לי יש חלום

למה אתה אומר את זה?

מדינת ישראל נכשלה? ממש לא.. אנחנו עם נהדר, יש לנו המון משותף, תראה לי עוד מדינה שהצליחה להגיע לאן שאנחנו, הארץ שלנו הגיעה בפחות מ-60 שנה. תראה לי עוד מדינה שהקימה את צורת ההתישבות "הקיבוץ" - שבה אנשים חיי במשותף בלי רכוש פרטי, בלי הון... אני חושב שהבעיה היחידה שלנו היא הממשל. הוא כשל. הממשל העכשוי לא מייצג את האוכלוסייה היהודית. לאנשים יש מין טבע כזה להיות שלילים, שום דבר לא טוב, תמיד רוצים משהו אחר. תאמין לנו אנחנו עם שעברנו הרבה ביחד, עם צבעוני שמורכב מכל סוגי אנשים , שבואו מכל המקומות בעולם, עם עם תרבויות מגוונות ולעומת כל זה יש משהו משותף לכולנו. אז להגיד שהמדינה שלנו נכשלה?

יש לי הרגשה,

שאתה דווקא כן נולדת אתמול, מה הפואנטה בלהעתיק מחדש את מגילת העצמאות ולשנות את שם מדינת ישראל מדינת יהודה?!

תראה,

ואני כותב ושכולם יראו מה שאני כותב, אם אתה תקים כזאת מדינה או תקום כזאת מדינה ואני אראה שהיא שווה יותר ממדינת ישראל -מבחינתי, לא מין הנמנע שאעבור למדינה יהודית טובה יותר.

antreprize

New member
אז במקום לבחור באופציה ההגיונית ולנסות לשנות

מבפנים, אתה מעדיף לגייס מאות מליוני דולרים ולשכנע יהודים שהמצב הכלכלי שלהם טוב(או שאתה מתכוון לשלם ליהודים עניים כדי שיעברו לשם) לעבור לאמצע שום מקום ולהקים שם מדינה מאפס? במקרה הטוב אתה תכשל בהתחלה, במקרה הרע, אתה ועוד אלפי יהודים תהיו תקועים באמצע שום מקום.

אני בהחלט תמיד מעדיף (במקרה שלנו)

לשנות את המדינה הזאת.. אבל תראה, אי אפשר למנוע ממישהו להקים מדינה. ואם אני אראה את שתי המדינות, אני אבחן את הנותנים של שתיהן את היתרונות ואת החסורונות ואם אני אראה באמת שוואלה מציעים לי במדינה אחת חיים הרבה יותר טובים ממדינה אחרת! אז למה לי להיות תקוע בחרא?! אה.. ואגב אני לא יעבור רק בגלל סיבות ביטחוניות בהכרח... אני ממש בתור ציוני ממש לא חושב שבגלל שישי פיגועים אומשהו כזה זה מה שצריך לגורם לנו לעזוב.

antreprize

New member
מסכים,

גם אני הייתי עובר למדינה הזאת אם היא הייתה יותר טובה. כרגע אני מעדיף לשנות מבפנים ולא לצאת להרפתקאות שידוע מראש שהן ייכשלו.

גם את זה אמרו להרצל

הציעו לו אלף אלפי פתרונות והוא בחר בפתרון הכי קשה והכי הזוי שמישהו יכול היה לחשוב עליו.

antreprize

New member
אתה לא יכול להשוות את מה שאתה מדבר עליו

להרצל, זהשונה לגמרי, בארת ישראל היה משהו, במקום שאתה מדבר עליו אין כלום.

אי פרטי בקאריביים בבעלות פרטית

לבעלים הפרטיים יש מספר בתים ובית מלון (או יותר), אם קונים ממנו את האי עם הכל יש איפה לישון ולהתקלח

antreprize

New member
אתה שוכח שהאיים האלה שייכים

למדינות שלא יוותרו עליהם לטובת הקמת מדינה חדשה ליהודים. חוץ מזה, האיים האלה הם קטנים מאוד, גודלם לא עולה על עשרות קילומטרים רבועים.

גם פלסתינה הייתה שייכת לאנגלים

הכסף ישחרר את השייכות של האי למדינה השולטת בה, לא צריך אי גדול מידיי, לא לכולם מגיע לחיות שם

antreprize

New member
אז עכשיו אתה רוצה להציע לממשלות בקריביים

למכור את האיים הרווחיים שלהם בעשרות מליוני דולרים כדי להקים מדינה חדשה ליהודים? נכון, לא צריך אי גדול, אבל צריך כמה מאות קילומטרים רבועים, אם יהיו פחות אז אתה פשוט תיצור מונקו2(אם יהיה לך מזל) ולא בית ליהודים.

אני מדבר על אי בבעלות פרטית

לא אי ששייך לאחת ממדינות הקאריביים, נגיע איתם להסכם ונשלם להם מיסים.

antreprize

New member
אין דבר כזה, וגם אם יש

הגודל של האיים שהכי קרובים האלה הוא כמה מאות דונמים לכל היותר.

למעלה