אורני אורני
New member
מרק רימונים פרסי - אשה מאש
אשה מאש Asheh Mash
מרק רימונים פרסי – מתכון נהדר של דודתי נדיה זוהר
אפשר לשחק עם הכמויות לפי מידת הסמיכות הרצויה
1.5 כוס קטניות מאש – משרים כ- 12 שעות
1 כוס אורז עגול או פרסי שטוף ומסונן
כ- 1/2 ק"ג (משקל נטו) כרשה קצוצה גס. כדאי לבחור כרשים צעירות בעלות עלים ירוקים לא גסים.
1.5כוסות מיץ סחוט (לא משומר) מרימונים מהזן האדום החמצמץ. אפשר לסחוט בעונה ולשמור במקפיא. רימונים אלה נשמרים שלמים במקרר לפחות עד אפריל.
אם אין להשיג זאת, אפשר להמיר ב- 100 מ"ל רכז רימונים + 200-220 מ"ל מים.
4-5 כוסות מים (לפי מידת הסמיכות הרצויה. אם מוסיפים יותר מים, צריך להקפיד על אותו יחס בינם לבין מיץ הרימונים).
מלח, פלפל שחור וסוכר – לפי הטעם.
לקציצות:
1/2 ק"ג בשר טחון – אפשר כבש, בקר, עוף או הודו. אם לא משתמשים בבשר כבש, אפשר (אם אוהבים) להוסיף קצת שומן כבש טחון.
ביצה
קצת פירורי לחם או קמח מצה
מלח, פלפל וכמון או הל, לפי הטעם.
מאדים את הכרשה בשמן (עדיף זית), מוסיפים את שאר מרכיבי המרק, מרתיחים, מקטינים להבה ומבשלים עד שהמאש רך. בינתיים מכינים את תערובת הקציצות ומשאירים למנוחה במקרר, מכוסה. כשהמאש רך, יוצרים כדורים קטנים (בגודל חלמון ביצה קשה בערך), מגבירים להבה, מכניסים את הקציצות למרק, מרתיחים שוב, מקטינים להבה ומבשלים עוד 20-30 דקות.
לחילופין, אפשר להכניס למרק כבר בתחילת הבישול, עוף חתוך למנות קטנות.
אשה מאש Asheh Mash
מרק רימונים פרסי – מתכון נהדר של דודתי נדיה זוהר
אפשר לשחק עם הכמויות לפי מידת הסמיכות הרצויה
1.5 כוס קטניות מאש – משרים כ- 12 שעות
1 כוס אורז עגול או פרסי שטוף ומסונן
כ- 1/2 ק"ג (משקל נטו) כרשה קצוצה גס. כדאי לבחור כרשים צעירות בעלות עלים ירוקים לא גסים.
1.5כוסות מיץ סחוט (לא משומר) מרימונים מהזן האדום החמצמץ. אפשר לסחוט בעונה ולשמור במקפיא. רימונים אלה נשמרים שלמים במקרר לפחות עד אפריל.
אם אין להשיג זאת, אפשר להמיר ב- 100 מ"ל רכז רימונים + 200-220 מ"ל מים.
4-5 כוסות מים (לפי מידת הסמיכות הרצויה. אם מוסיפים יותר מים, צריך להקפיד על אותו יחס בינם לבין מיץ הרימונים).
מלח, פלפל שחור וסוכר – לפי הטעם.
לקציצות:
1/2 ק"ג בשר טחון – אפשר כבש, בקר, עוף או הודו. אם לא משתמשים בבשר כבש, אפשר (אם אוהבים) להוסיף קצת שומן כבש טחון.
ביצה
קצת פירורי לחם או קמח מצה
מלח, פלפל וכמון או הל, לפי הטעם.
מאדים את הכרשה בשמן (עדיף זית), מוסיפים את שאר מרכיבי המרק, מרתיחים, מקטינים להבה ומבשלים עד שהמאש רך. בינתיים מכינים את תערובת הקציצות ומשאירים למנוחה במקרר, מכוסה. כשהמאש רך, יוצרים כדורים קטנים (בגודל חלמון ביצה קשה בערך), מגבירים להבה, מכניסים את הקציצות למרק, מרתיחים שוב, מקטינים להבה ומבשלים עוד 20-30 דקות.
לחילופין, אפשר להכניס למרק כבר בתחילת הבישול, עוף חתוך למנות קטנות.