תשובות
"אבל אני לא מקבל את זה שהמדע מתערב בתחומים שלא קשורים אליו, כמו "מי ברא את החומר"." אתה לא רואה שיש בדבריך סתירה? אתה גם מקבל את המדע, וגם מגביל אותו! כדי שלא יחדור לתחומים שהיו במונופול של "ההסבר" באמצעות ה-FILLER? כדי שלא יֵדעו יותר מדי? כמו שאלוהים פחד שהאדם בגן עדן יֵדע יותר מדי? אני לא מבין מה זה "מי ברא את החומר", לא את צירוף 4 המילים הללו, ולא כל מילה בנפרד (למעט המילה "את"). "רוב הדתיים לא רותמים את המפץ הגדול למטרותיהם, כי לטענת ההשערה, גיל הבריאה הוא כ-20 מילארד שנה. אך אנו מאמינים שהעולם נברא לפני 5763 שנה. ניתן להסביר, שאלוקים ברא את היקום לפני 5763, אך בצורה שתיראה "כאילו" הוא מבוגר יותר". תראה, אתה יודע פיסיקה, וכנראה לא רק, הרבה יותר טוב ממני. האם דבריך נראים הגיוניים לעצמך? כל העצמות של הדינוזאורים, המחצבים הרדיואקטיביים, ואפילו כתבי יד מצריים ושומריים מפריכים את המספר המצחיק הזה. אני בטוח שאינך מאמין בו. שמעתי שדתיים "מפַרשים", שיום אחד בסיפור הבריאה מסמל למעשה עידן שלם. אחרת הסתירה מול כל המדעים יותר מדי בולטת, והרי אתה כאילו מקבל את המדע? ועוד סתירה לוגית: מדוע אינך יכול פשוט להתייחס ל-20 מיליארד שנה הללו בדיוק כמו לגיל העצמות של הדינוזאורים, כלומר לטעון שאכן אלוהים עשה את המפץ הגדול, אבל עם מראית העין של "כאילו" 20 מיליארד שנה? "אולי התכוונת לעקרון "אי-הוודאות של שרדינגר". וזה באמת קשה עליך, איך אתה מאמין שכל היקום הסתדר בצורה מסודרת, למרות עקרונות הטוענים שאין סדר מסויים ?" בוודאי קשה עלי! כבר אמרתי. אז מה? יש הרבה דברים שקשים עלי. מה זה מוכיח? "מי קבע שיהיה כוח משיכה ? מי קבע שכאשר מכניסים גרעין של פרי לאדמה, הוא יגדל גם כן לפרי ? ולמה הוא לא צומח בתוך בטון, למה דווקא בתוך האדמה ? מי קבע ?" כבר כתבתי לך שאינני מבין את צירוף המילים כאן "מי קבע"? מדוע "מישהו" בכלל אמור "לקבוע" משהו? אני מבין, שבכל מדינה אמורה להיות רשות מחוקקת, הקובעת את חוקי אותה מדינה. אבל על מה אתה מדבר כאן, לא הצלחתי להבין. טוב, שמנו לב שגופים בעלי מסה(?) מושכים זה את זה בכח מסויים. מה הלאה? "אלוקים יכול היה גם ליצור עולם שבו 1+1=3. מי אמר שלא צריך אותו ?" שגיאה לוגית גסה. נניח שקיים המשהו הזה שאתה קורא לו אלוקים, ונגיד שהוא יכול לעשות ניסים: בצלחת הייתה סוכריה אחת, הוספנו עוד סוכריה, אבל בדרך פלא במקום שתי סוכריות ישנן בצלחת 3 סוכריות. אז לידיעתך, אין פירוש הדבר ש-1 ועוד 1 שווה 3. המספרים הטבעיים הם מושגים מופשטים, כנ"ל האקסיומות שהאדם המציא להגדרתם המתמטית. המספר 2 מתייחס לכמות עצמים בלי שום קשר לקיומם הפיסי של אותם עצמים, וגם "הנס" לא יעזור כאן. "אתם טוענים שכל היקום יצא מתוך נקודה בגודל אטום. לזה אני קורה "נוצר מעצמו"." אינני מבין את ההבדל בין "היקום יצא מתוך נקודה" לבין "אלוקים ברא את העולם מתוך נקודה". ולמה יותר הגיוני ש"הוא ברא את החומר" מתוך לא כלום? "טוב, ההורים שלו יצרו את המהנדס. אבל מי ברא את האדם הראשון ? ומי ברא את כל האטומים הקיימים, כך שירכיבו את החומר הראשון ?" כבר דובר כאן לא מעט על אבולוציה וכו'. בוא אציב לך לעומת זאת שאלה לוגית מופשטת: מניין לנו שהיה בכלל "האדם הראשון"? אולי היקום היה תמיד, החומר והאטומים היו תמיד, ובני אדם היו תמיד? ובמקרה זה אין בכלל משמעות למילים "האדם הראשון" או "החומר הראשון". "לגויים יש נפש. הנפש הזאת מפעילה את גופם". נתעלם מהגוון הגזעני של ההפרדה בין יהודים לבין לא יהודים. כבר מזמן ידוע איך פועל גוף האדם ואין צורך ב-FILLER. כלומר, ידוע הרבה מאוד ממה שהיה שייך בעבר לאזור הדמדומים. "לאלוקים אין צלם ואין לו גוף. אנו לא מסוגלים להבין מהו בדיוק. לא כתוב שמישהו ראה אותו. ראו פעולות שלו. הוא בכל מקום, אך לא ניתן לראות אותו. הוא התגלה אל אבות אבותיך ונתן להם תורה, שם ישנם הדרכות מפורטות מה לעשות. אליך ישירות הוא לא התגלה, כי אז לא תהיה לך בחירה חופשית, ולא תוכל לקבל שכר על בחירתך בטוב". ראשית, אתה סותר ישירות את מה שכתוב בתנ"ך, ובעניין הפירושים שלך לכתוב נראה לי שכבר ויתרתָ על הוויכוחים. שנית: אם הוא בכל מקום, והוא עושה הכל, אז מה ההבדל בין הטענה שהוא קיים, ובין הטענה שאינו קיים? שלישית, סיפור מתן תורה בהר סיני נידון כאן כבר רבות וארוכות, והוא אינו מוסיף דבר בוויכוח, לאף אחד מהצדדים. מבחינתנו זה פשוט סיפור שמישהו כתב, וישנם אנשים המאמינים בו. אז בסדר: אתה מאמין בזה, ואני לא. מה יש כאן להוסיף? "אני לא יודע מה זה על טבעי. זה שאנחנו לא יודעים מה זה, לא אומר שזה לא קיים. גם אדם עיוור למשל, לא מסוגל להבין את המשמעות של צבעים. אז איך אדע על מה בכלל אתה מדבר?