לדתיים

lala897

New member
../images/Emo32.gif

המסרים נתקעים לי עכשיו אבל- ההשפעה לגרום לאנשים להגיב מוזר עובדת גם עליך?
למה זה מתחיל למצוא חן בעיני..

vizini

New member
לא, אני חושב שזה רציני ביותר.

ואני חושב שגם את יודעת את זה.

lala897

New member
לא. אני לא יודעת-

שימת הירח הכוכבים והשמש באותו סל של מאורות. לא מבינה מה הבעיה. שמים וארץ ככל היקום? שמים וארץ כשמים וארץ של העולם שלנו. מה הבעיה? ההפרדה בין יום ולילה לבין תנועת גרמי השמים? למה? הוא ברא את גורמי השמים יחד עם היום והלילה וביום רביעי תלה אותם במקומם. זה מה שהתכוונת? אני לא מבינה בדברים האלה כ"כ. אבל זה קצת מגוחך להגיד שמי שברא את האסטרונומיה לא הבין בה רק בגלל שאתה לא מבין בדיוק כיצד הוא ברא את העולם. ואף אחד לא מבין בדיוק. יהושוע לא מבין כיצד יש לבצע את הנס? אולי. הוא לא מבצע גם את הנס. לצוות על השמש לידום- יהושע מצווה על השמש לידום אולי כי מנקודת מבטו הוא חשב שהשמש צריכה לידום אבל ה' ציווה על כדור הארץ לידום. אולי זה כך. זה לא בעיה כזאת חמורה. "נס בקנה מידה, שאם היה מתבצע היום והיית עד לכך היית חוזר בתשובה" - מותק, זה בגלל שאתה לא מבין את משמעות שאר הניסים שארעו במדבר למשל כמו מעמד הר סיני, קריעת ים סוף, המכות על מצרים. זה שכתב על הנס באמת חושב שארוע כזה חסר חשיבות מבחינת מאמץ כי לה' אין בעיה לעשות את זה בדיוק כמו שאין לו בעיה לעשות שהשמש תזרח כל יום. מנקודת מבטינו זה חריג כי זה נוגד את חוקי הטבע שה' השליט בעולם אבל מבחינת ה"מאמץ" של ה' זה אותו דבר בדיוק. למה זה מגוחך ולא רציני? כי הודעה כזאת מראה שאתה לא בדיוק מבין את הרעיון של התנ"ך. קפיש?

vizini

New member
את יודעת, אבל מדחיקה.

לדוגמא, תיאור בריאת העולם: מה נברא בהתחלה? נכון, השמיים והארץ. לא היקום. זו נקודת מבט של מי שבשבילו כדור הארץ הוא כל היקום, כלומר אדם שלפני 4000 שנה. נמשיך הלאה - ויהי ערב ויהי בוקר. בוקר וערב בלי שמש? איך זה יכול להיות? פשוט מאוד אם את אדם לפני 4000 שנה... אדם לפני 4000 שנה לא מקשר בין הבוקר לשמש נכון. הוא רואה את אור הבוקר לפני שמגיעה השמש. לפעמים מעונן, והוא לא רואה את השמש בכלל בבוקר. לכן בשבילו הבוקר הוא הסיבה והשמש היא התוצאה, ולא ההיפך. נמשיך הלאה - השמש, הירח והכוכבים ביום הרביעי. הירח הוא גוש סלע קטן, קטן יותר מכדור הארץ. השמש היא גוש גז ענק, אלפי מונים מכדור הארץ. הכוכבים הם כל היקום... רק אדם לפני 4000 שנה, שרואה אותם באותו הגודל על "כיפת השמיים" יכול לכרוך אותם בנשימה אחת. לדעתך הם נבראו ואח"כ "נתלו במקומם"? גם את עם תפיסה של אדם לפני 4000 שנה? הם לא "תלויים" בשום מקום. ואיפה החזיק אות בינתיים? בכיס? ואת עוד אומרת שדברי מגוחכים... לגבי הניסים - אני מסתכל עליהם לפי קנה מידה. כל הניסים פרט לזה של יהושוע, הם ניסים קטנים. הנס של יהושוע הוא נס ענק. אם אנחנו, עם הטכנולוגיה של היום, היינו רוצים לבצע את הניסים, היינו יכולים לבצע כל אחד ואחד מהם, פרט לזה של יהושוע...

lala897

New member
אתה פשוט מסתכל על זה מכיוון לא נכון

למה יש בעיה עם זה שהארץ נבראה לפני כל היקום? במיוחד אם הארץ זה המטרה של ה', תכלית בריאתו ולכן ברא אותו קודם. הוא לא מוגבל. הוא יכול לברוא מה שהוא רוצה קודם. אתה מסתכל על זה לפי תפיסת האדם - יצור אנושי ומוגבל עם הגיון מוגבל. מדובר פה על כל יכול, ללא גבולות, משהו אלוקי. ויהי ערב ויהי בוקר. לפי הזמן עבר יום גם אם השמש לא היתה נמצאת ביקום. ה' קבע את הזמן שבו כדור הארץ מסתובב על צירו ולא יודעת מה. אין לו בעיה לחשב את הבוקר והערב גם אם אין דבר מוחשי שהוא בורא אותו. מי אמר שראו בוקר? אולי זה רק היה גורם הזמן? רק מי שבורא את העולם ובשבילו לברוא גז ענק , סלע קטן יותר מכדור הארץ יקום שלם זה בדיחה יכול לכלול אותם בנשימה אחת. הם לא "תלויים" בשום מקום כי החלל הוא שום מקום. בו נגיד את זה- גרם להם להיראות, להיות. איפה החזיק אותם בינתיים בכיס? לדעתי זאת תפיסה של ילד. ה' הוא אינו מוחשי, רוחני, אלוקי, בלתי נתפס. איפה הוא שם אותם או איך הוא עשה נס זה שאלות שמראות על חוסר תפיסה של מהות אלוקית. (עד כמה שאפשר לתפוס אותה) לגבי הניסים- אתה לא מסתכל עליהם בקנה מידה נכון. אתה מסתכל עליהם בדרך שגויה מאד. עם הטכנולוגיה של היום היית יכול לעשות מעמד הר סיני. אתה מוזמן- אין לך סיכוי או שאתה צריך ללמוד מה בדיוק היה במעמד הר סיני.. (לדוגמא)

vizini

New member
אני מסתכל על זה מכיוון המציאות.

הכל הגיוני וברור אם מקבלים שהקטעים המדוברים נכתבו ע"י אדם עם ראיה של לפני 4000 שנה. אם מנסים בכח לתת לקטעים האלה משמעות לאור הידע של היום, אז באמת צריך "מחשבת ישראל". אבל אז מגלים בעצם שמה שנשאר הוא המחשבת, בעוד הטקסט המקורי נשאר ריק מתוכן. אבל מי שמוכרח להאמין, אם מסיבות פסיכולוגיות, ואם מפני שאיננו מסוגל לחשוב אחרת, יאמין במה שהוא רוצה. הרבה הגיון, בכל אופן, אין כאן.

lala897

New member
לא.

יש הרבה היגיון רק שאתה: א. לא מכיר אותו- חוסר טכני של ידע. ב. לא מעוניין להכיר אותו כי יש לך דעה קדומה על התנ"ך שאתה קבוע עליה. ונגד זה גם אם הייתי רוצה לעשות משהו זה לא ניתן.

vizini

New member
כבר אמרתי לך-

את מסיקה מסקנות בצורה חפוזה מידי. אני מכיר את הידע. הרבה הגיון אני לא מוצא בו, אבל אני מכיר אותו.

lala897

New member
אני מסיקה את המסקנות שלי עפ"י מה

שאתה כותב בפורום. אז כדי שאנשים יתרשמו ממך אחרת אתה צריך להראות את הידע שלך בתחום כי בינתיים לא ראיתי.
בהצלחה!

לא כל כך מדויק

את זמני היום והלילה אנחנושל בריאת העולם אנחנו לא יודעים מכיוון שאלה לא הזמנים שאנחנו מדברים עליהם היום

tamarhp

New member
בקשר לגרמי השמים וערב-בוקר

זו אחתה סיבות שכנראה כשמדובר על "ערב" ו"בוקר" לא הכוונה ליום ממש, אלא תקופה. כל תקופה יכלה להמשך גם מליוני שנים.

vizini

New member
זה לא כל כך מסתדר

עם הזיהוי בין האור ליום והחושך ללילה, ועם השבת.

tamarhp

New member
הא?

לא הבנתי.. בכולופן - לאחר ה"יום" הרביעי, כשנבראו השמש והירח, כבר היה מושג של "יום". לילה טוב, אני הולכת לישון.

אם היית לומד

קצת פיזיקה היית מבין שהכל תלוי בנקודת מבט וששני הדברים נכונים באותה מידה כי הכל תלוי איפה אתה שם את מרכז "מערכת הצירים" (למה אתה מתייחס כנקודת ההתחלה) כי כלהפעולות הפיזיקליות הם דו כיווניות.

למעלה