למה אני אוהבת לגור בארץ

Besessenheit

New member
טוב אחי...

טוב באמת כנראה שאין לכם מושג מה הולך באוכלוסיה.

אין לי כח לדבר אתכם כי אין לכם מושג מהחיים שלכם כנראה....

אספרסו2

New member
מקווה שתעברי את השנתיים הראשונות

בהצלחה.כי גרמניה זה לא ישראל כאן לא מחלקים מתנות וציונים.

costaet

New member
עזבי אין טעם

אלו כנראה רגשי נחיתות של אנשים לא מצליחים שמחפשים תירוצים להצלחה של אנשים אנשים אחרים, ואם אין - ממציאים.

אספרסו2

New member
אז זאת הבעיה שלך

האמת שלא חשבתי בכיוון ,אבל רוסיה באמת הגיעה רחוק.

costaet

New member
אני לא זלזתי בהצלחה של אף אחד

בניגוד אליך. לא אני זה שאמרתי על השכלה של עם שלם שהיא לא שווה את הנייר שהיא כתובה אליו (למרות שבארה"ב לדוגמא, רוסים עם אותה השכלה שלא שווה את הניר מרוויחים בממוצע 10% יותר מישראלים בארה"ב).
ואין לי בעיה עם הצלחות של אנשים אחרים ואני לא מחפש לתירוצים למה הם הצליחו. ובלי קשר אני מחשיב את עצמי לדי מצליח.

אספרסו2

New member
זה לא אני אומר

אלא כל הרשויות שלא מכירות בדיפלומות האלו.

ואל תבעט בדלי של הפרה שחלבת.

costaet

New member
מה אתה מחרטט?

נפלת על הבן אדם הלא נכון כנראה, קרוב משפחה שלי שסיים את הדוקטורט שלו ברוסיה עבד כחוקר ומרצה בעשרות אונ' בעשרות מדינות בעולם, גם גרמניה ברשימה שלו דרך אגב.

אספרסו2

New member
יוצא מן הכלל לא מעיד על הכלל

זה אותו קרוב?
לפחות תהיה עקבי בשקרים.

costaet

New member
חחחח

אם לאחד הכירו בתואר שלו, יכירו לכולם מאותו מוסד לימודים בתואר.

ולא זה לא אותו אחד.

כשאנשים קטנים עושים צל גדול....זה רק סימן שהשמש שוקעת....

tomi32

New member
את הגסות רוח למדת בגרמניה?

או שאלו שאריות מאשדוד?
אף אחד לא מדבר כאן על הטבות "כי הוא רוסי", אלא על התנאים הכלכליים שהמדינה נתנה לעולים אשר איפשרו לילדיהם ללמוד בשקט, יחסית.
שוב, אני לא מכיר את הסיפור של הורייך, אבל אני כן מכיר משפחות של עולים שבהחלט מוקירים תודה למדינת ישראל ולשפע שיש בה לעומת המקומות מהם הם באו, כך שגם אם הדור הצעיר מחליט להגר (וזו בהחלט זכותו), הם לא ממהרים להשמיץ את המדינה שהיטיבה איתם.

Besessenheit

New member
זה לא גסות רוח

זה האטימות של האנשים בפורום שלא מבינים שלא כולם רוכבים על הגב של המדינה כדי להצליח.

וגם אחרי שאני מסבירה את המצב שלי - ושבאמת קרעתי את התחת ובמשך חצי השנה הראשונה שלי כאן הייתי בוכה כל יום בלי הפסקה כי היה קשה לי מכל בחינה אפשרית - ואנשים פה מזלזלים וחושבים שהצלחתי להתקבל לכאן "כי המדינה עזרה לי". אז לא - אף אחד לא עזר לי. ואם מישהו אטום מכדי להבין את זה אז שיבושם לו.

tomi32

New member
את עדיין לא מבינה

או "לא מבינה".
אף אחד לא טוען שלא עבדת קשה. הטענה היא שהעבודה הקשה שלך התאפשרה בזכות תנאים שהמדינה נתנה להורים שלך. תנאים טובים בהרבה (הכוונה למקרה שכיח לא דווקא אליהם) מאלו שהיו להם במדינה ממנה הם באו.

ובקשר לגסות רוח - אולי בגרמניה הסטנדרטים אחרים, אבל בישראל להגיד למישהו שהוא חי בבועה לא מדיע על עודף נימוס.

אספרסו2

New member
באמת שאני לא אוהב להכליל

אבל הרוסים זה עם עקשן וקשה עורף,
אתה יכול להסביר בהגיון
אבל הם יחזרו על עצמם כתקליט שבור,
שוב
ושוב
ושוב ושוב.

חבל על האנרגיה.

costaet

New member
מילא אם הייתם יודעים על מה הייתם מדברים

אבל כנראה איך לכם שמץ של מה קיבלו העולים אם אתם חושבים שזה בכלל רלוונטי.

costaet

New member
נראה לי שאתה חוזר על עצמך

אתה לא יודע אילו הטבות קיבלו העולים כשעלו לישראל ובכל זאת ממשיך לטעון שאותן הטבות (שאתה לא יודע מהן) איכשהו קשורות לבגרות של אותה בחורה או שלי או של כל אחד אחר שהן קבלו בערך 15 שנים אחרי אותן הטבות...

הנחה על טוסטר אובן שההורים שלי קיבלו ב91 לא עזרה לי לסיים בגרות ב2004.

למעלה