לבנות הפורום הבתולות בגיל מאוחר

Berethor

New member

לפחות אתה מספיק אינטליגנטי כדי להבין אותי ואת הביטויים שאני משתמש בהם.

dori78

New member
אין בעיה, אני אסביר את עצמי שוב

לא אמרתי שבאופן גורף הורות יחידנית היא יותר טובה, אלא שאין קשר בין סוג ההורות לטיב ההורות.
אני לגמרי מסכימה איתך שיש הרבה יתרונות לגידול ילד בזוג, זאת אחת הסיבות שעד כה לא שמתי פעמי בדילוגים עליזים לבנק הזרע.
אבל - וזה אבל חשוב - לא בהכרח הורות של זוג נשוי תהיה טובה יותר מהורות יחידנית.

בנוגע לנקודה השניה שלך - כן, כשיש רק מפרנס אחד זה יותר קשה, אין ספק.
זה עדיין לא אומר ששני מפרנסים עושים שיקול כלכלי ותכנון פיננסי יותר מוצלח.
יש לא מעט נשים מבוססות שהחליטו להביא ילד בגיל מאוחר כי לא מצאו בן זוג.
הן מפרגנות לעצמן להתאוורר ערב בשבוע עם חברות, כי יש להן תקציבים לבייביסיטר.
הן יכולות להרשות לעצמן להפסיד הרבה ימים בעבודה, כי הן מספיק מבוססות במקום העבודה, או אפילו בעלות עסק פרטי שלא יתמוטט אם הן יישארו בבית עם הילד החולה. אני לא רואה בזה משהו פחות טוב מזוג הורים שמרוויחים משכורת מינימום, עובדים המון שעות וכמעט לא רואים את הילדים, שלא לדבר על למצוא את כוחות הנפש לחנך את הילדים ולתמוך בהם רגשית בסוף יום עבודה, כשאתה עסוק במחשבות על "מאיפה תבוא הארוחה הבאה".

כלומר - כל אחד צריך לעשות את ההחלטות שלו, מתוך מודעות לדרישות שהוא מציב בפני עצמו והבנת הקשיים והאתגרים.
שום דבר לא מבטיח שהורה יהיה יותר מוצלח כי הוא X או Y, בטח שלא היותו לבד או בזוג.

לא טענתי ששום דבר לא יביס את כוחה של האהבה, רק שזה מרכיב בלתי מבוטל, שלא ניתן להתעלם ממנו.
לדעתי, זה לא רק נאיבי אלא קצת מטומטם לחשוב ככה.

ורק לחזק את הנקודה הכלכלית

ראו כמה אמהות יחידניות יש שיש להן רק ילד אחד. אז נכון שאצל חלקן הסיבה היא ההורות המאוחרת (ולצערן לא הצליחו להרות לילד שני), אבל בחלק גדול מהמקרים אמהות יחידניות בוחרות לא לעשות עוד ילד, ע"מ לשמור על רמת חיים טובה (מבחינה כלכלית).

כמה זוגות נשואים יש, שבמודע החליטו לא לעשות ילד שני ושלישי ורביעי, רק בגלל השיקול הכלכלי? הרי זה בנורמה שלכל זוג ממוצע יהיו 2-3 ילדים, ןבכלל לא חושבים על מה יקרה למשפחה מבחינה כלכלית.

JustAnotherGuy1

New member
אמנם אני בחור, אבל הייתי רוצה שבעתיד הקרוב

(תוך 2-3 שנים) יהיו לי ילדים.

dori78

New member
כמה דברים

ראשית, ה"יום אחד" הזה שאת מדברת עליו, יכול להגיע מחר או בעוד 15 שנים.
לצערנו, איכות המזון, המים והאוויר הירודים, יחד עם אורח החיים האורבני הלחוץ, לא תורמים ליכולת הפריון שלנו.
ככה שיכול להיות שמחר תכירי את אהוב לבך, תחליטי להיכנס להיריון ASAP ולמרות שאת עוד נחשבת צעירה תגלי שאת זקוקה לטיפולי פוריות. ויכול להיות שתכירי את אבי ילדייך העתידי רק בעוד 10 שנים, תיכנסי להיריון טבעי והכל יילך חלק.
נכון שעם הגיל איכות הביציות יורדת ואולי גם היכולת של הגוף לקלוט היריון, אבל זה לא הפרמטר היחיד.

שנית, אני לא חושבת שזה קשור לעניין הבתולין.
ילד לא חייב להיות תוצאה של זוגיות, אם תחליטי שזה מספיק חשוב לך - את יכולה לרכוש מנת זרע ולעשות את זה לבד.

shanit159

New member
סטטיסטית, הירידה המשמעותית בפריון אצל נשים

היא בין גיל 40 ו-45.

dori78

New member
ולכן אמרתי

עד 15 שנים.
פות"ש כתבה שהיא בת 28.
בחשבון פשוט, לפי הסטטיסטיקה, היא יכולה להכנס להיריון יחסית באופן קל עד 15 שנים קדימה.

Reyn

New member
הירידה בפריון אצל נשים מתחילה בגילאי ה20

הצניחה מתחילה בגיל 30-35, יחד עם עלייה קריטית בסיכוי לבעיות בהריון (אצל האם או אצל התינוק).

http://www.hollywoodivf.com/Portals/3/images/age_factor.gif
http://www.children.gov.on.ca/images/infertility/naturalconceptin_en.gif
http://assets.babycenter.com/i/infertilitygraph.gif
http://www.repromed.com.au/custom/files/female fertility graph.jpeg
http://www.rba-online.com/uploads/human_chart.gif

סווינג

New member
בכל מקרה לא מתכננת משפחה קונבנציונלית

בעיקר שעוד כמה ימים אחותי יולדת ועושה את ההורים שלי סבא וסבתא סוף סוף. טפו טפו טפו. ירד ממני נטל המשך השושלת.

חוץ מזה שלהביא ילדים זה לא אקולוגי ואני מתכננת להיות קרייזי קט ליידי

(וליתר ביטחון סומכת על הטכנולוגיה שתאפשר בבוא היום לעשות ילד גם בגיל 60)

ה"טכנולוגיה" מאפשרת זאת גם כיום

השאלה היא מה ההשלכות של זה.
(רגב, כיום זה אפשרי, אבל לא עם הביציות שלך, אלא בתרומת ביצית).

תראו, אני כבר בעשור החמישי לחיי, התחלתי עם ההורות בגיל מאוחר, יחסית, ואני לא נהיית יותר צעירה (למרות שלהיות הורים ממש מוריד כמה שנים טובות מהגיד הביולוגי (ומוסיפות את השנים האלה עם ריבית בקטע של הלחץ והדאגות
)), ומנסיוני יכולה להגיד שיש דברים שזה כבר לא קל. אני לא פרגית צעירה, ולא קל לרוץ ולהשתולל עם הילדים בטח ובטח שזה לא יהיה קל בעוד 15 שנים.
אז הטכנולוגיה היא נהדרץ, אבל יש עוד כמה גורמים להכניס למשוואה (ובכלל לא רוצה לדבר על האפשרות שהילדים מראש נידונו להתיתם בגיל צעיר, יחסית)
חוצמזה, אחת הסיבות שעשיתי ילדים, זה כי אני רוצה להיות סבתא.... חחחח

סווינג

New member
הייתי מקפיאה ביציות אבל הבנתי שזה טיפול

קשה ופולשני.

לא נורא. עוד מאה שנה אוכל לשבט את עצמי בקטן

כן, זה נכון

בשביל להקפיא ביציות צריך לקחת הרבה הורמונים (בד"כ בזריקות לבטן
) ואז לשאוב ביציות בהרדמה.
אגב, לפי מה שהבנתי, לא בטוח שניתן יהיה לעשות איתן משהו בהפשרה, ולכן, אם כבר אז עדיף להקפיא עוברים (כלומר, ביציות מופרות לאחר מספר קטן של התחלקויות).
אבל שוב אנחנו חוזרים לנושא ההורות המאוד מאוחרת וההשלכות שלה.

Berethor

New member
מזלך שיש לך אחות

עכשיו את באמת לא נורא אם לא היו לך ילדים. אבל אני בתור ילד יחיד כל הנטל עליי, אם לי לא היו ילדים, לאימי גם לא היו נכדים, זה בהחלט בשיקול שלי לאם היו לי ילדים בעתיד, אבל זה בסדר כי אני בעצמי גם לא נגד ילדים. בכל אופן אם לא היה לי זוגיות כנראה שלא הרצה ילדים בדרכים אחרות, כי טובת הילד היא שהיה לו שני הורים.

סווינג

New member
בטבע אין שני הורים

וגם לאנושות זה לא ממש משנה.
בכלל, המושג "משפחה" כפי שאנו מכירים אותו הוא המצאה חדשה יחסית שצמחה מאינטרסים של הורשה לילדים ביולוגים בלבד.

Berethor

New member
בטבע אין שני הורים? WTF

אז איך תסבירי את זה שילד יורש דברים ביולוגים גם מהאימו וגם מהאביו?
. האינטרסים של הורשה חומרית לילדים ביולגים בלבד היא מאוד טבעית, בהתחשב בכך שילדים עצמם כבר גם ככה ירשו דברים טובים ורעים משני ההורים. אימוץ הוא מושג הרבה יותר חדש, אבל הוא קיים בטבע, בטבע יש דוגמאות של חיות שמוכנות להרוג אפילו צאצאים לא שלהן מאותו מין, ומצד שני דוגמאות של חיות מסוימות שאימצו אפילו חיות ממין אחר, כמו כלבה שאימצה טלה.

http://www.nrg.co.il/online/54/ART2/335/482.html

בכל אופן לאנושות זה אולי לא משנה, אבל עניין משפחתי זה עניין יותר אישי, אנושות מתחלקת לעמים, עמים למשפחות ומשפחות לזוגות(בחברות מסוימות לפני משפחות יש גם שבטים, כלל אצל ישראלים במקור). אם משפחה מסוימת תכחד או אפילו עם מסוים יכחדו, האנושות לא תכחד מזה, אבל אותה קבוצה אינדיבידואלית של אנשים כן. לעזור לכלל האנושות זה אומנם דבר שיכול להיות יפה, וטוב לכולם, אבל באופן אישי אני קודם כל מאמין בעזרה לעם שלי, למשפחה ולקבוצות אנשים שאני מרגיש שייך עליהם, הבאים בתור זה אנשים שאני עוזר להם כי אני חושב שמגיע להם עזרה והעזרה הזאת לא באה על חשבון פגיעה באנשים שיותר קרובים עליי. כמו שנאמר אדם שמנסה להגן על הכל, מגן על כלום. בכל אופן אני בעד עזרה לכולם אבל קודם כל עזרה לאלו שקרובים עליי, כל עוד אותם קרובים הם לא תפוחים רקובים ואנשים רעים מה שנקרא. בסדר של קודם כל משפחה, אחר כך עם, אחר כך היתר. "אנושות" זה מושג מכליל מדי לדעתי.

Berethor

New member
בזוגות מונוגמית דווקא יש

ובהתחשב בכך שהחברה שלנו מונוגמית וזאת הדרך הכי מוסרית, משם גם צריך לקחת דוגמה.

סווינג

New member
מוסר זה עניין של תרבות ותקופה

ומהטבע אנו לומדים שזה לגמרי טבעי גם שהורה אחד יגדל את הילד, או לחילופין השבט כולו.
אבל יש לי תחושה מוזרה שאתה לא הבן אדם לשכנע אותו בזה.

Berethor

New member
התחושה שלך נכונה

מה שאני לומד מכך זה לא שהכל בסדר, אלא שיש בטבע דברים שהם בסדר ודברים שהם לא. מבחינתי אנשים יכולים להיות משולים לחיות שונות, חלק מאותן חיות הן אינטליגנטיות, מוסריות יחסית, מונוגמיות וכו, וחלק לא הרבה יותר טובים מכלב מיוחם או קוקיה. בתור אחד שגם מתחבר לחיות אינטליגנטיות, ואגואיסטיות הרבה יותר, ובתור מי שמאמין שאדם צריך להיות החכם הטוב מבין החיות ולא הגרוע מבין החיות. ברור שיש לי ראיה מאוד ברורה למה מוסרי ומה לא, ומה לטובת הילד והחברה ומה לא.

למעלה