לידה עצמית (לל"מ)

אשכר ש

New member
דיון על לידה ללא סיוע ../images/Emo17.gif

בהמשך לבקשות שהועלו כאן בפורום, נערוך דיון בנושא לידה ללא סיוע (לידה ללא מיילדת). בדיון ישתתפו שלוש נשים אשר ילדו ללא סיוע: Manty, Michal7 ושרה. כיוון ששלוש הנשים גרות סביב הגלובוס
, שירשור הדיון יפתח במוצ"ש ויהיה פתוח לשאלות ותשובות עד ערב יום ב'. מנטי, שרה ומיכל- תודה על ההענות, אודה לכן אם תוכלו לשרשר לכאן מעט פרטים על עצמכן, לטובת מי שלא מכיר אתכן.

Manty

New member
איזה כיף להתארח בביתי שלי ../images/Emo13.gif

מרימה את רגלי, נשענת אחורה, אפשר להזמין נס חלש (חצי כפית) עם חלב, בלי סוכר..? האמת היא שמאז הלידה (6 שבועות) אני בהחלט אורחת בבית. לא מנקה, לא מבשלת, לא שוטפת כלים.. אהה, החיים הטובים!!! אופס, אני אמורה להציג את עצמי.. טוב אז, קצת על עצמי: אני בת 36, חיה ביפן מזה 10 שנים ונשואה לבעלי היפני. יש לנו ארבעה ילדים. הבכור (8) נולד בבית חולים בקיסרי בשבוע 37. ביתי הגדולה (אוטוטו 6) נולדה לנל"ק בבית חולים, שבוע 40. הבן הצעיר (2) נולד בבית שבוע 42, כמו גם אחותו הקטנה (6 שבועות), שנולדה בשבוע ה- 44, בלידה ללא מיילדת (לל"מ) (הסיפורים מצורפים בלינקים למטה). לאחר לידת ביתי הגדולה, כשניסיתי להחליט "מה אני רוצה להיות כשאהיה גדולה", ידעתי שמה שהכי סיפק אותי בחיים היה לידת ביתי ושקלתי להיות מיילדת. עשיתי מנוי על המאגזין midwifery today ושם נתקלתי בהמלצה על הסרט a clear road to birth מתוך האתר של לורה שיינלי. מהרגע שנכנסתי לאתר, חיי השתנו ללא הכר בהמון תחומים, אך החשוב ביותר - מהרגע שקראתי על אפשרות הלל"מ מיד הרגשתי בעצמותי את האמת שבלידה כזו, and there has been no looking back since. נטשתי די מהר את הרעיון להיות מיילדת מאחר ומצאתי שזה מתנגש עם האמונה שלי שלידה קורת הכי טוב כשלא מתערבים בה. אני מאמינה שלל"מ היא הלידה האידיאלית. ואני מאמינה שרוב, אם לא כל הנשים יכולות ללדת כך. גם נשים ב"סיכון גבוה" (כמוני: לאחר קיסרי ושוקלת המון
), כי אני מאמינה שלידה היא כל כך עוצמתית וטבעית שהיא פשוט מתרחשת מעצמה בדרך ההכי מוצלחת אם פשוט מניחים לה. אך מאחר והיולדת לוקחת על עצמה את מלוא האחריות, אין זה מתפקידי לבוא ולנסות לשכנע. הבחירה בלל"מ צריכה לבוא מתוך אמונה בעצמך ובתהליך הלידה, לא מתוך אמונה בדברי מישהי מהאינטרנט...(אם כי, הודות לאינטרנט, היום כל מה ש"צריך לדעת" כדי ללדת, נגיש לכל אחת) לכן אני כאן לשתף בהתנסותי האישיות ובאני מאמין שלי

אם הייתי יולדת בבית, היינו מתות

דווקא אצלנו במשפחה שהלידות הולכות כל כך בקלות, אם הייתי יולדת בבית אני וביתי היינו מתות. אין מצב שאלד לבד, בבית בלידה טבעית. אגב, אתם מדברים בשבחן של הלידות של פעם ובשבטים המחוברים לטבע תרתי משמע ואתם שוכחים את אחוזי התמותה של היולדות והעוברים מזל שאנחנו בשנות ה- 2000, אני מקווה שאתן יודעות להעריך את המותרות הללו

אם הייתי יולדת בבית, היינו מתות

דווקא אצלנו במשפחה שהלידות הולכות כל כך בקלות, אם הייתי יולדת בבית אני וביתי היינו מתות. אין מצב שאלד לבד, בבית בלידה טבעית. אגב, אתם מדברים בשבחן של הלידות של פעם ובשבטים המחוברים לטבע תרתי משמע ואתם שוכחים את אחוזי התמותה של היולדות והעוברים מזל שאנחנו בשנות ה- 2000, אני מקווה שאתן יודעות להעריך את המותרות הללו

mise

New member
את טועה ומטעה באינפורמציה

שכתבת על אחוזי התמותה של יולדות ועוברים.

שָׂרָה

New member
רציתי להגיד בהזדמנות הזאת ש..

סיפור הלידה של יוסוי שמנטי כתבה היה בין הדברים שגרמו לי להחליט ללדת ללא מיילדת. היא היתה ב'סיכון' יותר גבוה ממני. וקיבלתי הרבה השראה ממנטי. האתר birthlove שינה לי את החיים לגמרי. כאשר היה עוד אפשר להכנס אליו ללא תשלום.. יש בו המון מידע וסיפורים. אני שוקלת לשלם דמי חברות שזה לכל החיים אבל לא יוצא לי. אני שרה בת 30 גרה בניו ג'רסי אמא לשלום בן 4 וציפי בת שנתיים ובונבון בדרך עוד בתנור..
שלום נולד בבית חולים וציפי נולדה בבית. הסיפורי לידה במאמרים.. היו לי הרבה פחדים, חלק מהם קיבלתי בגלל שגדלתי בסביבה שמפחדת מאד מלידות. גם המשפחה שלי מפחדת מאד מלידות. אקווה שהלידה הבאה תהייה רגועה יותר ולא כל כך דרמטית

Manty

New member
זה התחיל עם חווה ../images/Emo8.gif

עד כמה שידוע לי, לאורך כל ההיסטוריה האנושית היו נשים שיילדו לבד. וישנם גם כיום מספר תרבויות שבהן זו הנורמה.

שָׂרָה

New member
אצלי זה התחיל עם לורה שנלי

המסר שקיבלתי מהמשפחה שלידה זה דבר מאד כואב ומאד מסוכן, שבו את חסרת אונים וזקוקה שיצילו אותך. אבל כאשר קראתי באינטרנט על 'לידה טבעית' ובלי כוונה מצאתי את האתר של לורה שנלי, הצצתי ונפגעתי..

mise

New member
ציוד בלל"מ.

איזה ציוד נדרש? (מספרים חזקות לחיתוך חבל הטבור ו..?)

Manty

New member
הייתי אומרת שאין כמעט שום דבר נדרש

כל אחת מכינה מה שמתאים לה. אני הכנתי: * המון מגבות בצבע כהה. * מספרי מטבח חזקות. * שרוך נעליים\חוט ריקמה לקשירת חבל הטבור. * פדים בגדלים שונים לאם ולשיליה. * קערה גדולה לשיליה. * בייביסיטר (סבתא). * שעון (לתיעוד שעת הלידה. אני לא תיזמנתי צירים). * מי חמצן (hydroperoxide) לניקוי הדם. * ילקוט רועים (shepard's purse) למקרה של דימום חזק (אם השיליה כבר יצאה, ניתן גם להכניס חתיכה קטנה ממנה מתחת ללשון וזה אמור להפסיק את הדימום).

סליחה על הבורות, אבל...למה מגבות

בצבע כהה? (זה קצת מצחיק שזו השאלה היחידה שעולה לי, אבל... מה לעשות?!
)

שָׂרָה

New member
כשציפי נולדה הציוד היה :

אמבטיה מלאה מים חמים, כוסות מלאות מי שתיה מספריים מעוקרות לחיתוך הטבור חוט דנטלי לקשירת הטבור וזהו

Michal7

New member
הציוד שלי

* פדים ענקיים לשמור על המיטה וגם לשבת עליהם אחרי הלידה * ENERGEN-C * ילקוט רועים למקרה דימום בלתי נשלט כמו גם מתכון לCAYENNE TINCTURE שהשתמשתי בעת שהייתה לי הפלה טבעית בשבוע 9 עם דימום בלתי נשלט - וכן זה מילולית הציל אותי. * מספריים ממתכת ומי חמצן לטבול אותם בהם לפני חיתוך חבל הטבור. * חוטים סטריליים לקשירת חבל הטבור. * כמובן הספר EMERGENCY CHILDBIRTH שכולל הוראות כיצד לעשות את החיתוך (וכן גם הוראות ותרשימים איך לבצע החייאה בתינוק. וזה ממש לא לעג לרש, אני בטוחה שאם חלילה יהיה צורך נדע מה לעשות). * שמיכה וכובע לרך הנולד לעטוף מייד לאחר הלידה. * שמן תפוז * משחת ארניקה * שפופרת לשאיבת נוזלים מדרכי הנשימה של התינוק (אין לי מושג איך קוראים לזה בעברית) * תוכנית לידה מפורטת כולל תוכנית גיבוי. אני בטוחה ששכחתי כמה דברים אבל זה מה שהיה בגדול.

mise

New member
חיתוך חבל הטבור בלל"מ.

כמה זמן לחכות? איך להחזיק את השיליה? מאיפה עד איפה בדיוק לחתוך? לחתוך לפני הקשירה או אחרי? איפה קושרים? עם מה קושרים? לקשור חזק/חלש/לפי הרגש? וכל מה שתוכלנה לפרט.

Manty

New member
אנחנו

חיכינו בלידת בני 6 שעות. בלידת ביתי חיכינו רק 4 כי היה די קר, ונהיה מסורבל לעטוף אותה ולהניק עם השיליה המחוברת. את השיליה החזקנו בקערה, ליד או קצת מתחת לתינוק. חיתוך חבל הטבור: קשרתי את השרוך\חוט בחוזקה, כסנטימטר או שניים מהבטן (מאחר וחיכיתי זמן רב, אין צורך לקשר נוסף מצד השיליה). חתכתי את החבל כסנטימטר אחרי הקשירה (מהצד של השיליה). עם בני, קשרתי עם שרוך נעליים שבדיעבד הרגשתי שהיה קצת עבה וכבד מדי. החבל נשר לאחר 5 ימים. עם ביתי קשרתי עם חוט ריקמה. החוט נפל יום לאחר מכן אך חבל הטבור כבר היה יבש לחלוטין כך שזה לא היווה בעיה, נהפוך הוא, העדפתי זאת כך.. גם אצלה החבל נשר לאחר 5 ימים. למרות שחיכינו מספר שעות, אצל שניהם היה דימום קל מחבל הטבור לאחר החיתוך, כך שהם עדיין קיבלו דם מהשיליה..

mise

New member
מים מקוניאלים.

האם ההסתמכות היא אינטואיטיבית בלבד או שיש עוד אינדיקציות במצב של מים מקוניאלים?

Manty

New member
לא נאלצתי להתמודד עם זה

אך ממה שקראתי, הבנתי שבהחלט, כמו עם רוב ה"בעיות", האינטואיציה היא האינדיקטור המוצלח ביותר.. לא תיכננתי מראש מה לעשות, אך בהחלט וידאתי, כשירדו המים בלידת בני, שהמים נקיים.

למעלה