לרגל מזג האוויר המצטנן-שרשור מרקים

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק גזר ושמיר מחיתי

כינה הרבה כשיש אורחים - רוב הטועמים עד היום אהבו והוא יפה, אלגנטי, טעים וקל להכנה.

מרק גזר ושמיר מחיתי

החומרים:
2-3 כפות שמן לטיגון (או חמאה, לחלבי)
1 בצל גדול קצוץ
1 כרישה, החלק הלבן, פרוסה (לא חובה, כששוכחת לקנות מוסיפה עוד בצל)
1 קילו גזר קלוף ומגורר גס
2 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים
6 כוסות מרק עוף/ירקות (או 6 כוסות מים ואבקת מרק עוף)
מלח, פלפל
קצת אגוז מוסקט
1/4 כוס שמיר קצוץ

אופן ההכנה:
1. מזהיבים בצל בשמן. מוסיפים כרישה ומטגנים עד שמתרככת.
2. מוסיפים גזר ותפ"א ומאדים כ- 5 דקות עד שמתחילים להתרכך.
3. מוסיפים מרק/מים, מביאים לרתיחה, מוסיפים תבלינים ומבשלים עד להצרככות תפוחי האדמה, כרבע שעה.
4. מוסיפים שמיר, מכבים האש ומועכים במוט בלנדר.

מבוסס על מתכון מהספר The Kosher Palette II, Coming Home, עם המון שינויים שלי.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק ארטישוק ירושלמי/BB, מפגש חורף 2013

זה מרק, אז הכמויות הן בערך ולפי הטעם

בצל גדול
5 גזרים
פלח משורש סלרי
קילו ארטישוק ירושלמי
3 שיני שום
2 תפוחי אדמה

מלח, פלפל, כפית אבקת מרק, מעט אגוז מוסקט

לטגן את הירקות קצת. אני מטגנת בשמן זית לפי הסדר הרשום וחותכת תוך כדי לקוביות די גדולות.
להוסיף מים לכיסוי ותבלינים.
אם יש ציר ירקות, הכי טוב. אם אין, אז מים + מעט אבקת מרק , ואני הוספתי גם כמה ענפים של סלרי והוצאתי לפני הטחינה.
לבשל 20 - 30 דקות עד שהכל רך ולרסק בבלנדר מוט.

לחלבי אפשר, כמובן, להוסיף קצת שמנת מתוקה למי שאוהב והוא בדיאטת השמנה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק תפוחי אדמה מוקרם/חני

מרק תפוחי אדמה מוקרם

מצרכים:
50 גר' חמאה / שמן זית
2 בצלים גדולים
2 שיני שום פרוסות
6 תפו"א גדולים קלופים וחתוכים לקוביות
2 גזרים מגורדים
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
מלח, פלפל לבן
מיכל שמנת לבישול (לא חובה)
אופן ההכנה:
מאדים בצלים בחמאה / שמן עד ששקופים
מוסיפים שום
מוסיפים תפו"א וגזרים ומאדים ביחד כ-5 דקות
מכסים במים
מוסיפים אבקת מרק ומתבלים לפי הטעם
אחרי שרותח מקטינים את האש.
כשתפוחי האדמה רכים (אחרי חצי שעה בערך) מכבים את האש
וכשמתקרר טוחנים בבלנדר יד למרק קרמי.
אם רוצים מוסיפים שמנת מתוקה, מחממים ומגישים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק גומבולי מתוך הספר "הורים מבשלים" /יפה 55

מרק גומבולי מתוך הספר "הורים מבשלים"

1 בצל גדול חתוך לפרוסות גדולות
4 גמבות או 2 פלפלים אדומים גדולים, חתוכים לחתיכות גדולות, ללא זרעים
1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
1 שורש סלרי נקי חתוך לרבעים
3 שיני שום שלמות, קלופות
4 כפות שמן זית
1/2 כפית פפריקה מתוקה
5 כוסות מים רותחים
2 כפות שטוחות (אפשרות) מרק עוף
מלח ופלפל


אופן ההכנה



1. בסיר המרק מזהיבים בצל ושום בשמן זית, מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לטגן ולערבב כ-3 דקות.

2. מוסיפים מים, אבקת מרק אם רוצים, מכסים ומבשלים ברתיחה עדינה, על להבה בינונית כ-20 דקות.

3. מרסקים את המרק בבלנדר או במעבד ידני עד שמתקבל מרקם אחיד.
 

לאה סי

Active member
מרק עגבניות זריז מאד - שוקולד -

1 קופסא עגבניות מרוסקות (800 ג')
2 בצלים קצוצים
4 שיני שום שלמות
עשבי תיבול לפי הטעם והמצאי, יבשים או טריים.טימין,בזיליקום,אורגנו וכו'
מים
מלח פלפל

מטגנים בצל ושמן זית ומוסיפים את כל היתר. מרתיחים, מנמיכים ומבשלים כעשרים דקות.

מגישים עם שמנת חמוצה ועירית קצוצה.
 

vered1111

New member
והנה המתכון...


2 בצלים קצוצים - לאדות במעט שמן עד ששקופים
מוסיפים:
1.5 ק"ג קישואים קלופים וחתוכים לחתיכות גסות
2 שיני שום
8 כוסות מים + 2 כפות אבקת מרק עוף (אפשר להוסיף גם יותר מים)
חצי כוס אורז
מלח ופלפל.

מבשלים הכל ביחד חצי שעה.
מרסקים בבלנדר מוט.

* אפשר להגיש עם צ'יפס קישואים - עיגולי צ'יפס דקיקים מטוגנים/אפויים.

בתאבון
 
מרק כתומים קל הכנה ודל שומן

בטטה
דלעת
בצל
גזר
קישוא (לא בכמות גדולה)
תפוח אדמה אחד (לשיפור המרקם)
ענף או שניים כרפס
אפשר להוסיף גם שמיר
מלח לפי הטעם

חותכים את כל הירקות לקוביות גדולות ומכניסים עם כל השאר לסיר. מכסים במים ועוד קצת (רק מעט יותר ממכוסה) ומבשלים כשעה. מסלקים את העשבים ומרסקים בעזרת בלנדר מוט. בהגשה, נחמד לפזר על המרק גרעיני דלעת קלופים וקלויים במחבת (ללא שמן).
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק קישואים ועגבניות/איה, הביאה מרילין

חמש - שש עגבניות גדולות חתוכות לקוביות קטנות
שלוש- ארבע קישואים מוצקים שטופים וחתוכים לקוביות קטנות
בצל גדול פרוס לטבעות
שניים שלושה שיני שום חתוכים
בטטה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
שמן זית
טיבול: מלח / פלפל שחור / חואיג' למרק
מרק עוף / פפריקה מתוקה/ טיפה סוכר / טמין


מרק קישואים ועגבניות/איה, הביאה מרילין

מצרכים לסיר משפחתי גדול:
חמש - שש עגבניות גדולות חתוכות לקוביות קטנות
שלוש- ארבע קישואים מוצקים שטופים וחתוכים לקוביות קטנות
בצל גדול פרוס לטבעות
שניים שלושה שיני שום חתוכים
בטטה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
שמן זית
טיבול: מלח / פלפל שחור / חואיג' למרק
מרק עוף / פפריקה מתוקה/ טיפה סוכר / טמין


הכנה
מקפיצים בשמן זית את כל הירקות - חוץ מהעגבניות
עד שהם מתחילים להזהיב
מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומכסים את הסיר
כשהעגבניות הגירו את נוזליהם מוסיפים את הטבלינים
מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה על אש נמוכה
טועמים ומתקנים טיבול - אם אוהבים חריף מוסיפים קצת פלפל שאטה גרוס
מורידים מהאש ומרסקים עם מוט בלנדר לסמיכות הרצויה
מוסיפים עשבי טיבול כגון נענע או כוסברה ומבשלים עוד 10 דקות
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק קרם פלפלים קלויים בזעפרן ושמנת/בני סיידא

מרק קרם פלפלים קלויים בזעפרן ושמנת של בני סיידא, הביאה דנה 20

דנה: מרק יפהפה, קטיפתי ומחמם. הכנתי לפי הזמנה של בעלי שאכל מרק כזה במסעדה.
שמתי כורכום במקום זעפרן, ועל שלב השמנת המתוקה דילגתי (בעלי נחרד מעצם הרעיון לשפוך מיכל שלם של שמנת 38% לסיר.....מה שנכון....)

מתכון: מרק קרם פלפלים קלויים בזעפרן ושמנת

רכיבים:
3 ק"ג פלפלים אדומים
80 גרם חמאה
4 כפות שמן זית
5 בצלצלי שאלוט קצוצים דק
4 שיני שום כתושות
2 כפות קמח
6 כוסות מרק ירקות צח
1 כוס חלב
מלח, פלפל לבן
2 כפות עלעלי טימין
20 חוטי זעפרן מושרים כ 10 דקות ב 1/4 כוס חלב חם

להגשה
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
עירית קצוצה

אופן הכנה:
1. מחממים את התנור למצב גריל. קולים את הפלפלים עד שישחימו, שמים בשקית ניילון, סוגרים ומצננים. קולפים את הפלפלים, חותכים לרצועות ומעבירים לקערה.
2. ממיסים את החמאה ומחממים את השמן בסיר כבד. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כ 5 דקות. מוסיפים את הפלפלים, מכסים ומאדים 15 דקות.
3. מוסיפים את הקמח ובוחשים היטב. מבשלים דקה, מוסיפים את המרק והחלב ומתבלים במלח ופלפל, בטימים ובזעפרן. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 45 דקות. מצננים קצת.
4. מעבירים את תכולת הסיר לבלנדר ומעבדים למחית או משתמשים במוט ריסוק ידני. מחזירים לסיר, מוסיפים את השמנת, מביאים לסף רתיחה ומכבים את הלהבה. מגישים בעיטור עירית.

הערות:
8-10 מנות

שומרים במקרר 3 ימים. מחממים על להבה נמוכה ונזהרים לא להרתיח (כדי שהשמנת לא תתפרק)

מקור המתכון:
בני סיידא גיליון "שף" 136, 01/2004
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק בטטה עם מספר גיוונים/מרילין

אופן ההכנה זהה בכל הגירסאות - ורק משחק קטן עם המצרכים עושה את המרק לחדש ומעניין.

מרק בטטה עם מספר גיוונים/מרילין

מצרכים
שתי כפות שמן זית
עשרים גרם חמאה
בצל קצוץ
שום קצוץ
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר קצוצה או מגורדת - כשני ס"מ
בטטות במשקל כ- חצי קילו חתוכה לקוביות
כפית רסק עגבניות
ארבע כוסות מים
כוס חלב
מלח ופלפל שחור או לבן


הכנהמזהיבים את הבצל, מצרפים את השום ואת הג'נג'ר ומערבבים היטב
מוסיפים את קוביות הבטטה את הרסק והתיבול ומבשלים
עם מכסה סגור כ- 10 דקות על אש קטנה
מצרפים את הנוזלים ומבשלים עוד 20 דקות
בעזרת מוט בלנדר מחליקים את המרק היטב
טועמים, מתקנים תיבול ומבשלים עוד 10 דקות
מגישים עם בצל ירוק או עירית קצוצה מעל


מרק בטטות בניחוח צרפתי
מחליפים חצי כוס מים במיכל שמנת מתוקה
מוסיפים לתבלינים רבע כפית אגוז מוסקט מגורד
אפשר לקשט במספר טיפות שמנת שנשמרו בצד
ועירית קצוצה


מרק בטטות בניחוח אסיאטי
מחליפים כוס מים בכוס חלב קוקוס
מוסיפים לתבלינים חצי כפית קארי
אפשר לקשט במעט פתיתי קוקוס קלויים על מחבת יבשה ובצל ירוק


מרק בטטות בניחוח איטלקימחליפים חצי כוס מים בחצי כוס יין לבן יבש
מוסיפים לתבלינים כפית טימין
מטפטפים מספר טיפות שמן זית לפני ההגשה
מקשטים בגעול אורגנו
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק פטריות סמיך חצי טחון מעולה/ניר צוק, הביאה

ליאתי

מרק פטריות סמיך חצי טחון מעולה

1 בצל קצוץ דק
מעט שמן קנולה או זית לטיגון (אני שמה זית)
250 גר פטריות פורטובלו קצוצות דק
250 גר פטריות שמפיניון פרוסות או חצויות תלוי בגודל **
1 כף קמח
ליטר מרק עוף חם
מל"פ
מעט פטריות פורציני מיובשות טחונות (לא חובה אבל מוסיף ה-מ-ו-ן, אני שמה שקית שלמה)
להגשה:
גבעולי רשאד או ארוגולה קצוצים
קרוטונים ביתיים (כמובן לא חובה)

מטגנים את הבצל במעט שמן להזהבה. מוסיפים את הקמח, בוחשים ומוסיפים את הפטריות הטריות, מערבבים מכסים את הסיר ומבשלים חמש דקות.
מוסיפים את המרק, מתבלים ומבשלים כחצי שעה בסיר מכוסה.
מחצית מהכמות מרסקים בבלנדר, ואת חצי מהפטריות משאירים לא מרוסקות, כדי לקבל מירקם מעניין. מחזירים לסיר.
טוחנים את פטריות הפורציני לתוך הסיר.
מערבבים ומחממים שוב.
מגישים מקושט כמפורט.

הערה שלי ** את יכולה לבחור פטריות רק מסוג אחד. מתאים ל 6 מנות קטנות. מרק מומלץ בחןם.
מקור: ניר צוק
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק שום קטיפתי אפוי/על השולחן, הביה ליאתי

מרק שום קטיפתי אפוי

מוצרים:

4 ראשי שום מופרדים לשיניים לא קלופות
2 גבעולי כרישה קטנים (החלק הלבן) קצוצים דק
שמן זית
1 ליטר מרק ירקות עוף או מים
מל"פ
1 תפוח אדמה קלוף בקוביות קטנות
1/3 גרם זעפרן או מעט כורכום


לביצים עלומות (לא חובה)
4 ביצים
2 כפות חמוץ
1 כף מלח

להגשה:
בגט קלוי בשום
קוביות עגבניה קלופה ללא זרעים ומיץ.

מחממים תנור ל 180
אופים שיני שום 40 דקות, עד שהן רכות אך לא שחומות. כשמתקרר סוחטים את תוכן השיניים לקערה.
מאדים כרישה בשמ"ז כ10 דקות על אש בינונית נמוכה, עד שנהיית שקופה ומתוקה. מוסיפים את תוכן שיני השום והמרק, מתבלים מל"פ ומרתיחים. מוסיפים תפ"א וזעפרן ומבש/לים כרבע שעה לריכוך התפ"א. טוחננים למרק חלק. אם רוצים מסננים לסיר נקי. אם סמיך מידי מדללים במרק או מים.

מכינים ביצים עלומות, (את בטח יודעת איך), ושומרים בקערת מים קרים עד ההגשה.
מגישים כל מרק עם בגט קלוי, מעט קוביות עגבניה וביצה עלומה.
על השולחן.
הערה: אני עושה בלי השמנת. יוצא טעים מאוד גם ככה.
 

לאה סי

Active member
מרק ירקות סמיך -הבלוג של הברון -

בסיס המרק

3 בצלים קצוצים גס
6 גזרים חתוכים לפרוסות וקוביות
1 שורש פטרוזיליה מגורד
4 גבעולי סלרי קצוצים דק
6 שיני שום קצוצות דק
1 כף קמח

לטגן את כל החומרים בשמן זית כאשר קודם הבצל והגזר ,
להוסיף את השום שקצצנו דק , לערבב , להוסיף את כף הקמח

לבחוש ולאחר מכן להכניס את שאר חומרי הבסיס

להוסיף לבסיס המרק את הירקות :

3-4 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות
4-5 קישואים חתוכים לטבעות וקוביות
להוסיף מעל :
עלי פטרוזיליה קצוצים ועלי סלרי שלמים

לצקת מים רתוחים עד כיסוי הירקות

לתבל במלח ,פלפל שחור כמון וכורכום

2-3 כפות אבקת מרק עוף

לבשל כשעה וחצי על אש נמוכה
אני נוהג בסיום לתת כמה סיבובי ריסוק במעבד מזון ידני
על מנת להסמיך את נוזלי המרק – לא חובה
 

ביזול

New member
מרק בצל עשיר ללא אבקת מרק / ביזול

יש פה יחסית הרבה מרכיבים, אבל המתכון עצמו לא מסובך. במקום להשתמש באבקת מרק משתמשים בתבלינים ומבשלים במרק ירקות נותני טעם - גזר, סלרי, ופטריית שיטאקה, כך שבעצם יש פה הכנת ציר למרק בילט אין.

3 כפות שמן זית (אם רוצים שיהיה פרווה), או 45 גרם חמאה, או שילוב
1 כפית מלח
4 בצלים פרוסים דק
1/2 כפית טימין יבש
1/2 כפית אבקת חרדל
6 כוסות מים
1 גזר קלוף חתוך ל2-3 חתיכות
1 ענף סלרי חתוך ל-2-3 חתיכות
4 שיני שום קצוצות
1 פטריית שיטאקה מיובשת
1 עלה דפנה
מעט (1/8 כפית) פלפל שחור גרוס
מעט (1/8 כפית) פלפל אנגלי
4 כפות יין לבן
2 כפות רוטב סויה


הוראות הכנה:
מחממים את השמן ו/או החמאה בסיר על חום בינוני, מוסיפים את הבצל והמלח ומטגנים כ-10 דקות. מערבבים מדי פעם.
מוסיפים את החרדל והטימין, מכסים, ומבשלים על חום נמוך כ-20 דקות, כדי לתת לבצלים להתחמם כהוגן ולשחרר מיצים.
מגלים את הסיר (כדי שהנוזלים שהבצלים שיחררו יתאדו) וממשיכים לבשל על חום נמוך, עד שהבצלים כהים ומקורמלים, כ-15 דקות נוספות.
אורך שלב הקרמול ישתנה בהתאם לגודל הסיר והחומר שממנו הוא עשוי, אופי הבצלים, חום האש... השתמשו בעיניים ובאף כדי לדעת מתי הגעתם אל הארץ המובטחת של הבצל המקורמל.
מערבבים מדי פעם תוך כדי תהליך הקרמול, כדי לוודא שהבצלים לא נדבקים לתחתית הסיר.

כשהבצלים חומים ומקורמלים ותופסים פחות מ-10% מהנפח ההתחלתי שלהם, מוסיפים את המים, הגזר, הסלרי, השום, פטריית השיטאקה, עלה הדפנה, הפלפל והפלפל האנגלי. מביאים לרתיחה, ומבשלים על חום בינוני 30 דקות, עד שהגזר מרוכך.
מוסיפים את היין הלבן והסויה ומבשלים 10 דקות נוספות.
לפני ההגשה, דגים החוצה את הגזר, הסלרי, הפטרייה ועלה הדפנה (לא באמת חייבים לדוג החוצה את הירקות, הם גם טעימים, אבל זה לא חלק ממרק בצל קלאסי. אבל בכל מקרה את עלה הדפנה אי אפשר לאכול).
 
מרק ירקות "כפרי" (זה השם שנתנה לו בתי)

מתכון של יהודית אלרט וציפורה דגן – המורות המיתולוגיות לכלכלת בית מתיכון אזורי עמק חפר (רופין).

מגרדים בפומפייה גסה או בדסקית מתאימה של מעבד מזון, ירקות כגון קישוא, גזר, דלעת, תפו"א (לא בהגזמה), בטטה, קולרבי.
קוצצים שמיר ואם רוצים, אפשר להוסיף גם פטרוזיליה ו/או כרפס, אבל להשאיר לשמיר את הבכורה, ומצד שני - לא להגזים גם בו. זהו ירק די שתלטן מבחינת הטעם.
מזהיבים בצל קצוץ, מוסיפים את שאר הירקות, מטגנים כמה דקות והופכים לפחות פעם אחת, סוגרים את הסיר, מעבירים לאש קטנה וממשיכים לאדות עד שכל הירקות התכווצו ושינוי צבע.
מגבירים להבה, מוסיפים קצת קמח (בערך כף בהריון לקילו ירקות) ומלח לפי הטעם או אבקת מרק למי שאוהב. בוחשים ומוסיפים תוך בחישה מים, בכמות לא מוגזמת. המרק צריך להישאר די סמיך.
כשרותח, מעבירים לאש קטנה ומבשלים כ- 20 דקות.

*אפשר להחליף את הקמח בקוואקר דק, ואז צריך כמות קצת יותר גדולה. נגיד 2 כפות גדושות.
*כדאי מדי פעם, בגלל תוספת הקמח, לתת למרק בחישה שגם מגרדת קצת את תחתית הסיר.
לחילופין, להניח מתחת לסיר תחתית לפיזור חום, ולבשל 30 דקות.
 
מרק בצל

פורסים בצלים לחצאי פרוסות ומאדים בתערובת של שמן זית וחמאה/מרגרינה או רק שמן זית
עד שמתרככים ומצהיבים ונראים שעוד מעט יתחילו להיטגן. נגיד שישה בצלים בינוניים.
מוסיפים כף בינונית קמח (משהו שבין גדושה לבין מחוקה), בוחשים היטב ותוך כדי בחישה
מוסיפים אבקת מרק עוף/טעם עוף או מלח ומים בכמות שתהפוך את זה למרק במידת הסמיכות הרצויה.
כדאי מאד להוסיף איזה ענף או חתיכת שורש סלרי או פטרוזיליה וגם גזר אחד חתוך לכמה חתיכות גדולות וכף סוכר.
מרתיחים, מקטינים להבה ומבשלים 15 דקות בערך.
מדי פעם נותנים בחישה כי הקמח נוטה להידבק לתחתית.
אם רוצים, מוסיפים לקראת סוף הבישול כחצי כוס יין לבן יבש, מרתיחים שוב, מקטינים שוב את הלהבה וממשיכים לבשל 5 דקות.
מגישים בלי הסלרי והגזר.
אם הארוחה חלבית, נחמד לפזר מעל גבינה צהובה מגוררת.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק בצל שום ובירה/ליאתי

מרק בצל שום ובירה

10 בצלים בינוניים, פרוסים דק
4 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית
1/2 ליטר בירה לבנה
1/4 5 כוסות ציר בקר
2 כפות סוכר
מלח ופלפל
מחממים את השמן בסיר כבד ומאדים את השום והבצל עד שהם מזהיבים.
מוסיפים את הבירה וציר הבקר, מכסים ומבשלים במשך 45 דקות. מוסיפים את הסוכר המלח והפלפל ומגישים.

מדור אוכל YNET

הערה שלי: שמתי ליטר בירה והפחתתי בכמות הציר.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק כרישה מעודן ומתקתק/ליאתי

מרק כרישה מעודן ומתקתק

חומרים:

8 כרישות צעירות ומוצקות - החלק הלבן בלבד, להוריד בסיס עבה וסיבי אם יש, לקלף מהמעיל העליון, לפרוס לעיגולים דקיקים. ברשת "שופרסל" נמכרות כרישות צעירוןת כבר מנוקות רק החלק הלבן, באריזות של 4 יחד. תראי אם בא לך.

1/2 כפית שום כתוש או מעט יותר לפי הטעם
מעט מלח,
פלפל רצוי לבן
1.5-2 ליטר מרק עוף או מרק ירקות
שמן זית לטיגון.

מחממים בסיר 3-4 כפות שמן זית עם השום. כשמפיץ ריח מוסיפים את עיגולי הכרישה, ומזהיבים על אש בינונית בערך 7-8 דקות תוך בחישה, עד שכולם זהובים ושקופים. מוסיפים את מרק העוף ותבלינים מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים כעשרים דקות.
טועמים ומתקנים תיבול.
זהו.
יוצא מתקתק זהוב וטעים.
אם את רוצה קצת יותר סמיך, את יכולה כשהכרישה כבר זהובה להוסיף כף או שתיים קמח, ולבחוש עד שכולו נספג בכרישה ואין גושים, ואז להוסיף את המרק.

יפה להגיש מקושט בעירית קצוצה וגרעיני חמניה קלופים.
 
למעלה