למען הסר ספק במה אני תומך ומאמין...

ומי טען שלא כך הדבר?

מי טען שהסוציאל דמוקרטיה שוללת את השוק החופשי? הרי ציינתי כבר ולא פעם אחת ששתי דברים משותפים לקפיטליזם ולסוציאל דמוקרטיה: זכות הקניין והשוק החופשי. רק שבמקרה של הקפיטליזם, השוק החופשי כבר מזמן הפך לג'ונגל, ואילו בסוציאל דמוקרטיה הוא שוק חופשי ולא ג'ונגל. אך ברור שהסוציאל דמוקרטיה מאמינה בשוק חופשי. בגלל זה לקרוא לסוציאל דמוקרט "קומוניסט" זה הדבר הכי טפשי בעולם.

אשרת

New member
אבל גם נאמר לך...

שבאף מדינה אין קפיטליזם טהור... שבכל זאת יש התערבות מסוימת של הממשלה בשוק. אתה פשוט חשובת שצריך לקחת מגרשון עוד ועוד ועוד על מנת לממן פריזטים. נו באמת...

הקפיטליזם בישראל מספיק דורסני

אין צורך להפוך אותו לקפיטליזם טהור כדי להיווכח עד כמה הוא דורסני ופוגע בזכויות אזרח במדינה הזאת. ואת זה שאני רוצה לקחת מגרשון יותר כדי לממן פראזיטים, את אומרת על סמך מה בדיוק?

הקפיטליזים

בישראל בקושי מתקרב לקפיטליזים מתון!! וזה אפילו תשאלו את שר האוצר של יפן או סינגפור.. (הם יגידו לך שיש גם כלכלה סוציאליסטית)

הקפיטליזם בישראל גם כך מספיק דורסני

כך שאין צורך להפוך אותו לקפיטליזם טהור כדי להיווכח עד כמה הוא דורסני ופוגע בזכויות אזרח במדינה הזאת. ואת זה שאני רוצה לקחת מגרשון יותר כדי לממן פראזיטים, את אומרת על סמך מה בדיוק?

gershon17

New member
אתה טענת בעוז

ש"סוציאל דמוקרטיה" זה לא קפיטליזם. זה כן. כל עקרונות הקפיטליזם פועלים היטב בכל המדינות שמתכנות סוציאל דמוקרטיות. אין היום מדינה דמוקרטית עם כלכלה לא קפיטליסטית. פשוט אין. ולא בכדי. לא בכדי אומר "זה לא במקרה". סוציאל דמוקרטיה, בתור זן של קפיטליזם, היא בהחלט לא קומוניזם. אתה, לעומת זאת, חוזר על מנטרות קומוניסטיות שחוקות וחושב שהן סוציאל דמוקרטיה. זה רק אומר דברים עליך.

אוי כמה שאתה דפ"ר

סוציאל דמוקרטיה היא לא קפיטליזם, סוציאל דמוקרטיה היא שילוב של קפיטליזם עם סוציאליזם, והשיטה הזאת יכולה להתקיים רק במשטר דמוקרטי. בכל משטר אחר שאינו דמוקרטי או חס וחלילה דיקטטורי, לא יכולה להתקיים שיטת הדרך השלישית. בגלל זה היא גם נקראת "סוציאל דמוקרטיה" ולא "סוציאל דיקטטורה".
דפ"ר.

Fasz

New member
בכל מדינה יש שילוב סוציאלי בקפיטליז

ם.. הוויכוח סב סביב היחס בין הסוציאל לקפיטל.

דווקא כן יכול להיות

במפני שזו שיטה כלכלית ומדינה דיקטטורית לא משנה הכי שיטת הכלכלה שיש בה

אתה יודע

אצלי בכיתה מי שתופסים אותו לועס מסטיק משלם שקל לקופת הכיתה ואז כל תלמידי הכיתה טסים על חשבונו לחופשה בלונדון בוף שנה. ובנוסף לכך הוא צריך לעמוד בכיתה כמה דקות מול פרה גדול שמעלה גרע.

לשמחתי באזרחות מותר ללעוס מסטיק כמה

שרוצים. וזה גם עדיף בהרבה על עישון סיגריות.

Fasz

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifטסים ללונדון על חשבון לועס

י המסטיקים? כולל השהייה בבית המלון? פני הדור כפני המסטיק?

gershon17

New member
ממתיק, אני מדבר במילים פשוטות

סוציאל דמוקרטיה היא קפיטליזם. אין פה אף מילה שאתה לא מסוגל להבין, פרט אולי ל"סוציאל", ל"קפיטליזם" ול"דמוקרטיה". ול"היא". כל עקרונות הקפיטליזם שרירים וקיימים בכלכלות שאתה חושב שהן סוציאל דמוקרטיות. זו לא דרך שלישית, זו הדרך הקפיטליסטית. כמו הדמוקרטיה עצמה, גם הקפיטליזם מופיע בכל מיני גוונים. האם אתה באמת חושב שההבדל בין צרפת לנורווגיה גדול מההבדל בין צרפת לגרמניה?

למעלה