כמה נקודות בחזרה
1. לא מסכימה עם ההגדרה שלך ל"כתובה היטב". לכתוב היטב זה לא רק להשלים משפט בלי שגיאות תחביריות אלא יותר מזה לכתוב טיעונים רציניים ואמינים. הכותב הזה רחוק מכך שנות אור.
2.מצטערת, לא מבינה מה הפריע לך... הוא כתב שהוא מסתמך על סקירות של ארגוני בריאות והציע לקשר לך כאלו. כך שהוא לא הניח שלא הכרת אותם ומצד שני לא שלח אותך לחפש בעצמך אלא הציע להביא אותם במקרה הצורך.
3.בעיני לא כל פוסט בבלוג הוא מאמר אבל זה באמת לא משנה.
4. אני אישית לא הייתי מתייחסת ברצינות לאדם ש-כמו שהראיתי - אין גרם של אמינות בטיעונים שלו, לוקח מחקרים כמעט אקראיים ומעוות את המשמעות שלהם לחלוטין בשביל איזושהי כותרת פופוליסטית שלא קשורה בכלל למחקר. אם אלו שיטות העבודה שלו אני באמת לא מבינה למה לתת לו את הכבוד של התייחסות רצינית לטיעונים שלו. באותה מידה - למשל - אני לא מתייחסת לטיעונים של דר אריה אבני כנגד חלב כי אני לא מעריכה את איך שהוא מסיק מסקנות.
יחד עם זה אם כל כך התרשמת אולי כדאי שתפרטי אלו טיעונים הם מעוררי מחשבה לדעתך. באמת שקשה לי להבין על סמך מה את כותרת לו את הכתרים האלו ועל מה הם מבוססים.
5. אני לא מסכימה שיש סכנה מיוחדת במעבר לטבעונות, יותר מאשר בדיאטות בלתי מתוכננות אחרות. אם אדם אוכל בצורה בלתי מאוזנת (וזה תקף לגבי רוב האוכלוסייה המערבית, הבלתי טבעונית) רוב הסיכויים שבסופו של דבר יהיו לזה השלכות על הבריאות שלו. זה לא קשור למעבר לטבעונות ולא צריך להציג את זה כאילו הפסקה של אכילת חיות זה משהו שצריך לעשות דוקטורט בתזונה עבורו אחרת זה נורא נורא מסוכן.
את לא כתבת שטבעונים הם שמנים וחולים אך פליאוליסטים רבים בהחלט כותבים את זה, וכותב ה"מאמר" שהמלצת עליו כותב בעצמו בכותרת שה"טעויות" שהוא מצביע עליהן (למשל המעטה בבייצים או בשר, ורחמנא ליצלן המעטה במלח) הן מה שהופך את העולם לשמן וחולה.
את כן כתבת ש"ההוכחות לגבי טבעונות מופרכות חדשות לבקרים" - וזה אומנם הגישה שתעשיית הבשר הלחוצה מנסה לקדם אבל אני לא מסכימה איתה בשום צורה. טבעונות לא תהפוך אף אחד לסופרמן או לחסין מכל חולי אבל כמו שכתבתי - אין שום הוכחה שיש בה כשלעצמה איזשהו נזק בריאותי וכל הנסיונות לטעון כאילו כן הם הטעיות.
לגבי זה שאנורקסיות "משתמשות" בטבעונות - מצטערת- אני לא חושבת שזה טיעון הוגן ואני לא מבינה מה את מנסה לומר באזכור הזה. זה לא אומר דבר וחצי דבר על היות הטבעונות נכונה בריאותית או לא. אנורקסיות גם משתמשות בפעילות גופנית כדי להקצין עוד יותר את המאזן הקלורי השלילי שלהן - האם זה אומר שספורט זה דבר רע?
אם אותן אנורקסיות/בולמיות יתחילו לאכול בשר זה לא מה שירפא את הפרעת אכילה שלהן - לזה יעזור רק טיפול נפשי מעמיק בשילוב עם אכילה של כמות מינימלית של קלוריות - מכל סוג - טבעוני או לא כך שאני באמת לא מבינה מה הקישור הזה שאת מנסה לעשות.
אגב - אני מכירה גם מקרים הפוכים - של נשים שטבעונות בריאותית (הכוונה לטבעונות מבוססת מאכלים מלאים ומרובת פירות וירקות ולא לטבעונות ג'אנק)- סייעה להן בהחלמה מהפרעות אכילה - בהקשר של חיבור לגוף ולטבע, והאפקט הפסיכולוגי שיש לאוכל שלא מבוסס על מוות, סבל ואכזריות.
לגבי הסיום - תודה על התגובה. את כמובן לא מחוייבת להמשיך לענות או לנהל דיון אבל אני רוצה להזכיר לך שאת זו שכתבת שקיווית לדיון בנושא ואף התלוננת על "סתימת פיות"