לי יש חלום

לא ממש...

זה אתה כותב בגדול.. בשביל להכנס לתוך תוך רמת המיקרו והפרטים הקטנים.. אנחנו צריכים לפתוח כאן כמה וכמה דיוינם חדשים..

הקריביים הייתה רק דוגמא כי שאלת

זה יכול להיות גם במדגסקר אם אפשר לקנות שם מבעלים פרטיים, תעשה הפרדה בין קום המדינה להמשך, בהתחלה צריך לבצע פעולות שאחר כך לא נעשה יותר, בהתחלה נסנן את הבאים ע"פ הצרכים ואחר כך לא.

יענו בסגנון הציונות הרוחנית..

הכשרת לבבות מחוץ לאותה מדינה חדשה, ובהתחלה רק הטובים ביותר יגיעו..

noamgk

New member
קוראים לזה "אמריקה", לאי שאתה מדבר עליו.

למה להקים עוד אחת כשאפשר לחיות בקהילה יהודית בניו-יורק? כל הערך של המדינה הזאת נובע מישיבתנו בארץ ישראל, ארץ של עם ישראל עוד מימי האדם הראשון. ואם נניח ובכל זאת תקים מדינה, מה תעשה כשגם היא תיכשל? תקים עוד אחת?

אמריקה היא לא דוגמה טובה

ולא מקום כל כך לחיות בוא לא בתור בן אדם ולא בתור בן אדם יהודי.

noamgk

New member
ובאיים הקאריביים יהודי יכול לחיות?

יש יותר מ-10 מיליון יהודים באמריקה, והם חיים די טוב אני מניח. יש לי אפילו דוד שם. המשותף לאמריקה ולאי באוקיינוס מבחינת מדינה יהודית הוא אחד: בשניהם אין את ירושלים, ושניהם אינם ארץ ישראל. ולכן אלו אינם המקום הטבעי לעם היהודי ולמדינתו.

noamgk

New member
אוקיי, חמישה מיליון.

לעינייננו, מדובר ביהודים שלא חיים בארץ - וכאלה יש 13 מיליון, שזה מספיק כדי להוכיח שיש די מקומות בהם יהודי יכול - לכאורה - לחיות (אם 5-6 מיליון באמריקה לא מספיקים לך).

antreprize

New member
הייתי אומר 6 מיליון, אבל גם 5 זה טוב.

יש הרבה מקומות שיהודים יכולים לחיות ולשגשג בהם, לפעמים אפילו יותר מבארץ.

ואגב,

היו כאלו שאמרו אולי בהלצה ואולי ברצינות שבאמת לא יזיקו לנו ותר ממדינה יהודית אחת.

לא בהכרח

צריך להעיר את הישראלים (במיוחד את האדישים מבינהם) וכך תתעורר המולדת. אבל לעומת זאת, במפעל מותר לפטר את העובידם ולהביא עובדיםחדשים, אצלנו לא מחסלים ישראלים שנכשלו להפך אצלנו משפרים ומקדמים עובדים שנכשלו (ראה ערך בינימין נתניהו, ראה ערך אהוד ברק, ראה ערך אהוד אולמרט) בינימין נתניהו נכשל בתפקידו כראש ממשלה, והוא הולך לקבל פרס ולהיות ראש הממשלה הבא, אהוד ברק נכשל גם כן אבותו תפקיד, הוא קיבל כבר פרס של ראושת מפלגה גדולה ותפקיד מניסטריאלי לש שר ביטחון וסגן ראש ממשלה. אהוד אולמרט נכשל בגדול בתפקיד פעוט יחיסת של ראש עיירית ירושליים וקיבל פרס את ראש הממשלה. כאשר נפסיק להביא פרסים לעובדים שנכשלו ונתחיל לפטר אותם, אז אני מאמין שהמצב ישתפר.

למעלה