מאמר

מאמר

אמנם יש שם גם אי דיוקים
אבל רוב הטענות מגובות במחקרים והמאמר כתוב היטב
במיוחד בכל האמור בשומנים ופחמימות .
מבחינתי הוא מחזק את דעתי שהסיבה היחידה והחשובה להיות טבעוני/צמחוני אינה הבריאות כי אם בריאות הנפש והמוסר

http://mida.org.il/?p=21996

vegetalien

New member
איכס.

מדיף ניחוח פליאוליסטי.

פחמימות לנצח!

לא ממש

מדיף ניחוח קפה עם עוגיות קוקוס עתירות שוקולד ופסטו עם הרבה שמן זית...

vegetalien

New member
לא נראה לי.

פליאוליסטים לא אוהבים דגנים, וזה לא משנה אם זו החיטה הנפוצה והמוכרת, או אקזוטיקה (לפחות בארצנו) כדורה.

מאמרים שמדכאים אותי.

vegetalien

New member
מזכיר לי מקרה

שפעם הכנתי לי דוחן, ודודי חשב שבכוסכוס מדובר, ולכן טעם.
מן הסתם הטעם היה לו משונה, וכשנודע לו מה זה, הוא כינה אותו (הדוחן) "קוקוקו", מזון לקנריות.

ladybug6

New member
מאמר פליאו מחליא

לא יודעת למה בחרת להביא אותו לפה אבל מבחינתי זה לא מחזק שום דבר מלבד הידיעה שתופעת הפליאו הזאת הופכת למועקה רצינית ומסוכנת.

RSPA

New member
לא ברור לי מדוע אתם מצמידים טייטלס של פליאו

ומתמקדים בזה, במקום להתמודד עם הטיעונים שהבחור מעלה במאמר.
מוזר משהו.

אם אתם רוצם לקרוא עליו קצת תציצו כאן >>> http://authoritynutrition.com/about/

ladybug6

New member
בגלל שהמקום שממנו הוא כותב (=פליאו) מביא

לבניית כתבה מגמתית ומוטה שנועדה לשבח ולהלל תזונה מאוד ספציפית (ומאוד מאוד שנויה במחלוקת, שברובה דווקא סותרת את עיקר הממצאים המדעיים שיש כיום, ע"ע כולסטרול ובשר אדום ו"תרומתם" לבריאות).

כשמישהו מייצר כתבה עם אג'נדה כל כך מובהקת אני אוטומטית לוקחת אותה בערבון מוגבל. יש די מחקרים ושטויות אחרות ברשת כדי לגבות כמעט כל תאוריה בנושאי תזונה וזה תמיד נראה מאוד משכנע אם אוספים מפרט מאוד מסוים של מחקרים ומציגים אותם ביחד, ובמיוחד כשמסיקים מהמחקרים האלה מסקנות שלא בהכרח נכונות (זה שיש לינק למחקר עדיין לא אומר שהמחקר מוכיח את הטענה של כותב הכתבה! לפעמים המסקנות שונות מהנתונים האובייקטיבים של המחקר).
וכן, זה נכון גם לגבי כתבות שכל כולן נועדו לקדם טבעונות וטוענות שבשר חלב וביצים זה רעל טהור שאחראי לכל מחלות העולם. גם זה קיצוני ומוטה לטעמי. יש מעט מן האמת כנראה בשני צדדי המתרס, ואסור לנו ליפול לקצוות האלה באופן עיוור, בטח לא כשהאדם שמנסה להוביל אותנו לשם בעל אג'נדה מובהקת.
כך או כך, זה רחוק מלהיות הוכחה שהבחירה הטבעונית היא מוסרית בלבד.

RSPA

New member
המקום שממנו הוא כותב זו פרשנות שלך

שאו שהיא נכונה או שלא.
לכן ראוי לדעתי, שכשמצמידים טייטל כלשהו לפחות לסייג במעט את הדברים.
הדרך הטובה יותר להימנע מזה, היא להגיב לתוכן ולא למעטפת.

ladybug6

New member
חולקת עליך, זה מאוד מאוד ברור שהטענות שלו

הן פליאוליסטיות. תזונה לא מעובדת ועשירה בבשר, חלב, ביצים ושומן מהחי, נמנעת מדגנים וקטניות, ורק קצת ירקות. למקרה שאתה לא בעניינים, זו בדיוק, אחד לאחד, ההגדרה של פליאו. לא ברור לי למה אתה בוחר להיתמם אבל זה בכלל לא משהו שאפשר להתווכח עליו, זה ברור מאליו. ואם אתה רוצה להתייחס ברצינות לכתבת פליאו, תהנה. אני לא.

RSPA

New member
ממש לא ברור. בודאי לא מהמקום שהוא בוחר

להביא אותן - כלומר, מה עפ"י ממצאיו ממחקרים רציניים הדרך הטובה ביותר להיות בריא ולחיות טוב.
את יכולה לחלוק על הדרך הזו, את יכולה לנגח את המחקרים שהוא מביא. זה לא מספיק ?

למעלה