לוח הודעות/מודעות/קישורים/שונות

nrg x

New member
שדיים הם המצאה של גברים!

ולכן אישה שנכרת לה השד עקב סרטן לא תשחזר! יופי של מלחמה מצאתן היום...

סליחה?! זה מה שהסקת ממה שכתבתי?

יתכן שאם היינו חיים בעולם בו מליוני גברים היו מגדילים את הביצים שלהם עפ"י קריטריוניים אופנתיים בצורה כירוגית ויקרה מאוד שלעיתים מסוכנת מאוד כדי להיות יותר "גבריים" היית מבין קצת, אבל קצת, על מה אני מדברת.

אלי ו.

New member
ואת אומרת שהכל זה מסר חברתי?

הרי השדיים הם סימן של הפיכת הילדה לאישה. השדיים הם יותר ממסר חברתי, הם הסימן החיצוני הראשון לנשיות. די ברור לי, גם בלי להיות אישה, שרצון בשדיים הוא מובן גם בלי לחצים חברתיים. האם זה אומר שאני חושב שאת טועה שהחברה שולחת מסר חזק לגברים ונשים בנושא הופעה חיצונית כחזות הכל? (לא התכונתי למשחק מלים, מצטער) - כמובן שלא. אבל מדובר בנושא מורכב שלא הייתי מפשט אותו ל"מסר חברתי". הנקודה כאן אינה הרצון, המובן, שבניתוח שחזור, אלא באי גילוי נאות של הסיכונים הסיבוכים והכאבים שבניתוח. הרי אם חו"ח מישהי יקרה לך תאלץ לעבור כריתת שד, ויובטח לך שהשחזור יהיה מוצלח וללא סיבוכים או כאבים, אני די בטוח שהיית בעד השחזור. (אולי אני טועה) השאלה היחידה כאן בעיני היא העלות, הסיכונים שבניתוח מול התועלת האסתטית שבו. אגב, אנחנו מסכימים בנושא הניתוחים הפלסטיים האפנתיים, שם מדובר במסר חברתי פרופר ולא הייתי משוה את מי שמנסה לעדכן את מראה החזה שלה למי שמנסה לשחזר את גופה לפני כריתת איבר מהגוף.

הסימנים החיצוניים לנשיות:

עליה בשומן הגוף באיזור החזה, הישבן והירכיים. הופעת שיערות ברגליים, במפשעה ובבית השחי. מבין כל סממני המין המשניים החברה כעת מאדירה את השדיים ורק צורה מסוימת של שדיים. מעניין שהחברה "מגנה" את סממני המין הנשיים האחרים ורואה אותם כ"לא מושכים": את השומן המצטבר, את השיעור בחלקי הגוף שציינתי. (שלא לדבר על ווסת ובהמשך: הריון, לידה והזדקנות של אישה...) אני מסכימה שהרצון בשחזור שונה מהרצון בניתוח פלסטי באישה שלא עברה כריתה ואני מבינה שאישה תרצה את מה שהיה לה שאבד. (כמו כל אדם שמאבד איבר מאיבריו למרות שלדעתי לא ניתן להשוות בין איבוד שד לאיבוד רגליים, ידיים או כלייה ולא ניתן להשוות בין השד הטבעי שאבד לבין השתל החדש...). ההתקממות שלי היתה כנגד דברי המנתחים הפלסטיים ואת הקישור שהם עשו לאיבוד ה"נשיות" כהצדקה לשיחזור (ומי שאין לה שדיים ניכרים באופן טבעי אינה נשית?) ולבעיות בדימוי העצמי, ביחסי המין ובזוגיות (למה זה צריך להיות קשור לשדיים בכלל?)

אלי ו.

New member
סימנים חיצוניים הנראים לעיני כל

כשלנערה מתחיל המחזור ההתמודדות שלה היא עם המחזור היא פרטית. השכנים בד"כ לא יודעים, גם המורה לא יודעת רק היא ההורים וחברים קרובים. השדיים הם "ההכרזה הציבורית" של המעבר מילדות לנשיות. אני מתאר לעצמי שמנתחים פלסטיים, כמו כל בעל מקצוע, מעונינים בעבודה. זו אינה ההחלטה שלהם או שיקול שלהם אם לעשות או לא לעשות ניתוח פלסטי ולכן כל הצדקה שהם יעלו אינה רלבנטית. כל מה שאני דורש מהם, ועל כך הטרוניה בכתבה, זה גילוי נאות של הסיכונים והסיכוי לסיבוכים. סימני השיער הם מוצנעים ואינם ייחודיים לנשים. בנושא הזה, החברה מגנה את השיעור גם אצל גברים. כמי שמתאמן בחדר כושר אני יכול לספר לך שאני שומע שיחות רבות בין שרירנים מסוקסים לבין עלמות חן על יתרונות וחסרונות מכשירי הלייזר להסרת שיער.

XUXA141

New member
אני חושבת שההבדל הוא..

שכרגע ניתן להשתיל שד באופן שיראה אמיתי לחלוטין אבל אי אפשר להשתיל רגל או יד באותו אופן. אני מניחה שאם היתה אפשרות כזו, אז היו ממליצים למי שאיבד את ידו, להשתיל יד חדשה שתהיה כמו הישנה.

אלי ו.

New member
זו בדיוק הנקודה

אם היה מדובר בפרוצדורה קלילה לא היה סיפור הנשים האלה, לפי הכתבה, הן קרבנות של אי גילוי נאות, לא של מסרים חברתיים

transman

New member
שיער גוף

נכון, אצל גברים זה התחיל (ואני מקוה שיעצר בזמן) ממש בעת האחרונה. שיער הרגליים, שיער הידיים (!), בית השחי, הערוה (בדקתי, לא גדל בצורה של בגד ים) כן חשופים, הישבן כן חשוף ובמקום להחשב נשי נחשב לא נשי. כף הרגל נחשבת נשית יותר כשהיא נתונה בנעלי עקב, השיער נחשב נשי יותר כשהוא נופל לאוכל ומתעופף ברוח. בטח שכחתי משהו.

חברה שמתמקדת באופן אובססיבי

בהבדלים בין המינים ומגדירה "נשיות" וגבריות" כסוג של הפכים זה באמת הגיוני שתתמקד בשדיים. החברה ממש לא מגנה שיעור אצל גברים, גבר "גברי" יכול להיות גם שעיר וגם חלק, נכון להיום יש מגוון צורות ל"גבריות". המגמה של אידיאל יופי צר לגברים שהולך וגדל ושגורם לגברים להרגיש רע עם שיער גופם מגוחך ומצער אותי מאוד. מכוני הלייזר פשוט גילו את הפוטנציאל הכלכלי שבלקוחות גברים.

זו הסיבה שתחום הדוגמנות

מגעיל אותי. הם מציגים רק צורה אחת צרה של "יופי". אני מקווה מאוד שענף ה"דוגמנות" לגברים לא יתפתח בסדר גודל כמו זה אצל הנשים. חבל על הגברים המסכנים, שיתחילו למרוט את שיער גופם באופן רפטטיבי, לשנוא את גופם כמו הנשים, לפתח הפרעות אכילה ולעבור ניתוחים פלסטיים מיותרים ומסוכנים.

transman

New member
מזמן לא נהניתי כך לחפש בגוגל

לכל הנשמות שחרדות מעירום זכרי או בכלל: הקישור הראשון והשלישי מכילים בין היתר פרסומת בעירום מלא. הקישור השני מכתבה שנראה שנכתבה בפברואר במגזין/פורטל דרום אפריקאי.

טל קר

New member
ודאי שזה מסר חברתי,

הרי השיחזור לא נובע בגלל איזה פונקציונליות של שדיים, אלא מסיבות אסתטיות. והעיסוקים האסתטיים סביב השדיים הם חברתיים (וכמו שמוזכר בכתבה, לפעמים הם ממש מנוגדים לענין הפונקציונלי, כמו הפגיעה בגילוי סרטן חוזר, או הכאבים והסיבוכים, וה 5-6 ניתוחים החוזרים גם כשהמקרה 'מוצלח', שכל אחד מהם דורש הרדמה וכד')

nrg x

New member
גבר שמאבד אשך בשל סרטן...

וזה מאד נפוץ (איזה קטע - יש גם לגברים סרטן משלהם, עולם דרעק) - עובר בחלק גדול מהמקרים השתלת תותב הגיוני בעיני מאד, ואין לזה קשר לעולם הרע והאכזר הדוחף גברים מסכנים להאדרת ביציהם

טל קר

New member
אצולת הנדבנות מזועזעת

בהמשך לדיון על ויקי קנפו שהתיחס לסוגיות חברתיות - "בעקבות כתבתה של אסתי אהרונוביץ, "הלכנו ממקום למקום ולקחנו" (מוסף "הארץ" 1.10) / שלי חימוביץ "העשיר לא מרוצה יותר מהעני שלו. הוא רצה את העני בתלבושת מסורתית של שבט העניים - בלויי סחבות, עור ועצמות, כנוע, שקט, ואסיר תודה על כל מה שנותנים לו. כעת, מתברר, העשיר חש מרומה. עבדו עליו. הבטיחו לו עני אסלי, ופתאום הוא קיבל עני מקולקל. כזה שנדחף בתור לאוכל, והולך לשני מקומות שונים לקבל חבילות מזון. נצפתה גם ענייה עם גוונים בשיער, ועוד אחת עם פלאפון. אצולת הנדבנות מזועזעת."

אני לא מרוצה מהכתבה הזו.

היא מתחסדת. יש בעיה של סדרי עדיפויות לאנשים במדינה הזו. כן. יש. ואלו שבאמת זקוקים לעזרה (ויש הרבה כאלו!!!) לא מקבלים בגלל אותם אלו שסדרי העדיפויות שלהם גורם להם להגיע לאן שהגיעו.

טל קר

New member
לא הבנתי.

א. איזו בעיה של סדרי עדיפויות יש לדעתך לאנשים במדינה הזו? (לאיזה אנשים?) ב. באיזה אופן אלה שבאמת זקוקים לעזרה לא מקבלים אותה בגלל אלו שסדרי העדיפויות שלהם לדעתך גורם להם להגיע לאן שהגיעו? ג. מדוע לדעתך הכתבה מתחסדת?

תרגום בגוף הסרט

א. יש בעייה של סדרי עדיפות לאנשים שמתראיינים לתקשורת על עוניָים: מצד אחד הכתבה אומרת שהעוני שלהם "לא נאה" לעשירים שהעשירים היו רוצים לראות עניים בבלויי סחבות ולא עניים עם רכב מסחרי (את יודעת כמה עולה להחזיק רכב מסחרי?) ויש להן גוונים בשיער (זה עולה הון!) וציפורניים מלאכותיות (שבחיים לא אעשה כי זה זריקת כסף מטורפת) והם נוסעים במונית ומצד שני אין להם אוכל לילדים. תעשי לי טובה. אני לא עשירה. אני "בסדר". מהממוצעים. אני עובדת מאוד מאוד אינטנסיבי לפרנסת המשפחה שלי. והילדים שלי לא רואים את אמא כמעט כל היום. ואין לי כסף לכל מיני חוגים לעצמי. ואין לי גוונים בשיער. ואין לי כסף ליונדאי מסחרית! (את יודעת כמה עולה אגרת רישוי לדבר הזה??) וגם כשלא היה לי רכב לא הייתי נוסעת במונית אף פעם - כי אוטובוס זול יותר. ולא קניתי סלון חדש מזה 15 שנה, ואין לי טלויזיה חדישה. (ה - 21 אינטש היחידה שלנו, שצבעיה ורודים במקום צבעוני, בהחלט מספקת אותי כבר 12 שנה ואני חושבת שהמותרות של טלויזיה חדישה ממש מיותרות לי.)ואין לי "פינת אוכל" כמקובל, (קיבלתי שולחן ישן ששיפצתי וחלקי כסאות ישנים שהרכבתי אותם בעצמי) ולא ריהטתי את חדר שינה למעט מיטה נוחה וטובה. אבל יש לי לאוכל לילדים שלי. - הם אף פעם לא רעבים! יש לי כסף לאחזקת הבית, והבית שלי נראה טוב, ויש לי כסף לתקשורת, ויש לי כסף למחשב וגם לאינטרנט. ויש לי כסף לספרים. ויש לי כסף לחוגים לילדים. והבן שלי נסע לפולין, ולשני אני משלמת בית ספר מיוחד למחוננים, ואפילו שילמתי לגדול על קורס הכנה לפסיכומטרי! הכל שאלה של סדר עדיפויות יקירתי. אבל הדג כאמור מסריח מהראש ומנסים לנקות אותו מהרגליים: גם לפרנסי העיר ולראשי המדינה יש סדרי עדיפות עקומים.. כספים לאבטחת בכירים לפני חגורות בטיחות לילדים בהסעות, כספים להתנחלויות לפני כספים לחינוך.. אז מי אני כי אלין?! ב. יש אנשים שממש ממש אין להם: אין להם אוטו ואין להם אוכל ואין להם גוונים בשיער ואין להם פלאפון. אבל דבר אחד יש להם: יש להם כבוד עצמי. הם לא מבקשים כי הם מתביישים להיות כמו אלו בעלי מנטליות ה"מגיע לי". כי כל אלו שצועקים "מגיע לי" מביישים אותם. אז נורא נורא לא נעים להם לקחת. כי הם הגיעו לאן שהגיעו בגלל שאף פעם אף פעם הם לא העיזו לחשוב ש"מגיע להם" למרות שהם לא הצליחו כלכלית בחיים שלהם. כי ההתנהגות הזו דחתה אותם. וכל אותם עניים אמיתיים - ליבי ליבי עליהם. והמדינה מתנערת מהם בגלל החוליגנים שיכולים לעבוד וצועקים "מגיע לי". שמעדיפים להוציא את מעט הכסף שלהם על שטויות ולהיתקע ולצעוק - המדינה מפקירה אותי. הכתבה מתחסדת כשהיא טוענת שהעניים של היום אינם "לרוחם של העשירים". תעשי לי טובה. ההוא שקנה אופנוע לפני מיטה לתינוק והתינוק שלו ישן בארגז של הדי.וי.די. הוא לא עני אמיתי. הוא מטומטם. פגשתי אותו. זה סיפור אמיתי. אין להם כסף לאוכל אבל האופנוע הענק והחדיש חונה בסלון הביתי והתינוק ישן בקופסא של הדיוידי החדיש והמשוכלל. והוא צועק ומתראיין לתקשורת. והכתבה חושבת שזה בסדר, שהוא לא עני כמו שהעשירים היו רוצים לראות "עניים בבלויי סחבות". בחייאת. את יותר אינטליגנטית מזה.

למעלה