לפלסטיק: לגבי הפטור לחרדים בהלכה...

haimw32

New member
מתנדב אתה צודק רק בדבר אחד .....

שבעיתונים לא נימצא על הרבה חרדים שקשורים לאונס או מעשה מגונה ,ואתה יודע למה ? אז אני יענה לך מיכוון שהחרדים (בכל אופן בבני ברק) נוהגים לא להוציא את "הכביסה המלוכלכת" החוצה ולכן בגלל זה הרבה מקרים לא ידועים לציבור ואם אתה רוצה לדעת את הכמות היותר מדויקת , אני יכול לשלוח אותך לאדם הנכון

מתנדב

New member
haimw32, אל תתחיל עכשיו סתם לתרץ

כי עובדה שמסורתי, הוכיח לפלסטיק, מה שקורה בקיבוצים, ואין אונס בבני ברק שלא מתפרץ החוצה, ישנם אולי מקרים אחרים, שאינני רוצה להעלות את זה כאן בפורום, אם תרצה תשלח לי מסר, ואני יסביר לך במסרים, אבל אם יש מושג של אונס הכל מתפרץ החוצה, שום דבר לא נשמר בפנים...

haimw32

New member
אני לא מתרץ ,זה עובדה כי עדין ה....

הרבה דברים לא מתגלגלים החוצה ואין מה להכחיש גם בקיבוצים ובטח גם בקהילה החרדית, אז שככה אנחנו באמת לא יודעים מספרים אמיתים אני לא יודע אם אתה מכיר את האנשים הנכונים ,אבל במשמרת הצניעות יכולים לתת לך מספרים יותר מדויקים ,לא סופיים אך יותר מדויקים מהעיתונות על המגזר החרדי , לגבי המגזר החילוני אין לי מקור בשבילך

masorti

New member
הצחקתני...

למיטב זכרוני בחברה הקיבוצית מנסים להסתיר מעשי אונס (ע"ע שמרת), ומעשי מעילה (ע"ע שפיים), ושאר מעשים טובים. אז או שהקיבוצניקים הם כולם דוסים, או שגם בחברה החילונית מסתירים מעשי אונס. טול קורה וגו'.

מתנדב

New member
יפה מסורתי.....

פלסטיק עכשיו אתה מבין את הטענה שלי?, אז עכשיו תענה לי על זה....

פלסטיק

New member
אני נגד כל מעשה של הסתרה

בפורום של שינוי כתבתי לפני שבועיים בערך משהו מאוד כועס על הקיבוצים בעניין הזה, ורבים תמכו בי כך שאת הקורה מזמן נטלתי. המעילה בשפיים והאונס בשמרת הם דוקא המיעוט משעיד על הכלל לעומת זאת אצל החרדים זהו דוקא הכלל. אבל תשים לב שמתנדב חושב שהסתרה זה טוב, בוא נראה כמה חרדים יחשבו שההסתרה זה דבר רע. שים לב גם לאיכות הנימוקים. שואלים על התנהגות כלפי אנסים ונאנסות בקהיליה וישר הוא מסביר לי על אונס בחברה החילונית מזכיר לך את השרשור הארוך בו שאלתי על ש"ס והסבירו לי על שינוי? כנראה שהחילוני לדעת החרדי הוא יצור כל כך מוסרי ונעלה שעל החרדי לשאוף למוסריותו של החילוני ושם לעצור. כפי שמצטיירת כאן התמונה מהנימוקים של החרדים אם חילוני חטא ברור שלחרדי מותר לחטוא. אז תודה על המחמאה אבל אני הראשון שאודה שלמוסריות של החברה החילונית נדרש שידרוג ויפה שעה אחת קודם.

מתנדב

New member
פלסטיק, אני כתבתי שזה דבר טוב

הסתרה? אני גם אומר שזה דבר רע מאוד.... ולגבי השרשור של שינוי וש"ס, ידידי, אולי אני לא רואה טוב?, אתה פתחת שרשור על שינוי, ואחר כך הערבת את אגודת ישראל, אבל תחילת השרשור שנפתח על ידך זה היה על שינוי....

masorti

New member
ראשית, אני כופר בטענתך...

שבקיבוצים מקרי שמרת ושפיים הם המיעוט. נהפוך הוא... הסתרת הפשעים ו"סגירת עניינים" בתוך הקיבוץ היא הנורמה המקובלת. רק כאשר הקורבן מפוצץ את הפרשה במשטרה או בתקשורת - אז שומעים עליה. ושים לב לדמיון בין הקיבוצים לחרדים... שתי חברות מיעוט התופסות את עצמן כאליטה ומקיימות אורח חיים ייחודי בתחום גיאוגרפי מוגדר. וחברות סגורות ואליטיסטיות באופיין הרואות את עצמן כמוקפות בברברים או בעולם עוין נוטות מטבען להימנע מלחשוף חולשות לעולם החיצון. אז נא לא לטעון שמדובר בהעלמת פשעים בגלל הדתיות (.. מה שמרמז על פגם מובנה בדת), אלא להבין שהסיבה היא סוציולוגית ומשותפת לדתיים ולחילונים.

lala897

New member
תגיד

מוזר לי אני חרדית וחיה בחברה הזאת כל חיי וחמשת הדברים שהצגת בכלל לא מוכרים לי. למה?

lala897

New member
לא , את פלסטיק.

תגיד זה רק אני הוא פשוט מציג לי כל הזמן כל מיני עובדות על הציבור החרדי שפשוט לא מוכרת לי. לך הם מוכרות?

מתנדב

New member
להגיד לך את האמת?

90 אחוז מהדברים לא מוכרים לי, ישנם דברים שהם קצת מוכרים ממה שהוא אומר, אבל בגדול לא מוכר לי...

lala897

New member
מוזר לי.

הוא פשוט 'מחדש' לי המון דברים בקשרלחברה שבה אני חיה.. הוא אמר לי שאין לא מושג מה זה חרדים אבל למרות זאת הוא ממשיך להסביר לקהל הרחב מה החרדים עושים, מה הם חושבים על כל מיני נושאים. מאיפה זה מגיע?!

מתנדב

New member
זה מגיע משטיפת מוח.....

אמרתי כבר אדם שקורא עיתונים ושומע בחדשות, דברים ואיך שמסיתים ומשמיצים את הציבור החרדי, אז מה היית מצפה מאותו אחד?...

lala897

New member
ברגע שאני מזכירה שטיפת מח

אומרים לי את ממעיטה בערכינו..

מתנדב

New member
פלסטיק, שלום לך....

ישנם כאלו שלא לומדים את הרמב"ם, אך זה לא אומר שהם מתנגדים לזה...

tamarhp

New member
אתה מצפה

שכל הדתיים והחרדים כאן, מהם חלק עדיין צעירים מאד (אני לדוגמה בת 15.5, ויש פה גם בני 11 אם אני זוכרת נכון), חלקן בנות (שלא לומדות גמרא, ויודעות להביא ציטוטים רק מהתורה עצמה) וחלקם לא יושבים ולומדים תורה כל היום (הציבור הדתי לאומי), אתה מצפה שכל אלו יביאו לך מקורות בדיוק למה שאתה מחפש?? אין לי בעיה להביא לך מקור לדברים שאני יודעת מה המקורות שלהם, אבל אתה בא בדרישה - תנו לי מקור! יש את 5 חומשי תורה, נביאים, כתובים, גמרא, משנה, שולחן ערוך, מפרשים ועוד ועוד ועוד, אולי אתה מצפה שנקרא את כולם ביום אחד כדי להביא להוד מעלתו את הציטוט המבוקש? יש דברים שאני יודעת בוודאות שיש להם מקור, אבל אני לא הולכת עכשיו לחרוש את התנ"ך וכו' בשביל למצוא לך אותו, כשאני יודעת שממילא תסלף את מה שאמרתי.

למעלה