לנוער שאכפת.

StrengthHonor

New member
ש... אנחנו מדינה של 6 מיליון יהודים

באזור עם יותר ממאה מיליון ערבים שאצליהם מונהג גיוס חובה , ושהם קצת לא אוהבים אותנו וקצת ממנים את כל ארגוני הטרור שעושים לנו בעיות , אין אם יש לנו הסכם עם המדינה או אם אין אם אתה רוצה לחיות במדינה ציונית בחלק הזה של העולם כדאי מאוד שלא תשתמט מצה"ל.

StrengthHonor

New member
שאין בררה?

אגב יש הבדל בין חובה לכפייה , בינתיים קל מאוד להשתמט , זה לא אומר ששמים אותך עם רובה ומדים בטירונות ועושים ממך חייל , אבל זאת חובה בחוק מה לעשות זה סוטה מהאידיאל הליברטני , החזקת צבא בעקרון היא נגד האנרכיזם אבל מה יהיה אם לא נחזיק צבא?

tixi

New member
ודבר נוסף.

אני לא תמימה במיוחד, אבל אני גם לא צינית ומרירה. אני יודעת שיש יותר מדי דברים מחורבנים במדינה הזו, סמוך עלי שאני יודעת. אני גם יודעת שההטבות לא כאלו נפלאות, אבל אני מאמינה שאפשר ליצור כאן משהו טוב יותר. קרא לי איך שתקרא לי.

StrengthHonor

New member
בקשר לגב של התלמידים

קודם כל את נראה לי מודעת לתוכנית שלי לחינוך ואם לא תלכי מעט למטה , יש מי שטוענים שזה קומוניזם קר ויש מי שטוענים שזה קפיטליזם חזירי , אבל כל אלה משוגעים ואני צודק :) בכל אופן ככה , בית הספר לא יודע ללמד בגרוש, נותנים לך הזדמנות במקום לשבת על שולחן מת 7-8 שעות ביום במקרה שלך (את בת 17 אם אני זכור נכון?) את יכולה ללמוד כמו שצריך לבד מבאינטרנט ומהספרים ואם את לא מבינה משהו ללכם לפורום ולשאול שמה. אני למדתי לא קצת דברים בזמן של השביתה , בוא נגיד שאני יכול לפתור את הבגרות של שנה שעברה בפיזיקה על המכניקה ואני בכלל לא לומד פיזיקה בבית ספר. וגם חשבון אינפיניטסימלי ועד מלא דברים. הרבה יותר טוב מלישון בלי להרדם 7 שעות ביום לחזור ולמות משעמום אז לבלות עד מחר וללכת עוד פעם לבצפר.

טוב ייאלה מה אתה משחק אותה!

כולנו כבר שמענו על התוכנית הנהדרת שלך להצלת חינוך ישראל!! לא הגזמת קצת? יייאלה חברה לפרסם כלכם את תוכניתו StrengthHonor בכל רחבי תפוז! תהיה בריא תאמין לי.

StrengthHonor

New member
טוב אולי אם נקשיב לציניות זה יזיז משהו

לא הבנתי למה אתה מערבב את הנושא שפתחתי עם העובדה שפשוט קל יותר ללמוד ככה (אם רוצים)

M e g g i

New member
אני עם המורים...

צווי המניעה יהרסו את כל מה שכבר כן הצליחו לבנות עד כה...

הם יחזרו מדוכאים לבית הספר

ויתנו רק שיעורים פרונטליים רבים מהם יתפטרו, אחרים לא ישמעו לצווים, ובכלל זה יגרום לכך שהמבוגרים מהם יחכו עד לפנסיה הצעירים הנמרצים ילכו לחפש מקצועות תחלופיים, ובתוך כמה עשורים לא יהיו מורים , או שיהיו מורים אבל איכות האדם תהיה ליגה ז.

StrengthHonor

New member
לשאלה שלך אני אענה בפירוש

הרוב לא מחבבים כאן את מרצ , וגם על השטויות הלא הגיוניות של השמאלמרכז צוחקים כאן. אז זה כולל את כל מה שהם נאבקים בשבילו -- הדברים שגם אנשים אחרים נאבקים עליהם.

StrengthHonor

New member
בקשר לנושא של השביתה

אני לא בדיוק מבין איך ישימו מורים בבית ספר? ישמשו במשטרה? על איזה צו מעפן הם מדברים עליו? גם אם זה יהיה קנס בית המשפט נראה לי ישכיל לפסול את זה(ואם לא אז נדאג לטפל בו כי הם מילא מתחילים לחשוב שהם הרשות המחוקקת פה)

tixi

New member
זה בסדר,

אני גם לא מעריצה. בגלל זה אני מתחילה להרגיש בבית כשאני קוראת את ההודעות שלכם, אבל ניחה. בכל מקרה, השאלה שלי נוגעת ספציפית לעניין החינוך, לא לעניין התמיכה במטה המאבק, גם לי יש ויכוחים איתם, אבל אני בהחלט חושבת שהרפורמה שמבקשים להנהיג בחינוך היא לגיטימית+. חוץ מזה, לגבי התוכנית האישית שלך בעניין החינוך, אתה עושה רושם של בנאדם חכם - יופי, אז אנשים כמוך יכולים לשבת בבית וללמוד לבד, ואתה גם מוזמן מאוד לעשות את זה, זה נשמע לי הרבה יותר יעיל מבחינתך. אבל לא כולם כאלו. אני באופן אישי יכולה ללמוד את כל החומר במתמטיקה או ספרות או היסטוריה לבד, שזה נפלא והכל, אבל כשזה מגיע לפיזיקה בא לי לקבור את עצמי בבור העמוק הקרוב ביותר. וזה דומה הרבה יותר לרובנו. מלבד זאת, עם הרפורמה שמציעים, יגיעו אנשים עם יכולות הרבה הרבה יותר טובות להעביר את החומר, ואפילו לעיתים בלי לשעמם אותך עד שבא לך לתקוע עיפרון בעין. בנוסף לכל זה, אתה חייב לזכור שמערכת החינוך גם מחזיקה חזק בידיים הרבה מאוד בני נוער שאילולא היא, היו מגיעים לרחובות לפני שהיית מספיק לומר רן ארז.

StrengthHonor

New member
אהם התגובה שלי חפורה במילים שלך

אני באופן אישי יכולה ללמוד את כל החומר במתמטיקה או ספרות או היסטוריה לבד, שזה נפלא והכל, אבל כשזה מגיע לפיזיקה בא לי לקבור את עצמי בבור העמוק הקרוב ביותר. אתה עושה רושם של בנאדם חכם - יופי, אז אנשים כמוך יכולים לשבת בבית וללמוד לבד, ואתה גם מוזמן מאוד לעשות את זה, זה נשמע לי הרבה יותר יעיל מבחינתך. אצל כל אחד יש את המעלות והמורדות שלו , ואם תקראי בפרטים את מה שאני מציע לדוגמה זה לתת ניידות לתלמידים מכיתה לכיתה , ככה אפשר להשיג מספק יתרונות: 1. המקצועות שהבית ספר הנתון מתקשה בו יזכו ליותר מורים על חשבון אלו שמלמדים מקצועות שהתלמידים מצליחים בו יותר. 2.אנשים מסויימים יכולים ללמוד משהו לבד , ומשהו אחר לא , אם המגבלה תוסר אזי ההשקעה של התלמידים וההצלחה שלהם תתפוס את הצורה המתאימה הלא מרובעת סטנדרטית שהחינוך קובע לה מה שיוצר ריקים של אי יעילות. הדבר הזה לבד עוד הצעה שעלתה לי לראש היא להקל על ניידות של תלמידים ומורים מבית ספר לבית ספר , ארגוני המורים ומאגרי הנתונים טובים כ"כ (היי תראו את השביתה!) שכשיש יותר מדי מיים בכוס אחד וקצב בכוס השנייה אפשר לשפוך מפה לפה ולהוריד קצת לחצים. כמובן שבגלל שיש חופש אז רק מי שזה יעזור לו יעשה את זה אז זה רק יכול לעזור (אלא אם יווצרו ריכוזים , וזה יקרה , אבל זאת רק הזדמנות לתקן וללמוד למה שהיה כ"F טוב במקום אחד שגרם את הריכוז) בקיצור עם הרבה מחשבה יצירתית פתאום יווצרו ה8% שהמורים דורשים לשכר שלהם או כמה שזה לא היה.

tixi

New member
זה ייצור בלאגן אדיר.

קודם כל, המורים אמנם דורשים 8%, אבל זה באופן ספציפי נראה לי כמו טמטום, אני מאמינה שצריך להכפיל ב-4 את השכר שלהם. לא בהכרח בבת אחת, אבל לטווח הארוך. דבר שני, זה באמת יהיה טוב אם יאזנו לחצים, אבל נראה לי הדרך לעשות את זה היא פשוט להכניס קצת מהחומר לבגרות לחטיבת הביניים, כי פשוט יושבים ומבזבזים שם שלוש שנים את הזמן. אני לא רואה דבר אחד טוב שיצא לי מהלימודים בחטיבה. אפשר להפוך את התיכון ל-4 שנים. אבל עוד דבר שאתה שוכח שלא בראש של כל אחד בתיכון בגרויות ועניינים. אם היו נותנים לי לעשות דברים לבד אני פשוט לא הייתי עושה אותם, ואני עוד חרוצה יחסית. יש אלף ואחת דברים יותר מעניינים, אטרקטיביים, מצחיקים וכו' וכו' כשאני לא חייבת לעשות כלום. נראה לי רעיון טוב שיהיו שעות מסוימות שבהן יתנו לתלמידים לבחור מה הם רוצים ללמוד, בשביל חיזוק וכאלה, אבל זה לא ריאלי כי כל תלמיד יהיה ברמה אחרת, עם חומר אחר, עם הבנה שונה של הדברים - בשביל זה נראה לי חשוב שיהיו שעות אישיות יותר עם כל תלמיד ותלמיד, או נגיד שאפשר ליצור מערכת כזו שתלמידים שטובים במשהו ילמדו את החלשים יותר. זה גם ילמד תלמידים עזרה הדדית וכו'. אני דווקא לומדת בתיכון שאני מאוד אוהבת, ולא נותנים לנו לבחור שום דבר ויש המון סדר, אבל אני נהנית בחלק גדול מהזמן כי אמנם אני קולטת את החומר מהר, אבל נגיד בשיעורי אנגלית הקלילים מבחינתי אנחנו פשוט לומדים חומר העשרה באנגלית. אנחנו מקבלים מזה דקדוק, אוצר מילים, ויכולת התבטאות גם בכתב וגם בע"פ, והבנה בכתב ובע"פ. זו סתם דוגמה, אבל אפשר לעשות את זה בכל מקצוע. תלמידים הם בסך הכל בני נוער, ולא כולם שקולים, מחושבים, חרוצים, מביני עניין וכו', אתה לא יכול להסתמך על זה. אם אתה רוצה, תראה את בתי הספר הדמוקרטיים שעובדים בדיוק על העניין הזה ולא יוצא מהם הרבה לדעתי.

StrengthHonor

New member
אהה

קודם כל, המורים אמנם דורשים 8%, אבל זה באופן ספציפי נראה לי כמו טמטום, אני מאמינה שצריך להכפיל ב-4 את השכר שלהם. לא בהכרח בבת אחת, אבל לטווח הארוך. עד שזה יקרה כבר לא יצתרכו מורים. האפשרות היחידה שזה יקרה היא בשוק חופשי למורים הטובים ביותר בבתי ספר הפרטיים , בכל אופן זה לא משנה כלום בשאר הארץ ואני לא תמוך בזה בגדול. דבר שני, זה באמת יהיה טוב אם יאזנו לחצים, אבל נראה לי הדרך לעשות את זה היא פשוט להכניס קצת מהחומר לבגרות לחטיבת הביניים, כי פשוט יושבים ומבזבזים שם שלוש שנים את הזמן. אני לא רואה דבר אחד טוב שיצא לי מהלימודים בחטיבה. אפשר להפוך את התיכון ל-4 שנים. בחטיבה למדת את הבסיס של התיכון , איך שהמצב הולך היום המספרים יתחילו לרדת עם כל שכבה שתחלפת אז בכלל צריך להקל על החורמ לכאורה. ואני מעדיף לחץ לא מאוזן , אני מעדיף (שאם אני אהיה חרשן , ואני טיפוס שעושה שיעורי בית פעם ל200 מטלות בערך) שיאיימו עלי כמה מפחיד זה יהיה בבגרויות ובינתיים שיהיה לי זמן לחברים מהשכבה

tixi

New member
בחטיבה למדתי את הבסיס לתיכון?

שאלוהים יסלח לי, את כל מה שלמדתי בחטיבה אני יכולה לקצץ לחודש, וללמוד בהרבה יותר נחת את החומר של התיכון, ואתה יודע מה, גם חומר מעמיק יותר. כל החומר בהיסטוריה לכיתה י', לדוגמה, נלמד "במבט על". אם לומר את האמת, מבט העל הזה הוא בערך הדבר המשמים ביותר עלי אדמות. זה נכון שהחומר מלכתחילה משעמם תופת, אבל זה לא ממש עוזר. אני הייתי רוצה ללמוד חומר יותר מעניין בהיסטוריה, או סוציולוגיה, או ספרות, או אלוהים יודע מה. גם בפיסיקה ומתמטיקה אפשר לשדרג את הכל. ההפרטה תרחיב בטירוף את ההבדלים בין עשירים לעניים, וזה ייצור כזה קרע בחברה שאני לא רואה טעם להיות פה מראש. קרעים כאלו בחברה יצרו את המהפכה הצרפתית - ממנה אמנם יצאה דמוקרטיה וכו' וכו', אבל זה יכול גם ללכת לכיוונים פחות "כיפיים".

StrengthHonor

New member
טוב תשמעי תקראי שוב את מה שאני כתבתי

את נשמעת כאילו את מושפעת ממסרים סבלימינליים או משהו , כאילו יש איזה פאניקה מהפרטה , ומה עם הפרטה+סבסוד תגרום לכך שעניים יוכלו לרכוש חינוך נורמלי ורמת החינול הכללית תעלה ולא נהייה במקומות האחרונים במבחני מיצב עולמיים? ה"עשירים" מילא הולכים ללמוד במדינות בהם יש הפרטה אז כאילו את מונעת מהשאר את ההטבות רק כי זה אמור לתת לעשירים חופש לבטא את הכסף שלהם גם כאן ולא רק ע"י מורים פרטיים.

tixi

New member
מסרים סבלימינליים?

ההפרטה פשוט תחריף את הפערים שגם ככה נוראיים. אני לא נמצאת בחינוך הפרטי, ויש לי כרגע אפשר להתמנגל עם אנשים מכל שכבות האוכלוסיה, כמעט. וזה כולל אתיופים, רוסים, תימנים, מרוקאים, פולנים הונגרים גרמנים צרפתים וכו' וכו'. אם תהיה הפרטה, לא רק שה"עשירים" יהיו מופרדים לחלוטין מהחברה, גם מעמד הביניים יהיה מופרד לחלוטין. שוויון ההזדמנויות יהפוך להיות חלום בהקיץ.

אבל זו לא מהות החינוך

מהות החינוך היא להעניק חינוך טוב לכל תושבי המדינה, אי אפשר להעניק חינוך שווה. העשירים תמיד יקבלו חינוך יותר טוב. חשבת על זה שהרעיון שלו עדיין מסבסד את כל התלמידים ומעניק להם מענק למידה. כך שעדיין כל התלמידים יוכלו ללכת ללמוד. ההבדל יהיה שבתי הספר ינוהלו באופן קפיטליסטי, הבתי ספר ינסו להיות כמה שיותר טובים בגלל שהם יתחרו אחד בשני על קולות התלמידים. על ידי התחרות החופשית אפשר להשיג בתי ספר שמציעים לתלמידים בתי ספר יותר טובים, ועדיין התלמידים יוכלו ללכת לבתי הספר כי הם מקבלים סבסוד מהמדינה.

למעלה