אשה רשתה-מרק חורפי מהמטבח הפרסי -אורני -
אשה רשתה - מרק חורפי עשיר מהמטבח הפרסי asheh reshteh
צירוף הקטניות והאטריות שיש במרק, יוצר שלמות חלבונים שמהווה תחליף נאות למנה בשרית.
פירוש השם אַשֵהּ הוא מרק. רֵשתֵהּ זה אטריות. בילדותי סבתא והדודות נהגו להכין בעצמן אטריות רחבות למרק הזה ועד עכשיו אני זוכרת איך היו פורסים סדין על השולחן ואפילו על אחת המיטות, ועליו היו מיבשים רצועות ארוכות של אטריות רחבות.
כיום אפשר לוותר על השלב הזה ולהשתמש באטריות רחבות קנויות.
המרק סמיך, מחמם, טעים ומאד קל הכנה.
ואופן ההכנה: משרים חומוס, שעועית חומה ואפשר גם עדשים מהסוג החום-ירקרק.
מטגנים בצל, מוסיפים חבילה גדולה של תרד שטוף היטב וקצוץ. אפשר להחליף את התרד
במנגולד (סילקא) ואפשר להוסיף גם שפע עלי כרפס קצוצים.
מאדים תוך בחישה כמה דקות, מוסיפים 2-3 כוסות קטניות שרויות, מים ומלח (מי שאוהב יכול להוסיף אבקת מרק עוף אבל מטעמי בריאות מומלץ לוותר)
מרתיחים ומבשלים עד שהקטניות רכות.
מבשלים בנפרד אטריות רחבות, שוטפים מיד במים צוננים כדי לעצור את הבישול
ומוסיפים למרק. מבשלים עוד 2-3 דקות ומכבים.
אשה רשתה - מרק חורפי עשיר מהמטבח הפרסי asheh reshteh
צירוף הקטניות והאטריות שיש במרק, יוצר שלמות חלבונים שמהווה תחליף נאות למנה בשרית.
פירוש השם אַשֵהּ הוא מרק. רֵשתֵהּ זה אטריות. בילדותי סבתא והדודות נהגו להכין בעצמן אטריות רחבות למרק הזה ועד עכשיו אני זוכרת איך היו פורסים סדין על השולחן ואפילו על אחת המיטות, ועליו היו מיבשים רצועות ארוכות של אטריות רחבות.
כיום אפשר לוותר על השלב הזה ולהשתמש באטריות רחבות קנויות.
המרק סמיך, מחמם, טעים ומאד קל הכנה.
ואופן ההכנה: משרים חומוס, שעועית חומה ואפשר גם עדשים מהסוג החום-ירקרק.
מטגנים בצל, מוסיפים חבילה גדולה של תרד שטוף היטב וקצוץ. אפשר להחליף את התרד
במנגולד (סילקא) ואפשר להוסיף גם שפע עלי כרפס קצוצים.
מאדים תוך בחישה כמה דקות, מוסיפים 2-3 כוסות קטניות שרויות, מים ומלח (מי שאוהב יכול להוסיף אבקת מרק עוף אבל מטעמי בריאות מומלץ לוותר)
מרתיחים ומבשלים עד שהקטניות רכות.
מבשלים בנפרד אטריות רחבות, שוטפים מיד במים צוננים כדי לעצור את הבישול
ומוסיפים למרק. מבשלים עוד 2-3 דקות ומכבים.