לשלם בדייטים - אם הגבר לא משלם

TalKz

New member
אגב, לא הצגת את עצמך? או שזה

נדמה לי
מה שמך בת כמה ומאיפה ?:)

L y c a n

New member
הסבר.

Paranoid Eyes = שיפרה.. זה השם שלה.. נראה לך אני אכתוב את הכינוי שלה כל פעם??

Piren

New member
מה שתום אמרה

וכל מי שחושב אחרת הוא שוביניסט (כולל הבנות). כמובן שמותר לחשוב אחרת, אבל מותר לנו לקרוא לכם סקסיסטים שוביניסטיים, כי זה בדיוק מה שאתם

אין מה לעשות...

בחורות.. רוצות להיות כמו הבחורות בסרטים.... רוצות שישלמו עליהן ביציאה הראשונה... רוצות שיתחילו איתן... לי אין בעיה עם זה.... כמו שאין לי בעיה עם זה שהן צריכות להתאפר ולעשות פנים ולעשות ציפורניים ולהשקיע בשיער... ולהיות יפות.... כמו שאין לי בעיה עם זה שהן אלה שיולדות... ועם עוד אלף דברים... זה אחד ההבדלים... ודיי כבר לנסות לתקן את העולם עם הדברים האלה... גם אם הייתי יוצא עם מליונרית... הייתי משלם עליה יציאה ראשונה... כמובן לא ביציאה של מאות שקלים... קיצר.. דיי לחפור כל הפורום.....

נועם m

New member
דווקא יש מה לעשות...

ועד כמה שקשה להאמין, יש בחורות שכבר עברו את השלב המנטלי של גיל 5, ולא מחפשות להיות "כמו בסרטים" יותר. פשוט עצוב שהיכולת ללדת והתנהגויות שוביניסטיות שונות נכנסות אצלך באותה קטגוריה. אתה באמת מאמין שהרצון שישלמו עליך בדייט הוא נתון טבעי בדיוק כמו היכולת ללדת? למרות שאחרי תגובות של כמה בחורות פה, אני יכולה להבין למה יש אנשים שכבר לא רואים את ההבדל... אבל סיון ומיטל- אתן יכולות להיות רגועות. עכשיו סוף סוף ברור מה לא בסדר אצלנו, ולמה אנחנו לא רוצות להיות "כמו הבחורות בסרטים"- זה פשוט פאק מולד, כמו עקרות...

Piren

New member
שכחת לציין

שמרינה פה, תמכה בכזו נלהבות בדעה של פיירו ולייקן, שאם היתה מביעה את הדעה הזו לפני 50-200, היא בתכלס היתה אומרת "אני נגד הצבעה לנשים, רכוש לנשים ובתכלס כל סוג של זכות שתגרום לשיוויון בין נשים וגברים". להגיד "זה אחד ההבדלים... ודיי כבר לנסות לתקן את העולם עם הדברים האלה..." זה בדיוק מה שאמרו מאקרו שוביניסטים (שמרנים כדברי לייקן) בתקופות ההן, ומצחיק (וגם עצוב) שגם בימינו, בחורה מחזיקה בדעה הזו. שוביניזם, גם אם הוא לטובתך, זה עדיין שוביניזם. והאירוניה - דעה שוביניסטית (אנטי פמניזם מובהק), מגיעה מצד מומחית

pain is MY love

New member
לא יצאנו קצת מפרפורציה?

איך הגענו מ12 שקל על קפה לשוביניזם?! איך אתם אוהבים להקצין כל דבר!!!

נועם m

New member
מרינה.

בפעם העשירית- זה לא הכסף, זה העיקרון. את לא חייבת לחיות לפיו, אבל הוא קיים. שוביניזם הוא האמונה שאין, ושלא צריך להיות, שוויון בין המינים. וכן, זה יבוא לידי ביטוי גם בדברים הקטנים ביותר (כמו 12 שקלים לקפה). אז את יכולה עד מחר להאמין ולרצות שגבר ישלם עליך. זה אמנם לא עושה אותך אדם רע, אבל זה בהחלט עושה אותך שוביניסטית

Piren

New member
בדיוק מה שתום אמרה

שוביניזם זה שובינזם, בלי קשר למידה או כמות שאתה מיחסת אליו. אפשר להביא מלא דוגמאות אחרות שאת בקלות היית מבינה (על דברים אחרים שהם לא שוביניזם.. בייחוד דברים שמתחילים ב-"אנטי.."), אבל מניסיון, אנשים נוטים להתעלם מהם בטענה שזו "הקצנה", במקום להבין את ההקבלה. אם את כל כך רוצה להשאיר את הדברים "הקטנים" בגלל ש"אין טעם לתקן את העולם", אז אולי כדאי שנשאיר כמה דברים שגם גברים אוהבים? אני בעד שנשים תמיד ילכו מאחורי הגבר.

נועם m

New member
תכלס.

ללכת מאחורי הגבר זו פשוט מחווה קטנה של כבוד, כמו לשלם בדייט ראשון על האישה.

תום...

לא כל דבר צריך לקחת קשה... אני לא מבין מה עשיתם מ12 שקל... אם זה כזה משנה לך תמיד תוכלי לשלם עליו ביציאה השניה או משהו..... חוץ מזה... למה לקחת כל דבר ולהקצין בצורה מטורפת......? בא לך תשלמי... לא בא לך אל תשלמי..... בא לך תשלמי ביציאה שניה....... חוץ מזה... זה שאת לא מתנהגת ככה... זה לא אומר שרוב הבנות לא.... ותפסיקי לספר סיפורים... כי.. ברגע שאת תצאי עם בחור שתסמפטי... אני בטוח שתתני לו לשלם עלייך אם הוא ירצה אל תגידי לי שלא... חוץ מזה את לא יכולה לבוא ולתקן את העולם... חוץ מזה יש הבדלים בין בחורה לגבר אל תגידי לי שלא... תגידי את ראית פעם זוג כשהרכב מתקלקל מי הולך למוסך...??? למה אין בחורות מוסכניקיות......?.... אוף קיצר יש דברים נחמדים כמו יציאה ראשונה קטנה של כמה שקלים שאפשר להוציא על בחורה אם בא לה.... למה לקחת כל דבר קשה ולנופף בדגל הפמיניסטי..... ואת יודעת שאין הבדל בין משהו מולד להתנהגות.... תהיי רצינית... אל תקחי כל מילה שלי ותנתחי בצורה כזאת מדוקדקת... חוץ מזה שאני מניח שהצבעים והפנים והתספורות והציפורניים שהבחורה עושה כדי להיות יפה כדי שיזמינו אותה ל12 שקל האלה עולים יותר מה12... ובבקשה אל תתחילי עכשיו עם הקטע של השיער והציפורניים... סתם נתתי דוגמא קטנה.... אין לי כח להתווכח איתך... אני בטוח שאת יודעת שזה לא כזה משנה... וגם אם כן... הדעה שלך משקפת אחוז קטן... זה העולם... אין מה לעשות....

Paranoid Eyes

New member
אוח די די

למה בכל רגע שלא מסכימים איתכם, אתם ישר מרימים את דגל הפמיניזם? אני לא יודעת מה עם תום, אני בדעה שלה וזה ממש לא קשור לפמיניזם! חורה לי שיש בנות שחושבות שזה ברור והגיוני שהגבר צריך לשלם. סה"כ אין בעיה שישלמו עליי, אבל רק אחרי שאני מכירה את הבנאדם.. ואחרי שאני יודעת שבפעם אחרת אני אשלם עליו.. אני פשוט לא אוהבת שמממנים אותי, זה הכל, די כבר זה לא קשור לפמיניזם!!! וזה ממש לא קשור לכמות הכסף... שקל או 100 שקל!!! איך זה לא מעצבן אותך שבחורה פה קבל עם ופורום אומרת שאם לא תשלם עליה "כולה 12 שקל" לקפה בדייט.. היא אולי לא תעיף אותך אבל זה לא יוסיף לך נקודות?? שזה לא יראה טוב מבחינתה??? WTF?!?! אני לא מבינה את זה בחיי... אני לא מתחסדת כן? אני הבנאדם האחרון שיתחסד, אבל לפעמים השטחיות פה עוברת גבולות.

נועם m

New member
אה לא?

אולי תסבירי לי, איך כשמישהי באה ואומרת ש"הגבר צריך לשלם", זה לא "ישר מרים את דגל הפמיניזם"? האמת, אולי את צודקת. דגל השוביניזם הוא זה שמתנופף פה בגבורה... אנחנו רק הרגשנו צורך להרים מיד גם את הדגל הנגדי. הרי אף אחד פה לא אמר ש"הצד השני צריך לשלם בדייט". המשוואה בפירוש הייתה גבר=משלם. אז איך בדיוק ניתן לנתק את זה מהעניין הפמיניסטי?

pain is MY love

New member
אבל למההההה

למה להפוך כל דבר לפמיניזם ולשוביניזם?!?!?! אם אני קונה קפה לחברה שלי אני לסבית?! למה כל דבר להקצין למה?!?!??!?!?!??!?!?!?! אני לפעמים משתגעת מהפורום הזה!!!!

Piren

New member
אולי תביני את מה שהיא אומרת

במקום לצעוק? אם את משלמת על חברה שלך, לא אומר כלום. אם את משלמת על כל בן אדם אחר בעולם, לא אומר כלום. גם אם תשלמי על הדייט שלך, או הוא עלייך, זה עדיין לא אומר כלום. _אני מרגיש אבל גדול מגיע_ אבבבבבללללללל אם את קובעת שה"נורמה", או מייחסת חשיבות לזה שמישהו ממין ספציפי אחד (ואין זה משנה אם גברים או נשים) צריך להיות זה שמשלם, יענו - "גבר אמור לשלם על הדייט" -אז את כבר שוביניסטית. האקט עצמו הוא נטול הטייה, אבל העובדה שאת חושבת שיש "נורמה" בנושא, זו כבר ההתבטאות של השוביניזם. למשל - אם אישה מבשלת, אין לזה הטייה מגדרית (גם גבר מבשל). אבל אם את אומרת ש"הנורמה זה שאישה תבשל",או "האישה אמורה לבשל" אז זה כבר שוביניזם, ואת זה אני בטוח שאת מבינה.

Piren

New member
המממ

אולי במקרה שלך זה משהו אישי, ולא קשור לפמניזם, אבל בתכלס זה כן קשור לפמניזם בהיבט הכללי

למעלה