לנוער שאכפת.

M e g g i

New member
כיום ישנו מעגל של שכר נמוך-מורים גר

ועים. צריך לשבור את המעגל. להגדיל את השכר ולסנן מורים. אם סינון ראוי לא יתבצע ורק השכר יעלה לפחות יגיעו מורים אינטלקטואלים ואידיאליסטים שעד כה רק השכר הפריע להם לממש את הפוטנציאל העצום שלהם בהוראה.

מכושפת15

New member
דעתי בעיניין

אני דווקא מאוד מסכימה עם המאבק. אם נחזור ללמוד תחת צווי מניעה, הסיכוי שיושג הסכם רק יקטן. לא יהיה לחץ ציבורי כמו עכשיו על הממשלה, לא יווצר עוד מצב כזה של שביתה ארוכה במיוחד.. אני לומדת בכיתה עם 43 תלמידים. מורה אחת מול כמות כזו של נוער, שנמצאים אגב, בגיל הכי בעייתי מבחינה רגשית, זה פשוט לא הוגן. עזבו את תשומת הלב לכל תלמיד, לצפות לזה כבר הפסקנו, אבל אפילו להעביר חומר לבגרות היא לא מצליחה. אני גם לא חושבת שצריך להעלות למורים את השכר, אלא להוסיף להם שעות.. ככה גם משכורת המורים תגדל וגם התלמידים ירוויחו שעות נוספות. מורים שמקבלים שכר נמוך ומעמדם בקרשים+מספר תלמידים גדול בכיתה+מספר מוגבל של שעות להעביר את החומר= החינוך בארץ עוד כמה שנים יראה כמו הצרות שלנו. ותחשבו שמשם אמור לצמוח דור העתיד. איזה דור ואיזה עתיד. ואם יושג הסכם, עם כל הדרישות המקוריות, עוד כמה שנים בע"ה יחול שיפור משמעותי בחינוך בארץ. אז אפשר להגיד שאנחנו מקריבים את החודשים האלה ללא הלימודים למען חינוך טוב יותר, וזה שווה את זה. ונושא ההשתמטות עלה לצערי, למרות שלדעתי לא צריך להיות נושא כזה בכלל. שירות לכולם!

כעיקרון יש עוד דרך

הנה תוכניתו של חבר הכנסת בנימין נתניהו http://www.netanyahu.org.il/page2.asp?topic_id=87&topic2_id=256&sub_topic_id=1 תוכנית טובה לפי דעתי

tixi

New member
חחחח אבל הוא עיוור.

הוא לכאורה בא עם תוכנית מלאת "חזון ברור", אבל הוא מעורפל ובסופו של דבר דורש בדיוק את מה שארגון המורים מבקש לעצמו, רק בצורה יותר ברורה ועם קצת יותר היגיון. החזרת הערכים לחינוך - כמובן, חינוך ערכי זו מנטרה שחוזרים עליה כבר שנים, שום המצאה, זה פשוט דורש יותר זמן מורה-תלמיד, כלומר יותר שעות, יותר סמכות למורה - וזה כבר עניין של גישה ושכר - מורה מתוסכל ושחוק לא זוכה לכבוד, וכמובן, להפסיק את המירוץ הזה אחרי ההצטיינות - היא באה עם המוטיבציה והרצון ללמוד. התמקדות במקצועות הליבה? סלחו לי, אבל מקצועות פופוליסטים הפסקתי ללמוד בערך בכיתה ו'. מה זה מקצוע נלמד שאינו מקצוע ליבה? תקשורת? מחול? זה יופי, אבל אם אתה מצפה שיצאו אנשים עם ידע רחב ועשיר אתה צריך להעשיר אותו. "לא ביורוקרטיה". קל לדבר, הא? אם אתה רוצה שהמורים יקבלו יותר, שלם להם יותר. לתת למנהל לנהל - בניגוד לכל הקולות שקמו מצד ההורים - למורה בתיכון אין קביעות, ולמנהל יש המון סמכות - להעיף, לסנן, לקדם, לזרוק - מה שהוא רוצה. המנהל ממש מסוגל לנהל בעניין. והדובדבן שבקצפת - "הטובים להוראה". ביבי שלנו חושב כנראה, שיש מגוון של בחורים ובחורות צעירים שרק מתים ללמד את התלמידים הקטנים המתוקים ותאבי הידע שמסתובבים בהמוניהם ברחובות הארץ בימים אלו, ושמישהו, לא ברור מי לטענתו - בוחר רק את המורים המחורבנים שבאו בשביל המשכורת השמנה. אז זהו, שלא. אין מורים. אין מורים למתמטיקה, אין מורים לאנגלית, אין מורים לתנ"ך או לספרות - אין מורים בכלל. ולמה? כי אחרי שלומדים 4 שנים באוניברסיטה, ויש לך שתי אופציות - הראשונה - מלאת חזון אמנם, אבל קריעת תחת, התמודדות עם 40+ פושטקים ומשכורת של 4000 ש"ח בחודש, מול - השניה - לימודים של עוד כמה שנים, ואז ללכת למקצוע כמו היי-טק, או להמשיך לפרופסורה וכו'. ממש, החלטה קשה.

הוא ממש לא עיוור

את ממש לא קראת את הכל אני רואה תקראי שוב את כל הפוסט מההתחלה ועד הסוף הוא מציע לסנן מורים שיהיו רק מורים טובים להעלות שכר למורים הטובים לתת יותר אפשרויות למנהלים ובשל העלאת השכר להביא מורים צעירים למערכת

tixi

New member
נו עברתי על כל הנקודות, אחת אחת, את רוצה שאני

גם אסמן לך, ואשלח אותך לשורה שבה הוא רשם את מה שאני מתייחסת אליו? קראתי את הכל, מילה במילה, ואני חושבת שהוא עיוור. אין מורים בשביל שנרשה לעצמנו לסנן, אף אדם עם פוטנציאל להיות מורה טוב לא ירצה עבודה כל כך קשה וגרועה. יש אפשרויות למנהלים, ז"א, הם יכולים לפטר מורים ולהשיג איזה מורים שהם רוצים, אבל שוב, אף אחד לא רוצה להיות מורה. אתה צריך כמות מסוימת של מורים, וכשאין מורים טובים אתה נאלץ להתפשר על פחות טובים. בשביל כל מה שהוא מציע צריך כסף. אני לא מבינה במה זה שונה מהדרישות של האירגון. גם הם רוצים כסף, ומורים יותר טובים, והעלת שכר, הם גם רוצים את הכסף בשביל הקטנת כיתות ויחס אישי וכו' וכו', יש להם תוכנית הרבה יותר מעמיקה ונבונה.

תראי

אני לא אומר שתוכנית המורים רעה להפך אני תומך בה אבל את טועה בדבר אחד הסינון הוא הכרחי והוא יוכל להתבצע לאחר העלת שכר כי זה יביא מוטיבציה לצעירים לבוא (והוא גם אומר שתיהיה העלת שכר לפי התוכנית שלו) האמת לא ניראה לי שבאמת יש לך בעיה עם התוכנית של ביבי פשוט יש לך בעיה עם ביבי וביגלל זה את אומרת שהוא עיוור את מתייחסת לא לעיניין אלא לגופו של אדם עדיין לא נתת לי הסבר אחד למה התוכנית רעה ולגבי כסף אם לא שמת לב הוא אומר שיש צורך בהעלאת תקציב ושכר

בכל מקרה

בסופו של דבר אנחנו מסכימים על דבר חשוב שצריך שינוי כמה שיותר מהר אישית אני יכול להעיד על עצמי שהמורים שלימדו אותי היו מעולים ומגיע להם הרבה הרבה יותר ממה שהם מקבלים מהמערכת את זה קראת "ש להעלות באופן משמעותי את שכר המורים בישראל"?

tixi

New member
אין לי בעיה עם ביבי,

למעשה, אני לא מכירה מספיק טוב את פועלו בשביל לאהוב או לא לאהוב אותו. התוכנית רעה כי היא לא מתייחסת לכמה נקודות מאוד מהותיות, כמו הקטנת מספר התלמידים בכיתה, או שיטת המדידה של מורה או הדרישות של משרד החינוך מבתי הספר. נכון, הוא צודק בכמה נקודות שם, אבל הכיוון צריך להיות הפוך בעניין הסינון - קודם כל העלאת השכר לכולם - ב20 השנים האחרונות הייתה שחיקה של 50% בשכר המורה, במקור הוא היה אמור להיות צמוד לשכר המהנדסים. לכן קודם כל מגיע - לכולם - העלאת שכר, ולאחר מכן, כשצעירים יראו שמשתלם להיות מורה, הם יבואו ויהיו אנשים שמתוכם אפשר יהיה לסנן את המוכשרים פחות. אני חושבת שצריך ששכר מורה יהיה מינימום 15 אלף, כי מורה זה מקצוע שאין לך לאן להתקדם בו, להבדיל מהיי-טק, והשאיפה היא שהאנשים הטובים ביותר יבואו לחינוך.

למעלה