לי יש חלום

פלסטינה לא הייתה שייכת לאנגלים

היא לא הייתה שייכת לאף אחד, לנו יש את הקושן על הארץ הזאת. פלסטינה =ארץ ישראל, הייתה ומאז ומתמיד שייכת ליהודים!! וזה גם כל ההבדל בין מה שיש כאן להצעה שלך, כי לא נולד אתמול, המקום שאתה רוצה להוביל אליו, אין לך קושן עליו, ולכן יהיה לך קשה מאוד לקבל את אישור המדינה השלטת לריבונות על המקום, אלא אם זה יהיה באנטרטיקה או הקוטב הצפוני..

היא הייתה תחת שלטון בריטי ולפני זה עותומני

אמנם היא לא הייתה מדינה השייכת למועצת העמים אבל כך קראו לה לפני שמדינת ישראל קמה.

היא הייתה תחת שלטון בריטי

ועותומני. אבל לא הייתה שייכת לאנגליה או לעותומנים. אני לא יודע מה איתך (בתור אחד שמתגאה בידע היסטורי) אבל אני יודע שהיא הייתה מאז ומתמיד שייכת לעם היהודי. וזה הרומאים או היוונים שכינו את ארץ ישראל בתור פלסטינה בשביל למחוק זכר להיסטוריה היהודית.

antreprize

New member
בטח שהיא הייתה שייכת לאנגלים,

הם ניהלו אותה 30 שנה בגלל שהאו"ם אמר שלמשך אותם 30 שנה ארץ ישראל שייכת לבריטניה, ארץ ישראל לא הייתה שייכת מאז ומעולם ליהודים, אני לא יודע אם שמת לב, אבל למשך כמה מאות היא השתייכה לטורקים, וגם לערבים וגם לצלבנים ולרומאים וגם לבריטים.

ארץ ישראל מאז ומעולם הייתה שייכת ליהודים!!

איזה ציוני אתה שאומר דבירם כזה?1 בן גוריון אמר בצעמו שיש לנו הקושן עליה!! הן נגזלה מאיתנו על ידי אימפריות ארורות וקנינו אותה בחזרה בעזרת הרבה דם כסף יזע ודמעות. מאז ומתמיד היהודים בכל ארצות העולם כמהו לחזור לציון, על נהרות בבל, שם ישבנו גם בכינו בזכרנו את ציון!!!!

antreprize

New member
ארץ ישראל השתייכה ליהודים עד שבית המקד השני

נהרס ע"י הרומאים, אח"כ, למשך מאות שניפם ארץ ישראל לא הייתה שייכת ליהודים, היא השתייכה לכל מיני אמפריות, עד ל1948.

היא לא הייתה שייכת ליהודים

היא כן הייתה שייכת, האימפריות רוקנו אותה מיהודים הם גרשו אותם.

חברה, תלמדו היסטוריה, לא גרשו את היהודים!

איש לא גרש את העם היהודי מארצו. העובדה היא שאחרי החורבן, מרד טריאנוס ומרד בר כוכבא המשיך העם היהודי לחיות בארצו, ושנים ארוכות ניהל הסנהדרין את חיי העם, בארץ חתמו את המשנה והתלמוד, וניסו לבנות את בית המקדש השלישי בשנת 335 לספירה (בערך). הירידה מהארץ היתה בעקבות המצב הכלכלי הקשה שאחרי שנים שחונות והעדפת בעלי האמצעים את מסופוטמיה, אסיה הקטנה, איטליה ועוד, מי שנשאר בארץ ישראל היו העניים, החלשים שחיו בכפרים עלובים ובעקבות פלישת האיסלם לארץ ישראל אולצו רובם להיתאסלם או להתנצר בתקופה הצלבנית.

noamgk

New member
לא מסכים.

ואלג'יריה הייתה שייכת לצרפתים? הבריטים בסך הכל שלטו פה, לא היו פה תושבים בריטים. ארץ ישראל תמיד הייתה שייכת ליהודים: "כִּי אֶת-כָּל-הָאָרֶץ אֲשֶׁר-אַתָּה רֹאֶה, לְךָ אֶתְּנֶנָּה, וּלְזַרְעֲךָ, עַד-עוֹלָם." - דברי ה' לאברהם, ואברהם אבינו כונה "העברי", ואנחנו צאצאיו. הארץ שראה - היא ארץ ישראל. ראה גם קישור מצורף. אפילו הגויים הבינו את זה טוב יותר ממך - מארק טוויין ("תום סויר", "האקלברי פין") יצא לטייל בארץ ישראל שכל היהודים כל הזמן מדברים עליה, כדי לראות מה טיבה ומה עיניינה. וזה מה שכתב בסיפרו על המסע: "... ארץ שממה שאדמתה עשירה למדי, אלה עולה שמיר ושית מרחב דומם ואבל. יש כאן עזובה, שאפילו הדמיון אינו יכול להעניק לה תפארת חיים ומעש, הגענו בשלום להר התבור. כל הדרך כולה לא ראינו נפש חיה, בשום מקום כמעט לא היה לא עץ ולא שיח אפילו הזית והצבר, אותם ידידים נאמנים של אדמת זיבורית, כמעט נטשו את הארץ... ... ארץ ישראל יושבת בשק ואפר מרחף עליה כישופה של קללה ששצפה את שדותיה, ואסרה תעצומות כוחה באזיקים, ארץ ישראל שוממה וחסרת חמדה, ארץ ישראל שוב אינה שייכת לעולם המעשה הזה... אף כפר אחד לא תמצא לכל אורכו למרחק שלושים מיל מזה או מזה... יכול אתה לרכב עשרה מילין בסביבה זו ולא יקרו בדרכך גם עשרה אנשים..." מילים אלו נכתבו לפני 130 שנה. לא הייתה נפש חיה בארץ הזאת, ואפילו עצים לא - ובמקום שאין עצים אין אדם. תשאל, מאיפה הגיעו כל העצים בארץ היום? מה קרה לאדמה, ומדוע זה לא נעשה במשך כל זמן הגלות על ידי אף אחד אחר? בגמרא כתוב - "אין לך קץ מגולה מזה שנאמר: 'ואתם הרי ישראל ענפכם תתנו, ופריכם תשאו לעמי ישראל כי קרבו לבוא' (יחזקאל)". רש"י מסביר: אם אתה רואה שארץ ישראל נותנת פירות בעין יפה דע לך שהגיע קץ הגלות. שבוע טוב.

antreprize

New member
אתה לא יכול לתת ציטוט מהתנ"ך!

זה לא אוביייקטיבי, זה די סביר להניח שיהיה כתוב שם שארץ ישראל שייכת לנצח ליהודים. חוץ מזה, ה' לא קיים אז אי אפשר לצטט אותו. כן, אלגיריה הייתה שייכת לצרפתים, והודו לאנגלים וקונגו לבלגים, למה? בעיקר בגלל שהם באו לשם כדי לקחת משאבים ולהעצים את הכלכלה שלהם, הם לא היו שם כדי לשמור עליה, הם התשלטו עליה ונכסו אותה לעצמם. אני די בטוח שאם תספר למי שגר באותו הזמן ביפו, צפת, חברון, ירושלים, חיפה, עכו וכו' שמרק טווין אמר שהם לא קיימים הם מאוד יעלבו. מאוד הלא סביר שלא היו עצים פה, כי אם לא היו עצים, אז איך התורכים הרסו את יערות הכרמל?

noamgk

New member
אתה מוכן לקרוא את הקישור שהבאתי?

הנה עוד ציטוט של גוי שהיה פה, הסופר הצרפתי אלפונס דה-למרטין (לפני 170 שנה): "(מחוץ לחומות ירושלים) אכן לא ראינו שום חי, לא שמענו שום קול חי, מצאנו אותה ריקנות, אותה דממה... שהיינו מצפים למצוא נוכח השערים הקבורים של פומפיאה או הרקולאנום... דממת עולם גמורה שוררת בעיר, בדרכי המלך, בכפרים... קברו של עם שלם." כפי שאתה רואה, אפילו ירושלים הייתה שוממה. נכון, בערים שציינת גרו מעט יהודים, אבל לא יותר. כל הערבים שיש היום בארץ, למעט בודדים, הינם צאצאיהם של מהגרים מארצות ערב השכנות - מצרים, ירדן, סוריה, עיראק - שהגיעו לפה רק לאחר העליות היהודיות. בנוגע ליערות הכרמל - לא מכיר, אשמח אם תשתפני. וברור שהיו עצים פה ושם, אבל עובדה היא שאיש לא יכול היה לתקוע קילשון באדמת הארץ הזאת במשך 1900 שנה. זו הייתה "ארץ מעבר", כל מהותה הסתכמה בשביל המחבר בין ארצות הסביבה. "בעיקר בגלל שהם באו לשם כדי לקחת משאבים ולהעצים את הכלכלה שלהם, הם לא היו שם כדי לשמור עליה, הם התשלטו עליה ונכסו אותה לעצמם." - כמו שאמרת, הם לא באו כדי לשמור עליה, וזו גם הסיבה שהם לא שם היום. ואנחנו? אנחנו באנו כדי לקחת את אשר שלנו מאז ומתמיד, והנה, אנחנו פה ויש לנו מדינה וכלכלה וצבא. כי המדינה הזאת שלנו, ואלג'יריה אינה של הצרפתים. זה כן אובייקטיבי, זה דברו של בורא העולם. כמו שתגיד שהאמת המוחלטת היא סובייקטיבית. אתה בעצמך לא קיים יותר מהקב"ה, אז גם הטיעון הזה לא מתקבל. היית מצפה שבקוראן יהיה כתוב שהארץ הזאת שייכת לערבים? הרי הוא לא אובייקטיבי. הפלא ופלא: גם בקוראן כתוב שהארץ הזאת שייכת ליהודים. יש פה גם סרט שהעלתי שמוכיח כמה דברים, אבל כרגע האתר מאפשר את ההורדה רק למשתמשי פרימיום, כך שתאלץ לחכות 3 שעות... שבוע טוב.

antreprize

New member
הם אמרוו שם שבתקופת בית שני חיו בארץ

שישה מליון אנשים, אני מצטער, אבל זה נשמע לי ממש לא הגיוני. לא משנה מה תעשה, היו בארץ עכרים שבהם חיו אלפי בני אדם לא יהודים. ד"א, האתר הזה נראה לי לא אובייקטיבי, למה לא אמרו כלום בתקשורת ובעיתונים הגדולים על המפה הזאת? הערבים שגרו בארץ עסקו בחקלות, בדיג ובמסחר וןהם התגוררו כאן מאות שנים, אי אפשר להכחיש את הקיום שלהם. על הרי הכרמל היו יערות ענקיים(יחסית ליערות אחרים בארץ), כשהתורקים(שחלקם התגורר בארץ) בנו את הרכבות שלהם בארץ הם היו צריכים כדי להניע אותן, ממה עושים פחם? מעצים, איפה יש עצים? בכרמל, מה עשו התורכים? כרתו את העצים והרסו את היהרות, את הנזק אפשר לראות עד היום. התנ"ך הוא ממש לא אובייקטיבי, הוא היה אובייקטיבי אם היינו מדברים על ויכוח בין הבודהיסטים והאידנדיאנים, אבל כשמדברים על הערבים והיהודים זה ברור שהעובדה שהתנ"ך שהוא קובץ הספרים שמייצג את היהדות יותר מכל נוטה לכיוון היהדות. ה' הוא לא בורא עולם, הוא בורא העולם לפי היהדות(שמהווה חלק קטן מאוכלוסיית העולם, מה שמגדיל את הסיכוי שהיהדות טועה) וזה הבדל גדול מאוד. אמת מוחלטת זה שהארץ סובבת סביב השמש, או שמים עשויים מחמצן ומימן, אבל כשמדברים על דיעות ועל דתות אין דבר כזה אמת מוחלטת, אין דת נכונה ואין אל שקיים יותר מאל אחר. הערבים מחשיבים את משה, אברהם וכל השאר כנביאים שלהם ולאלוהים הם קוראים אללה, יהיה להם די קשה להתנגד לשמהו שהאל אמר וגם להאמין בו באותו הזמן, נכון? המוסלמים גם הם לא אובייקטיבים כי היהדות והאסלם(וגם הנצרות) "מעורבבים" זה בתוך זה. אני אחסוך לך את הזמן שבו תאלץ לחכות לתגובה שלי על הסר ואומר כבר עכשיו שאנילא מתכוון לראות את הסרט הזה.

antreprize

New member
אני סולח, ההודעות שלך היו ארכוכות מאוד בשבילי

אבל לא הייתי מוכן "להכנע" ולא להגיב
.

noamgk

New member
זה חדש.

אז הפעם נבליג. בכל מקרה, היו עצים (במקומות בודדים בלבד, כנראה), אבל לא כמו בימינו. והעובדות מדברות בעד עצמן - במשך כמעט 2000 שנה לא הייתה פה התיישבות רצינית, למרות שמבחינה אסטרטגית, מסחרית וגאוגרפית ארץ ישראל היא ממש אוצר (קרבה לים, שוכנת בליבן של מספר ארצות). עד שהגענו אנחנו, כמובן. אני מניח שמארק טוויין יעלב אם תקרא לו שקרן. (ומכל מקום, אין לו שום אינטרס לשקר.) בנוגע לדת, אני מעדיף לא לדבר איתך. אתה מקשקש כל הזמן (עם כל הכבוד) את אותן השטויות והסיסמאות הטיפשיות שבטח חשבת עליהן בעצמך. בנוגע לקוראן, אם ניסית לטעון שהערבים מאמינים גם בכתוב בתנ"ך, אתה טועה. ועצם העובדה שאתה חושב שיש קשר חיובי כלשהו בין התורה שלנו לקוראן ולנצרות רק מוכיח את בורותך. והסרט הוא מצגת תמונות בלי שום הסברים (רק שם המקום והשנה, ומוזיקה קלילה ברקע). באותה מידה הייתי מפנה אותך לאלבום תמונות או מעלה תמונות לפורום. אין לך ממה לפחד, בסך הכל תראה שלא היו פה ערבים כמעט בשנים עברו.

antreprize

New member
לעניות דעתי, אם היו בארץ כמה ערבים

אז סביר להניח שחיו בארץ לפחות כמה עשרות אלפים של אנשים, מיעוטם יהודים, רובם ערבים. נכון, מארק טווין יעלב אם אני אקרא לו שקרן, אבל מצד שני מארק טווין זה שם בדוי(אאל"ט) אז יכול להיות שזה לא יפריע לו כל כך. אני מקשקש על דת? נכון שאמרתי כמה דברים בלי להסביר אותם(אפשר לסלוח לי, אני לא היחיד שעושה את זה), אבל מכאן ועד לקשקוש יש מרחק רב. המוסלמים לא מאמינים בתנ"ך אבל הוא עדיין חשוב להם בצורה מסויימת, אחרי הכל, הם טוענים שמוחמד היה הנביא האחרון ושמשה, ישו, אברהם וכל השאר היו הנביאים שלפניו ובתחילת האיסלם מוחמד אימץ כמה מנהגים יהודיים(כמה להתפלל לכיוון ירושלים) כל שיש קשר בן האיסלם ליהדות. אני לא בור, אבל אי אפשר להכחיש שיש קשר הדוק בין היהדות, הנצרות והאסלם. אני לא חושב שאפשר להגיד שלא היו עברים פה בארץ בעבר, כי עם לא היו, אז איך היו כל כך הרבה ערים?

למעלה