נראה שהקואליציה נפלה בפח של האופוזציה שסרבה לפשרה של הרגע האחרון והחוק בנוסח הקיצוני ביותר , בניגוד לעמדת כל היועצים המשפטיים והמומחים שהופיעו בוועדה, יגיע לבית המשפט וככל הנראה יפסל. ברגע שיווצר תקדים לפסילת חוקי ייסוד תיבנה עוד שורת לבנים בחומת ההגנה על הדמוקרטיה
לכל אלו שטוענים שעילת הסבירות זו המצאה חדשה של ברק או שהרוב יכול להחליט מה שהוא רוצה או שבית המשפט לא רשאי לפסול חוקים לא כל שכן חוקי ייסוד ושאר "הנחות" של מי שלא מבין על מה הוא סח, כדאי לקרוא העתירה המצורפת המכילה סקירה מקיפה של המסגרת לחקיקת חוקי יסוד, עקרונות הפרדת הרשויות , מעמד מגילת העצמאות , הגבלת יכולת החקיקה של הכנסת וסקירה מהעולם שמשתמש באותה שיטת משפט (אנגלית) המראה כי באף מקום אין הגבלה של בית המשפט להשתמש בעילה זו והיא חלק בלתי נפרד מביקורת בית המשפט על הרשות המבצעת
הקואליציה הצליחה לבצע כל "פאול" אפשרי - מתהליך לא מלא ומתאים לחשיבות החקיקה ועד הכנסה לתוקף בכנסת הנוכחית ולא הבאה תוך שמצהירים מעל כל במה מדוע זה חשוב לקידום פיטורי היועצת וכו'....
כמובן שיש סקירה על השימוש בעילת הסבירות שהשתמשו בה בעיקר בפסילת מינויים בשל עבר פלילי או אי עמידה בתנאי כשירות לדוגמה הוא פסילת מינוי מוריס ניסן למנכ"ל עמידר על-ידי דירקטוריון החברה ובאישור שר הבינוי והשיכון, מכיוון שמר ניסן קיבל פיצויים בגין פגיעה בתאונה על יסוד תצהירים כוזבים בדבר חוסר יכולתו המוחלטת לתפקד...... וכמובן דרעי וענייני הכספים שלו...
התשובה שלי שהחוק הספציפי שותק אך החוק הכללי שואג.בוא נפריד ל 2 מקרים:
1) אם לא חוקי - נגמר. לא ימונה.
2) אם חוקי - זה עניין מוסרי. זכותך לא לבחור במפלגה שממנה אנשים כאלו. מבחינתי לא מוסרי למנות חדלי אישים לעשות את העבודה, רק כי הם בעלי הדעות הנכונות או הצבע הנכון.
צריך לשים הגבול היכן שהוא, והגבול הוא החוק. ברגע ששמים הגבול היכן שמתחשק לשופט, מקבלים בעיה. מה אם השופט ייחליט על מינויים לפי הצבע של המועמד ? אם השופט לא כבול לחוק או לתקנות, מה ימנע ממנו להחליט לפי קריטריונים לא רלבנטים?
אני משער מה תהיה התשובה שלך, התשובה שלך תהיה שאתה סומך יותר על השופטים מאשר על שרי הממשלה, ואני אענה לזה שאת השרים אני יכול להחליף בקלפי, את השופטים אני לא יכול, ולכן הם מהווים סיכון גדול יותר
לפעמים ממשלה פועלת ממניעים זרים הקשורים לפוליטיקה נקודתית ועשויה לקבל החלטות שאינן סבירות בראיה של נאמנות בשם העם על ענייני המדינה. המקרים הללו נדירים ועל מנת שבית המשפט יתערב צריך להגיע לחוסר סבירות קיצוני וזו לא דעה של שופט בודד אלא בדר"כ בסוגיות כאלו, מתכנסים 5-11 שופטים.שתי בעיות במה שכתבת:
1) מי קבע ששיקול דעת השופט עדיף על שיקול הדעת של הממשלה? גם אם היא טועה, לממשלה יש סמכות שאין לשופט. זו דמוקרטיה.
2) הממשלה פועלת גם לפי אילוצי משאבים ולאו דווקא לפי שיקולי צדק טהור. שופט אמור לשפוט לפי צדק וחוק. ברגע שהשופט מתערב בהחלטות ממשלתיות, כאשר אילוצי המשאבים והמציאות הם לא שיקול משמעותי עבורו, אנו בבעיה. ואם הוא כן נכנס לשיקולי משאבים, הוא הופך לתחליף ממשלה.
דוגמא לסעיף 2 זה נושא בחורי ישיבות, מצד אחד בית המשפט מחייב אותנו לשלם עבור מדינת רווחה שבה כולם זכאים למינימום רווחה, מצד שני, הוא לא יכול לשנות את עולם הישיבות, כי אין לו סמכות שם. כך שנשארנו קרחים מכאן ומכאן.
את העמדה שלך שממשלה תעשה מה שרוצה בלי איזונים ובלמים , מינויים פוליטיים של חדלי אישים וכו' כולנו כבר מכירים. זכותך לחשוב כך . אני מניח שאתה תעדיף שהבחירות יבוטלו גם.TBY,
בוא נזכר בכתבה ישנה להלן צטוט:
"
הבן של
לולא ההסטוריה העגומה של הנפוטיזם בבית המשפט העליון, לא היינו נדרשים כלל למינויים אלו. אבל די אם נזכיר כי בדרך פלא, לילדיהם של נשיאי ושופטי בית המשפט העליון תמיד נמצא מקום נחשק להתמחות.
דניאלה ביניש, בתה של הנשיאה הנוכחית, התמחתה אצל עו"ד נאוה בן אור, אז המשנה לפרקליטת המדינה. ביניש הבת התקבלה גם לעבודה בפרקליטות. קיבלה תקן מיד עם תום התמחותה והופיעה בבית המשפט העליון כפרקליטה באת-כוח המדינה. לאחר שבן אור פרשה מהפרקליטות, היא מונתה לשופטת בית המשפט המחוזי, כמובן בדחיפתה של הנשיאה ביניש, חברת הוועדה לבחירת שופטים.
ילדיו של הנשיא אהרון ברק התמחו אצל משפטנים שהגיעו לימים לבית המשפט העליון. תמר ברק התמחתה אצל השופטת אילה פרוקצ'יה, אז בבית המשפט המחוזי, ואחר כך – מונתה כמובן על-ידי הוועדה לבחירת שופטים שבה כיהן ברק לבית המשפט העליון. אגב, יובל פרוקצ'יה - בנה של השופטת, התמחה אצל השופטת דליה דורנר, שבנה, ד"ר אריאל בנדור, עשה את התמחותו בבית המשפט העליון אצל השופט שלמה לוין.
אבנר ברק התמחה אצל הנשיאה דורית ביניש כשהיתה בפרקליטות המדינה, ביניש הגיעה לבית המשפט העליון מיד לאחר המינוי של ברק (האב) כנשיא וכחבר המשפיע ביותר בוועדה לבחירת שופטים. אסתר ברק התמחתה אצל שופט בית המשפט העליון תאודור אור; מיכל ברק התמחתה אצל שופט בית המשפט העליון גבריאל בך. ואפילו אלישבע ברק, רעייתו, התמחתה אצל נשיא בית המשפט העליון, יואל זוסמן. ברק דאג למצוא מקום גם לבני חברים - בנו של שופט בית המשפט העליון יצחק זמיר, יורם זמיר, התמחה אצל אהרן ברק. וכך גם אסף בנו של יצחק אנגלרד, שופט בית המשפט העליון, והרשימה עוד ארוכה.
ברור שכל המתמחים היו פרקליטים מבטיחים ומוכשרים, וודאי היו מצליחים גם בלי ההתמחות בבית המשפט העליון או בפרקליטות, אבל הריח העולה באפם של בני התמותה נוכח התופעה, רע מאוד."
סימוכין: [URL]https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3853996,00.html[/URL]
והעיתון של נוני לא ידוע כמי שתומך בימין.
ואתה שואל האם אני לא חושש ממינויים פוליטים של פוליטיקאים?
ברור שלא, אני יותר מחושש מפוליטיקאים בגלימות שבטוחים (להבנתי) שהמדינה של "אבא שלהם" ונבחרים בגיל 30 אחרי תואר ראשון ומכהנים 40 שנים בשכר גבוהה וקביעות. בדרך הילדים המוכשרים שלהם מקבלים התמחות אצל שופטים אחרים על חשבון שאר בני התמותה.
את נתניהו, את לווין, את סמוטריץ, את אמסלם ואת ח"כ רוטמן אנחנו יכולים לשלוח הביתה בבחירות. איך לעזאזל נפטרים מאהרון ברק ושכפוליו האידאולוגים?
איך מוודאים שהפרקליטות לא שולחת ילדות בנות 12-14 למעצר עד תום ההליכים בגלל שירדו לכביש שנוסעות בו 20 מכוניות ביום אבל מתירות מדורת ל"ג בעומר על האיילון?
איך מוודאים שהפרקליטות לא מזמנת סבתות בנות 80-85 חלקן חולות סרטן למשטרה לחקירה על מנת לסחוט נאשמים בתיקי רוה"מ שלא קשורות לעניין?
-------------------
לגוף השאלה שלך, מציע לך להקשיב לעו"ד שמסביר למה בג"ץ שנשען על חוק יסוד השפיטה לא יכול לדון בשנוי שהריבון (הכנסת) הכניסה בחוק יסוד השפיטה או במילים יותר פשוטות: האמא של ניגוד העניינים.
סימוכין:
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.