להתאבד דווקא ביום כיפור

Master Stav

New member
שתי אפשרויות

1. עונש מוות 2. מאסר עולם והכוונה עד צאת נישמתו ישב בכלא ובבידוד....ללא ביקורים ללא התייחדות וללא קשר עם העולם החיצוני מלבד אוכל ומים .....

gils33

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo45.gifמסכים בהחלט

וזוהי דעתי האישית גם כן

Master Stav

New member
אני לא מחפש להעניש

באופן כללי שיטת העונשים בעייתית בעיני מאחר ואין בה חינוך אמיתי ויש סוג של ערכיות צבועה במי קובע מה נכון ומה לא נכון אני רוצה לסגור מעגל, מאמין שבחיסולו של רוצח יביא לסגירת מעגל עבור הניפגעים וכמושכתבתי בבלוג שלי לגבי המקרה דנן, אמא של נעה תוכל עכיוש אולי להתחיל לאסוף את השברים כל עוד החלאה היה בחיים היו שאלות שלכאורה יכלו לקבל תשובות ואני לא מאמין שהיו מתקבלות מה שהיה הורס לה לחלוטין את העתיד שאולי עוד ניתן לשקם הגישה שלי אומרת טיפול לקורבנות הרבה לפני רחמים לפוגענים

גיל110

New member
העונש היחידי על רצח הוא מאסר עולם!

ותפסיק לזבל! מאסר עולם שנשיא המדינה לא חייב לחון!

Master Stav

New member
קודם כול תרגע ....לא מדברים פה ככה !!!

מאסר עולם בישראל מאסר עולם הוא העונש השני בחומרתו בספר העונשין הישראלי אחרי עונש מוות, אולם בעוד שהאחרון הוא עונש נדיר ביותר, מאסר העולם הוא העונש הרגיל המוטל על רוצחים, ורק בנסיבות מיוחדות אין המורשע ברצח נידון לו. במקרים של רצח של יותר מאדם אחד, מקובל לתת עונש של מספר מאסרי עולם, כמספר הנרצחים. למספר מאסרי העולם המוטלים יכולה להיות משמעות לעניין קציבת המאסר. כאשר מאסר העולם נגזר על ידי שיקול דעתו של השופט ואינו חובה לפי סוג העבירה, כלומר כאשר למשל מדובר במאסר עולם שאינו על רצח, קובע החוק במפורש (סעיף 41 לחוק העונשין) שהכוונה לעשרים שנות מאסר לכל היותר, ואין צורך בקציבה לשם כך. כאשר לפי החוק טיב העבירה מחייב מאסר עולם, תקופת המאסר הינה ללא הגבלת זמן ורק נשיא המדינה יכול לקצוב את עונשו של האסיר. לנשיא המדינה נתונה הסמכות, בהתאם לחוק יסוד: נשיא המדינה, לקצוב את מספר שנות המאסר של אסירי עולם. צעד זה נעשה בדרך כלל על-פי המלצה של ועדת השחרורים, בהתאם לחוק שחרור על-תנאי ממאסר, תשס"א-2001. בשנת 2001 תוקן החוק ונקבע בו שוועדת השחרורים לא תמליץ על קציבת עונשו של אסיר עולם שהורשע ברצח ראש ממשלה עקב מניע פוליטי או אידאולוגי, ולא תמליץ על מתן חנינה לאסיר כזה. כמו כן נקבע כי ועדת הקציבה לא תמליץ על קציבה לתקופה קצרה משלושים שנות מאסר. החוק לא פגע בסמכותו של הנשיא לקצוב את העונש או לחון את האסיר. ********************************************************************************************************************************************************************** מאסר עולם מהותו למעשה 30 שנה לכל היותר , עכיוש מבחינתך חיי אדם שווים 30 שנה בכלא ? אחרי כן יוכל הרוצח לצאת לחופשי ו..לחסל לדוגמא את גרושתו אותה הוא מאשים בכל תחלואי העולם ?

גיל110

New member
אין לי מושג בכלל איפה אתה חיה ואיזה סרט

רע ראית, אבל אני כן יכול להמליץ לך לראות את הסרט "חומות של תקווה", ואולי ככה תבין שאדם שמשתחרר אחרי 30 שנה ישתחרר לטכנולוגיה חדשה! הוא בכלל לא יבין איפה הוא חי! הוא לא יצליח לשרוד בעולם כזה! במשך 30 שנה הוא קיבל את האוכל אליו מבלי צורך לעבוד בשביל זה, הוא לא יוכל להתרגל אחרת! יותר מזה, אתה יודע מה עוברים בכלא? כל הסיפורי אונס וכו' וכו'? אני ממליץ לך ללמוד עליהם. ושוב, תראה את הסרט "חומות של תקווה", ואז קצת תבין. וכבר כתבת "לא תמליץ לתקופה קצרה מ-30 שנה" משמע שזה יכול להיות יותר". ובכל מקרה, אפשר להסתכל אל האח הגדול - ארה"ב, ששם מאסר עולם זה כל חיי האסיר. מה זה נותן? שבתי הכלא מפוצצים וכל פעם נבנים עוד ועוד ובתי הכלא משתפים פעולה עם בתי המשפט ורק מחכים להכניס אליהם עוד אסירים כי הם מקבלים כסף על כל אסיר! ומה שנוצר הוא ש-70% מיושבי הכלא הם מרמה סוציו-אקונומית נמוכה (בעיקר אפרו-אמריקאים והיספנים).

Master Stav

New member
ני לא מקבל את האינפורמציה שלי מסרטים

אלא מהמציאות , עבדתי בהתנדבות במעון לנשים מוכות 9 שנים והדברים שראיתי ואני מכיר לא היתי מאחל לאיש להכיר אני עוסק בפעילות רווחה כול חיי כמנהל עמותה ומקורב לנושאי אלימות במשפחה אז בוא נקטע פה את השטויות של סרטים ושמועות . 30 שנה בכלא בעיני אינם מחיר רלוונטי או הוגן לחיי אדם, אכן העולם ישתנה אבל עדיין בחוץ יש לאדם בני משפחה ו/או מכרים שיוכלו לעזור לו להתשלב 30 שנים הינם פרק זמן קצוב וככזה אנשים מסויימים יוכלו לעשות לעצמם את החשבון באם המחיר כדאי, האם אתה מסוגל להבין שמבחינה פסיכולוגית ישנם כאלו שיחליטו ששווה ? מה לגבי כאלו שיחליטו שבכדי להציל את המשפחה שלהם הם ישבו בכלא עבור ביצוע רצח בהזמנה והמשפחה תקבל תמורה ? לטעמי לפחות או עונש מוות או לחילופין מאסר עולם ללא שיחרור.

גיל110

New member
אתה ממש "חכם"

לא אכפת לי איפה אתה מתנדב! כל עוד אין לך הכשרה של פסיכולוג קליני אתה תשב בשקט! אתה לא יכול להעריך מה זה 30 שנה בכלא! אחרי 30 שנה, אדם בעצמו לא ירצה להשתלב, הוא יעדיף להתאבד. והסרט שאני אומר לך לראות נחשב לאחד מהסרטים הכי טובים שאי פעם נוצרו וזכה כמעט בכל פרס אפשרי. ועונש מוות הוא אחד העונשים הכי טיפשים, מהסיבה הפשוטה שהוא לעולם לא משליט צדק! איך אני יודע? על פי סטטיסטיקה של ארגון אמנסטי אינטרנשיונל, 40% מהמוצאים להורג כל שנה הם בעצם חפים מפשע שהופללו. אתה תהיה מוכן לבוא לכל אחד מ-40% המשפחות האלה ולהגיד להם "מצטערים, הבן שלכם הוצא להורג על לא עוול בכפו"? חוץ מזה, הוכח שכמעט כל המוציאים להורג בשלב מסויים מתאשפזים בביה"ח פסכיאטרי בשלב מסויים של העבודה שלהם ולא חוזרים לעצמם. חוץ מזה, שהצגתי לך את המצב בארה"ב, אתה ממש לא רוצה כזה מצב בארץ! יותר מכך שזה לא אפשרי כי אין לך מקום בלתי מוגבל לבנית בתי כלא.

hirshfe

New member
ליחה שאני מתערב

אמנם אני חושב כמוך, ונגד עונש המוות. אבל, אתה מנסה לשכנע ומצליח לשכנע הפוך. אתה פסיכולוג קליני? אם לא למה לך מותר להביע דעה ולאחרים אסור?

Master Stav

New member
חכם ....יש שאומרים כך

מעדיף לחשוב על עצמי כאדם בר דעת את חומות של תיקווה ראיתי מספר פעמים מאחר והשחקים שם כול ש כן העריכה והצילומים אהובים עלי מאד , אבל לא זה הנושא שעליו אנו מדברים בסופו של יום סרט הוא בבועה מעוות של המציאות ולא ראי שלה כך שהיתי מציע לך בשיא הרצינות שלא לקחת את ההבנות שלך על החים מהסרטים אתה ממהר לשפוט אותי כמי שטוען שאחרי שלושים שנה אדם ריצה לחיות ובאותה נשימה אתה קובע חד משמעית שאדם ירצה להתאבד האם אתה בעלה כשרה של סיכלוג/פסיכאטר קליני ? כמדומני שלא כך שגם נושא זה ירד מהפרק אני שם יהבי על מערכת המשפט שתדע לעשות את הבדיקות המתאימות ולהוציא להורג והיה וניתן היה על פי חוק במדינה הזו רק את אלו שאכן אשמתם הוחכה מעל לכל ספק דוגמת הרוצח המתועב אסף גולדריינגכ שלא רלוונטי מה אני היתי מוכן לעשות או לא לעשות כל אחד והמיקצוע שלו , או הדברים שהגורל מזמן לו לעשות ולצערי הודעתי כבר על מוות וזו אחת החויות הקשות ביותר שעברתי בחיי . לגבי ההוחכה שכול המוציאים להורג מתאשפזים ...אכפת לך להראות לי את המחקר הזה ? אני מאד מעוניין לקרוא אותו להשכיל כמדומני שלא תוכל אבל אני אשמח לומר טעיתי ואולי אף לשנות את דעתי ולמצוא פיתרון יצירתי אחר. לגבי האימרה האחרונה שאין מקום ...הסר דאגה מליבך ....מקום יש ....זה המערכת שלא בנוייה עדיין לבתי כלא אמיתים כל שכן מערכת ענישה שאכן תרתיע עברינים .

gils33

New member
../images/Emo243.gifאף אחד כאן

"לא יישב בשקט" כל אחד רשאי להביע את דעותיו על במה זו אני מבקש לקיים דיון תרבותי ואם זה יירד לפסים אישיים ההודעות ימחקו. תודה

gils33

New member
כל אדם מביע פה

את דעתו האישית ולא קובע שום דבר לאף אחד,גם אם יש חילוקי דעות נדבר בצורה תרבותית וכללית - לא אישית.

כחלחל

New member
מאסטר סתיו

אנחנו מכירים מפורום אחר, נעים וטעים יותר מהנושא הנוכחי. אנסה להתייחס לדברייך ודיעותיך בלבד , אנא קבל כך את הדברים ללא כוונה לפגוע או להעליב אישית. הקיצוניות המיליטאנטית, דיעותיך כפי שהבעת אותן כאן , מלמדות הרבה על הלך רוחך ועל ההתיחסות שלך לדברים. מעניין שדוקא בפורום להיות אבא אתה קצת שוכח שגם לרוצח מתועב ונקלה יש הורים, ולא חשוב מה הוא עשה המנוול, מבחינתם הוא עדין בנם. ועכשיו הוא איננו. למקרא דברייך אפשר לקבל את ההרגשה שאתה כמעט "חוגג על הדם" בהתלהמותך לאור ההתאבדות, נכון הנבל חסך מכולנו את הוצאות משפט ואחזקתו, ויש שיגידו שבחר בדרך היותר קלה, אך עדין יש חוק, ויש זכויות אדם יסודיות שגם אם אתה עובד הרווחה המסור שכחת, מגיעות לכל אחד ואפילו אם הוא רוצח מתועב. זה מה שמבדיל אותנו בני תרבות מהמון מוסט המבצע לינץ' בככר העיר או לחלופין מעדר דוהר של בע"ח שאותם אנחנו אוהבים לראות בפורום האחר שבו אנו נפגשים מידי פעם. מה חטאו הוריו שנגזלה מהם הזכות לבקרו פעם בחודש או בשנה אפילו במשך 20 או 30 או כל שנות חייו אפילו אבל בידיעה שהוא שם. לא אקיים איתך כאן תחרות מי פעיל באיזו עמותה ומי מתנדב ואיפה. כל מה שיש לי לומר לך זה שאני שמח בשבילך שאתה לא יודע מה זה לאבד בן....... ועוד במעשה אובדני, ויהיו הנסיבות אשר יהיו . התאבדות אינה דבר שיש לעלוץ עליו, ובטח ובטח לא לעודדה (גם אם לכאורה "מגיע" לו למניאק) יש מספיק צעירים עם כל מיני ג'וקים בראש שכל גל תקשורתי שאינו מגנה את המעשה במפורש ושיש בו האדרה ותמיכה בהתאבדות יכול להכניס להם מחשבות לראש. ולא תמיד זה נגמר בטוב כמו ברוב המקרים (ותרשה לי לא לפרט יותר). אני יודע ומבין כמה קשה ובעיקר ברגעים כאלו לדבר על ערך החיים, זכויות יסוד של האדם, וכו' , אבל גם אין מקום לזילות כפי שהפגנת. בלי כל קשר למקרה הזה, אם תרצה לקבל טיפונת מושג מה עושה התאבדות למשפחות הנשארים, אנא גש בדחילו ורחימו לפורום "אנשים שיקיריהם התאבדו".

Master Stav

New member
האם את הבטוח שלא איבדתי ?

אתה אכן מכיר אותי מפורום אחר ....אך לא מכיר אותי ....כך שממליץ לבדוק לפני שאתה רושם כאלו דברים לא אין לי תחרות של מי האובדן יותר גדול ( מכיר את המקרה שלך ומצר עליו מאד ) המקרה שלי אינו מפורסם ולעולם גם לא יתפרסם ככל שזה נוגע לי אין לי גם תחרות איתך לגבי פעילותב עמותות שונות כאלו או אחרות אני עושה מה שאני עושה מבחירה והרוב לא לפירסום מתוך בחירה האם לא יכול להיות שאתה לוקח בצורה אישית את הנושא הזה בגין מי שאתה והאובדן שלך ? האם לא יכול להיות שלולא מיש אתה והאובדן שלך היית מתייחס לנושא בדיוק כמוני ? אני לא חוגג על הדם מצד שני אני בהחלט שמח שהוא מת, חבל לי שלא בצורה שהחוק מתיר אלא בהתאבדותהיתי מעדיף עונש מוות על המעשה הניתעב שהוא עשה אבל אין בי טיפה רחמים עליו הוריו ....ליבי ליבי להם אך שאני מסתכל על כף החובה והזכות המעגל חייב להיסגר ולטעמי הם איבדו בן ברגע שאיבדו את נכדתם באמצעותו .

goanin

New member
שיתאבד בכיף

חבל שאי אפשר לעזור לו. אני בכלל בעד הוצאה להורג אם הראיות לרצח הן חד משמעיות ומעבר לכל צל של ספק.

martali

New member
לא בוכה על אסף גולדרינג הוא רוצח

אני מרחמת על הילדה על נועה ז"ל הפרח שאביה רצח אותה באחזרות, אדם הזה הרס חיים,לגרושתו ולילדה מתוקה התחילה רק את החיים, למה לירחם אליו לרוצח נתאף? אני גם לא משימה את הסוהרים ואת השבייס,מי שרוצה להתאבד,אי אפשר לעצור אותו, הוא ימצא זמן ומקום לעשות כך. טרגדיה נוראה עבור הילדה ואימה.

למעלה