../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif אפשר עוד להמשיך בדיון?
קודם כל - תודה על התשובה המעמיקה והמרתקת (והמנוסחת היטב!). באותם נושאים: לגבי תמיכה: בלידה שלי, לא כל כך ידעתי "למצוא את עצמי" בתחילת הצירים (מהר מאד אלו היו צירים חזקים של לידה, לא צרצורי התחלה). כשבאה המיילדת היא עזרה לי ממש, אפילו בעצה של איך להשען, ובמיוחד במסאז' המדויק (לא מסובך, אבל לא הייתי מעלה אותו על דעתי לבד, בשביל לבקש מבן הזוג). יכול להיות שהיום, עם הידע שרכשתי מאז הלידה (בעיקר ידע מעשי, תיאוריה היתה לי גם קודם), כן הייתי מסוגלת ליצור לעצמי את התמיכה, אבל אז - אני מרגישה שהקושי לא נבע מהסתמכות על המיילדת, אלא ממשהו אחר. האם הכנת/ן את עצמך/ן איכשהו להתמודדות עם הצירים (לא מתכוונת לידע רפואי, אלא לאופן ההתמודדות)? לגבי מצבים הדורשים התערבות: אחד הסיבוכים הנפוצים יותר בלידה, הוא דימום יתר של האם או סיבה אחרת לצניחת המוגלובין. במצב כזה, בעצם היולדת לא יכולה, פיסית, לתפקד - לא להעריך את מצבה, לא לבצע טיפולי חירום, אפילו לא לדאוג לפינוי. [זה לא מצב נורמלי של לידה, אבל גם בלידות בית, מהסוג הלא התערבותי, פגשתי כבר לפחות 2 לידות שבהן היולדת היתה חלשה מאד בגלל איבוד דם, ונדרשה התערבות של המיילדת וטיפול ביולדת]. איך מתיחסים לאפשרות הזאת בלידה עצמאית?