לרגל מזג האוויר המצטנן-שרשור מרקים

לאה סי

Active member
אשה רשתה-מרק חורפי מהמטבח הפרסי -אורני -

אשה רשתה - מרק חורפי עשיר מהמטבח הפרסי asheh reshteh


צירוף הקטניות והאטריות שיש במרק, יוצר שלמות חלבונים שמהווה תחליף נאות למנה בשרית.
פירוש השם אַשֵהּ הוא מרק. רֵשתֵהּ זה אטריות. בילדותי סבתא והדודות נהגו להכין בעצמן אטריות רחבות למרק הזה ועד עכשיו אני זוכרת איך היו פורסים סדין על השולחן ואפילו על אחת המיטות, ועליו היו מיבשים רצועות ארוכות של אטריות רחבות.
כיום אפשר לוותר על השלב הזה ולהשתמש באטריות רחבות קנויות.

המרק סמיך, מחמם, טעים ומאד קל הכנה.

ואופן ההכנה: משרים חומוס, שעועית חומה ואפשר גם עדשים מהסוג החום-ירקרק.
מטגנים בצל, מוסיפים חבילה גדולה של תרד שטוף היטב וקצוץ. אפשר להחליף את התרד
במנגולד (סילקא) ואפשר להוסיף גם שפע עלי כרפס קצוצים.
מאדים תוך בחישה כמה דקות, מוסיפים 2-3 כוסות קטניות שרויות, מים ומלח (מי שאוהב יכול להוסיף אבקת מרק עוף אבל מטעמי בריאות מומלץ לוותר)
מרתיחים ומבשלים עד שהקטניות רכות.
מבשלים בנפרד אטריות רחבות, שוטפים מיד במים צוננים כדי לעצור את הבישול
ומוסיפים למרק. מבשלים עוד 2-3 דקות ומכבים.
 

לאה סי

Active member
מרק גריסים עם פטריות - בתשי -

מטגנים בצל,
מוסיפים חצי כוס גריסי פנינה, מערבבים,
מוסיפים 4 - 5 סלסלות פטריות שמפניון או אחרות, חתוכות, תפו"א חתוך קטן או מגורר, גזר חתוך קטן או מגורר, שום קצוץ, מערבבים.
מוסיפים כף קמח, מערבבים.
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, מו"פ, אבקת מרק אם רוצים ומים.
המקור ספר מרקים של חנה שאולוב, בשינויים שלי.
אצלינו הוא מרק מנצח
(יש אומרים שזה בכלל קרופניק..)
 

ביזול

New member
מרק עגבניות תוניסאי עם חומוס, עדשים ותבלינים

קצת יותר התעסקות ממתכוני השגר ושכח הרגילים של מרקי הירקות, אבל זה לא מאוד מסובך ושווה את המאמץ

מתכון של מולי קאצן, מתוך הספר Vegetable Heaven, עם שינויים קלים שלי


1 כוס גרגירי חומוס יבשים, מושרה במים ללילה, או 2 קופסאות גרגרי חומוס משומרים
1 כוס עדשים בצבע האהוב עליכם (אני מעדיפה ירוקות, הן פחות מתפרקות)
1 מקל קינמון
2 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים-גדולים קצוצים
3 שיני שום קצוצות
2 כפיות מלח
1 כפית כורכום
1 ו-1/2 כפיות זרעי כמון (בהחלט לא חובה, למעשה יש למרק טעם יותר עדין בלעדיהם. אז לשיקולכם)
2 כפיות כמון
2-3 עלי דפנה
1 פחית גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
3 כפות מיץ לימון


הוראות הכנה
אם משתמשים בחומוס יבש, מניחים את החומוס המושרה בסיר, מכסים במים בגובה של כמה ס"מ מעל הגרגרים ומבשלים עד שהגרגרים מרוככים, בין שעה לשעה וחצי.
מוסיפים את העדשים, את מקל הקינמון, ועוד מים כדי שהכל יהיה מכוסה, ומבשלים עוד כחצי שעה (קצת פחות אם אתם משתמשים בעדשים כתומות) עד שהעדשים מרוככות אבל לא מתפרקות.
אם אתם משתמשים בחומוס משומר, דלגו על הבישול של החומוס לבד, והתחילו מלבשל אותו יחד עם העדשים ומקל הקינמון עד שהעדשים מוכנות.

כשהכל מבושל, מסלקים את מקל הקינמון, מסננים את מי הבישול שנשארו ושומרים בצד. תמדדו כמה סיננתם כי צריך להוסיף 6 כוסות נוזלים למרק - את מי הבישול של הקטניות פלוס כמה מים שצריך כדי להשלים ל-6 כוסות.
בסיר נפרד, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והשום במשך חמש דקות עד שהם מתחילים טיפה להתרכך. מוסיפים את המלח, הכורכום, זרעי הכמון אם משתמשים, הכמון, ועלי הדפנה ומטגנים עוד 2-3 דקות. מוסיפים את העגבניות ואת מי הבישול של הקטניות ששמרנו, אותו משלימים עם מים ל-6 כוסות נוזלים. מבשלים כ-15 דקות.
מוסיפים את הקטניות המסוננות ומבשלים עוד כ-5 דקות.
מורידים מהאש, מערבבים פנימה את מיץ הלימון, דגים החוצה את עלי הדפנה ומגישים חם.
 

ביזול

New member
מרק עדשים עם משמשים מיובשים

מתכון של מולי קאצן מתוך הספר Vegetable Heaven


מרכיבים
2 כוסות עדשים כתומות או ירוקות (שניהם יוצאים אחלה, הצבע קצת יותר יפה עם הכתומות)
8 כוסות מים
2 כוסות בצל קצוץ (בערך בצל אחד בינוני-גדול)
2 כפיות כמון
2 כפיות חרדל (התבלין היבש, לא הממרח)
2 שיני שום
1 כוס לא גדושה של משמשים מיובשים קצוצים (יצא לי 12 משמשים. לא שספרתי.)
1ו-1/2 עד 2 כפיות מלח (לפי הטעם)
3 כפות חומץ בלסמי
פלפל שחור גרוס


הוראות הכנה
שמים את העדשים והמים בסיר, מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים על חום בינוני-נמוך במשך 15 דקות.
מוסיפים את הבצל, הכמון והחרדל ומבשלים 15 דקות נוספות, עד שהעדשים מתרככות.
מוסיפים את השום, המשמשים והמלח ומבשלים עוד 15 דקות.
מורידים מהאש ומערבבים פנימה את החומץ הבלסמי והפלפל הגרוס.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ריבוליטה טוסקנית - נזיד ירקות/יעלה

ריבוליטה טוסקנית - נזיד ירקות.

לא להבהל. כתוב הרבה, בגלל ההסבר המפורט.....

מרק טוסקני צמחוני מומלץ מאוד. יכול לשמש כמנה מרכזית בארוחה איטלקית בחורף.

כוס גריסים - להשרות לכמה שעות ולבשל כ-20 דקות ב4-5 כוסות מים.

הערה: במתכון המקורי, משתמשים ב-FARRO שבעברית נקרא כוסמין
ונמכר כיום בבתי-טבע. דגן מאוד מומלץ.

לכן אפשר להחליפו בגריסים או לוותר בכלל אם מגישים עם לחם.
אם בוחרים להשתמש ב-פארו - אז יש להשרותו לילה ולבשלו לפחות שעה לפני שמוסיפים לסיר, בהרבה מים. גם זמן הבישול שלו במרק יהיה ממושך יותר. אבל שווה !


בסיר אחר, מחממים שמן זית ומתחילים לרכך ולאדות בו את הירקות.
להכין ולחתוך חתיכות לא קטנות של ירקות שיש בבית, מומלץ:

ראש כרוב (בחו"ל, למי שיש, עדיף כרוב שחור- רק עלים בלי גזע),
1-2 בצל
1-2 כרישה
2 תפו"א (לא חובה)
2 גזר
2-3 קישואים
5-10 שיני שום גדולות קצוצות.
ענפי סלרי קצוצים,
פטרוזיליה קצוצה גס
קופסא עגבניות מרוסקות + 2 עגבניות טריות קלופות וחתוכות גס
מלח ,
פלפל שחור או פלפל אדום חריף מעט

5 פרוסות עבות של לחם שאור כהה (כמו לחם כפרי עם קרום קשה, או לחם איכותי אחר).
להגשה: שמן זית, שום כתוש טרי, וגבינת פרמזן או פקורינו - לא חובה.

אחרי שמאדים את הירקות במעט שמן זית עד שמתרככים, מוסיפים אליהם את הגריסים המבושלים וחלק ממי הבישול של הגריסים.
מוסיפים מיר רגילים או מי בישול של ירקות או מרק צח (המרק במקורו הוא ללא בשר).
יש שלוקחים חלק מהגריסים, טוחנים במעבד ומוסיפים לתבשיל כדי לעבות אותו עוד יותר.
לדעתי, הוא כבר עבה מספיק לאקלים שלנו, אפילו בחורף.
מבשלים כשעתיים או יותר, על אש קטנה.
כעבור שעה של בישול, מוסיפים הרבה עשבי התיבול: בזיליקום, רוזמרין, טימין, אורגנו.

כעבור שעה וחצי של בישול בודקים שהפארו מוכן לאכילה: אז קולים מעט בתנור את פרוסות הלחם, עם שום, ומכניסים אותן בפיסות בינוניות לתוך המרק. ממשיכים לבשל. סוגרים האש אחרי כחצי שעה.
מגישים בקערות אישיות מקושטות בשמן זית טוב, אפשר להוסיף שום, ואפשר גבינות.

הערה: אפשר לוותר על הלחם ולהוסיף בסוף פסטה גדולה.

חשוב לציין ששמו בא מהמילה "הרתחה מחדש", כי הכפריים והעניים היו שמים את הקדרה על האח וכל יום היו מוסיפים לאותו מרק את הירקות שמצאו באותו יום. זה מרק בלי התחלה קבועה ובלי סוף.....

גירסת דיאט שעשיתי : בלי הגריסים, הרבה ירקות וברגע האחרון לחם שחור-קל קלוי בטוסטר. הרבה שום וטיפה שמן זית. שווה להכין כמות גדולה ואפילו להקפיא. טעים מאוד!.
 
מרק אפונה טרייה/קפואה של מיכל ט.

מרק אפונה של מיכל
המתכון נכתב ע"י מיכל טורנר (בת דודתי שהיא בשלנית ומארחת מצטיינת)
שמים אפונה קפואה, גזר (נגיד 2), בצל (נגיד 1), אם יש גבעול (אפילו נבול) של סלרי (נגיד 2), ואני חושבת שזהו. יוצקים על זה כמה כוסות מים (תלוי בסמיכות הרצויה). מוסיפים קצת מלח (לפי מה שבא לך...). מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים עד שהגזר רך. מצננים מעט, מוציאים את הסלרי ומתענגים עליו, ואת השאר מועכים בבלנדר. אם חסר מלח/פלפל, מוסיפים. אם סמיך מדי, מדללים. זה כל הסיפור. את יכולה להוסיף פטרוזיליה לבישול אם יש לך.
ויש כאלה שמפזרים קצת נענע קצוצה בסוף.
 
מרק אפונה יבשה

מרק אפונה של אורני
אפונה יבשה חצויה, שטופה היטב ומושרית כמה שעות
(אפשר וכדאי, כאשר מביאים הביתה, לברור, לשטוף, להשרות, לשטוף, לחלק למנות ולשמור במקפיא. לקראת הבישול מוציאים ישירות מהמקפיא לסיר ואין צורך להפשיר).
שוטפים היטב את האפונה גם לאחר ההשריה, עד שהמים היוצאים ממנה צלולים לגמרי.
שמים בסיר.
מוסיפים ירקות חתוכים גס. אני אוהבת לשים גזר, בצל וסלרי.
מוסיפים מים, מרתיחים, מקטינים להבה ומבשלים כשעה. מוודאים שהאפונה רכה לגמרי, ממליחים לפי הטעם, בוחשים ומבשלים עוד כמה דקות, וזהו. המרק מוכן. מכבים את האש כמובן וטוחנים בבלנדר מוט.
כאשר המרק מתקרר, הוא הופך סמיך יותר. לא להוסיף יותר מים כי בחימום הוא חוזר למצבו המקורי.
 
מרק שעועית אדום

מזהיבים בצל קצוץ, מוסיפים גזר קצוץ, שעועית לבנה שהושרתה ומים בכמות הרצויה ומבשלים עד שהשעועית רכה. מוסיפים רסק עגבניות, מלח, קצת סוכר, קצת פפריקה מתוקה, בוחשים, מרתיחים, מקטינים להבה ומבשלים עוד 20 דקות.. אפשר להוסיף למרק, מתחילת הבישול, קוביות בשר בקר מס' 8.
 
מרק שעועית לא אדום

מבוסס על מתכון הבעבלאך של ציפורה היילפרין ע"ה
משרים שעועית לבנה למשך 6 שעות או יותר.
מזהיבים בצל קצוץ, מוסיפים גזר, סלרי ואפשר גם פלפל אדום או ירוק – קצוצים כולם. לא להגזים בפלפל כי הוא נוטה להעניק מרירות למרק.
אפשר גם קוביות קטנות של תפוח אדמה.
מטגנים עוד קצת, עד שהירקות משנים צבע.
מוסיפים שעועית שרויה ומסוננת וכמות נאותה של מים. מבשלים עד שהכל רך. מוסיפים מלח לפי הטעם ומבשלים עוד 5 דקות.
 
מרק שעועית מחיתי

מרק שעועית מחיתי (שזה מרק השעועית המועדף בביתנו)
1/2 ק"ג שעועית לבנה (עדיף מהסוג המתאים למרק - יש הבדלים כשקונים בתפזורת)
כ- 300 ג' גזר חתוך גס
1 בצל גדול חתוך גס
750 גר' עצמות עוף - קיבלתי מהקצב לאחר שפירק כרעיים ללקוחה שלפני והפכן לפרגיות.
אפשר כמובן להשתמש בגב עוף או בחלקי עוף רגילים, בגרונות הודו או בעצמות/בשר בקר.
אפשר גם יותר מכפי ששמתי ואפשר גם בלי, אבל בשרי יותר טעים לדעתי.
ענף סלרי (אפשר יותר ואפשר גם בלי)
כ- 200 גר' רסק עגבניות
כפית פפריקה מתוקה
מלח וקצת סוכר (או ממתיק מלאכותי) לפי הטעם

משרים את השעועית למשך כ- 12 שעות.
מכניסים לסיר בתוספת כל שאר המרכיבים, פרט לרסק העגבניות, לסוכר ולמלח.
מוסיפים מים לפי מידת הסמיכות הרצויה - אני שמתי כמות שהגיעה לכ- 5 ס"מ מעל התכולה.
מרתיחים, מקטינים להבה ומבשלים עד שהשעועית רכה. מוסיפים רסק, מלח וסוכר, לפי הטעם
ומבשלים עוד 5 דקות.
מכבים את האש, מוציאים את העצמות/הבשר וטוחנים בבלנדר מוט.
מחזירים פנימה את חלקי הבשר האכילים ומגישים.
טעים במיוחד בתוספת קרוטונים.
 
מרק ירקות וחומוס לקוסקוס (מנה עיקרית טבעונית)

מרק ירקות לקוסקוס
חומוס – משרים ומבשלים עד לריכוך.
אפשר להשתמש בחומוס מקופסת שימורים – כדאי לשטוף ולסנן היטב.
בצל גדול קצוץ
ירקות כגון דלעת, בטטה, גזר, קישוא (מגורד ולא מקולף),
כרוב או קולרבי, כרפס – חתוכים בינוני.
חוואג' למרק או כורכום + קצת פלפל שחור
פפריקה מתוקה
מלח (או אבקת מרק עוף למי שנוהג להשתמש בה)

מזהיבים את הבצל, מוסיפים את כל השאר, מכסים במים (לא לשים כמות גדולה מדי של מים ולזכור שהכרוב מתכווץ בבישול), מרתיחים, מקטינים להבה ומבשלים כשעה עד שעה וחצי.
 
מרק עדשים עם אורז או עם בורגול או עם קוואקר

(השילוב של קטניות ודגנים מייצר חלבון מלא)
1 כוס עדשים מהסוג החום-ירוק
1/2 כוס אורז לבן או מלא
(או קוואקר גס או בורגול עבה)
כ- 300 גר' גזר, מגורר גס
1 בצל בינוני
מעט שמן לטיגון
מלח ופלפל לפי הטעם
1 ליטר מים (או יותר, לפי מידת הסמיכות שאתם מעדיפים)

משרים את העדשים כשעתיים-שלוש (אפשר יותר). אם משתמשים באורז מלא, כדאי להשרות גם אותו.
קוצצים ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את הגזר, מטגנים עוד דקה או שתיים, מוסיפים עדשים, אורז, מלח, פלפל ומים. אם ממירים את האורז בקוואקר או בבורגול, לא מוסיפים אותו בשלב זה.
מרתיחים, מקטינים להבה ומבשלים כחצי שעה. אם משתמשים בקוואקר או בבורגול, מוסיפים אותו כ- 5 דקות לפני תום הבישול. מגבירים להבה, מוסיפים את הקוואקר תוך בחישה, מרתיחים שוב, מקטינים להבה ומבשלים כ- 5 דקות תוך בחישה מזדמנת.
להעשרה בחלבון נוסף, אפשר להכניס למרק ביצים עלומות – מגבירים להבה, עבור כל סועד שוברים ביצה לתוך צלוחית ויוצקים בזהירות לתוך המרק הרותח. בעזרת כף, מקרבים את החלבון לחלמון ומבשלים 3 דקות.
 
אשה רשתה - מרק פרסי חורפי עשיר

מרק פרסי - אשה רשתה - מתאים גם לצמחונים
מחברת : אורני

צירוף הקטניות והאטריות שיש במרק, יוצר שלמות חלבונים שמהווה תחליף נאות למנה בשרית.
פירוש השם אַשֵהּ ASHEH הוא מרק. רֵשתֵהּ זה אטריות. בילדותי סבתא והדודות נהגו להכין בעצמן אטריות רחבות למרק הזה
ועד עכשיו אני זוכרת איך היו פורסים סדין על השולחן ואפילו על אחת המיטות, ועליו היו מיבשים רצועות ארוכות של אטריות רחבות.
כיום אפשר לוותר על השלב הזה ולהשתמש באטריות רחבות קנויות.

המרק סמיך, מחמם, טעים ומאד קל הכנה.

ואופן ההכנה: משרים חומוס, שעועית חומה ואפשר גם עדשים מהסוג החום-ירקרק.
מטגנים בצל, מוסיפים חבילה גדולה של תרד שטוף היטב וקצוץ. אפשר להחליף את התרד
במנגולד (סילקא) ואפשר להוסיף גם שפע עלי כרפס קצוצים.
מאדים תוך בחישה כמה דקות, מוסיפים 2-3 כוסות קטניות שרויות, מים ומלח (מי שאוהב יכול להוסיף אבקת מרק עוף אבל מטעמי בריאות מומלץ לוותר)
מרתיחים ומבשלים עד שהקטניות רכות.
מבשלים בנפרד אטריות רחבות, שוטפים מיד במים צוננים כדי לעצור את הבישול
ומוסיפים למרק. מבשלים עוד 2-3 דקות ומכבים.

הערה: לדעתי כדאי להוסיף את המלח רק לאחר שהקטניות התרככו, ממש לקראת סוף הבישול ולפני הוספת האטריות.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק כרישה, תפוח אדמה ואורז/מרילין

הטעם עדין של הכרישה משתלב נפלא עם ג'ינג'ר השמן זית והלימון

מצרכים
שלוש כרישות - החלק הלבן בלבד, מנוקים ופרוסים
שלוש תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בינוניות
כפית ג'ינג'ר מגורד
חופן אורז
שמן זית
כף מרק עוף
מלח - פלפל
חמש כוסות מים
מיץ מחצי לימון

הכנה
מטגנים במעט שמן זית את הכרישה
מוסיפים את תפוחי אדמה ומערבבים מספר דקות
מוסיפים את המים ואת התיבול ומבשלים כ- 10 דקות
מוסיפים את האורז ומבשלים עד שהאורז מוכן
מגישים ומטפטפים מעט לימון בכל קערה
מקשטים בעלי פטרוזיליה או שמיר
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק עדשים, כוסברה ומיץ לימון/מרילין

על הוספת מיץ לימון שמעתי לראשונה מחיים כהן
ומאז לא מוותרת על הטעם המיוחד שבשילוב
כוסברה / לימון / שמן זית במרק הזה

מרק עדשים, כוסברה ומיץ לימון/מרילין

מצרכים
כוס עדשים אדומות
שמן זית
חמש שיני שום קצוצות
כפית מרק עוף
כפית פפריקה אדומה
כפית רסק עגבניות
מלח - פלפל שחור
ארבע כוסות מים
חצי צרור כוסברה קצוצה
מיץ מלימון

הכנה
בסיר שמים שמן זית בנדיבות ומכניסים את שיני השום
מטגנים את שיני השום פחות מדקה - לא נותנים להם לשנות את הצבע
מוסיפים את העדשים, הרסק, הפפריקה ומערבבים היטב
מוסיפים את המים, המרק עוף, מלח ופלפל
מערבבים ומבשלים כ- 40 דקות תוך עבבוב
מוסיפים את הכוסברה ומיץ הלימון, מכבים ומגישים
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק אפונה ריחני/מרילין

מרק טעים ומשביע...איך שמתחילים לבשל אותו הבית מתמלא בריח נעים של חורף.

להגיש עם קרוטונים מעשה בית.

מרק אפונה ריחני/מרילין

מצרכים
שמן
בצל קצוץ
כוס אפונה יבשה
גזר מגורד
תפוח אדמה מגורד
כפית מרק עוף
כפית חוואיג' למרק
שש כוסות מים
מלח - פלפל
.
.
הכנה
מטגנים את הבצל, מוסיפים את האפונה ואת המרק עוף ומטגנים ביחד מספר דקות
מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה מכסים את הסיר ומבשלים שעה
מוסיפים את הגזר ואת התפוח אדמה, מלח ופלפל ומבשלים עוד שעה
טוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר ומבשלים עוד חצי שעה
.
.
.
קרוטונים
מחממים מעט שמן זית במחבט עם שן שום חצויה לשניים
כשהשום מתחיל להשתזף מוציאים אותו מהמחבט
חותכים לחם לקוביות או רצועות וקולים במחבט משני הצדדים תוך
הוספה של פפריקה מתוקה ומלח
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק חומוס, עשבים ולימון פרסי/מרילין

כבר שנתיים או אפילו שלוש שאני מחזיקה בלימונים הפרסים שלי - והנה השבוע, סוף סוף נגאלו מיסורם ויצאו מהארון כדי לככבמרק עשיר וטעים טעים. אפשר להגיש לצד אורז ולהרגיש בפארס
.

מצרכים
שתי כוסות חומוס מושרה לילה שלם
בצל גדול קצוץ דק
עשר שיני שום קצוצות
צרור כוסברה קצוץ
צרור פטרוזיליה קצוץ
חצי כפית כורכום
כפית מרק עוף
שלוש לימונים פרסים שבורים
תפוח אדמה קטן חתוך לקוביות בינוניות
מלח - פלפל

הכנה

מטגנים את הבצל, מצרפים את השום ואת העשבים
מוסיפים את גרגירי החומוס, מתבלים בכורכום
מוסיפים כ- 6 כוסות מים ומבשלים כשעה וחצי
מוסיפים מלח - פלפל ואת הלימונים
מבשלים עד שגרגירי החומוס רכים מאוד
מוסיפים את התפוח אדמה ומבשלים עוד חצי שעה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק עוף ירוק עם פלפלים קלוים שעועית ירוקה

ואבוקדו/רות אוליבר, הביאה ליאתי

מאוד טעים אבוקדו טרי בתוך מרק. פעם ראשונה שאני שמה,,,,

מרק עוף ירוק עם פלפלים קלוים שעועית ירוקה ומעט אבוקדו

2 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול קצוץ
5 שיני שום כתושות
4 נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עצם) חתוכים לקוביות
1 כף עלי אורגנו קצוצים
1 כפית כמון
5 פלפלים ירוקים קלויים וקלופים
1 חבילה שעועית ירוקה חתוכה (קפואה)
½1 ליטר מרק עוף
1/2 צרור כוסברה קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס טרי

להגשה:
1 בצל סגול פרוס דק
1 אבוקדו חתוך לקוביות
מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:
מחממים סיר גדול עם שמן ומטגנים בצל להזהבה קלה. מוסיפים שום ופרגיות ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שצבע הפרגיות משתנה ללבן. מתבלים באורגנו וכמון ומטגנים עוד דקה-שתיים להזהבה.

מוסיפים פלפלים, שעועית ומרק, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-30 דקות, עד שהמרק מקבל את טעמם של הפלפלים הקלויים. מוסיפים כוסברה ומבשלים עוד כ-10 דקות. טועמים ומתבלים במלח ופלפל. יוצקים את המרק לקעריות, מוסיפים בצל, אבוקדו ומיץ לימון ומגישים מיד.

גיוון:
אפשר להוסיף בהגשה רצועות טורטייה קלויות או מטוגנות.

רול אוליבר
הערה: לא שמתי פרגיות
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק קישואים ועשבי תיבול

אחד האהובים עלי ועידכון מר"ח אייר התשע"ד - אמא שלי הכינה עם בזיליקום מיובש ואמרה שיצא נפלא.

מרק קישואים ועשבי תיבול

המצרכים:

מעט שמן (רגיל) לטיגון
2 בצלים גדולים קלופים וקצוצים
2 כרישות (החלק הלבן) שטופות ופרוסות דק*
3 שיני שום שטופות וקצוצות
8-10 קישואים גדולים שטופים היטב ופרוסים (אין לצורך לקלף)
1/3-1/2 (לפי הטעם) צרור שמיר טרי שטוף וקצוץ
1/3-1/2 (לפי הטעם) צרור פטרוסיליה טריה שטופה וקצוצה
3-4 עלי בזיליקום טריים שטופים וקצוצים**, ***
7 כוסות מים
2 כפות אבקת מרק עוף פרווה
מלח, פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול מחממים שמן ומזהיבים בצל. מוסיפים כרישה ושום ומטגנים מספר דקות לריכוך קל של הכרישה.
2. מוסיפים קישואים ומטגנים 3-5 דקות, להזהבה/ריכוך תוך ערבוב מידי פעם.
3. מוסיפים מים, קצת יותר מכדי כסוי הקישואים (אין צורך להשתמש בכל כמות המים הנקובה לעיל או לחילופין, אם צריך, מוסיפים מעט עד לכסוי וקצת יותר--הכל תלוי בגודל הקישואים).
4. מביאים לרתיחה, מוסיפים תבלינים, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה על אש קטנה כ 25 דקות. לקראת סיום הבישול,
5. לאחר שהתקרר מעט, מועכים בעזרת ממחה ידני (בצורת מוט- נו, איך קוראים לזה בעברית?). אני לא מועכת לחלוטין ומשאירה חלק מפרוסות הקישואים, לשם קישוט ולשם גיוון הטקסטורה בפה.
טועמים ומתקנים תיבול, אם יש צורך.

מקור המתכון: שיפצור מתכונים שרצו באינטרנט לפני מספר שנים ומתכון אמריקאי.

הערות חני.ס:

* כשאני שוכחת לקנות, מכינה בלי כרישה והמרק טעים בכל זאת.
** אם יש אורחים שאני לא מכירה ומפחדת להתכן עם יותר מידי טעמים--לא מוסיפה.
***אמא שלי הכינה עם בזיליקום מיובש ואמרה שיצא נפלא!
 
למעלה