לנוער שאכפת.

tixi

New member
אבל אני רוצה גם חינוך ערכי!

מבחינתי חינוך שמתמקד אך ורק בהישגים הוא לא חינוך טוב, זה אפילו לא חינוך, זה בית חרושת לציונים וזה הכל. בדקת פעם את המשמעות של "חינוך" במילון? כי אני מאוד בספק אם תמצא שם איפשהו את המילה מתמטיקה, אנגלית וכו' וכו'. זה יופי להוציא מהשרוול מושגים יפים, אבל אני לא מושפעת מאף אחד מלבד אולי כמה מורים ובני נוער שזועקים ברחובות שנציל את החינוך, וההיגיון. אם כל פעם שצועקים הפרטה יש איזה נודניק שצועק פערים, אז כנראה שיש קשר בין השניים, ולא אחד חיובי. האנשים היחידים שהפערים נראים להם זניחים הם אלו שלעולם לא סובלים או יסבלו מהם. למעשה, אלו האנשים שבכל מקרה יקבלו חינוך טוב, כי יש להם. חוץ מזה, תחרות לא תייעל את המערכת, תראה מה קרה כשניסינו להתחרות במדינות העולם. כל כך השקיעו בהצלחה במיצבים ובמבחני פיז"ה או כל מבחן מזורגג אחר, שזה הפך להיות מירוץ חסר פרופורציות. אח שלי לומד עכשיו למיצב. סליחה, אח שלי חורש למיצב, כי ככה הוא חייב. אבל הוא לא יזכור, כמו שאני לא זכרתי גרוש ממה שלמדתי לפני. כי ללמוד תחת לחץ של זמן ואנשים זו לא דרך.

StrengthHonor

New member
טוב אז למה את מדביקה את תג הערכיות הפעם?

הערך היחידי שמקבלים בחינוך היום זה חרא טהור , אני טיפוס שמרני וממש לא זורק ערכים לפח , אבל............... מה יורת כבד ממה? אולי אם יחסלו את תרביות חידקי האלימות ויפסיקו להוסיף לשמה גלוקוז הערכים יבואו לבד?

tixi

New member
לא מסכימה,

יש הרבה מורים שנתנו לי המון, וגם חומר למחשבה. יש מורים ראויים, רק לא מספיק, ונכון, זו בעיה, אבל אין איך להכניס ערכים כשכל הזמן מקצצים את מספר השעות ומשאירים את החומר לבגרויות זהה. אם אין לחם? צודק, דוגמה נפלאה. זוכר מה קרה למי שאמר את זה?

אבל למורים שלנו אסור להנחיל ערכים

קוראים לזה שטיפת מוח. אנחנו נכשלנו להתחרות כי המדינה שלנו לא יודעת איך. אם את תיקחי איילי הון, אנשים עסקים מקצועיים שינהלו את העסקים, אז הם יידעו איך להתחרות. כל אחד מהם ינסה לשפר את בתי הספר שלו כדי להתחרות בשני.

tixi

New member
כשאתה מלמד את הבן שלך שחשוב לתרום

לחברה שבה אתה חי, זו שטיפת מוח? כשאתה מלמד את הבת שלך שלרמות זה לא משתלם ולא מוסרי זו שטיפת מוח? אני הייתי רוצה שבבית הספר שלי יהיו סדנאות על ציונות. לא כאלו שאומרות לך "ציונות זה טוב! ציונות זה טוב!" אלא כאלו ששואלות מה זה, מה זה טוב, מה זה רע. אני רוצה שילמדו מה הנזקים של סמים ועישון. אני רוצה שילמדו מה הכוח של דמוקרטיה, ושל חברה מוסרית. זו לא שטיפת מוח, זה חינוך נקודה. איילי הון יקחו לבתי הספר שלהם רק ילדים שישלמו הון. מה עם השאר? מה עם אנשים שלא יכולים להרשום לעצמם חינוך טוב, ולפעמים לא רק בגללם.

StrengthHonor

New member
בבתי ספר קהילתיים

ינחילו את הערכים האלה לפחות באופן שלא יגרום לאנשים ללכת לשם עם סכינים. וכשאני אומר קהילתי אני אומר זה שמנוהל ע"י השכונה וההורים שמה באופן דמוקרטי. וגם את האחרים , אבל עדיין על איזה ערכים מדברים עם בעוד 30 שנה הכלכלה היחידה של ישראל תהייה לגדל תפוזים??

גם אם אני ואת מסכימים שערך מסוים הוא חשוב

אסור לתת למורים את הכוח להשפיע ככה על הדור הבא. ברגע שנותנים למורה את היכולת להשפיע, זה נהיה קשה לקבוע את הגבולות. את נותנת למורה את הזכות לגרום לילדים לחשוב שציונות זה דבר חשוב, והוא מרחיב בכך שצריך להרוג את כל הערבים. אני לומד בבית ספר שבהם יש מורים שחושבים כמוני, ואני עדיין מתעצבן כשהם מנסים להנחיל מוסר. אסור שלמורים יהיה כוח להשפיע על האופן שבו הילדים יחשבו, כי אז הם יוכלו לנצל את הכוח.

tixi

New member
חינוך.

חינוך, ע"פ מילון א.אבן שושן. חִנּוּךְ - הקניית הרגלים, דרכי חשיבה והתנהגות; פיתוח המידות, האופי והכשרים הרוחניים של החניכים בהתאם למטרה אידיאלית מסוימת (להבדיל מן "הוראה", שעיקרה הקניית ידע והשכלה): חינוך הילדים בבית הספר, חינוך לחיי חברה וכו'.

אפשר להעניק חינוך שווה.

זה ייתכן זה אפשרי כל אנחנו כאן שרים. פה בארץ חמדת אבות תתגשמנה כל התקוות! אי אפשר שבתי ספר ינוהלו באופן קפיטליסטי כי קפיטליזם דוגל במקסימום רווח ומינימום השקעה והפסדים וזה מה שיעשו מהחינוך? ככה אתה רוצה שהבית ספר של בנך יהיה? מפעל קפיטליסטי? "כמה שיותר טובים " אתה ממש עושה מלאכיזציה לתהליך המעוות הזה גם חברות כוח האדם הן רק מלאכיות שיודעות לעשות כמה שיותר טוב.. שמע, חינוך זה לא כלכלה, יאנוש קורצ'אק לא עבד עם סטופר "ייאלה ייאלה ללמוד ללמוד ללמוד" מי שרוצה להפריט את החינוך כנראה לא יודע מהיא המשמעות העמוקה והאמיתית של חינוך. למה רק את בתיי הספר נפריט? גם את ההורים נפריט הריי הם אחראיים על חלק גדול מהחינוך!

StrengthHonor

New member
בעצם

אם נפריט אז זה יהיה בבעלות ההורים? כבר להחזיק בחופש ללמד נהייה קפיטליזם חזירי?

ומה ההורים מבינים בחינוך?

מה עוזי כהן מבין בחינוך? מה לימור לבנת מבינה בחינוך? מה גאולה כהן מבינה בחינוך?

StrengthHonor

New member
טוב הם צריכים לתכנן את זה

בסקלה קטנה פי מיליון ומשהו , אז נראה לי שלבנת היא לא מפלצת מוח כמו הזאתי מ"גברים בחלל" שתוכל להצליח בצורה טובה מהם חוץ מזה תמיד אפשר ללכת ליועץ שיהיה מטעם משרד החינוך.

StrengthHonor אחי אתה ענק!

אני חייב לצטט אותך אתה משהו בילתי רגיל, אנחנו חייבים להיפגש.. "את נשמעת כאילו את מושפעת ממסרים סבלימינליים או משהו , כאילו יש איזה פאניקה מהפרטה , " מסרים סבנימינליים! מאיפה אתה מביא את זה?!

למעלה