לפני שנים הגעתי למסקנה שיש אלוקים.

RonspotNL

New member
דווקא יש

תעודת הלידה שלך היא רישום כזה נסה שוב אני בטוח שתיכשל

סתרת את עצמך, אמרת שמי שנולד לאמא יהודיה הוא יהודי

RonspotNL

New member
איפה הסתירה בדיוק?

יהודי זו הגדרה חסרת תוכן שבעיקר מותאמת למי שרוצה לחיות באשליה שהוא או היא שונה מאחרים/רות כשהוא או היא לא שונים בכלל מבני אדם אחרים ואחרות ולפי ההגדרה חסרת התוכן הזו אתה יהודי אם אימך יהודיה כשאין כל הבדל בין מישהי המוגדרת כיהודיה למישהי אחרת המוגדרת אחרת ככה שאתה בן אדם ולא יותר מזה

BravoMan

Active member
אני חייב לעצור אותך כאן.

"יהודי" זו לא הגדרה חסרת תוכן.
&nbsp
זו אכן הגדרה שהומצאה ע"י בני אדם, שאינה טומנת בתוכה ייחוד גנטי, אבל להגדרה הזו יש די הרבה תוכן.
&nbsp
ספציפית, הגדרה זו, שנאכפת ע"י רשויות במדינת ישראל, משפיעה באופן ישיר על זכויות וחובות של בני אדם במדינת ישראל.
הגדרה של אדם כ-"יהודי" מקנה לו את זכות השיבה - הזכות לקבל אזרחות של מדינת ישראל ולעבור לגור בה, דבר שלא קיים בצורה דומה בשום מדינה אחרת בעולם (למיטב ידיעתי).
&nbsp
לגבי אזרחי ישראל, רישום במשרד הפנים כיהודי או לא יהודי קובע אם חובה עליך לשרת בצבא, והאם חובה עליך להתחתן ברבנות, או שמותר לך לדלג על הדברים האלה.
&nbsp
היא גם קובעת אם מותר או אסור לך לעבוד בשבת, כולל בעסק הפרטי שלך (עצוב, אבל ככה החוק מנוסח).
&nbsp
אני מבין מה אתה מנסה להגיד - החלוקה לעמים באופן כללי היא שאריות של שבטיות, ומן הראוי לאנושות להתאחד ולהיפתר מהשאריות האלה.
&nbsp
אני מסכים איתך, אך לצערנו זה לא כ"כ פשוט, ויש המון מכשולים להתגבר עליהם לפני שזה יוכל לקרות.
&nbsp
ועד שזה יקרה, להתעלם ממשמעות ההגדרות הלאומיות לא משרת שום מטרה, זה רק יוצר שיח עקר.
&nbsp
יש משמעות למונח "יהודי". יש משמעות למי שמגדיר עצמו כיהודי. יש משמעות למי שמדינת ישראל מגדירה אותו כיהודי.
לטעון אחרת יהיה לעצום עיניים למציאות, וזה מה שדתיים עושים בד"כ.
&nbsp
מאתאיסט רציונלי אני מצפה ליותר!

RonspotNL

New member
בטח שזו הגדרה חסרת תוכן

כי אין כל הבדל בינך וכל אדם אחר בעולם גם אם מדינת ישראל משתמשת באשלייה על מנת לתת לאנשים את האפשרות להיות גזענים ולחשוב שהם שונים מאחרים ואחרות כשהם לא או לתת להם זכויות וחובות זו עדיין אשלייה אין כל משמעות למילה הזו
*דיברת על שרות בצבא השרות הוא חובה על כל ישראלי לשרת אם כי חרדים ודתיים מתחמקים מהשירות ומקבלים פטור כשהבנות המאמינות עלאק עושות שירות לאומי ובאופן אבדורדי ולא הוגן למדיי כי אף חילוני לא מקבל את ההנחה הזו

*להתחתן אפשר גם בחו"ל (אם יש לך קצת יותר כסף )וללא הרבנות אבל לצערי גירושין עדיין עניין שהרבנות מתעסקת בו באופן מונופולי גם אם לא התחתנת ברבנות כאזרח ישראלי
*עבודה בשבת אפשרית אחרת לא היה לך חשמל גם למשטרה ולבתי החולים לא הייתה אפשרות לעבוד אבל זה נח לעשות הנחות כשזה מתאים ונח בלבד והרי המאמינים משתמשים בפלטת שבת שצורכת חשמל וזו רק דוגמא אבסורדית אחת
*לגבי השבטיות :כמו שאמרתי בהתחלת דבריי השבטיות נוצרה על מנת לנסות ולתת לאנשים אשלייה שהם טובים ושונים מאחרים ואחרות ולתת להם סוג של אגו לא יותר מזה כשאנחנו בתהליך שיעלים את השבטיות הזו בסופו של דבר

BravoMan

Active member
הגזמות פרועות לא עוזרות לקדם את הדיון.

במיוחד כשאתה מכניס טעויות עובדתיות בין לבין.
&nbsp
וודאי שיש הבדל ביני לאנשים אחרים.
לעולם לא אהיה מהיר כמו יוסיין בולט, או גבוהה כמו מייקל ג'ורדן, ואני רחוק מלהיות חכם כמו סטיבן הוקינג.
&nbsp
אבל זו לא הנקודה כאן.
&nbsp
שירות בצבא אינו חובה על כל ישראלי: ערביי ישראל, שהם מעל למיליון מאזרחי המדינה, פתורים באופן גורף משירות צבאי.
ואף אחד כמעת אף פעם לא מדבר על כך כשעולה כל הנושא של "שוויון בנטל".
&nbsp
זה שאשפר לברוח לחו"ל אם יש לך מספיק כסף, לא משנה את העובדה שאם כתוב לך בת"ז "יהודי" אתה חייב להתחתן ברבנות כל עוד אתה נמצא בתחומי מדינת ישראל.
&nbsp
אם לאומת זאת אתה ערבי, בדואי, דרוזי, וכו', תתחתן איך שאתה רוצה, והמדינה תכיר בך.
&nbsp
עבודות בשבת מתחלקות לשני סוגים:
1. דברים שנופלים תחת "פיקוח נפש" כגון צבא, משטרה, מד"א, וכבאות.
2. דברים שמבוצעים ע"י עובדים שאינם יהודים - כגון מה שעושה חברת החשמל.
תבדוק מי מפיק את החשמל שאתה משתמש בו בשבת וחגים.
&nbsp
אתה צריך לקרוא את הנוסח הספציפי של חוק "שעות עבודה ומנוחה".
הנה קישור לנוסח החוק המדויק מאתר הכנסת:
https://www.knesset.gov.il/review/data/heb/law/kns1_work.pdf
&nbsp
החוק עושה הפרדה ברורה וספציפית בין יהודים ללא יהודים.
תקרא לזה איך שאתה רוצה - גזענות, אפליה, בדיה של בירוקרט.
&nbsp
זה לא משנה!
העובדה היא שבפועל יש אנשים שמוגדרים יהודים, ושלהגדרה הזו יש השפעה מוחשית ואמתית על החיים שלהם.
&nbsp
ואתה טועה גם לגבי שבטיות.
היא לא הומצאה כדי לתת לאנשים הרגשה שהם טובים יותר מאחרים.
&nbsp
היא התפתחה באופן טבעי מתוך צורך לשרוד בעולם עם משאבים מוגבלים, שבו קבוצות התחרו על אותם משאבים.
&nbsp
החלוקה ל-"אנחנו והם" אפשרה לאנשים לקבוע עם מי לשתף פעולה כדי לשרוד, ובמי להלחם כדי לפנות משאבים להישרדות.
מצער, אך זה הטבע (כלומר, טבע ממש, לא "טבע אנושי").
&nbsp
הסיבה שהיום יש לנו יכולת להיפתר מהשבטיות, היא שלמדנו למקסם את המשאבים שלנו, ואנחנו קרובים מאוד למצב שבו לא יהיה מחסור ולא יהיה צורך במלחמה קיומית.
&nbsp
כמובן, מאוד לא קל להוציא מהגנים מאות אלפי שנים של אבולוציה שפיתחה אותנו להתגונן מפני מחסור כדי לשרוד, ומקשה עלינו לקבל שפע.

RonspotNL

New member
הממ

לכל אדם ואדם יש יכולות אחרות תחביבים אחרים אופי אחר ומבנה גוף אחר חלק בגלל אוסף הדנא שלך חלק בגלל השפעה סביבתית חלק בגלל דרך וסגנון חיים אבל עדיין כולנו בני אדם ואין כל הבדל בינך ובין אחרים

לידיעתך פרסים עיראקים טורקים אתיופים תימנים כורדים מרוקאים כולם ערבים ...כשלערביי ישראל אין טעם להתגייס לצבא שהמדינה שלו גזענית ובעלת המנון גזעני שלא פונה לכל אזרחי ישראל ככה שלהם יש סיבה שלא להתגייס לצבא גם אם הרבה מהם בהחלט מתגייסים לחרדים ולדתיים אין כל סיבה שלא להתגייס

ושוב
צבא ומשטרה מדא וכבאות ובתי חולים אפשר לסגור צר לי אתה אתה לא יכול מצד אחד לסגור רק את מה שמתאים לך ואת השאר להשאיר לעבוד בתירוץ של פיקוח נפש או נוחות גזענית(מה שציינת לגבי חברת החשמל) או שאתה סוגר את המדינה או שלא ואם אתה סוגר את המדינה בסוף השבוע אין כל סיבה שתהיה לך עזרה מהמשטרה או שמירה של הצבא או חשמל או פעילות של בית חולים אז מה אם זה נח לך שיהיה לך חשמל בסוף שבוע? או בטחון צבאי או משטרה או עזרה רפואית במקרה הצורך אם אתה רוצה לסגור את המדינה סגור הכל לא להשאיר רק מה שנח ...

בנוסף לזה למה שכל אזרח ישראלי כולל העאלק יהודיים( כי אין דבר כזה) לא יתחתן או תתחתן בצורה המתאימה לו או לה ולבני או בנות הזוג וזהו?

השבטיות נוצרה בשביל לתת לאנשים אשליה שהם שונים מאחרים ואחרות כשהם לא אתה לא צריך לשרוד אתה צריך לחיות ואין קשר לטבע כי בטבע בעלי החיים חייבים לטרוף בעלי חיים אחרים על מנת לשרוד לך את הצורך הזה מול בני אדם אחרים אין לך אתה לא צריך להלחם מול בני אדם אחרים ואחרות ללא כל סיבה

BravoMan

Active member
ניסוח, ניסוח, ניסוח.

המשפט הראשון שלך הוא אוקסימורון:
אתה מתחיל בכך שאתה מודה שיש הבדלים בין בני אדם, ואז מסיים במהופך - שאין הבדלים.
&nbsp
שוב - אני יכול לנחש שכוונתך היא שכל בני האדם צריכים לקבל יחס שווה, זכויות שוות, והזדמנויות שוות, אבל יוצא מדבריך שכל בני האדם זהים, כמו צבא המשוכפלים ממלחמת הכוכבים.
&nbsp
פרסים, עיראקים, טורקים וכו' לא קשורים לשיחה שלנו.
&nbsp
ערביי ישראל כן. הם אזרחים לכל דבר ועניין.
הם חיים כאן, עובדים כאן, משלמים מסים כאן, ומקבלים שירותים מהמדינה.
&nbsp
יש להם גם אינטרס להגן על המדינה הזו: אולי היא גזענית, אבל המצב בה עדיין טוב אלפי מונים מאשר במדינות השכנות, שם אחיהם הערבים שוחטים אחד את השני על ימין ועל שמאל בגלל כל מיני סיבות לא סיבות.
(שזה מקור לעוד שיחה נרחבת על הבדלים בין בני אדם וחשיבות הגדרות).
&nbsp
מהצד השני, יש זרמים חרדיים שמאמינים שמדינת ישראל לא צריכה להתקיים כי היא רק מפריעה לבוא המשיח.
חלקם אפילו הגונים מספיק לא לקבל תקציבים מהמדינה שהם לא מכירים בזכות קיומה.
&nbsp
אז למה להם להתגייס?
&nbsp
אבל הדיון שלנו הוא לא למי יש "טעם" או מניעים להתגייס.
הדיון הוא מה אומר החוק.
&nbsp
על פניו, במדינה דמוקרטית, כל האזרחים צריכים להיות שווים בפני החוק.
עובדתית - זה לא המצב במדינת ישראל.
יש אי שוויון על בסיס לאום, חלקו לטובת לא יהודים וחלקו לרעתם.
&nbsp
אני מזכיר לך שאני לא דן כאן בשוויון בנטל ואת מי יש לגייס ואת מי לא.
אני רק מנסה להסביר לך בפועל שיש משמעויות נרחבות להגדרה "יהודי" ולהכרה בהגדרה זו ע"י רשויות חוק שונות.
&nbsp
למה שכל אזרח לא יתחתן בצורה שמתאימה לו?
אני בעד. יש גם חברי כנסת בעד.
עד כה, הם לא הצליחו לשנות את החוק. והעובדה היא שהחוק כרגע אומר שיהודי חייב להתחתן ברבנות.
למה? לא יודע, אתה מוזמן לחפש את ההיסטוריה של החקיקה.
&nbsp
הנקודה היא, שעד שהחוק הזה לא ישונה, מדינת ישראל לא תכיר בזוג כנשוי אלא אם התחתן ברבנות, או עקף אותה ע"י ניצול רשויות בחו"ל.
ולהכרה הזו יש משמעויות רבות, כגון מיסוי, ייפוי כוח במקרים של חירום רפואי, ועוד.
&nbsp
אתה לא צריך להלחם מול בני אדם אחרים ללא כל סיבה.
כי אתה חי במדינה מפותחת עם טכנולוגיה שמספקת לך אוכל, שתייה, מחסה מהטבע, ואפילו משאירה לך זמן פנוי בשפע אחרי שעשית את העבודה שלך שמאפשרת לך להרוויח כסף ולקבל את כל הדברים שרשמתי.
&nbsp
אבל זה לא המצב בו אנושות חיה במשך מאות אלפי שנים.
&nbsp
אני מזכיר לך, שעד לפני המצאת החקלאות לפני בערך 10 אלף שנה, בני אדם היו ציידים לקטים.
הם היו צריכים לעבוד קשה בשביל להשיג מספיק אוכל כדי לשרוד, ואם היו יותר מידי בני אדם באזור נתון (יותר מידי במצב הזה היה יכול להיות גם 20 פריטים), לא היה מספיק לכולם, ומהר מאוד היו מגיעים למצב שצריך להילחם אחד בשני בשביל האוכל.
&nbsp
גם היום אתה יכול לראות חיות בטבע נלחמות אחת בשנייה בשביל אוכל, בנות זוג, ושטחי מחיה.
&nbsp
בני אדם אינם שונים מהותית מחיות, למעט האנטלגינציה שפיתחנו שאפשרה לנו לספק את הצרכים שלנו בצורה יעילה יותר.
&nbsp
אבל זה לקח הרבה זמן וזה לא תמיד היה המצב.

RonspotNL

New member
הממ פעם שנייה

הבדלים יש כי כל אדם הוא אחר אבל שוני אין כי לכולנו יש יכולות שונות אופי אחר וכו

ולמה פרסים עיראקים מרוקאים וכו לא קשורים לשיחה? הרי הם ערבים גם כן זה שאתה מנסה להבדיל בין ערביי ישראל לבינם זה נחמד אבל אלה קבוצות ערביות בכל מקרה

המצב בישראל לא טוב ממדינות אחרות הוא פשוט שונה כשלגבי הגיוס עובדה שדתיים וחרדים מקבלים הנחות שאף חילוני לא מקבל אז די עם זה

יהודי עלאק (כי שוב אין דבר כזה) יכול לבחור ולהתחתן בחו"ל (שזה אבסורדי לחלוטין שאזרח ישראלי לא יוכל להתחתן בצורה המתאימה לו ולבן או בת הזוג במדינה שלו)

במאות אלפי השנים הקודמות תמיד קידמו שבטיות והבדלה ללא צורך או סיבה ולכן גם בני אדם נלחמו אלה עם אלה

אני מזכיר לך שלפי התורה עלאק העולם נוצר לפני 5700 שנה אז אתה מדבר איתי על היסטוריה של 10000 שנה ...מה גם שדרך החיים לפני 10000 שנה שונה מדרך החיים של היום מה שהיה נכון לאז לא נכון להיום

כשבטבע הסברתי לך חיות אמורות לשרוד הן חייבות להילחם על מנת לשרוד בין אם זה על אוכל כי הן מוכרחות לטרוף חיות אחרות בין אם זה על בנות זוג (שבהרבה מקרים הן זמניות)האנושות היא קצת אחרת ..

BravoMan

Active member
חבל...

חשבתי שאתה מעוניין בדיון רציונלי, ורק במקרה נכנסת ללולאה עם איזה טרול בפורום, אבל אני רואה שאתה לא בעניין.
&nbsp
במקום להגיב לטיעונים שלי, אתה ממשיך לכתוב את ההצהרות שלך.
&nbsp
אז אגיב לכמה דברים ובזה אסיים:
פרסים, עיראקים, וכו' לא רלוונטיים לשיחה הנוכחית, כי בשיחה הזו אנחנו לא מדברים על "מי הוא ערבי", אלא "האם יש משמעות להגדרה - יהודי".
&nbsp
לשם כך, הבאתי לך מספר דוגמאות עדכניות למצב בו להגדרה "יהודי" יש השפעה ישירה ומשמעותית על חייו של אדם במדינת ישראל.
&nbsp
הטענה שלך שהמצב בישראל לא טוב יותר מסוריה למשל, מראה שאתה במקרה הטוב חי מתחת לסלע.
צר לי, אבל אין דרך אחרת לתאר את זה.
&nbsp
אולי לא שמעת, אבל יש מאות אלפי פליטים שבורחים מסוריה (בין היתר לכיוון ישראל), אבל לא שמעתי על אף פליט שבחר לברוח מישראל לסוריה.
&nbsp
כנ"ל לגבי אריתריאה ומדינות אפריקאיות אחרות.
&nbsp
הקביעה:
"במאות אלפי השנים הקודמות תמיד קידמו שבטיות והבדלה ללא צורך או סיבה ולכן גם בני אדם נלחמו אלה עם אלה"
&nbsp
היא אך ורק שלך והיא לא מבוססת.
יש לך סימוכין לזה? על בסיס מה אתה מאמין בזה?
קראת פעם ספר אנתרופולוגי?
&nbsp
ולמה אתה מזכיר לי את חישוב גיל העולם לפי התורה?
האם אתה חושב שאני דתי מאמין? ניסיתי אפשהו לשכנע אותך שאני בריאתן או מאמין בכדור הארץ צעיר?
&nbsp
אז טעות בידיך.
אני לא סתם אתאיסט, אני אנטי-תאיסט - אני מתנגד לדתות באשר הן, וחושב שדת זו אחת ההמצאות הגרועות ביותר שהאנושות המציאה אי פעם.
&nbsp
בדבר אחד אתה צודק - דרך החיים לפני 10 אלף שנה היית שונה מאוד מדרך החיים של היום, אבל לא בצורה שאתה מתאר לעצמך.
&nbsp
באותה תקופה בני אדם לא היו רחוקים מהחיות כפי שהם היום, הם עדיין הסתמכו על ציד (שזה בדיוק כמו טרף, רק תוסיף שלב בישול) כדי להתקיים.
&nbsp
לא ציפית שאצטרך לומר לך את זה, אבל נראה לי שאתה צריך לפתוח ספר היסטוריה...

RonspotNL

New member
בפעם המי יודע מה

ההגדרות האלה הן אשליות זה שאתה משלה את עצמך שאתה שונה מאחרים זה לא אומר שזו המציאות גם אם מדינת ישראל בוחרת לתת לך להמשיך ולחיות באשליה הזו זו עדיין אשליה המצב לא טוב מסוריה הוא פשוט אחר שתי המדינות חיות תחת מלחמה פנימית וחיצונית רק באופן אחר

הקביעה שלי מבוססת כי במשך מאות אלפי שנים אנשים חשבו שהם שונים וטובים יותר מאחרים ואחרות בגלל מיקום גזע שייכות לאומית ועוד ולכן גם נלחמו אלה מול אלה זו המציאות זה כולל את מלחמות העולם במאה הקודמת אתה באופן מסויים מגיב כמו כל דתי מצוי כי אני מנסה להסביר לך במשך כל הדיון שאין כל הבדל בינך ובין אחרים כשיש הבדל בין אנטי תאיסט ואתאיסט שמסתכל על העובדות כמו שהן

אגב דרך החיים של היום גם שונה מזו מלפני 30 שנה החיים משתנים וצריך להפנים את זה

אגב אמנם היום אנחנו לא משתמשים בציד אבל בהחלט משתמשים בטבע על מנת לשרוד רק באופנים אחרים

BravoMan

Active member
אוקיי, הבנתי, יש לנו עוד משתתף הזוי

רק שאלה אחת: באיזו מלחמה אתה חי שם בהולנד הרחוקה?

RonspotNL

New member
זו בדיוק הנקודה

באירופה המערבית כבר 70 שנה שאין מלחמות ולמה? כי למדו את הלקח כי הבינו שאין כל הבדל בין אדם לאדם כי הרוב למשל בהולנד ומדינות נוספות הוא אתאיסטי לחלוטין ישראל ומדינות אחרות באיזורה עדיין חיים תחת האשלייה שאתם שונים זה מזה ולכן מנועים משנאה וחיים תחת מלחמות כשתתבגרו הדברים ישתנו

BravoMan

Active member
וואו, ואני חשבתי שפוזיטיב חי בעולם הזיות

ראשית כל כרגע טענת שיש הבדל בין מדינות - לפחות, בין מדינות המזרח התיכון ואירופה המערבית.
כלומר - סתרת את הטענה הקודמת שלך שאין הבדל בין מדינות.
&nbsp
שנית, הוכחת שאתה לא יודע היכן אתה חי.
70 שנה אין מלחמות באירופה???
&nbsp
אתה יודע מה זה IRA?
לא שמעת על המאבק לעצמאות קטלוניה?
על הברקזיט???
&nbsp
שמע, אני יודע שלא יפה לדבר לגופו של אדם, אבל אני חייב לציין שאכזבת אותי.
חשבתי שסוף סוף קיבלנו עוד אדם רציונלי בפורום, ובמקום אני רואה מישהו שצועק על כולם שהם הוזים, בעוד הוא עצמו חי בהזיה.
&nbsp
מאוד מאוד מצער...
&nbsp

RonspotNL

New member
בהחלט תגובה אחרונה שלי כי אין לי סבלנות או סובלנות לרמה שכזו

לא טענתי שאין הבדל בין מדינות אלא טענתי שגם ישראל וגם מדינות אחרות באיזורה נמצאות תחת מחשבה ודרך חשיבה שנותנת להן אשליה שיש שוני בין בני אדם ולכן הן נמצאות במצב של לוחמה להבדיל מאירופה המערבית באירופה המערבית אין מלחמות כבר 70 שנה כשהארגונים שציינת הם ארגוני טרור שרצו דרך טרור להביא עצמאות מהמדינות שציינת ואכן השתמשו בטרור כשספרד ואירלנד רק ב20 השנה האחרונות נהפכו להיות יותר אירופאיות ולכן גם המאמצים האלה נכשלו לפחות לבינתיים כשעכשיו באירלנד יצא מצב בגלל היציאה מהאיחוד שאין כל רצון מצד האירים להגיע לגבולות מחודשים ככה שאם כבר ככל הנראה זה יביא למצב הפוך בו החיבור לאירופה יהיה יותר חזק ...

BravoMan

Active member
אין שום בעיה, הבנתי כבר שהרמה שמתאימה לך

היא לטחון מים עם מישהו כמו מר "מרזל" פה.
&nbsp
אציין רק דבר אחד:
בין ארצות הברית, קנדה, ומקסיקו לא היית מלחמה הרבה יותר מ-70 שנה.
יחד עם זאת, המדינות האלה לא מתנהגות אחת כלפי השנייה כמו מדינות האיחוד, והמצב הסוציואקונומי של אנשים במדינות האלה שונה.
&nbsp
ובזמן הזה, היית תקופה ארוכה שבתוך ארה"ב עצמה לא כל בני האדם נחשבו שווים.
&nbsp
מוגש כחומר למחשבה.

RonspotNL

New member
גם זה לא מדוייק

כי יש כל מיני קבוצות של דנא ודרך הדנא שלך אפשר לדעת מה הרקע שלך מאיזה איזור במקור התפתחה ההיסטוריה של המשפחה שלך אפשר לדעת אם יש לך רקע אירופאי או אפריקאי למשל ככה שבאופן מסויים גם דרך דנא אתה דומה לאחרים ואחרות ...

RonspotNL

New member
לא מדוייק

אנחנו מאותה משפחה בהחלט אבל אנחנו חלק ממשפחה בת 4 סוגים ככה שאני לא חושב שמדובר ב99 אחוז ...

למעלה