אבל איזה דיון אקדמי יכול להתלות
באמונה? דיון אקדמי יכול לדון באמונה (קורס על הפילוסופיה של הדת, למשל), אבל אי אפשר לעשות, לדעתי, לימוד אקדמי אמיתי שנסמך על אמונה. זה דבר אחד לעיין גם בשיר השירים רבא (איזה טקסט נהדר זה!!) בשעה שמעיינים בשיר השירים שבתנ"ך, וזה גם מעניין לבדוק מה אמרו הראשונים והאחרונים על פסוקים מסוימים. אבל להסיק שהמשמעות של "פתחי לי יונתי רעייתי תמתי", או של כל פסוק אחר, היא שאלוהים מתגעגע לכנסת ישראל ומבקש שהם יחזרו בתשובה, ושזהו הפירוש ה*יחיד* הנכון והאולטימטיבי, ושמסקנת החיבור היא שאלוהים אוהב אותנו ושעלינו להתקרב אליו, וכו' - כמסקנה יחידה, זה לחסום כל דיון אקדמי. מה, המרצה יתן לך ציון נמוך כי את לא מאמינה מספיק חזק? מה תהייה שאלת המחקר שלך - מה אלוהים התכוון כש...? כפי שכבר אמרתי בעבר, אני חוזרת ואומרת, זו שאלה מעניינת אבל אי אפשר להשיב עליה תשובה מדעית. והאקדמיה היא מקום למדע. אני בטוחה שיש המון מסגרות דתיות בהן תוכלי לדון בחיבורים מהתנ"ך בהקשר דתי. לעשות זאת באקדמיה זה להוציא את האקדמיות מהאקדמיה, ולרוקן את תוכן מושג האוניברסיטה (ועדיין עושים את זה, לדעתי, במסגרות לימודיות מסוימות). אלוהים הוא לא משהו שניתן להוכיח אותו באופן מדעי, וכך גם כל מה שקשור בו ובאמונה בו, לכן הוא לא אמור להכנס, כמושא מחקר שמאמין בו, אל בין כותלי המחקר האקדמי. וזה לא צריך להתפרש, לדעתי כ"הרבה יותר קל להתחבר לגשמיות". דיון אקדמי מעמיק הוא כל כך לא גשמי, הוא רוחני בדיוק כמו שיר השירים.