למען הסר ספק במה אני תומך ומאמין...

bhnadav

New member
באחד התשדירים שלהם ב-1996

הם השמיעו דברים של יצחק רבין, עם התנגדות חריפה לנסיגה מהגולן

הדרך השלישית של קהלני היתה המרכז

כלומר: המרכז הפוליטי, לא הכלכלי. קבלני לא סוציאל דמוקרט.

השיטה = הדרך ../images/Emo192.gif

בדיוק כפי שהדרך של הקפיטליזם היא השיטה הקפיטליסטית והדרך של הקומוניזם היא השיטה הקומוניסטית. כך הדרך השלישית היא השיטה הסוציאל דמוקרטית. תקראי את גידנס, לא יזיק לך. זה רק ישפוך לך אור על הרבה דברים שאת חושבת שאת יודעת... וגם על דברים שאת לא יודעת.

אשרת

New member
גם לימים שאחרי יש ../images/Emo6.gif

הספריה פה מפוצצת בספרים שעדין לא קראתי וזה ללא קשר לספרי הלימוד שעוד מחכים לי.

אז כשתמצאי את הזמן תקראי את הדרך

השלישית של גידנס. את תופתעי לגלות כמה דברים חשבת שאת יודעת, ובעצם לא ידעת אותם. כמו כן את תופתעי לגלות כמה מרבה יותר קרובה הסוציאל דמוקרטיה לליברליזם משתי השיטות הישנות. את גם תופתעי לגלות את ההבדל בין הליברליזם לניאו-ליברליזם שהוא עיוות של הליברליזם, בדיוק כפי שהקומוניזם היה עיוות של הסוציאליזם. בכל אופן, לא יזיק לך לקרוא גם דיעות אחרות...

תראה אם החאמס

יכיר בישראל הוא לא יהיה חאמס ואתה יודע מה... אני לא בטוח בזה אבל סוציאליזים ולא משנה אם תקרא לזה סוציאל דיקטטורה או סוציאל דמוקרטיה יסכים לשוק חופשי.... הוא לא יהיה סוציאליזים....(נקודה למחשבה)

זאת חוצפה ממתיק !!

תפסיק לקטלג אידיאולוגיות! תפסיק! הקפיטליזים לא דורסני! והקומניזים לא רצחני! ואתה לא חוצפן! הסוציאל דמוקרטיה אני לא מכיר בה כאידיאולוגיה כלכלית אבל אני מכיר כן ב:קומניזים,סוציאליזים,ליברליזם. ומה שבניהם כמו סוציאליםז מתון,קפיטליזים הומני,וכו... ממתי קפיטליזים דורס אנשים?! גם הסוציאל דמוקרטיזם שלך אם משתמשים בו בצרוה קיצונית יכול להיות דורסני!

זה שאתה לא מכיר, לא אומר כלום.

יש הרבה דברים ששנינו לא מכירים ועדיין קיימים בעולם. אז מה אם אנחנו לא מכירים אותם? זה לא אומר שהם לא קיימים. אך במקרה של הדרך השלישית ושל הסוציאל דמוקרטיה, אתה במיעוט, כי אין כמעט מדינה בעולם שלא שמעה על הסוציאל דמוקרטיה.

עלק דרך שלישית... לך תמצי עוד שמות.

... בארץ הייתה מפלגה שנקראה הדרך השלישית ונדמה לי היא הייתה מפלגת ימין. מי זה בכלל גידנס..?! אני יודע עד כמה שאני ידע לגיל 16... ומה עם הליברל-דמוקרטיה?!

לא מפליא אותי לגבך

אך אם אתה כבר מודה שאתה לא יודע משהו או לא מתמצא בו בשל גילך הצעיר, אז סייג לחוכמה שתיקה. או שלא לימדו אותך גם את זה בבית הספר שבו אתה לומד...

gershon17

New member
רגע רגע רגע, שאני אבין

אתה אמרת למישהו אחר "סייג לחוכמה שתיקה"? אתה בטוח בזה? יכול להיות שזו הזית יום כיפור שגורמת לי לקרוא את ההודעה הזו שלך.

gershon17

New member
ברור, אני מתייחס לעניין

אתה העזת להגיד למישהו שזה שהוא לא מבין אומר שהוא צריך לשתוק. זה נורא מצחיק כשזה בא ממך. אתה אפילו לא יודע מה זה "דמגוגיה", אחרת לא היית משתמש במונח בהודעה הזו...

gershon17

New member
אוי, נודניק

סוציאל דמוקרטיה זו וארציה של כלכלת שוק חופשי. כל עקרונות השוק החופשי קיימים ופועלים היטב, רק שבכלכלות שמתכנות "סוציאל דמוקרטיות" יש מיסוי גבוה יותר ויותר שירותים שהמדינה נותנת לאזרח. זו ואריציה שאפשר להתווכח ארוכות אם היא מועילה או לא, אבל זו בסך הכל ואריציה. מה שאתה קורה לו "קפיטליזם", כלומר שוק חופשי ללא כל חוקים שבו משתררת בעצם אנרכיה כלכלית, לא קיים בעולם האמיתי. אין אף מדינה מערבית שאין בה רגולציה על השוק, ואף מדינה מערבית שאין בה מערכת סעד.

למעלה