לרגל מזג האוויר המצטנן-שרשור מרקים

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק בצל/חני

מרק בצל

מצרכים:
50 גר חמאה
6 בצלים גדולים פרוסים דק
2 כפות קמח
מים רותחים
2 כפות אבקת מרק בצל
מלח
פלפל לבן
1/3 כוס יין לבן
אופן ההכנה:
מאדים את הבצלים בחמאה עד ששקופים
מוסיפים את הקמח ומערבבים כמה דקות תוך כדי גירוד הסיר מהקמח שנדבק.
מכסים במים (בערך 6-7 כוסות) ומוסיפים אבקת מרק בצל.
מבשלים 40 דקות על אש קטנה.
מוסיפים יין לבן ומכבים.
 

לאה סי

Active member
מרק עגבניות קלויות של אקס ניורקית -ליאתי 14 -

מרק עגבניות קלויות קרמי:

מצרכים:
8 עגבניות תמר חצויות, אם אין: רגילות כשהן חתוכות ל 4 (עם קליפה)
קופסת עגבניות מקולפות – חצויות ל-2
שמן זית
2-3 שיני שום כתושות
אורגנו
בזיליקום יבש
פלפל שחור גרוס טרי
½ כוס בצל קצוץ
1-2 כוס ציר מרק עוף (או מים...) (תלוי בסמיכות המרק שאוהבים)
¾ קופסא שמנת לבישול או מתוקה
½ כוס רסק עגבניות (בעצם – קופסת רסק עגבניות קטנה)
סוכר לפי הטעם
½ כוס בזיליקום טרי קצוץ
2 כפות פרמזן מגורר – לא חובה
¼ כוס יין אדום (או יותר....) אפשר גם יין לבן.
תוספת אפשרית: עגבניות מיובשות

אופן ההכנה:
לחמם תנור לחום הכי גבוה. לשים את העגבניות החתוכות בתבנית. לטפטף שמן זית מעל ואז לזרות אורגנו, בזיליקום ואת שיני השום הכתושות. לקלות את העגבניות עד שנראות מעט שרופות בקצוות. (לעשות על נייר אלומיניום!). בשלב זה אפשר להכניס למעבד מזון ולרסק או להמשיך בבישול המרק ולרסק בבלנדר סטיק בסוף.
לטגן את הבצל הקצוץ בשמן זית בסיר מרק. להכניס את העגבניות, ציר העוף, היין. להוסיף את רסק העגבניות. לטעום ולהוסיף סוכר אם יש צורך. להוסיף את השמנת. להוסיף פרמזן אם בוחרים, להמליח ולפלפל לפי הטעם ולהביא לרתיחה קלה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק עגבניות חלבי/מרילין

מרק עגבניות חלבי/מרילין

עם המרק אני מצרפת שתי קערות אחד עם איטריות קטנות ודקות מבושלות
ואחת עם קוביות יוגורט קפואות, מתובלות בשום ועירית

מצרכים
בצל קצוץ דק
שתי שיני שום כתושות
עשרים וחמש גרם חמאה
ארבע כפות שמן זית
קופסה של 800 גרם עגבניות מרוסקות
שתי כוסות חלב
קופסה של שמנת מתוקה
שני גבועלי טימין
כף סוכר
מלח - פלפל
לקישוט: מעט עלי בזיליקום
.
הכנה
מזהיבים את הבצל ואת השום עם החמאה והשמן זית
מצרפים את העגבניות המרוסקות, הטימין, הסוכר והחלב ומבשלים כשעה
מקררים מעט וטוחנים בעזרת מוטמוסיפים את השמנת, מתבלים במלח ופלפל וטועמים
אם יש שצורך לאזן את החמוציות של העגבניות, מוסיפים עוד סוכר
מבשלים כ- 10 דקות ומגישים

הערהאפשר לשחק עם הסמיכות הרצויה של המרק ולהוסיף מים / חלב על פי הצורך
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק עוף אסיאתי מעולה/נמצ'וק

שדרוג למרק העוף הרגיל. במקור של אהרוני עם התאמות שלי.
ההכנה המשמעותית היא רק בקניית המוצרים, כל השאר 5 דק' גג. שווה להחזיק את המוצרים החריגים (שמן שומשום, פטריות שיטאקי מיובשות, שורש ג'ינג'ר טרי או קפוא) בבית ולחגוג במהלך החורף.

מצרכים:
עוף- שוקיים/גרונות, מה שאוהבים.
ירקות- גזר (פרוסות או ג'וליאנים), סלרי+ עלים פרוס דק, לפת פרוסה, קישואים, 1 חבילת פטריות שיטאקי יבשות מושרות במים חמים לריכוך ופרוסות דק דק, פטריות נוספות אם אוהבים (אני שמה שי מגי), 2 ס"מ שורש גינ'ג'ר חתוך.
ירקות טריים להגשה- נבטים סיניים חובה, רצוי גם באקצ'וי קצוץ וכוסברה אבל אפשר גם בלי.
שמן שומשום, רוטב סויה

הכנה-
מרתיחים מים, מוסיפים את כל המצרכים של המרק ומבשלים עד שמוכן, עדיף כמה שיותר.
הגשה- חופן נדיב של נבטים סיניים, באקצ'וי וכוסברה אם החלטתם שכן, מעל יוצקים מרק+ ירקות ועוף ולמעלה מזלפים כמה טיפות של שמן שומשום ורוטב סויה.
 

לאה סי

Active member
מרק לובי עם קוסקוס - תמר האחרת -

מרק לובי עם קוסקוס(מתוך אוסף החורף של דיליה סמית)

מרק חורפי סמיך ומשביע. מצרפת כלשונה, אבל הכנתי גם וריאציות – עם בשר בקר ולא כבש, וגם פעם ללא בשר בכלל, כמנה צמחונית

לשישה סועדים

175 ג בשר טלה טחון גס (השתמשתי בבקר)
כפית גדושה זרעי כוסברה
כפית גדושה זרעי כמון
בצל גדול קצות
2 שיני שום כתושות במלח
כפית גדושה פלפל אנגלי טחון (השתמשתי בבהרט במקום)
2 כפיות אבקת צ'ילי מהסוג הפחות חריף
140 ג' רסק עגבניות (לא עגבניות – הרסק המרוכז)
2 כפיות סוכר
850 מ"ל מים
500 מ"ל ציר בשר טוב
קופסא גרגירי חומוס (במקור: להשרות לילה קודם 110 ג חומוס, ולהסויף למרק, אני מקצרת וחוסכת זמן בישול)
50 ג קוסקוס
כף פטרוזיליה קצוצה
כף גדושה נענע קצוצה
2 כפות שמן
מלח ופלפל לפי הטעם

בסיר גדול קולים את הכמון והכוסברה למשך שתיים-שלוש דקות. מוציאים וכותשים בעלי ומכתש.

מחממים בסיר את השמן, מטגנים בצל, מוסיפים שום, אח"כ את התבלינים. מזיזים הצידה ועושים בסיר מקום (במקור מוציאים מהסיר אבל אני לא פראיירית ללכלך עוד כלי) ומוסיפים את הבשר. מערבבים היטב עד שהבשר משחים, ואז מוסיפים את שאר המצרכים והנוזלים חוץ מהקוסקוס, פטרוזיליה והנענע!. אם משתמשים בחומוס מושרה, לבשל עד שהוא ממש רך, אם בחומוס מקופסא, בערך חצי שעה.
אפשר להכין יום קודם, הטעם רק משתבח.
לפני ההגשה – מחממים היטב להרתחה, מכבים את האש, זורקים פנימה את הקוסקוס ואת העשבים. לא להתפתות להוסיף יותר קוסקוס ממה שכתוב!מכסים היטב, מחכים שלוש דקות ומגישים.
אפשר לוותר על הפטרוזיליה אבל לא כדאי על הנענע.

מגישים עם פיתות חמות ועם פלחי לימון שסוחטים על המרק.
 

ביזול

New member
מרק סגול אסיאתי / ביזול

8 כוסות מים
4 פטריות שיטאקה מיובשות, מפוררות לחתיכות
4 שיני שום פרוסים גס
1/4 כפית מלח
3 גזרים פרוסים דק
1 בצל פרוס דק
1/4 כרוב סגול גדול, או 1/2 כרוב סגול קטן, פרוס דק
1/4 כוס רוטב סויה
1/2 כפית שמן שומשום
1/4-1/2 כפית שמן צ'ילי (אופציונלי, אפשר להשמיט אם לא אוהבים חריף)
בצל ירוק פרוס להגשה (אופציונאלי)

הוראות הכנה
מעבירים לסיר את המים, הפטריות השום והמלח, מביאים לרתיחה ומבשלים על חום בינוני במשך 5 דקות.
מוסיפים את הגזר, הבצל והכרוב ומבשלים עוד 8-10 דקות עד שהירקות רכים אבל לא סמרטוטיים.
מכבים את האש ומוסיפים את הסויה, שמן השומשום, ושמן הצ'ילי.
מגישים חם (עם בצל ירוק אם רוצים) בקערות זכוכית כדי שתוכלו לראות את הצלליות הסגולות שהמרק יוצר.
 

shira1960

Active member
מרק קוסקוס טוניסאי צמחוני או בשרי (יעלה)

מכינה גירסא צמחונית או בשרית ושמה את הירקות הבאים:

בצל, שום, קולרבי, כרוב, לפת,
גזר, תפו"א, סלרי מכל הסוגים,
פטרוסיליה, כוזברה, שומר, עגבניה,
קישואים, אפשר גם חתיכה דלעת.

להתחיל ע"י טיגון הבצל והשום במעט שמן רגיל. כשמתחיל להזהיב, להוסיף קופסא קטנה רסק עגבניות, לערבב היטב והוסיף את התבלינים. לערבב כ-2 דקות ולהוסיף ליטר מים.
תבלינים: כפית או יותר קימל טחון טרי, כפית או יותר כמון, כפית או יותר זרעי כוזברה טחונים, מעט מלח, חצי כפית סוכר, פפריקה אדומה חריפה או אריסה.

אפשר להוסיף כף או שתיים אבקת מרק.

מתחילים להכניס את הירקות כשהם חתוכים לקוביות או פרוסות עבות יחסית: תחילה קשים ואח"כ עוברים לרכים יותר.

קולרבי (1), גזר, כרוב, לפת (1), שומר (1), שורש סלרי, שורש פטרוסיליה, עגבניה, תפו"א, דלעת, קישואים, מכסים למעלה בענפים שלמים של פטרוסיליה, כוזברה וסלרי.


לבשל בסיר לחץ כ-25 דקות, לכבות ולהשאיר כרבע שעה בסיר.

לא נוהגים לשים חומוס בקוסקוס הטוניסאי המקורי ולא קטניה אחרת.

הירקות הם ליבו של המרק ובדרך כלל יש בו מעט נוזל יחסית, כי פשוט אין מקום בסיר.


אם מכינים בשרי, צריך לקנות בשר צוואר או בשר דל שומר יחסית, חתוך לקוביות גדולות.
לנקות את הבשר ע"י מים רותחים.
להוסיף אותו לשמן שבו משחימים את הבצל בראשית התהליך של הכנת המרק.
אח"כ להוסיף את רסק העגבניות והתבלינים + ליטר מים ומעט אבקת מרק , אם רוצים.
לבשל בסיר לחץ לריכוך הבשר כמעט למצב אכילה. תלוי בסוג הבשר.
לפתוח ולהוסיף את הירקות, להמשיך לבשל כמו בגירסא הצמחונית.
וזה טעים......
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוף אסיאתי עשיר/על השולחן

אחרי שטעמנו, יכולה גם להמליץ - טעים מאד, משלב הרבה טעמים. למרות הכנת הציר, לא המון עבודה.
לא היה לי רוטב הויסין והכנתי לבד על פי כמה מתכונים מהרשת. חמאת הבוטנים שהוספתי לרוטב ובו הקפצתי את חזה העוף הפריע לשניים מהילדים (לא אכלו את העוף), אז במקרה של כאלה שלא חובבים, או כמובן במקרה של אלרגיים, הייתי משמיטה.
הכנתי ציר (מתכון בהמשך) ובו השתמשתי למרק. כשארתיח לקראת שבת אוסיף העוף המבושל ברוטב (הכנתי רוטב הויסין ביתי - מתכון בהערות) ונבטים.
מתכוונת להגיש עם אטריות ביצים שאבשל מראש.

עוף אסיאתי עשיר/ספרון המרקים של "על השולחן"

חומרים, ל-6 מנות:
1 ליטר מרק עוף אוריינטלי (ציר, מתכון בהמשך)
מיץ מלמון 1
כפית ג'ינג'ר מגורר
1 כפית רוטב צ'ילי או כמה טיפות טבסקו
חופן עלי כוסברה קצוצים
2/3 כוס רוטב הויסין (*הכנתי לבד שילוב של כמה מתכונים ברשת, ראו בהמשך)
4 כפות רוטב סויה
2 כפות סוכר **
600 גרם חזה מולארד או עוף
150 גרם נבטים

להגשה:
חופן עלי בזיליקום קצוצים
150 גרם אטריות אורז רחבות (שהושרו במים רותחים לריכוך)

אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה את ציר מרק העוף עם מיץ לימון, ג'ינג'ר, רוטב צ'ילי וכוסברה.
2. במקביל מביאים לרתיחה רוטב הויסון, סויה וסוכר במחבת עמוקה. מבשלים כ-2 דקות ומוסיפים חזה מולארד/עוף. מבשלים כ-5 דקות מכל צד, או עד שהבשר עשוי והרוטב מצטמצם.
3. מוציאים את נתחי החזה מהרוטב, מצננים ופורסים לרצועות דקות. יוצקים עליהן את הרוטב ושומרים עד להגשה.
4. להגשה: מרתיחים המרק, כשרותח, מוסיפים את נתחי המולארד (עם הרוטב), מחזירים לרתיחה ומוסיפים נבטים. מבשלים כ-2 דקות לריכוך ומגישים מיד עם בזיליקום ואטריות אורז.

ציר מרק עוף אוריינטלי

רכיבים (10 מנות) :

1 ק"ג כנפיים ועצמות עוף
1 בצל חתוך לרבעים
2 גזרים חתוכים גס
2 גבעולי סלרי חתוכים גס
5 בצלים ירוקים שלמים
3 פטריות שיטאקי מיובשות***
3 גבעולי עשב לימון (למון גראס) מעוכים****
צרור כוסברה
1כף ג'ינג'ר מגורר
3 כפות סויה
1 פלפלון צ'ילי קצוץ (ללא זרעים) או צ'ילי יבש גרוס

אופן ההכנה:
1.מביאים לרתיחה את כל המרכיבים עם מים בגובה 5 ס"מ מעל המרכיבים. מקפים את הקצף שמצטבר על פני המים.
2. מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעתיים-שלוש, למיצוי הטעמים. טועמים וממליחים עם סויה או מלח לפי הצורך. מניחים להצטנן ומסננים.

הערות חני ס.:
*רוטב הויסין (שילוב מתכונים מהרשת): ערבבתי 4 כפות רוטב סויה, 2 כפות חמאת בוטנים, 1 כף סילאן, 1 כף מירין, 2 כפיות שמן שומשום, ½ כפית אבקת שום, מספר טיפות טבסקו (לפי הטעם- שמתי הרבה..), פלפל שחור גרוס.
**השתמשתי בסוכר חום כהה.
***שמתי 10 פטריות, כולן נאכלו..
***לא היה לי, השתמשתי בגרידת לימון במקום.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק מיניסטרונה /שוקולד

מרק מיניסטרונה

1 בצל לקוביות
3 גזרים
2 גבעולי סלרי
2 תפוחי אדמה בינוניים לקוביות
3 שיני שום שלמות
1 קופסא שעועית מבושלת ברוטב עגבניות
מים
עשבי תיבול: אורגנו, טימין
מלח פלפל

*כוס וחצי פסטה קטנה, שבלולים או קונכיות אפשר גם ביסלי.

מטגנים בצל בשמן זית ומוסיפים את היתר, עם מים לכיסוי ועוד קצת. אם רואים שהמרק מאד בהיר אפשר להוסיף כף רסק עגבניות לחיזוק.

בתום הבישול, מוסיפים פנימה את הפסטה ומבשלים יחד כשמונה דקות.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק ספרדי של עוף בלימון/על השולחן הביאה ליאתי

מרק ספרדי של עוף בלימון

חומרים:

3 עגבניות גדולות אדומות ומוצקות מגוררות
1 עוף שלם (החלפתי ב 8 שוקיים)
2 ליטר מים רותחים
1 חבילה אטריות ביצים דקות (לא שמתי)
3 ביצים
1/2-3/4 כוס מיץ לימון
מל"פ

מניחים את העגבניות בסיר ועליהן את העוף. מכסים ומבשלים על אש בינ ונית נמוכה כשעתיים בלי להוסיף נוזלים העוף מגיר מספיק נוזלים ושומנים.
(מכיוון שהחלפתי לשוקיים בישלתי חצי שעה)
כשהעוף מבושל מוסיפים מים, מביאים לרתיחה, מוסיפים אטריות ומבשלים 2-3 דקות לריכוך.
טורפים ביצים עם מיץ לימון מלח ופלפל בקערה.
עושים השוואת טמפרטורות - מעבירים 2 מצקות מלאות מהמרק לתערובת הביצים בהדרגה ובוחשיםפ בלי הפסק, אחרת נהיית חביתה.
מעבירים את הקערה לסיר, מחזירים לרתיחה ומכבים

על השולחן
 

shira1960

Active member
קעריות לחם למרק (הביאה יפנית)

נכקערת מרק, המתכון קל מאוד ולפחות לפי התמונה שמצולמת בחוברת נראה מבטיח. (פשוט לא ידעתי שיש לי את המתכון).
ואתם חושבים שלא ניסיתי, בוודאי שניסיתי ובעוד מספר דקות הככרות יכנסו לתנור.
(הרי הכנתי מרק שעועית וזה הולך טוב עם לחם.

הנה לכם המתכון:

מרכיבים ל-6 קעריות מרק גדולות (8 בינוניות)

1 ק"ג קמח לבן (בחוברת מצויין "קמח פלוס ללחם", אני השתמשתי עם קמח לבן רגיל)
1/2 קוביית שמרים או 1/2 שקית שמרית (השתמשתי ב-1/2 קוביה)
1 כף שטוחה מלח
21/4 כוסות מים

אופן ההכנה:

מכניסים לקערת מערבל את כל החומרים ולשים במהירות נמוכה תוך הוספה הדרגתית של המים. לאחר קבלתגוש בצק (קשה ומעט יבש) ממשיכים ללוש במהירות בינונית כ-7 דקות נוספות (אין צורך להוסיףעוד מים.
מניחים את הבצק למנוחה בקערה מכוסה ל-10 דקות בלבד. מחלקים את הבצק ל-6 או 8 חלקים שווים (בהתאם לגודל הרצוי), יוצרים מכל חלק כדור יפה ואחיד ומניחים בתבנית עם נייר אפייה לתפיחה מבלי לכסות את התבנית (אין להאיץ את תהליך התפיחה) עד להכפלת הנפח פי 21/2 מהנפח המקורי.
אופים בתנור מחומם מראש לחום גבוה 200 מעלות כ-50 דקות. מומלץ להכניס לתחתית התנור תבנית עם מים בתחילת חיומום התנור לשם קבלת אדים בתהליך האפייה.
מוציאים את הלחמים מהתבנית ומניחים על גבי רשת. הקליפה החיצונית צריכה להיות מאד קשה ובעת נקישה עליה צריך להישמע צליל חלול.
לאחר שהלחמים התקררו, חותכים את חלקו העליון של הלחם (שומרים בצד לשלב מאוחר יותר) מרוקנים את החלק הלבן הרך ומניחים בצד עד לשעת ההגשה.
מוזגים את המרק לתוך קעריות הלחם, מכסים עם החלק העליון ומגישים.
מומלץ לחמם מעט את הלחם לפני מזיגת המרק לתוכו.
 
מרק של חורף.

זה השם שהעניקה בתי למרק המודולרי הזה.
אפשר לשנות את יחסי הכוחות בין המרכיבים השונים, לפי הטעם האישי.
אפשר לוותר על הגרונות אם רוצים מרק לא בשרי.
1 ק"ג גרונות הודו (או בשר שריר חתוך לקוביות)
1 כוס גריסי פנינה או חיטה
1 כוס שעועית לבנה או חומה (או חומוס)
1 בצל קצוץ
כ- 1 כוס גזר קצוץ גס
סלרי – 2-3 גבעולים ועלים, קצוצים
מלח
פלפל
מעט שמן לטיגון
מים לפי מידת הסמיכות הרצוי

משרים את השעועית ואת הגריסים, בשתי קערות נפרדות. את השעועית 6 שעות או יותר ואת הגריסים שעתיים או יותר. אפשר להשרות מראש, לסנן היטב ולהקפיא. בהכנה, להעביר ישירות מהמקפיא לסיר.
מזהיבים את הבצל בסיר עמוק, מוסיפים את הגזר, מטגנים עוד דקה, מוסיפים את כל שאר המרכיבים, פרט למלח, בוחשים, מרתיחים, מעבירים לאש קטנה ומבשלים כשעה וחצי (עד שהשעועית והגרונות מספיק רכים).
כדאי להניח מתחת לסיר תחתית לפיזור חום, עגולה ממתכת מחוררת, הדומה למחבט פינג פונג. לגריסים ולחיטה יש נטייה לשקוע לתחתית הסיר ולהיחרך.
כאשר הכול מספיק רך, ממליחים לפי הטעם, מבשלים עוד 10 דקות וזהו.
 
מרק חומוס ובשר של מוטי בר-און (הברון)

מרק עשיר וסמיך המשלב גרגרי חומוס , בשר בקר ,עצמות וירקות שורש , מרק שבושל בבישול ארוך של 5 שעות . הכנת המרק בעצם מתחילה כהכנת צלי בקר ע"י סגירת הבשר וניצול שאריות הבשר שנדבקו לתחתית הסיר עם הבצל המטוגן המביאים את המרק לטעם מדהים . את נוזל המרק הסמכתי בתחילת ההכנה עם קמח שהפך את נוזלי המרק למרק פצצה .

חומרים
חבילת גרגרי חומוס קפוא
500 גר` בשר בקר
2-3 עצמות בקר
4 בצלים קצוצים גס
6 גזרים פרוסים דק
6-8 שיני שום קצוצות
צרור פטרוזיליה קצוץ
עלי סלרי שלמים
גבעולי עלי סלרי קצוצים
1 קופסה רסק עגבניות
שמן רגיל
3 כפות קמח
מלח , פלפל שחור
כמון
פפריקה מתוקה
חוויג` למרק
12 כוסות מים

הכנה
לסגור את הבשר מכל צידיו בשמן חם עד שמשחים היטב , להוציא את הבשר מהסיר ולהוסיף לסיר את הבצל .
לטגן את הבצל תוך כדי גרוד מיצי הבשר שנדבקו לתחתית הסיר ,לטגן את הבצל עד שקיפות וקבלת צבע שחום.
להוסיף את הקמח ,לערבב במהירות עד הסמכה ולהוסיף מחצית מכמות המים תוך כדי בחישה מהירה של הנוזלים שמסמיכים מאד בגלל הקמח . להחזיר לסיר את הבשר ,העצמות ,גרגרי החומוס ,רסק העגבניות הגזר והסלרי .
לתבל בנדיבות ולהוסיף את יתרת המים .להוסיף מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ועלי הסלרי .
להביא לרתיחה ולהמשיך את הבישול על אש נמוכה מאד .
אני בישלתי את המרק כ 5 שעות למרות שגם פחות זה מספיק . הבישול הארוך הביא את המרק לטעם מדהים של גרגרי החומוס ונתחי בשר נימוחים ביותר כשנוזל המרק יצא סמיך ועשיר בטעם.
 
מרק חרירה של יפנית (כפי שנכתב על ידה)

1-1/2 ק"ג בשר חתוך לקוביות קטנות (אני אוהבת בשר עם עצם)
1 כוס עדשים חומים
1 כוס חומוס (שהושרה במים כל הלילה)
2 כוסות עגבניות מגוררות (טריות ואדומות)
1/2 כוס קמח (ויתרתי)
1 כוס אטריות דקות (ויתרתי)
1/2 כוס מיץ לימון טרי
5-4 ליטר מים
1 ראש סלרי שלם (כרפס עם עלים)
פטרוזיליה (הרבה)
כוסברה (הרבה)
3 בצלים
4-3 שיני שום (תוספת שלי)
11/2 כפיות פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון (תוספת שלי)
מלח

קולפים את החומוס שהושרה בלילה.
שוטפים היטב הסלרי ואת הבצל וקוצצים דק ומאדים במעט שמן עד להזהבה, מוסיפים את החומוס, העדשים, העגבניות,התבלינים (בלי המלח) והמים. מבשלים שעה וחצי.
מדללים את הקמח בכוס אחת של מים או במעט יותר ומוסיפים לתוך המרק, מוסיפים את המלח, האטריות, הפטרוזיליה, הכוסברה וממשיכים בבישול.
לאחר 30-20 דקות מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים כ-15 דקות נוספות.
בוחשים מידי פעם, בעיקר לאחר הוספת הקמח הנוטה להידבק לתחתית הסיר, בשלב זה מתקבל מרק עשיר בתוכנו וסמיך. ניתן לדללו לפי הטעם.

הערה: כאמור אני ויתרתי על הקמח והאיטריות ובמקום הכנתי את המרק עם 11/2 כוסות חומוס
ו11/2 כוסות עדשים.
 
למעלה