עוף אסיאתי עשיר/על השולחן
אחרי שטעמנו, יכולה גם להמליץ - טעים מאד, משלב הרבה טעמים. למרות הכנת הציר, לא המון עבודה.
לא היה לי רוטב הויסין והכנתי לבד על פי כמה מתכונים מהרשת. חמאת הבוטנים שהוספתי לרוטב ובו הקפצתי את חזה העוף הפריע לשניים מהילדים (לא אכלו את העוף), אז במקרה של כאלה שלא חובבים, או כמובן במקרה של אלרגיים, הייתי משמיטה.
הכנתי ציר (מתכון בהמשך) ובו השתמשתי למרק. כשארתיח לקראת שבת אוסיף העוף המבושל ברוטב (הכנתי רוטב הויסין ביתי - מתכון בהערות) ונבטים.
מתכוונת להגיש עם אטריות ביצים שאבשל מראש.
עוף אסיאתי עשיר/ספרון המרקים של "על השולחן"
חומרים, ל-6 מנות:
1 ליטר מרק עוף אוריינטלי (ציר, מתכון בהמשך)
מיץ מלמון 1
כפית ג'ינג'ר מגורר
1 כפית רוטב צ'ילי או כמה טיפות טבסקו
חופן עלי כוסברה קצוצים
2/3 כוס רוטב הויסין (*הכנתי לבד שילוב של כמה מתכונים ברשת, ראו בהמשך)
4 כפות רוטב סויה
2 כפות סוכר **
600 גרם חזה מולארד או עוף
150 גרם נבטים
להגשה:
חופן עלי בזיליקום קצוצים
150 גרם אטריות אורז רחבות (שהושרו במים רותחים לריכוך)
אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה את ציר מרק העוף עם מיץ לימון, ג'ינג'ר, רוטב צ'ילי וכוסברה.
2. במקביל מביאים לרתיחה רוטב הויסון, סויה וסוכר במחבת עמוקה. מבשלים כ-2 דקות ומוסיפים חזה מולארד/עוף. מבשלים כ-5 דקות מכל צד, או עד שהבשר עשוי והרוטב מצטמצם.
3. מוציאים את נתחי החזה מהרוטב, מצננים ופורסים לרצועות דקות. יוצקים עליהן את הרוטב ושומרים עד להגשה.
4. להגשה: מרתיחים המרק, כשרותח, מוסיפים את נתחי המולארד (עם הרוטב), מחזירים לרתיחה ומוסיפים נבטים. מבשלים כ-2 דקות לריכוך ומגישים מיד עם בזיליקום ואטריות אורז.
ציר מרק עוף אוריינטלי
רכיבים (10 מנות) :
1 ק"ג כנפיים ועצמות עוף
1 בצל חתוך לרבעים
2 גזרים חתוכים גס
2 גבעולי סלרי חתוכים גס
5 בצלים ירוקים שלמים
3 פטריות שיטאקי מיובשות***
3 גבעולי עשב לימון (למון גראס) מעוכים****
צרור כוסברה
1כף ג'ינג'ר מגורר
3 כפות סויה
1 פלפלון צ'ילי קצוץ (ללא זרעים) או צ'ילי יבש גרוס
אופן ההכנה:
1.מביאים לרתיחה את כל המרכיבים עם מים בגובה 5 ס"מ מעל המרכיבים. מקפים את הקצף שמצטבר על פני המים.
2. מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעתיים-שלוש, למיצוי הטעמים. טועמים וממליחים עם סויה או מלח לפי הצורך. מניחים להצטנן ומסננים.
הערות חני ס.:
*רוטב הויסין (שילוב מתכונים מהרשת): ערבבתי 4 כפות רוטב סויה, 2 כפות חמאת בוטנים, 1 כף סילאן, 1 כף מירין, 2 כפיות שמן שומשום, ½ כפית אבקת שום, מספר טיפות טבסקו (לפי הטעם- שמתי הרבה..), פלפל שחור גרוס.
**השתמשתי בסוכר חום כהה.
***שמתי 10 פטריות, כולן נאכלו..
***לא היה לי, השתמשתי בגרידת לימון במקום.