כנראה פשוט לא הבנת את דברי,
כי אתה פשוט חוזר על עצמך. אז מה לעשות? לחזור על עצמי גם כן? 1. עד כמה שידוע לי, גם המסה של היקום נחשבת לסופית. אני לא פיסיקאי, ואינני מתיימר להבין את הדברים. ההבדל בינינו, שאתה כביכול "מבין" הכל, אבל למעשה משתמש במילה ריקה מתוכן ("יד מכוונת" או "אלוהים", או איך שתקרא לזה). מה שאני לא מצליח להבין, זה מדוע אתה לא מקבל בשמחה את רעיון המפץ הגדול? במה זה שונה מ"בריאת העולם"? אני במקומך (סליחה על החוצפה) הייתי אומר שאלוהים עשה את המפץ הגדול, שהוא הוא - בריאת העולם! שהנה הפיסיקאים הוכיחו שהיה מפץ גדול, כלומר מישהו ברא את העולם! ובמקום זה אתה מתווכח אתי, איזו מסה היתה בנקודה הקטנה. 2. מדוע מישהו היה אמור "לקבוע" את חוקי הפיסיקה, את כח המשיכה ודברים אחרים? מדוע חוקים אלה אינם יכולים לפעול לכשעצמם? הרי כל דבר ודבר אפשר להסביר, למשל מדוע גורם שמימי אחד מסתובב סביב גורם שמימי אחר, פשוט לפי חוקי ניוטון, וכו'. מוסבר גם מדוע נוצרים סוגים שונים של אטומים ומולקולות, עם תכונות פיסיות וכימיות שונות. רבות נחקרו הנוזלים, הגאזים, מעברי האנרגיה ושאר דברים. אז מה אם לא הכל? מה אתה מציע? להפסיק את המדע, לא לחקור שום דבר, כי אתה ממילא יודע הכל, יש לך הסבר להכל? אז מי היה בונה עבורך פנטיום? אלוהים? כבר היצעתי לך כדוגמה את השאלה הבאה: מדוע 1 ועוד 1 שווה 2? ככה קבע אלוהים? 3. גם התחמקתי משאלתי הזאת: מי עשה את הפנטיום שלך? אלוהים או המהנדס? אתה הסכמתָ, שהמהנדס. אז יוצא שאלוהים לא ברא את כל העולם? מה אתה מציע? שרשרת? מי ברא את המהנדס? כנראה ההורים שלו, ובמידה מסויימת גם המורים שלו. מה עוד אתה מציע? איפה נכנס לסיפור הזה "אלוהים"? האם הפנטיום שלך אינו חלק מהעולם? האם השאלה מובנת? 4. מה זה אלוהים? האם יש בכלל משמעות למילה הזאת?