למה אני אוהבת לגור בארץ

RonspotNL

New member
מה לעשות ישראל היא בהחלט גיהנום לפי הניסיון

של הרבה אנשים לכן לאנשים שיש להם ניסיון בחיים בחו"ל יכולים לתרום מניסיונם ( הטוב והרע) בסוגיות כאן אין קשר לעוברים לאירופה

tomi32

New member
שוב אנחנו מסכימים

מי שמרגיש שהוא חי בגיהנום צריך לעשות כל מאמץ כדי לברוח למקום אחר.
לא הבנתי למה אין קשר למעבר לאירופה. האם אתה רומז שלא יכולים להיות שיקולים לאף אדם שלא לגור בה?

בקר12

New member
האמת היא באמצע ואתה חוטא לה

ישראל לא גהינום לרוב רובם של האנשים וגם אירופה וארה"ב לא.
כנ"ל לגבי גן עדן.
הדוגמאטיות שלך מזיקה ושקולה לישראלים פה שלא היגרו מעולם לאף מקום.

tomi32

New member
ובנוסף לדברים הנכונים שכתבת

אני לא מבין למה הסטטיסטיקה רלוונטית לאדם הבודד. לכל אדם כישורי ההשתכרתו שלו, היחסים המשפחתיים שלו, חברים שלו וכו' ואלו מכריעים את הכף ולא איזה ממוצע עלום.
אגב, הסטטיסטיקה כרגיל משקרת גם בנושא הזה. למשל, אני מניח שבארה"ב אחוז גבוה יותר של אזרחים שרואים בחייהם גיהנום מאשר בישראל, אבל אני חושב שהנתון הזה לא רלוונטי לרוב המכריע של המתלבטים אם לגור בישראל או בארה"ב כי הם לא שייכים ממילא לאוכלוסיה הזו.

בקר12

New member
מסכים איתך אבל שים לב שאמריקאים נטוים להיות

פטריוטים ולא נוטים לחשוב שהדשא אצל השכן ירוק יותר. להיפך, עם כל החסרונות הם נוטים לחשוב שהדשא אצלם הכי ירוק.
הגישה הזאת לא תזיק לכמה ישראלים שאחרי יומיים בחו"ל הם כבר משמיצים ללא הכרה את הבאר שממנה שתו (ועדיין שותים ממנה).

tomi32

New member
אכן כך

המעמדות הנמוכים בארה"ב מקבלים את מצבם בשלווה סטואית לעומת מקביליהם בישראל. דוגמה מרתקת בספר שלמטה.
מהצד השני, ישראלים שהיגרו באמת מגלים רגשות עזים כלפי מדינתם הקודמת, יחסית לבני עמים אחרים שמהגרים. כנראה החלום שנשבר גדול יותר אצלם.

מי שעבר לחו"ל חייב בכוח למצוא מה רע

בארץ כדי שירגיש טוב עם עצמו. ולהפך.
שום מקום לא מושלם, מה שיותר חשוב זה איך לך נוח עם משפחה/חברים ועבודה ולא שאר המצבים בארץ מגוריך.

RonspotNL

New member
מי אמר שיש מקום מושלם?

אבל כאן אני בבית ובהולנד היתרונות עולים על החסרונות בארץ ( מבחינתי) זה הפוך החסרונות עולים על היתרונות לי יותר חשוב איך נח לי עם עצמי ועם המצב במדינה בה אני חי לא רוצה כפייה דתית חולנית בחיי לא רוצה שחולי נפש דתיים יקבעו לי מה לאכול ואיך להתחתן או עם מי ומתי לנסוע בתחבורה ציבורית וכל אלה הם רק דוגמאות

נינה לי

New member
מתברר שלא כל פורום פתוח

בזמנו היתה מהומה קטנה בפורום 'ישראלים בקנדה' על כך שאחד הכותבים דיבר מניסיונו בחו"ל, על יתרונות החזרה לארץ.
באותו פורום מוכנים לקבל רק כאלה שחיים בקנדה, מתפעלים מטובה ומשמיצים את הארץ.
אני בעד הרחבה, אבל זה גם אומר "לבלוע" התייחסויות סובייקטיביות שמתארות את החיים בארץ כ"גיהנום".

יש לי הצעה יותר טובה

הפורום יהיה פתוח רק למי שמוצא חן בעיני אמא מטיילת (בתנאי שיש לו דרכון זר, אשרת שהייה חוקית בחו"ל , או שצבע עורו לבן )

יכול להיות?

שהעובדה שאת באופן אישי לא מרוצה ממה שכתבתי , לא נוגע לאחרים ?? האם בחנת את כל משתתפי הפורום וראיתי שזה לא "עוזר" להם? האם ההודעות שלך כן עוזרות?

טכנית ספיקינג

אם את רוצה ללכת בעקבות אברהם אבינו, את צריכה ללכת לגור קצת בחרן, שזה איפושהו בטורקיה של ימינו. ואם כל כך נחמד לך להיפגש עם אנשים שהגיעו מכל מיני ארצות, אולי יותר קל לפגוש אנשים מכל מיני ארצות בכל מיני ארצות .סתם. מחשבה חולפת.

בסופו של דבר

אברהם אבינו הגיע לפה , וחי באושר ועושר בחברון .

ואם כל כך נחמד לי להפגש... בטח יותר קל לפגוש אנשים בכל מיני ארצות - ב ת נ א י - שיש לך כסף . דווקא יש לי , אבל לא מספיק כדי להסתובב בחו"ל.

לחשוב זה בריא . סימן שאת קיימת.

RonspotNL

New member
הממ

מה את חושבת שכאן בהולנד אין שכנות טובה משפחה וכו? אנשים מעניינים אפשר לפגוש בכל מקום ואני לא צריך להסתובב במקומות הזויים כמוך וכאן להבדיל מישראל המזג אויר כאן משתנה כל הזמן כן קר בחורף אבל כשיש מזג אויר מצויין וחם גם הולכים לים ונהנים אני לא שומר כשרות ולא צריך את הבולשיט הדתי בחיי

לפורום הזה קוראים "חוזרים לארץ"

אף אחד לא מכריח אותך לחזור לארץ . טוב לך בהולנד - בכיף.

נדמה לי שאם הייתי נוצריה , לא הייתי מעלה על דעתך לקרא למקומות חשובים לי "הזויים" , ולדברים מהותיים בדת שלי "בולשיט."

RonspotNL

New member
את זה לא אחרים

מה לעשות ולא רק שאת במקום הלא נכון כי אין לך כל ניסיון בחיים במקום אחר ( לי ולאחרים כאן לעומת זאת י ש ) לכן גם אם אני לא חוזר וגם לא מתכוון לחזור אני יכול לדבר כאן על סמך הניסיון שלי ואולי לעזור בדילמות הצצות בנושא הזה !
וכן כל דת ( וכל דת)היא בולשיט אחד גדול שטיפת מח חולנית שאין לה כל קשר למציאות וגם לנושא הזה יש לצערי קשר לפורום מכיוון שבישראל אין הפרדה בין דת ומדינה ובמקומות אחרים ( גם בהולנד) י ש וזה הבדל משמעותי וגדול

newperson9

New member
רמת ההתחשבות שלך

במה שחשוב לאחרים מדהימה, אתה פשוט גאווה לפלורליזם, לסובלנות ולרוח הדמוקרטית. ואם ערכים דמוקרטיים כמו הפרדת דת ומדינה כל כך חשובים לך, תאלץ לקבל לצידם גם ערכים כמו חופש הדת ופלורליזם. וכמובן שחופש הביטוי מאפשר לך לומר מה שאתה רוצה, רק חבל שזו הצורה שאתה משתמש בחופש הזה. צורת דיבור כזאת היא פסולה בין אם משתמש בה דתי, חילוני, אתאיסט או כל אחד אחר. היית יכול לומר את מה שרצית לומר בצורה קצת יותר אדיבה ומתחשבת, ובחרת שלא לעשות כך, וחבל.

למעלה