לפלסטיק: לגבי הפטור לחרדים בהלכה...

lala897

New member
מה פתאום???

החרדים ממש לא מתנגדים ללמוד הרמב"ם! איזה שטויות. הרמב"ם לא הטיף למה שאמרת אלא בתקופתו זה מה שעשו והוא נתן תשובות לכל האריסטו ודומיו. שאלה: מהי האידיאולוגיה החרדית שאתם מרבים להתפלסף אליה(השאלה מופנית בעיקר אליך-פלסטיק.)

פלסטיק

New member
איזו אידיאולוגיה? חסידית? ליטאית?

של גור בעלז או תולדות אהרון? איפה בכלל התפלספתי על אידיאולוגיה חרדית? בואי ואני אעשה לך חיים קלים: אין לי מושג לגבי אידיאולוגיה חרדית. . למשל לא מעניין אותי אם הוא נוהג כפרות עם תרנגול או כסף. ממש לא חשוב לי באיזו צורה בדיוק הוא מתלבש. לא אכפת לי אם הם שייכים לחצר שמתירה פאות לנשים או דורשת מטפחת. את הויכוחים והמריבות האלו אני משאיר לחרדים בינם לבין עצמם. המקום היחידי שאכפת לי הוא סקרנות והבנת הזולת כדי להבין ולהתקרב לעומת זאת יש נושאים שנוגעים לכולם בהם החרדים משפיעים (לטובה ולרעה) על שאר האוכלוסיה בכלל ועלי ובני ביתי בפרט. בנושאים האלה אני מאוד מתעניין.

lala897

New member
???

אתה תמיד עושה לי חיים קלים לא משנה מה שתגיד..
אתה לא יודע את האידיאולוגיה החרדית אז מה על מה אתה מתעצבן כל כך ? קודם תלמד את האידיאולוגיה ואח"כ תתעצבן-טוב?

lala897

New member
חרדים מתנגדים ללימוד הרמ"בם?

אתה יודע, יותר ויותר נראה לי שלפי הדיבור שלך על חרדים שאין לך חתיכת מושג מה זה חרדים. איזה שטויות זה.

פלסטיק

New member
ממדגם של כ 50 חרדים ששאלתי

מכמה זרמים וכמה חצרות אמרו לי שאצלהם לא לומדים רמב"ם חלקם לא ידעו להגיד לי מדוע לא לומדים וחלקם אמרו לי שבפירוש יש התנגדות לא מצאתי כאלה שאמרו לי שהם ממש לומדים רמב"ם יש לך נתונים אחרים? דרך אגב, את צודקת במה שאת אומרת. אין לי חתיכת מושג מה זה חרדים. אני מנסה להכיר וללמוד. תבדקי ותראי שכשנכנסתי לפורום ביקשתי שלא נעסוק במחבתיות ושאר דברים מרחיקים אלא בהכרה וקבלה אחד של השני. גם נמנעתי להגיב לחלק מההודעות עניינית ורק אמרתי שאני מבקש לא לשים הודעות כאלה אם תבדקי את מקור הסחרור הנוכחי הוא החל בהודעה מאוד משתלחת שביקשתי שלא ימשיכו בה ונענתי בשלילה בסופו של דבר גם לסבלנות שלי יש גבול והחלטתי לענות אני בהחלט מוכן ורוצה לחזור למסלול של שיתוף וחיפוש המשותף והמפשר אני בהחלט אשמח אם יגיבו לי בעניין הזה בחיוב

lala897

New member
אוקיי

לא יודעת איזה חרדים שאלת ואיזה חצרות אני רק יודעת בבירור שבישיבות שאחים שלי לומדים ובישיבות נוספות אחרות- ליטאיות לומדים רמב"ם. שמתי לב שאין לך חתיכת מושג מה זה חרדים רק עצוב לי הסטיגמות שמדביקים עלינו. פעם דיברתי עם שתי בחורות חילוניות והם אמרו על הציבור שלי דברים שהייתי בשוק מאיפה הם מביאות את זה כמו למשל למותר לאנוס אצל חרדים. זה עצוב לי. לדעתי אם אתה רוצה להגיע לשיתוף ולהבנה הדרך הנכונה היא פשוט ללמוד קצת על הציבור האחר. כי שמתי לב שיש לך דעות מאד מוגדרת על חרדים אבל מצד שני הודית בעצמך שאין לך חתיכת מושג עליהם. אז למה?

פלסטיק

New member
אני הראשון שהודתי בזה שאין לי מושג

תראי שכבר כתבתי את זה בהודעה אחרת. גם כתבתי שהייתי רוצה ללמוד ולדעת ושקיויתי שהפורום הזה יעזור לי. העניין שבמקום זה קיבלתי הודעה על שינוי וראית מה היה ההמשך. אין לי מושג גם מאיפה החילוניות הגיעו למסקנה שאצל חרדים מותר לאנוס, אני רק יכול לנחש ניחוש בלתי מבוסס. אם את מעוניינת תגידי ואפרט. אילו דעות מוגדרות ראית שיש לי על חרדים? רוב הדיון היה על גיוס לצה"ל ודעתי על חלק מהפוליטיקאים החרדים (שזה שונה מאוד מהחרדים).

lala897

New member
תראה..

אני לא אחזור אחורה לחפש את ההודעה המדוברת מבין מיליון ההודעות שלך.. מעונינת מה להגיד? מאיפה החילוניות הגיעו לזה? אין לי מושג!! ההרגשה שקיבלתי מההודעות שלך זה שאתה מחזיק מעצמך מאד יודע על חרדים. אני מבינה שטעיתי אז אני מתנצלת.

פלסטיק

New member
בסוף עוד נצא חברים ../images/Emo8.gif

צריך קצת רצון טוב והדברות התנצלות מתקבלת באהבה ואני כבר אנצל את זה להתנצל אם הרגשת פגועה מאיזושהי הודעה שלי. יכול להיות שהחילוניות קיבלו את דעתן בגלל אותה פרשה אומללה של בן האדמו"ר, אבל ברוח הפייסנות אני מעדיף לא להרחיב על כך יותר.

lala897

New member
סבבה.

לא הרגשתי פגועה משום הודעה שלך. קשה לפגוע בי אני די קשוחה בקטע הזה
בן האדמ"ור? לא שמעתי על זה. אבל זה לא ממש משנה. נכון?

מתנדב

New member
פלסטיק, שמעתי על הסיפור

עם בן האדמו"ר שהיה לפני כמה שנים בבני ברק, הבעיה היא שהעיתונות החילונית עשתה מזה כזה רעש, וכתבות גדולות על כל אורך העיתון, שכל אדם שהיה קורה את זה, ושומע את זה בחדשות, היה בטוח בעצמו שכל החרדים מלוכלכים, אבל זה ממש לא ככה, כי כשם שיש אונס אצל החילונים באחוז גבוהה מאוד, ובכל זאת אי אפשר להכליל ציבור שלם, כך כשזה קורה במיעוט אצל הציבור החרדי, אי אפשר להכליל, ולחשוב שזה ציבור שלם...

פלסטיק

New member
למה תמיד בסוף אני עונה?

דוקא ניסיתי רק לרמוז בלי להכנס לעניין אבל בכל זאת אם שאלת אני אענה: אתה טועה בפירוש שלך משיחות שניהלתי עם חילונים (ואני חושב שאני מנהל שיחות עם יותר חילונים ממך) אף אחד לא חשב שהרבה חרדים הם אנסים, בכל אופן לא יותר מהאוכלוסיה הכללית. הרושם הרע נוצר בגלל ההתיחסות של הקהיליה החרדית לאנס הפדופיל (היא היתה ילדה בתחילת פרשת האינוס) ולנאנסת. הקהיליה החרדית ניסתה בכל כוחה לגונן על האנס הפדופיל ומצד שני רדפה את הנאנסת. יכול להיות שבגלל ההתיחסות התמוהה הזו של הקהיליה הן אל הנאנסת והן אל האנס הפדופיל הגיעו למסקנה שבקהיליה החרדית מותר לאנוס. עוד סיבות שיכלו להביא את החילוניות ההן למחשבה שאונס איננה נחשבת עבירה קשה בקהיליה החרדית: 1. אונס אישה פנויה נחשב עבירה הרבה פחות חמורה מאשר אשת איש שנאפה מרצונה החופשי. בעיניים חילוניות סולם ערכים כזה מעוות. 2. העובדה שפעמים רבות הפתרון לאונס של אישה פנויה על ידי גבר פנוי הוא חתונה שלהם. בעיניים חילוניות זה מגונה (לא מספיק שאנס אותה עוד היא צריכה להיות אישתו?) אז אני אסכם לך: ככלל בקהיליה החילונית לא חושבים שהמאפיין של חרדי הוא היותו אנס, רחוק מכך. מצד שני כל הדברים שמניתי עובדתית כן מאפיין את האוכלוסיה החרדית ככלל: 1. התייחסות מגוננת לאנסים ופדופילים 2. גינוי והחרמה של ילדות ונשים שמדווחות על אונס 3. יחס סלחני לאנס של אישה פנויה ליחס יחס מאוד חמור לאישה נשואה שקיימה יחסים מחוץ לנישואים מרצונה החופשי 4. חיתון של נאנסת וזה שאנס אותה 5. יש בטח עוד כמה שלא מניתי יוצרים רושם קשה מאוד אצל חילוני. אם הדברים שמניתי נכונים, החרדים בטוחים בצדקתם והדעה של האוכלוסיה החילונית חשובה להם רצוי מאוד שיתנו תשובות טובות. דרך אגב שים לב שגם אתה חוטא בסטיגמות, מהי כוונתך כשאתה אומר "כשם שיש אונס אצל החילונים באחוז גבוהה מאוד"?

מתנדב

New member
פלסטיק ידידי, בא אני יענה לך

אני אשתדל לענות לך על כל מה שכתבת בתשובה אחת, אונס זה דבר שלא יאפשר, ולא משנה אם זה מהמגזר החילוני או מהמגזר החרדי, וכשזה קורה דבר כזה, צרכים לשבת בכלא, ואני (סליחה על הביטוי), הייתי גורם לאותו אחד שהוא לא יוכל להביא ילדים לעולם, גם אם זה היה חרדי.... ידוע לי שניסו לגונן על אותו אחד שאנס את הבחורה, ולא ניסו להסתיר את הסיפור, כי עובדה שבחקירה של המשטרה הוא שיתף פעולה מלאה, והוא הודה, זה שניסו לגונן עליו, זה לגיטימי מצד אחד, כי כמו שתופסים כל אנס אז המשפחה מנסה לגונן עליו, (והמשפחה זה לא רק האחים וההורים אלא גם הדודים, והחברים הקרובים אליו), לכם צורת ההסתכלות של כמה מהחילונים מהיבט שזה מותר ולא נורא כל כך, זו הסתכלות מוטעית מאוד... עכשיו כשכתבתי, שיש אונס אצל החילונים באחוז גבוהה מאוד, אני מוכן להתחיל לאסוף לך כתבות מעיתונים, וקישורים מאתרים של ידיעות ומעריב, ועוד אתרים למיניהם, שאתה תראה לפחות פעמיים בשבוע שהיה אונס בקרב הציבור החילוני, אם זה היה ע"י קבוצה של תלמידים, שאנסו תלמידה בבית ספר, או על ידי חבר שערב לחברתו בחצר בכניסה לבית, ועוד כל מיני דוגמאות כאלו, ועכשיו כל מה שנותר לנו זה רק לעשות חשבון, 2 סיפורים לשבוע כפול 365 ימים בשנה, אתה תצא ממספר גבוהה מאוד של מקרי אונס....

פלסטיק

New member
ומה בקשר לדברים שהעלאתי?

נתתי כמה סיבות כמו היחס לאונס אישה פנויה לעומת יחסי מין מרצון של אישה נשואה

פלסטיק

New member
אתה רק מראה את מה שאמרתי

שבחברה החילונית מנסים להוקיע את האונס והאנס בראש חוצות ובחברה החרדית מסתירים את זה לכן יש הבדלים בדיווחים ואתה יודע מה? אני מעדיף לדעת על התופעה ולהלחם בה, אתה מוכן לסרס את האנס אבל לא רוצה לדעת עליו (אתה ואני כמייצגי הקהילות, לא אישית) דרך אגב יש אנשים שאוספים ארכיונים של עיתונים על פשיעה חרדית, אני מקווה שלא יתפתח כאן קרב כזה של מי שולף יותר מהר מהשני.

מתנדב

New member
אדוני הנכבד, מר פלסטיר היקר.....

אני שוב אומר, יש אנסים גם אצל הציבור החרדי, וצריך לסרס אותו אחד, גם אם הוא חרדי, ואני מוכן שתשלוף לי את העיתונים של האוסף ברשותך על אנסים חרדים, ואני מבטיח לך, שאולי אולי, תמצא 3 או 4 אנסים בשנה, שלעומת אצל החילונים האנסים לשנה, הם 2 אנסים כפול 365 ימים בשנה שווה, שווה 730 אנסים לשנה, אתה מבין את זה?

פלסטיק

New member
אמרתי שלא אגרר למלחמת עיתונים

אתה יכול לענות לעניין? האם אונס בתולה חמור פחות מאישה נשואה שקיימה יחסים עם אדם שאיננו בעלה?

למעלה