הבעיה היא לא עם התחנה עצמה
אם מישהו רוצה לשדר מיינסטרים, שישדר עד מחר, כל עוד יש לזה מאזינים, בכיף שיהיה.. אני לא מתווכח על טעם ועל ריח, באמת שלא.. יש בעיות אחרות: כתחנה משפיעה, שנים-עשר עורכי המוזיקה בה גורמים להזניית המוזיקה הישראלית.. שאקירה שאקירה באמת לא צריכה את גלגלצ בשביל לחיות, אבל המון אמנים ישראלים כן.. במקום לחשוב איך לרגש את הקהל שלהם, איך לעשות את המוזיקה שלהם כמו שהם יודעים על הצד הטוב ביותר, הם חושבים איך להיכנס לפלייליסט, ממקדים מאמציהם כך, שוכרים יחצן (כן, בד"כ אחד שמקומבן יופי עם עורכי המוזיקה), וכתוצאה מכך המוזיקה שלהם הופכת לזנותית, במקום להראות מה הם יודעים הם משתדלים לאמץ לעצמם סגנון רדוד כמו בריכת תינוקות, ולכן הרמה יורדת בעקביות.. כמובן שמאחורי הקלעים יש הרבה סיפורים שאתם כמאזינים מן החוץ לא יודעים, כמו העובדה שיחצנים מסוימים משלמים (או משחדים, כרצונכם) את עורכי המוזיקה, כדי שהאמנים שהם מייצגים יושמעו יותר.. דוגמה בולטת צולמה יופי בכלבוטק בשנת 2005, כאשר המצלמות הראו איך גיא צור מ-24 לקח 2000 שקלים והשמיע שיר של הבת של רפי גינת, כשכל השיר עצמו יצא כבדיחה.. הבת שלו בחיים לא הייתה זמרת, המילים נכתבו בהתראה של שעה, הפרחים בקליפ נקנו באמת לכבוד אבא רפי, הכל היה פייק, כלבוטק עשו עבודה יפה והראו איך בהשקעה כוללת של 7000 שקלים (למלחין, מפיק, וכמובן השוחד) אפשר להכניס קליפ שאפילו הוא לא של זמר, קליפ מהרחוב מה שנקרא, למוזיקה 24.. קוטנר כעורך ראשי אמור לחתום על כל קליפ שנכנס לשידור, ואם הוא אישר קליפ כזה חובבני וירוד (למרות שנטלי גינת נשמעה טוב בהרבה מזמרים אחרים בארץ), זה אומר משהו על הרמה שלו כעורך מוזיקה.. כמובן שאחרי התכנית גיא צור פוטר, אך סימני השאלה עדיין עומדים בעינם.. כך גם בגלגל"צ, ואני חותם על כך.. לעומת זאת, אם אמנים היו מחליטים לעמוד על שלהם, לעשות את המוזיקה שלהם כמו שצריך, בלי לחשוב 'מה יחשבו עלי בגלגלצ', היינו מקבלים מוזיקה ישראלית איכותית יותר, טובה יותר, מושקעת יותר, ולא נינט מעפנה שמקיאה וגורמת לאחרים להקיא, לא פלס (שאת דעתי עליה כבר נתתי) שממחזרת את עצמה כל פעם מחדש, ולא סקעת שהחדש שלו יכל במקרה הטוב להישמע פסקול להלוויה.. בעבר נתתי כדוגמה את ארקדי דוכין. אני אמנם לא נמנה עם מעריציו, אך בהחלט מחבב אותו ואת המוזיקה שלו.. הוא לא מחפש להתפרנס מהמוזיקה, הוא לא עושה מזה ביזנס, את הכל הוא עושה מתוך הנאה, את הכסף הוא עושה מהמסעדה שלו.. אחד כזה, ששם זין על קובלנץ וחבריו, הוא אמן מוערך.. הוא מציב את דור ה-SMS בצד, ועושה לעצמו פילוח שוק איכותי יותר, של קהל בוגר יותר שמבין עניין ובעל טעם.. שוב, לא אמרתי 'בואו נשמע את ארקדי', כי כמו שנאמר על טעם וריח אין להתווכח, אבל כן אמרתי שהנה אמן מצליח בדרכו.. אז כתחנה משפיעה, הייתי מצפה מעורכיה לא להעתיק את הפלייליסט הלועזי מאמ-טי-וי, ולברור אמנים ישראלים לפי הקאברים של האלבומים/סינגלים, אלא עורכי מוזיקה שיחפרו כל אחד בסגנונו הוא, יוציאו מהאנדרגראונד שירים שהם איכותיים באמת, ואותם יביאו לקדמת הבמה.. שתינתן במה למי שמנעים את האוזן, לא את העין.. על הבולשיט של 'תחנה המיועדת לחיילים' לא אגיב, רק אחזור על שאמרתי בעבר: רוב עובדי התחנה אינם חיילים, אלא אזרחים עובדי צה"ל.. די כבר לדבר שטויות, לכי לתחנה עצמה, תערכי סיור במקום, ותספרי על כמה ידיים כמה חיילים עובדים בה, ועל הרבה מאוד ידיים ורגליים כמה אזרחים עובדים בה.. כל החלק התפעולי-מכאני, מופעל על ידי אנשים מבוגרים שאפילו את הגיל של המילואים הם כבר עברו.. רוצים לאשר למשרד הביטחון תקציב של 30 מיליארד, אבל על התחנה עצמה (שכלל אינה חיונית לביטחון המדינה, תסכימו איתי) מוציאים 330 מיליון בשנה.. לא בדיחה? למה שבכסף הזה לא יבנו מקלטים בצפון? למה שאת הכסף הזה לא יעבירו לעורף, לשם ייעול ההגנה על ישובי הצפון (שנמצאים בסיכון תמידי, עד לפני חודש הדאגה הגדולה שלהם הייתה האם הם יחיו בכלל, ולא האם שאקירה שאקירה תחיה במצעד).. אמנם את צודקת, יש דברים הרבה יותר חשובים להתעסק בהם מאשר בתחנת רדיו, אולי כדאי שתאמצי את דברייך לחיקך לפני שאת מנסה לחנך פה מישהו.. אולי בגלל כל הבררה פה אנשים מחפשים לברוח, חלק מתנדבים, חלק פועלים למען איכות הסביבה, חלק מאזינים לגלגלצ בהנאה, וחלק מוצאים מנוח בניסיונות לתקן עיוותים פה בארץ, כמו תחנת רדיו שממומנת מכספי ציבור.. אז אל תגידי 'יש דברים יותר חשובים להתעסק בהם' כשהדבר אינו תקף לגביך... יש לי הרבה טענות על המקומות שאליהן המשכורת שלי הולכת (כלום לא הולך תכלס לאן שצריך, הקשישים עדיין מתים מרעב, הנכים עדיין נכים, החולים עדיין לא יכולים לרכוש תרופות, וכן, גמני נפגעתי אישית ממדיניות משרד החינוך), אבל התחנה הזאת היא עוד מקום שממש לא מיועד לקבל כסף.. היה טוב לו בעל הון היה רוכש אותה, מעסיק את מי שבא לו, מפרסם (או לא), ואם מישהו באמת אוהב את התחנה, הוא יאזין לה, בדומה לשאר תחנות הרדיו.. לא צריך לשלם על רדיו, כמו שלא צריך לשלם על ערוץ 1 ועל עוד הרבה דברים אחרים.. בנוגע למה שאמרת על סבסוד - גם 13 תחנות בכל הארץ, המשדרות על תדר 106 אף.אם. - גם הן אינן תלויות בפרסומות כמקור הכנסה, ורובן ככולן מושתתות על צעירים שעושים הכל מתוך רצון טוב והתנדבות.. למה שבגלגלצ לא ינהגו כך? ככה התחנה תשדר, מאזיניה יהיו מרוצים, אני אהיה מרוצה שהכסף שלי הולך באמת לאן שצריך, והכל טוב.. אמרת שבעיני הצבא ושות' זה מוצא חן - הצבא הוא כולו עסק גדול, שגם בו יש קומבינות (כמו בכל מקום), ולא ארחיב על זה יותר מדי.. רק הסתכלי על המינויים האחרונים בצמרת - איך פתאום 3 המקומות הראשונים בצה"ל שייכים ליוצאי חיל האוויר? איך שמו רמטכ"ל יוצא חיל האוויר לנהל מלחמה קרקעית בלבנון? עשי טובה, לפני שאת באה בטענות לאחרים, קחי בעצמך דברים בפרופורציות.. אל תתעקשי לטמון ראש בחול נוכח מדיניות ה'סבבה אחי-סמוך עלי-שמור לי ואשמור לך-יד רוחצת יד', הכי עצוב שאת וחבריך מהנהנים בראשכם נוכח השחיתות שרצה בצמרת, במקום להקים על כך קול זעקה.. אז אמנם בצה"ל מרוצים מהתנהלות התחנה, אך רבים וטובים נהנים מעצם קיומה, ולא בגלל שהיא באמת משדרת מוזיקה להמונים, אלא מכיוון שהיא משדרת משרות עבודה להם ולחבריהם.. אגב, למי שתהה במסרים לאן נעלמתי ומדוע איני משמיע פה קול - תפסתי חופש מגלגלצ והשחיתות פה לטובת שבועיים בתאילנד.. היה שווה (תודה ששאלתם)..