לפני שנים הגעתי למסקנה שיש אלוקים.

BravoMan

Active member
תגידי, באיזו מדינה את חיה?

כאן בישראל, יש שנאה וגזענות בין יהודים עצמם:
רוסים = גויים
אתיופים = שחורים
מרוקאים \ תוניסאים = לא ירדו מהעצים
&nbsp
וכו' וכו'.
&nbsp
לשנוא את השונה זה חלק מהטבע האנושי, חלק מהשבטיות שעדיין לא התנערנו ממנה.
חלוקה ל-"אנחנו והם".
&nbsp
יש עכשיו סדרה מעניינת ב-yes אאל"ט בערוץ דיסקברי שמנסה לנתח את הגורמים לשנאה "למה אנחנו שונאים".
&nbsp
ממליץ לך בחום!
&nbsp
תראי, לא נעים לי להגיד זאת, אבל זו אמת שחייבת להיאמר:
יש מן המשותף בינך לבין אותם 2 יצורים שעצרו לצעוק בדיחה גזענית לך ולאחותך.
גם את וגם הם מחפשים מישהו זר להאשים בצרות שלכם.
&nbsp
הם בחרו באנשים בשר ודם ששונים מהם, את המצאת לך אלוהים ושטן.
&nbsp
אבל בסוף גם את וגם הם עוצמים עניים למציאות.

pozetiv

New member
רק טיפש מתעצבן על פרובוקציה כזו

בהתחלה כתבת *-שאל אם "שילמנו לגרמנים על הגז שבוזבז עלינו"*
זה אומר שהוא לא מכחיש את השואה .
אבל אחר כך כתבת שמדובר ב*ניו-נאצים נכנסו לנו לרדאר*

אם הם לא מכחישים את השואה אז הם לא נאו נאצים .

וחוץ מזה מי שצריך לשלם על הגז, זה מי שמבשל ולא מה שמתבשל, גם אם התבשיל התקלקל.

אבל קצת יותר ברצינות- אוכלוסיית וינה היום רובה ככולה מיושבת על ידי יהודים שהגיעו החל מאמצע המאה ה18 והקימו שם תרבות מאוד גבוהה של אומנות מוסיקה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, גם הרצל היה שם .
מצד שני תרבות של צריכת סמים קוקאין טבק ואלכוהול שהובא מאמריקה.
אני לא מתפלא שזאת התוצאה, כי ידוע שבנים למי שהתגייר מוצא את עצמו ללא זהות ואת הזהות שלו הוא מוצא בשנאת הזרים, לא תמצאי אף מקרה של אדם שיש לו זהות, בואי נקרא לזה לאום שישנא זרים, מה אכפת לו מהזרים, קחי דוגמא סין, הם מאוד מכבדים זרים כי הם מרגישים בנוח עם הלאום שלהם, יש להם זהות, כך אם תקחי לדוגמא כל לאום שהוא, רק מי שאין לו לאום, אין לו זהות מסוגל לשנוא מישהו סתם כך ללא סיבה .
הוא מוצא את הזהות שלו בשנאת הזרים, וזה לא קשור לאלוהים זה כמו שכל אחד שיש לו בעיה יהפוך להוכחה שיש אלוהים ואז הפורום הזה היה סותר את שמו.
צריך קצת יותר מזה, למשל אם אני לדוגמא הייתי כותב הודעה כזאת כמו שלך מזמן היו עושים ממני קציצות.
אני מקווה שזה עוזר, כי זה סתם עניין שבכלל לא קשור להגדרת אלוהים. מצד שני אולי זה לא מקרה שהיית צריכה להגיע עד לשם כדי להביא לנו את הסיפור הזה ובדרך הזאת לשפוך קצת יותר אור על ההסטוריה הלא רחוקה של לפני 300 שנה.
ולהגיד אין מקרה, זה כמו להגיד יש מי שמשגיח, מנהל את העניינים ונותן לך ללמוד בקצב שלך ולפי הטעם שלך.

hnc

New member
להפך,בלי השנאה הזאת אלינו מאלוהים

ל"עם שמייצג את האינטרסים שלו בעולם הזה" היינו משגשגים יותר וכך גם האינטרסים שלו. ראי רק מה היה מספר היהודים היום ללא השואה.
אגב, מה האינטרסים שלו בעולם הזה?

משגשגים... או נעלמים

הייתה הרבה התבוללות והמרת דת לפני השואה. אם לא הייתה שואה לא בטוח שהמספרים היו גדולים יותר, להיפך. רוב הסיכויים שהייתה מצבת זיכרון לעם שנכחד.

hnc

New member
גם היום יש התבוללות והיתה תמיד,

והעם היהודי לא נכחד.
רק תראי כמה יש התבוללות בארה"ב אבל איכשהו זה מתקזז בין המצטרפים ליהדות לבין הנוטשים כמו המקרה המפורסם של בתו של טרמפ.

BravoMan

Active member
את משווה התבוללות לרצח?

נראה שאת בעצמך נגוע בשנאה וגזענות.
לא פלא שאת מחפשת להאשים את השטן או את אלוהים - את פשוט לא רוצה להודות שלך יש דחפים רעים...

RonspotNL

New member
שוב

אין דבר כזה התבוללות כי אין כל הבדל בינך לבין כל המיליארדים האחרים והאחרות כמוך את סתם בת אדם כמו כולם לא יותר מזה

זה מקשה כי אני לא יכולה להעמיד פנים

שאין אלוקים אם ברור לי שיש. אבל זו לא בשורה בשבילי, זו מכה.
מלך העולם, מנהיג אימתני, שופט דקויות, תליין ילדים, תחמן, קנאי, כפייתי, נצחי, בעל כח אינסופי ובורא שהעניק לי חיים וציווה עליי לאהוב אותו ולקיים את המצוות שלו. וקיומה של מצווה אחת בלבד מתוך אהבה אליו היא בלתי אפשרית כי האהבה הזו לא קיימת. רק אכזבה ובעתה.

BravoMan

Active member
רגע, מהמחשבה שהרוע בעולם הוא על אנושי, איך הגעת למסקנה

שהאל שאחראי על הרוע הזה הוא דווקא אלוהים של היהודים, ושכל המצוות והאהבה שהוא כביכול דורש, הוא אכן דורש, וזה לא משהו שבני אדם המציאו בשמו?
&nbsp
יש הרבה אלים בעולם, אולי בכלל זה שאמתי הוא קוטולהו?
זה יסביר את השנאה הרבה יותר טוב מיהווה, לא שהוא כזה צדיק...

hnc

New member
איך ברור לך שיש אלוהים?

לדוגמה אצלי זה באמת ברור כי אין אצלי הבדלה בין אלוהים למציאות, אבל איך אלוהים שאת מתכוונת אליו כל כך ברור לך שקיים?
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

RonspotNL

New member
לא צריך לדמיין אין כל חבר דמיוני שכזה

לכן זו אמונה בלבד

RonspotNL

New member
אין כל ראיה והוכחה לחבר דמיוני מצטער

ולכן זו אמונה לא מדע

hnc

New member
עכשיו האמונה באלוהים נהפכה למדע?

איך בדיוק? אתה יכול להוכיח זאת בלי כל הדיבורים על המתוכננים שיכולים לקרות גם כשיש מספר רב של תהליכים כפי שאכן קורה במציאות?

pozetiv

New member
אני יכול להסכים איתך לגבי האנלוגיה

אבל, אם אלוהים היה קיים בגלל השנאה
אז מי היה קיים בגלל האהבה ?

CANADA101010

New member
רק האדם הוא שיכול לעזור לעצמו.

היכן היה אלהים שלך כשרוב משפחתי נרצחה בשואה?
האם רצח העם הארמני
ושנאת העם הארמני היא הוכחה ניצחת שיש אלוהים בעולם?
האם רצח העם ברואנדה ושנאת העם הרואנדי היא הוכחה ניצחת שיש אלוהים בעולם?
את מדקלמת דף מסרים בלי לחשוב.
הרבה יותר קל לעבור את העולם הזה עם הוראות הפעלה - מה לאכול - לחתוך נייר טואלט בשבת - רשות פרו ורבו ועוד.
לסמוך על עצמי - זה קשה
לקחת אחריות - זה קשה
האתאיזם פרח בישראל בשנותיה הראשונות של המדינה אך כיום הוא נמצא בנסיגה מתמדת, נסיגה שסיבותיה הן בראש ובראשונה חוסר ידע על הדת ועל המדע, הנובע מכשליו השונים של החינוך הישראלי
בתקופה שאנו חווים ביום, אין פלא שרבים מוצאים מפלט בדת, ומייחלים להתערבות אלוהית כלשהי - ושוכחים שרק האדם הוא שיכול לעזור לעצמו.

למעלה