לידה עצמית (לל"מ)

שָׂרָה

New member
תינוקות לא נושמים עד שמגיעים לאוויר

אם התנועות הכל כרגיל הכל בסדר, אבל אם יש שינוי, זה עלול להעיד על מצוקה. כל אחת צריכה להרגיש עם עצמה אם היא מרגישה סכנה אז לדעתי כן צריך לפנות לעזרה מקצועית. הבעיה היא שלפעמים התינוק מגיע למצוקה אמיתית וזה מה שגורם לו לעשות את הצרכים לפני הלידה. בהיריון 'עודף' זה לא תמיד מעיד על מצוקה, כי התינוק כבר בשל, ועושה צרכיו במילא. או בהיריון של מצג עכוז, הצירים לוחצים על התינוק ומגרים לעשיית צרכים. בין המקרים שיכולים לגרום לתינוק לעשות צרכיו, כמו נפילה פתאומית של האם והעובר עושה צרכיו מבהלה (ולא יודעים מזה כי המים לא פקעו, ואז אחרי כמה ימים כאשר יש לידה, רואים מים מקוניילים ישנים ולא טריים) הרבה מקרים בבית החולים, הם לא עושים מזה עסק וממשיכים את הלידה כרגיל.
 

mise

New member
חבל הטבור כרוך.

עד כמה שהבנתי מדיון שהיה כאן פעם, חבל הטבור עובד על אותו עקרון כמו איבר מין זכרי (נדמה לי ששרה כתבה את זה) - כשמוזרם דם, הוא מתקשה, ואז כשהוא סביב הצוואר, הוא כמו בלון ארוך שמנפחים וקושרים ואינו הדוק. זה קורה בזמן ציר כשהתינוק נפלט החוצה והחבל מתקשה. במידה ולוחצים על האשה ללחוץ שלא בזמן המתאים, עלולה להיות סכנה, היות שהחבל רפוי על הצוואר ויכול לגרום לחנק. נכון? מה עוד על חבל הטבור כרוך בלל"מ?
 

אשכר ש

New member
רגע, רגע ../images/Emo70.gif ../images/Emo13.gif

הדיון מתחיל במוצ"ש
לא נורא, אני אשרשר את השירשור הזה לתחילת הדיון במוצ"ש. נא לחכות עם התשובות עד אז.
 

Manty

New member
שרה תדע לענות טוב ממני

... אך ממה שאני קראתי וראיתי (בוידאו של לידות עצמיות) חבל הטבור ממש אינו מהווה בעיה. ניתן לשחרר את החבל מעל ראש התינוק לאחר שהראש יוצא (האם יכולה לעשות בעצמה, או בן זוגה), אך התינוק גם יכול להוולד דרת החבל. בוידאו שברשותי, יש תינוק שנולד דרך חבל הטבור הכרוך סביב צווארו ומסביב לגופו!
 

mise

New member
יש לי כבר תשובה! ../images/Emo13.gif

חבל הטבור בלידה של בני היה כרוך ופשוט שחררתי אותו כשהוא יצא. הייתי צריכה להוריד אותו קצת לעבר האגן שלי בחזרה כי החבל היה הדוק, הרמתי אותו מעל צווארו ושחררתי.
 

שָׂרָה

New member
אם לוחצים כאשר האשה לא מוכנה

המאמץ השרירי עלול לפגוע באספקת הדם לתינוק, ללא קשר אם החבל הטבור כרוך או לא כרוך. (בין הסיכונים של הזירוז המלאכותי) במקרה שזה כרוך והאשה מתעייפת מהלחיצות, הראש והתינוק עלולים להתקע, ואז יש לחץ ממושך על החבל הטבור מה שעלול לחסום את זרימת הדם לתינוק. (התינוק לא נושם עד שיוצא לאוויר העולם) החבל מסביב לצוואר לא מתרכך(זה נוקשה כל הזמן ללא קשר למיקום). זה לא מתרכך אלא אם יש הפרעה לזרימת הדם, ואת זה צריכים למנוע בכל מחיר גם אבר מין זכרי בזקפה, אם ילחצו על זה בלחץ ממושך, נראה לי שהאספקת הדם תופרע, לא?
 

POOH*

New member
שאלה קצת בירוקרטית...

אם מישהי יודעת תשובה - איך עושים את הרישום במשרד הפנים אחרי הלידה אם הלידה הייתה ללא מיילדת? לא עושים עם זה בעיות? חייבים ללכת לבי"ח בשביל הרישום? בקיצור עלו לי תהיות סקרניות לגבי הבירוקרטיה.. POOH
 

צימעס

New member
אפשר להזמין רופא הביתה

מיד אחרי הלידה, ונוח אם יש איזשהו תיעוד לגבי ההריון.
 

mise

New member
ואם אין תיעוד לגבי ההריון

וממש לא מתאים להזמין רופא הביתה? מה עושים אז? אם נניח יש לי אישור מרופא משפחה על תל"מ (לב"ל), מבלי שנבדקתי, כתוב באישור: "לדבריה תאריך וסת אחרון כך וכך ותל"מ כך וכך", זה יכול להספיק?
 

סטיוויה

New member
זה מספיק אבל את חייבת חייבת

אישור של רופא משפחה(רצוי אותו אחד מההריון) שראה את הילוד לאחר הלידה. גם אם לא 24 שעות אחרי. זה בכדי לשלול אפשרות שהבאת את התינוקת ממקום אחר p-:
 

צימעס

New member
הרופא ראה אותך עם בטן?

היה פעם קישור לחוק שבמצב כזה שאין שום הוכחות צריך לעשות בדיקת רקמות.
 
עונה לפי מה שאמרה לי הפקידה

במשרד הפנים השבוע: מי שמגיעה וילדה ללא מיילדת צריכה לעבור בדיקה של גניקולוג ואו רופא על מנת להוכיח כי היא האמא.אז מומלץ כן להצטייד בכמה שיותר אישורים כי הייתם בהריון, ואם יש לכן תמונות הייתי מביאה גם. להביא הרבה מחשבות טובות. שבת שלום
 

Manty

New member
פה ביפן

הגשנו לעיריה: * טופס בקשה לרישום. * מכתב המתעד את הלידה בפרוטרוט. * צילומים שלי בהריון (בטן לא מכוסה), שלי עם התינוקת מיד לאחר הלידה, ושלי מניקה. * מכתב של אימי שהעיד שהיא נכחה בלידה. * 2 מכתבים ממכרים שהעידו שהייתי בהריון. כמו כן, הגיע פקיד מהעיריה לראיין אותנו ורצה לדעת את כל פירטי ההריון והלידה בפרוטרוט. כמו כן הוא צילם את השיליה (שמונחת בפריזר). התהליך לקח שלושה שבועות מרגע הגשת הבקשה עד לאישור. הביטוח שילם לנו 3000$ על הלידה.
 

אשכר ש

New member
לידה עצמית (לל"מ) ../images/Emo204.gif

ניתן להתחיל לשאלות שאלות. הדיון פתוח עד ליום ב' בשעות הערב. תודה לכל המשתתפים
 

עיגולית

New member
בעלי שואל....

למה זה טוב? אני יכול להבין לידת בית אבל למה צריך לוותר על ניסיון הרב של מיילדת? אפשר להתווכח על מידת ההתערבות של המיילדת אבל לא על הניסיון שהיא מביאה איתה, לא?!
 

Manty

New member
אם את\ה שואל\ת אותי

אז התשובה היא - לא! אני חושבת שדווקא הנסיון יכול להוות מכשול גדול. לא משנה כמה שנות נסיון יש למיילדת, זו הפעם הראשונה שהיא מיילדת את הלידה הנוכחית. כל אישה שונה, כל גוף שונה, ולכן, כל לידה שונה. נסיון העבר יכול דווקא לסנוור ולעוור את המיילדת. אך העיקר הוא, שמאחר ואני חושבת שלידה מתרחשת הכי בטוח ללא שום התערבות, איני מוצאת כל צורך בנוכחותה של מיילדת. אני חושבת שהגוף יודע לפתור לבד "בעיות" שעולות בלידה ועל היולדת פשוט להיות קשובה ופעול לפי האינסטינקים (שהגוף מכתיב). ו.. מזל טוב לכם
 
מה קורה אם

שאלה נדושה. חברה שלי שילדה בבית, התינוק נולד ללא נשימה והמיילדת ביצעה החייאה. במידה וקורה משהו כזה. איזו פרוצדורה את עושה? אם יש מקום שאפשר ללמוד על מצבי חרום כאלה ואחרים בלידה?
 

Manty

New member
המממ..

את יכולה לעבור קורס וללמוד החייאה של תינוקות. יש את הספר Emergency childbirth של Gregory J. White שמתאר מה לעשות במקרי חירום (מיכל בטח תוכל לספר יותר..). באופן אישי, לא לקחתי איתי ללידות פחדים וחששות כאלו. בשתי הלידות, התינוקות היו סגולים עם לידתם. החזקתי אותם עם הראש כלפי מטה וליטפתי (rubbed) את גבם עד שהם התחילו לנשום (מספר שניות).
 

Michal7

New member
טוב אני עונה זריז כי אני צריכה

לסיים להלילה:אני לא ממליצה לאף אחת לשקול אפילו לל"מ מבלי שעשית את הלימודים שלך לגבי למה זה מה שאת רוצה, וללמוד מכל המקורות שתוכלי להשיג (והאינטרנט היא מקום מצויין להתחיל בשפע של מידע) לגבי מה לעשות בשעת חירום.ברשותי הספר שמנטי הזכירה, כמו גם תדפיס של כיצד לבצע החייאה בתינוק, אני ובעלי למדנו המון לגבי טיפול באמצעים טבעיים וכפעל יוצא תוכנית הלידה שלי כוללת כל מיני תרחישים של "מה אם" וכיצד להתמודד עמם. קישור שניתן להתחיל ממנו בלימוד של מה לעשות הוא כאן (תלכי לקטגוריית המאמרים ותמשיכי משם) ויש עוד הרבה. אם תרצי אצרף לך עוד.
 
למעלה