כמה דברים
1. כולנו מסתכלים מה יש לאחרים, לא רק ילדים.
זאת הסיבה שיש הרבה אנשים במינוס, רק כי "גם לי מגיע ג'יפ כמו של השכן, אז מה אני מרוויח רבע ממנו".
חלק ממה שהתכוונתי ב"לגדל אותו להיות אזרח מועיל" זה גם להתמודד עם אכזבות, עם זה שלא תמיד יש לך בדיוק בדיוק מה שיש לאחרים. דווקא ילד שגדל עם הורה אחד, לומד מגיל צעיר איך להתמודד עם תחושת ה"יוצא דופן".
2. במציאות של היום, כבר יש די הרבה פורמטים של משפחות. ככה שבכלל לא בטוח שהילד הזה יהיה כ"כ יוצא דופן...
3. למה נדמה לך שפלייסטיישן אפשר לקנות בכל רגע?
לא תמיד אפשר, גם אם זה קיים בחנות. זה דבר שכולנו צריכים ללמוד בשלב מסוים, הרבה הורים היום נקלעים להוצאות שמעבר ליכולותיהם בגלל הרצון להעניק לילד הכל. רק חבל שבדרך הם שוכחים להעניק לו את היכולת להתמודד עם דברים שהולכים פחות חלק... דווקא דבר שאין בחנות, כמו הורה נוסף, מכין לטעמי את הילד להתמודדות עם ה"אין".
אפרופו כסף - הורה גרוש בד"כ נאלץ לחשב את המציאות מחדש, אחרי שהתרגל לחשב הוצאות לפי שתי משכורות.
דווקא ההורים היחידניים, בד"כ (לא תמיד, אבל לרוב) עושים הרבה יותר חישובים כי הם מודעים מראש לקושי שבגידול ילד ממשכורת אחת.
4. אני די בטוחה שאף אחד לא רוצה לגדל ילד לבד.
המציאות של היום מראה לנו, שלפעמים הבחירה היא בין לגדל ילד לבד לבין לא להביא ילדים בכלל.
לשיטתך, מי שהתגרש או התאלמן, רצוי שימהר לבנות זוגיות חדשה כדי שיהיו שני הורים בבית.
5. מגיבה פה לחלק מהטענות של Berethor:
אני אדם בריא בנפשו, עובד למחייתו ומתפרנס לגמרי בכבוד מאז סיום התואר.
בגילי המתקדם, יש לי 2-3 תובנות על החיים שיכולות להיות לי לעזר בהתמודדות עם גידול ילד.
אני באמת מאמינה, שהיכולת שלי לגדל ילד שמח ובריא, גדולה בהרבה מיכולתם של כמה וכמה זוגות, שמביאים 4 ילדים בטווח של 6-7 שנים ואח"כ בוכים שאין להם כסף להאכיל אותם, שלא לדבר על יכולת לעזור להם ברמה הרגשית מול ההערות המרושעות של הילדים האחרים. ותמיד יהיו הערות מרושעות מילדים אחרים, כי זה מה שילדים עושים. התפקיד שלנו כהורים, זה לתמוך בילד שלנו וללמד אותו איך מתמודדים עם הערות שכאלה.
אתה מתאר חווית נטישה, שאני מניחה שהשפיעה רבות על עיצוב האישיות שלך.
יכול בהחלט להיות, שמי שאשם בתחושות הקשות שלך, הם שני ההורים שלך, שלא השכילו לתת לך תחושה ששום דבר לא חסר לך. אני מכירה כמה ילדים להורים גרושים, בחלק מהמקרים שני ההורים בתמונה ובחלק לא. אני מכירה גם כמה ילדים להורים יחידניים, אין שום הבדל ביניהם. שמחה ותחושת שלמות של ילד לא נגזרת מאופי המשפחה שלו, אלא מיכולתם של בני המשפחה להעניק לו את התמיכה הרגשית לה הוא זקוק.
ילד שמח שמרגיש טוב עם עצמו ועם הבית שלו, הוא כזה שמלמדים אותו להתמודד עם העולם באופן כללי ולא מתייחסים למצב שלו כמשהו חריג. אני יכולה להגיד לך את אותו הדבר גם על נכויות פיזיות, יש לי חבר טוב שהוא עיוור מלידה. הוא לא מתבכיין על מר גורלו, הוא לומד (כבר תואר שני!) ועובד, הוא רואה את עצמו בריא לחלוטין והוא הרבה יותר עצמאי מאנשים אחרים שאני מכירה ורואים מצוין.