למה אני אוהבת לגור בארץ

אויש , סליחה...

באמת אני צריכה להשתחוות ולהחשות , כשלפורום מגיע טרו טרועה : איש העולם הגדול!

בפיגוע טרור היית? ילדת פעם ילד? ביג דיל - אתה גר בחו"ל. השמים הם אותם שמים.

RonspotNL

New member
סליחה?

הנה סקופ למשל : אני ירדתי מאוטובוס ב2002 שדקה אחרי זה התפוצץ באלנבי מה הקשר להולדת ילד? אין לך מושג על מה את מקשקשת וכשתעברי לחו"ל ותהגרי נדבר עד אז אין לך הרבה מה לתרום כאן

mobyboy

New member
גילוי נאות - את נאיבית מאד

א. לאקי יו - אולי טוב לך שבארץ הזאת יש סטטוס קוו שאסור לפגוע בכל ענייני הכשרות,
אבל יש אנשים אחרים שבשבילם זו מגבלה והיו רוצים מדינה הרבה יותר ליברלית וחופשית

ב. אפשר למצוא גם מדינות אחרות שלא נמצאות בחוג הארקטי ושהחורף שם נסבל יותר מהקיץ הבלתי

ג. זה אולי מעניין ברמה היסטורית / תרבותית - אבל בטח לא אהפוך להיות פנאט שמשתעבד לחלקות אדמה

ד. לא יודע באיזה מקומות הסתובבת, אבל באמת הצחקת אותי !
כמה פרחות קטנות אפשר למצוא כאן שכל מה שמעניין אותן זה עקבים ולגהץ את השיער שלהן כמו במגזין אופנה.

גם השימוש שלך במושג חו"ל - זה כמו לקשור את כל המדינות (הגוויות) לאיזה גוף אחד ללא הבדלי צורה, גזע ומין.

ו"בקרוב אצלכם" זו בדיוק הקלישאה הישראלית שמעצבנת אותי
מי אמר שזה מה שכולם רוצים ? מי שם אותך לדון מהו אושרו של אחר השונה אולי מאושרך את.

אני מבין שהחינוך הדתי מדבר מתוכך, אבל תאמיני לי שלא חסר מדינות שבהן חיים טוב מאד בשקט , בכבוד , בלי שידרכו במרחב הפרטי שלך,
בלי שיקללו אותך בכביש וכו' כו'....

סופש נעים

דאלטון

New member
אתה אדם שמקדש את האנוכיות והנהנתנות

ולא רואה באדמה ערך.
אתה בעצם מנציח את היהודי הגלותי בלי שורשים
שנע ונד בכל מקום וסובל מרדיפות של המקומיים בגלל שאין לו שורשים.
הרוסים עם שטחי ענק לא מוותרים על שום שטח אדמה.

בחברה מערבית חופשית אין ערבות הדדית, כל אחד ספון בחדרו ולא
יודע מה קורה סביבו.

נראה לי טעות לברוח מישראל בגלל זוטות בגלל שאנשים קצת לא מתנהגים יפה. אלה דברים יחסית שוליים.
במקום אחר תסבול מאנטישמיות הן ממוסלמים והן מנוצרים.

mobyboy

New member
מקדש את האנוכיות ??? הצחקת אותי מאד

אם היית מכירה קמצוץ ממפעל חיי, לא היית פוצה פה !
אני לא פוסל ערך של אדמה או מקום מחיה - אבל הסגידה המטורפת הזאת שלמות בעדה
או להיות קם וצר כלפיי אנשים שאולי לא לרוחך גם חיים כאן , מביכה אותי.

בחברה מערבית כל אחד ספון בחדרו ? מאיפה הקרצת את השטות הזאת ?!
עשית מחקרים אנתרופולוגיים בחברות אירופאיות שאת יודעת להגיד ?
לא , סתם עוד אמירת שטות כלפיי גויים.

אנחנו לא עם סגולה, הדם שלנו לא שונה מדם של אחרים.
יש לנו סיפור מרתק ושונה משאר העמים זה נכון, אבל מעבר לזה נראה לי שהשחצנות המובלעת
קיימת דווקא בדברייך וביכולת המאד שטחית שלך לנתח בני אדם.

RonspotNL

New member
כרגיל שטויות

האדם מאז ומעולם נדד והיגר ככה קמו מדינות ככה נולדה ישראל ככה התרבויות מתפתחות ומשתנות לאדמה אין ערך במובן הדתי החולני יש לה בהחלט ערכים אחרים
בחברה המערבית אין ערבות הדדית?כמה שטויות אפשר לקשקש? אני בהחלט לא ספון בחדרי ובהחלט יודע מה קורה סביבי
כל אחד עוזב את ישראל מסיבות אחרות יש שיש להם בעל אישה אב אם או קרוב משפחה אחר והם מנצלים אותם ואת העובדה הזו בשביל יש שעשו מעבר מטעם העבודה ויש שעברו כי מצאו את מקומם( אני למשל) ומי שחוזר אל ישראל חוזר כי לא הצליח להשתלב בחיים במקום החדש או כי הוא מקריב את הכל בגלל קרוב משפחה חולה

אגב אני חי בין מוסלמים ונוצרים ( וגם חסרי דת כמוני) עוד לא חוויתי כל השנים שום חוויה של אנטישמיות מאף אחד וכל אחד ששומע שאני מישראל במקור רק מתלהב מזה משום מה

tomi32

New member
מילא השטויות והבורות

אבל הנימוס גם הלך לאיבוד?
להגיד למי שמתלבט אם לחזור שהוא לא הצליח להשתלב או שהוא מקריב הכל בשביל קרוב חולה לא בדיוק גורם להעריך את המלצותיך בנושאים אחרים.

RonspotNL

New member
סליחה?

הרי אתה מעולם לא היגרת אני כן לי יש ניסיון לך אין כן אין סיבות אחרות לחזרה האנשים שרוצים לחזור עושים את זה כי הם רוצים לעזור לקרוב משפחה או שאלה לא ממש הצליחו להשתלב בחו"ל ועשו אידיאילזציה לארץ כי זה קל יותר להתמודד עם הכשלון הגדול הזה מה לעשות

tomi32

New member
סליחה זו אכן מילה מנומסת

אבל אפילו ברמות הצביעות המקובלות במדינתך, הדברים שלך לא יכולים להיחשב מנומסים.
ההנחה שלך שאני מעולם לא היגרתי לא קשורה למסקנה שלך שכל מי שחוזר לארץ נכשל בחו"ל. עם הבורות אין לי בעיה, חוסר הנימוס מעיד רק על ההשתלבות שלך ב"חו"ל".

meandthecat

New member
סוף סוף מישהו מזכיר אנטישמיות!!!

9 שנים אני באנגליה ועדיין מחכה לפגוש בקמצוץ מהקישקוש הזה. לעומת זאת, בכל ביקור של שבוע בארץ אפשר לראות גזענות על בסיס כמעט יומיומי.

החיים בחו״ל לא מושלמים, אבל בילבולי המוח על אנטישמיות...

באירופה בטיול פגשתי מלא גזענות ואנטישמיות.

אולי אתה מדחיק או לא חושב שזה מטעמים גזעניים.

meandthecat

New member
לא מדחיקה

לא יודעת איפה היית. את הסיפור על האנטישמיות החוגגת באירופה שמעתי לפני המעבר ואני מנסה למצוא אותה עד עכשיו. הדבר הכי קרוב לאנטישמיות היתה משיכת כתפיים והבעת חוסר עניין בישראל. חוצפה!
לך תדע, אולי בתשע השנים הבאות אני אפגוש את אותם אנשים שאתה פגשת.
גזענות זה משהו שאולי יש פה, כמו בכל מקום, אבל בניגוד לאארץ אנשים פה מתביישים בה ומנסים להסתיר אותה, בעוד שבארץ זה בולט מאוד.

costaet

New member
ואולי אתה חושב שזה מגזענות כשזה לא?

זה די טיפוסי בישראל לקרוא לכל אחד שאומר משהו נגד ישראל - אנטישמי.

אספרסו2

New member
זה חלק מהתעמולה הישראלית,על מנת

למנוע בריחה המונית באמצעות הפחדה.

RonspotNL

New member
נו אז אני לא לבד

חשבתי שאני היחיד שלא פגש באנטישמיות כל השנים

meandthecat

New member
מה שאני לא מבינה

זה למה הם מוכרים את תעמולת האנטישמיות כשיש מחדלים הרבה יותר חמורים באירופה. אם הייתי יודעת אז מה שאני יודעת היום...

אומנם אני יכולה רק לדבר על אנגליה, אבל במהלך אחד השבועות הראשונים שלי פה נכנסתי לסופר וקניתי, בין השאר, גם קופסא שכתוב עליה קוטג׳. אנשים הסתכלו עלי מוזר אבל ייחסתי את זה לאנטישמיות המובטחת ולא חשדתי בשום דבר. ואז הגעתי הביתה וניסיתי כפית אחת מה״קוטג׳״ הזה. זה היה מגעיל ברמות. אני לא יודעת איך הם יכולים אפילו לקרוא לזה קוטג׳. זה היה נורא. ואז הבנתי שהמבטים בסופר היו של הפתעה - שיש מישהי מופרעת שקונה את הדבר המגעיל הזה! כבר התחלתי לארוז את הדברים שלי ולתכנן את החזרה לישראל והבוס שלי שכנעה אותי לשקול את זה עוד קצת ולנסות לחיות בלי קוטג׳. עד היום זה קשה!!

מי מוטרד מאנטישמיות כשצריך לחיות בלי קוטג׳?!?!?!?!

newperson9

New member
את לא חוששת מכך

שההיסטוריה תחזור על עצמה? ואני שואלת בשיא הרצינות, לא בציניות, פשוט מתוך עניין. הרי במהלך הרבה מאוד פעמים בהיסטוריה ראינו את הגזענות צצה שוב שוב, ולא רק כלפי יהודים כמובן, אבל בגלל שמדובר פה ספציפית על אנטישמיות אני שואלת על זה. אולי בשנים האחרונות יש פחות אנטישמיות באירופה יחסית לעבר, אני לא יודעת, אני לא גרה שם, אבל חייבים להודות שרוב ההיסטוריה של היהודים באירופה היא גרועה ביותר. זה שהמצב כיום הוא יותר טוב לא אומר שהוא לא ישתנה לרעה שוב, זה כבר קרה בעבר. את לא דואגת מכך? הרי האופי האנושי הבסיסי לא השתנה, ולצערנו האופי הזה גם כולל לפעמים אפליה.

meandthecat

New member
ברצינות

שום דבר לא בטוח, אבל מהניסיון של כמה שנים פה אני באמת מרגישה יותר בטוחה פה, וחשוב מכך - מוצאת את אנגליה מקום טוב יותר לגדל את הילדים שלי. בארץ מפרידים בין קבוצות אנשים בצורה גיאוגרפית, אני מניחה שבין השאר כדי למנוע מאנשים בעלי דתות ותרבויות שונות למצוא מכנה משותף ולגלות שבעצם אנחנו כולנו בני אדם. מערכת החינוך בארץ מתרכזת ביהדות, אם דרך שיעורי תנ״ך או היסטוריה של ישראל. אני לא זוכרת הרבה איזכורים להיסטוריה כללית עד שהגעתי לאוניברסיטה. זה שונה פה. יש להם פה אפילו משהו שנקרא שיעורי דתות ומלמדים שם על דתות שונות, חגים שונים. הרעיון הוא להעניק ידע לילדים על תרבויות שונות שהם חיים ביניהם בכל מקרה על מנת לשמור על פתיחות והבנה של אנשים שחיים אחרת.
אני באמת באמת עוד לא יודעת על איזו אנטישמיות מדובר, אפילו לא קטנה. הדבר היחיד שאולי מישהו יכול לייחס לאנטישמיות שקרה לי בתשע שנים היה במהלך ההריון הראשון שלי פה. ידעתי שזה בן והזכרתי למיילדת במהלך אחת הבדיקות השגרתיות את הפחד ודאגה שלי מלחץ מצד משפחתי לחתוך לבני הקטן את איבר מינו בגיל שבוע. היא הסתכלה עלי ואפילו לא ידעה מה להגיד. זו לא היתה אנטישמיות אלא דאגה והפתעה שאנשים עדיין גורמים נזק כזה לתינוק קטן. למרות זאת, היא לא מתחה ביקורת על הנוהג הזה, לפחות לא בנוכחותי.
כמו שכבר כתבתי, הגזענות בארץ היא הרבה יותר ברורה. הבחירה פה היא גידול ילדים במקום שאולי יהפוך להיות גזעני בעתיד לבין מקום שמעודד גזענות, הפרדה ואפליה כבר היום.

newperson9

New member
טוב

אז אם כך אני מקווה שהמצב ישאר כמו שאת מתארת. החוויה שלי ממערכת החינוך בישראל היא שונה, אבל יתכן כמובן שיש גם מקרים אחרים.

ואני אישית לא מתכננת לעזוב, אבל מודה שלפעמים בקיץ הייתי שמחה לנסוע למספר ימים למקום עם מזג אוויר כמו אנגליה...

בהצלחה גם בהמשך :)

למעלה