראה אותך מנסה יותר חזק. דנית

תגובה לדנית3

אני לא אמרתי לרגע שאת צבועה.... אני לא חושב שהדרישות שלך מוגזמות, וכבר כתבתי פה ויותר מפעם אחת שיותר ממקובל עליי שלכל אחד יהיו הדרישות שלו, לגבי אופי, יופי, השכלה ורמת ביצועים במיטה... בסדר? אני אמרתי את זה בצורה הכי ברורה ויותר מפעם אחת. אני לא אוהב לראות אנשים מכלילים. חבל לי על אנשים שמחפשים את התעודה לפני הנשמה אני לא מחפש שתהיי פוליטיקלי קורקט ולא מחפש כלום אני פשוט חושב שאנשים שלמדו שתעודה עושה את הבן אדם, שימכרו את נשמתם לשטן כדי להיות חלק מחברות גבוהות, שיוותרו על אהבה כי צריך להביא הביתה דוקטור, יפסידו הרבה בחיים. גם אני חושב שחלק מההתאמה צריכה להיות רמה אינטלקטואלית פחות או יותר שווה, מן הסתם, כי צריך מכנה משותף ושפה משותפת ויותר קל יהיה להסתדר. אבל לשים את התעודה בראש רשימת סדרי העדיפויות?
NOT
עוד?

ד נ י ת3

New member
אבל מה לעשות,

צריך איזה שהוא מקדם סינון. אני לא יכולה לצאת עם כל הבחורים שפונים אלי, שמתחילים איתי ושרוצים אותי. אז כן, אני אבחר את ההכי מוצלח מכל אלה. וכן - ההכי מוצלח יהיה דוקטור, מליונר שגר באפקה.

אשרייך דנית

אם אלו הקריטריונים שלפיהם את בוחרת בן זוג? אחלה. זה קצת מזכיר לי דיון שהיה פה לא מזמן על אם אתם מסתכלים על יופי או אופי.... אצלך זה כנראה היופי הוא שקובע.

את מכלילה

זכותך לרצות בעלי תעודות, מאחלת לך שתמצאי פרופסור על מכונת זמן לבנה ותחיו באושר ובעושר, וואלה מאחלת לך. אבל תעודה לא תמיד מראה על שאפתנות ורצון להתקדם ולהתפתח. יש לי בחבר'ה עורכי דין, שלמדו רק כי ההורים לחצו עליהם, ולאחר שסיימו וקבלו את התעודה, לא עבדו במקצוע הזה אפילו לדקה מרוב שזה לא ענין אותם. ולעומתם יש לי אנשים שלא היה להם שקל לאונ' והתחילו בקטן באיזה משרדון שעשה טובה וקיבל אותם, ועם רצון ואמביציה ושכל ומזל התקדמו לאט לאט בלי חצי תעודה בכיס.... את לא מבינה שהחיים הם יותר משחור ולבן, אה? אולי באמת לא מפליא שהרבה רווקים בגילאים האלו הם אנשים קיצוניים שלא למדו אמצע.. זה אחד המכשולים הגדולים בחיים לדעתי, הקיצוניות

למעלה