למה אני אוהבת לגור בארץ

כלומר מי שאת לא אוהבת...

שישתוק , מיד! . אכן , הישראלי המכוער בהתגלמותו. תחזרי מהר לארץ, שלא תעשי לנו בושות שמה!

"את מוזמנת להעלם" . אולי בכל זאת תקבלי את ההמלצה החמה שלי ותנסי תה קמומיל?

sela v

New member
את קופירייטרית?

היית צריכה לכתוב ספר, ולא הודעה בפורום.
יש כאלה שטוב להם בחו"ל, ויש כאלה שלא. זה תלוי בכל מיני סיבות.
אין אבסולוטיות איפה יותר טוב, ולמישהו יכול להיות טוב גם בגרמניה, וגם בישראל זה ממש לא סותר אחד את השני.

לגבי החום בארץ אם באמת היית שומרת מסורת לא היית רצה כל כך מהר אל הים. קצת צניעות לא תזיק.

ועכשיו תורי להגיב

נראה לי שבלי לשים לב ובלי כוונה את דורכת לאנשים בנקודות מאד רגישות.
הפורום דווקא כן אמור להיות מקום חם לאלו שמתלבטים ומתחבטים בשאלה אם לחזור לארץ. השאלות שעולות כאן הן כן תהומיות לגביהן.
אני מבינה שלך טוב בארץ ושהאמת שלך מוחלטת, אבל למי שחי בעוד מקומות חוץ מבארץ האמת המוחלטת שלך נהפכת למטושטשת יותר כי פתאום מה שחשבנו כשחור ולבן מקבל הרבה צבעי אפור.

את כמובן מוזמנת להשאר בפורום, אבל הוא בחלט מיודע לעזור לאנשים שגרים או גרו בחו"ל וחזרו או מתכננים לחזור לארץ.

אני ממליצה לך לקרא שוב את ההודעה שלי

הראשונה -לחפש בה הטפת מוסר , שופוני , או כל דבר שקשור.

התגובות השליליות כאן מבהילות .

יש לי אחות שחיה 12 שנים באמריקה . באופן חוקי לחלוטין. בשנה הראשונה , היא קיללה את הרגע שחזרה. היום היא לא מבינה מה היא עשתה באמריקה בכלל.
אין לי שום בעיה עם מי שבוחר לחיות בחו"ל - חשבתי לתומי להראות את הצד החיובי , בפרט למי ששומר מסורת - אבל עזבי .

שוב - תקראי את מה שכתבתי וחפשי מסר פוגעני , או "יריקה בפרצוף" כפי שהתבטאה כאן חכמה אחת.

tomi32

New member
שימי לב לשתי נקודות

1. אלו ש"עוברים לאירופה" לא רוצים דיונים על הצעד עצמו. לכאורה, יש להם פחות מידע מאשר מי ש"חוזר לארץ" אבל כנראה מדובר באוכלוסיה שפחות אוהבת לשמוע על הצד השני של המטבע.
2. לא כל כך ברורה לי העדיפות האוטומטית של מי שגר בחו"ל בעניין התלבטויות של "חולניק" אחר. אין הרבה משותף למי שגר במוסקבה, ניו יורק וכפר קטן בניו זילנד, מלבד ההיכרות עם מה שיש בארץ, אבל את זה מכיר גם מי שגר בארץ.

ושלא יובן לא נכון - הפורום מעניין מאד בעיני.

RonspotNL

New member
למה יש לי תחושה שלא יצאת מעולם מעבר לרחוב

שבו אתה גר? למי שחי בחו"ל הרי יש ניסיון בחיים בחו"ל בין אם חלק מאיתנו במוסקבה ניו יורק הולנד או בכפר בניו זילנד אנחנו יודעים מה ההבדל בין החיים בחו"ל לבין החיים בארץ אתה לעומת זאת לא ולכן מן הסתם אנחנו יכולים מתוקף הניסיון שלנו להגיב ולדון בנושאים האלה אדם שלא מכיר שום דבר אחר חוץ מישראל ותל אביב לא יכול לספק שום תרומה לדיון לצערי

tomi32

New member
אתה צודק לגמרי

מי שגר בחו"ל יודע מה ההבדל בין חו"ל לבין ישראל, רק שכל אחד גר בחו"ל אחר ולכן מכיר דברים אחרים.
בקשר לתרומה לדיון, אתה טועה כי הנושא של השרשור הזה הוא למה הכותבת אוהבת לגור בישראל. החוויה הטובה שלה רלוונטית בדיוק כמו החוויה הרעה שלך.
ובקשר להרגשות שלך על סמך 3 שורות בפורום, יש אנשים שעושים כסף מאנשים אחרים שמאמינים שהם באמת מרגישים דברים כאלו. בהצלחה.

RonspotNL

New member
סליחה אבל אין לך מושג על מה אתה מדבר

והזלזול שלך רק מראה עד כמה אתה לא מבין את העניין הכותבת יכולה להגיד למה היא אוהבת לגור בישראל אבל זה לא רלוונטי ולא עוזר לאנשים שחיים בחו"ל וחושבים על הגירה מחדש לישראל אגב כן כל אחד מאיתנו מכיר דברים אחרים ( בהתאם למקום שבו אנחנו חיים) אבל אנחנו כולנו יודעים מה זה הגירה ולחיות במקום אחר אתה לעומת זאת כמו הכותבת השנייה לא יודעים דבר או חצי דבר בנושא וכאן ההבדל בינכם לביננו

tomi32

New member
יש הרבה חוויות רעות שלא חוויתי

כפי שאתה לא חווית את החוויה הרעה של "לחזור לישראל". זה לא מונע ממך או ממני לחוות דיעה ובוודאי שזה לגיטימי בפורום שאינו מקצועי.

RonspotNL

New member
סליחה?

תקשיב טוב: כל אחד הוא שונה : יש כאלה שחזרו לארץ ומקללים את הרגע שחזרו ויש שחזרו ומצאו את מקומם מחדש בישראל א ב ל אנחנו כשאנשים שחיים בחו"ל יודעים ומכירים את ההבדלים שבין ישראל לחו"ל אתה לעומת זאת ל א מה לעשות ככה שגם אם הפורום איננו מקצועי אתה לא תורם בשום דבר לפורום כי אין לך כל ניסיון בנושא

tomi32

New member
צר לי שאין לי את הניסיון שלך

כפי שלך אין את הניסיון של מי שגר בארה"ב ומתלבט אם לחזור לישראל.
מרוב חזרות על עצמך כנראה שכחת מה נושא השרשור - "מה אוהבת הכותבת בישראל" וזה קשור לשאלה למה כדאי לחזור לישראל. עד עכשיו התרומה שלך לשרשור הזה מינימלית בלשון עדינה.
אתה לא גר בישראל ולכן יש לך פחות מה לתרום כאן (אם כי גם הזכרונות שלך לגיטימים בפורום מסוג זה). כאשר יעלו שרשורים שקשורים לחוויות רעות מהארץ אני בטוח שתוכל לתרום הרבה יותר.

RonspotNL

New member
שוב

כן אני לא גר בישראל כמו הרבה בפורומים הרלוונטיים וזו בדיוק הנקודה אני יודע מה ההבדלים אתה לעומת זאת לא וכנ"ל לגבי זו שאוהבת את ישראל זה לא מעניין אף אחד כי היא לא יודעת ומכירה את ההבדלים שבין החיים בחו"ל לבין החיים בישראל ולכן אתם לא יכולים לתרום לפורום הזה

tomi32

New member
אכן שוב

גם אתה לא יודע כלום על חייו של ישראלי בארה"ב ואין לך שום מושג לגבי איכות ורמת חייו ובכל זאת אתה מרגיש כשיר לייעץ לו אם לחזור לישראל.
בכל מקרה, מי שחוזר לישראל, להבדיל ממך, בהחלט מעוניין לשמוע ולהזכר על הדברים הטובים בישראל וזה רלוונטי לא פחות מהפוסטים שלך שמזכירים את הדברים הרעים בה (להבדיל מהפוסטים שלך על הולנד שלא רלוונטים לאף אחד).

RonspotNL

New member
כרגיל שטויות

אבל עזוב תישאר עם הבורות וחוסר הידע שלך כשתהגר נדבר עד אז תישאר בבועה שלך

tomi32

New member
תודה על האיחולים

טוב לי היכן שאני נמצא ואני לא חייב להכיר את הרע מקרוב כדי להעריך את הטוב

נינה לי

New member
אפשר לקבוע שהפורום פתוח רק למי

שגר בחו"ל וחזר, למי שעדיין גר בחו"ל והחליט לחזור, או למי שגר חו"ל ומתלבט לגבי החזרה.
אבל פתיחוּת לגבי הבעת דעות שונות, גם של כאלה שלא גרו מעולם בחו"ל או שגרים בחו"ל ולא רוצים לחזור, יכולה בנסיבות מסוימות להפוך את הפורום למעניין יותר. כל זה בלי הטפות לכאן או לשם, תרתי משמע.
ואז זכותה של שתיקת הכרובים לא נופלת מזו של רון שהביקור האחרון שלו בארץ היה לפני שלוש שנים.
ומומלץ לכולם: נא השתמשו בסימני פיסוק!

RonspotNL

New member
בקיצור

אתם לא אוהבים שאומרים לכם את האמת אז עזבו תמשיכו לחיות בבועות שלכם

tomi32

New member
מה פתאום?

הקידומת "ש" פותחת משפט זיקה ולא משמשת לציון זמן ולכן המשפט שלך שגוי.

tomi32

New member
פורום תמיד פתוח

יש החלטה אחת שצריך לקחת - האם הוא אינפורמטיבי גרידא או שהוא מיועד גם להתלבטויות ו"ערכים". הצבעתי על ההחלטה לקחת את הפורום למקום אחר מאשר "עוברים לאירופה" שלכאורה דן בסוגייה דומה.
הפורום כך מעניין יותר, אבל פוסטים בהם קוראים לישראל "גיהנום" כפי שעלה כאן, הם כנראה חלק מהחבילה.

למעלה