לדתיים

vizini

New member
כמה חבל שלא למדתי מדע ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

פססססט, חבוב, קפוץ רגע לקישור שמופיע בחתימה שלי...

../images/Emo6.gif נפל האסימון בסוף

אז אתה בטח מבין למה אני מתכוון כשאני אומר שהכל תלוי איפה אני שם את מערכת הצירים סה"כ המשיכה בין כדוה"א לשמש היא דו קיוונית בגלל החוק השלישי של ניוטון אז אתה בעצם יכול להגיד שהשמש מסתובבת סביב כדוה"א.

vizini

New member
לא, אתה לא יכול.

תפריד בין שתי תנועות - תנועת כדור הארץ סביב צירו (שהיא זו שרלוונטית לנס של יהושוע) שגורמת ליום וללילה, ותנועת כדור הארץ סביב השמש שגורמת לעונות השנה. הכוח בין כדור הארץ לשמש גורם לתנועה השניה. ואף על פי כן, גם כאן אין זהות בין נקודות המבט ההליוצנטרית והגיאוצנטרית, בגלל המסות השונות של כדור הארץ והשמש. אבל כפי שאמרתי קודם, התנועה הרלוונטית היא תנועת כדור הארץ סביב צירו. והנה, תנועה זו כלל לא תלויה בשמש. גם ללא השמש, היינו יכולים להבחין בתנועה זו, על ידי פחיסות כדור הארץ בקטבים, ע"י אפקט של כוח קוריוליס, על ידי ניסוי מטוטלת פוקו, וכו'.

זה כבר מעבר להבנתי בתחום

אני מציע שבנושא הזה תיגש לאנשים שמבינים בתחום וביהדות אם אתה רוצה אני יכול לנסות להשיג לך מישהו

אירוע לא חשוב????

כיבוש ארץ ישראל זה אחד הדברים החשובים ביותר בתורה!!! מאז אברהם אבינו (שלו הובטחה א"י) עם ישראל חיכה כל הזמן להגיע לא"י וזה אחד הדברים החשובים ביותר בתולדות עם ישראל!!!

lala897

New member
אתה לא מבין.

ויזיני החליט שזה לא חשוב. ויזיני החליט שזה הנס הגדול ביותר- יותר ממעמד הר סיני. וכמובן שויזיני .... טועה!!

vizini

New member
בהשוואה לשאר האירועים.

יציאת מצריים, מעמד הר סיני, הנדודים במדבר, כל אחד מאלה היה חשוב עד כדי כך שזכה לחג כדי לציין אותו. וכיבוש הע"י? כלום. נאדה. גורנישט. ועם זאת, כל הניסים של יציאת מצריים ומעמד הר סיני מתגמדים לעומת הנס של יהושוע.

קודם כל

כל יציאת מצרים הייתה כדי להגיע לא"י ככה שהדבר היותר חשוב זה א"י דבר שני הנס של יהושע במלחמתו נגד העי לא היה גדול יותר ממעמד הר סיני

vizini

New member
לא היה גדול יותר?

ואתה אומר זאת על סמך מה? על סמך זה שאתה יכול לבצע אותו?

מה לדעתך יותר גדול

תזוזה של משהו (עד כמה שזה לא טבעי) או התגלות כמעט מוחשית של משהו שמסוגל לעשות את זה? לדוגמא: מה יותר אתה רוצה לראות אוטובוס שאתה יודע שזז על ידי מישהו (בידיים בלבד) או את המישהו שיכול להזיז אוטובוס

vizini

New member
אני רוצה לראות אותו מזיז את

האוטובוס. סתם לראות אותו לא נותן לי כלום.

נווו

מה שאתה אומר זה שאתה רוצה לראות את הקב"ה עושה ניסים וזה מה שקרה בהר סיני שהרי כתוב "ואת הלפידים ואת קול השופר ואת ההר עשן" הם ראו את הקב"ה (לא בדיוק אבל הם חוו התגלות מוחשית שלו) עושה ניסים.

vizini

New member
לא סתם עושה ניסים, אלא עושה ניסים

שאני ואתה לא מסוגלים לעשות בעזרת טכנולוגיה משוכללת של היום. פרט לנס של יהושוע, כל שאר הניסים ניתנים לביצוע בעזרת טכנולוגיה.

tamarhp

New member
וקריעת ים סוף?

10 המכות? חציית הירדן? אני מדברת פה כרגע על ניסים גדולים, בלי להתייחס להשגחה וכו'.

למעלה