מאמר

ladybug6

New member
לזה בדיוק התכוונתי.

לצערי אני מכירה את הגישה הפליאוליסטית הפסאודו-מדעית הזאת, שכל כולה גיבוב שטויות מגמתי. גם בפורום השכן היו לא מעט עוברי אורח כאלו עם כל מני "גיבויים מחקריים" שמבחינה מדעית היו שווים למאמרים שכתבתי בגיל 9 על החלל החיצון.
אנשים חושבים שאם יש לינק למחקר, או לפוסט חיצוני, זה מהווה "הוכחה" למשהו.

כמה נקודות

ראשית אין ספק שהיא כתובה היטב. מגמתית אך כתובה היטב.
שנית כשאני מבקשת סימוכין אני לא מצפה שישלחו אותי לחפש אחריהם בעצמי מתוך איזושהיא נקודת מוצא שלא עשיתי כך.
שלישית גם בלוגרים מפרסמים מאמרים , לא מדעיים או אקדמיים אבל מאמרים, כמו מאמרי דעה בעיתון.
רביעית לא אמרתי שכל מה שכתוב שם נכון אבל יש הרבה נקודות מעוררות מחשבה.
חמישית אני לא מציגה טבעונות כהקרבה אלא כאקט אנושי נדרש. לאורך כל הדיון העכור שהתפתח כאן. אני לא מוצאת הוכחות נחרצות להיות טבעוני אבל משתדלת מטעמים מוסריים ובהחלט מוצאת הרבה בעייתיות כשאנשים הופכים טבעונים ללא מודעות רצינית לאיזון הנדרש, כמו בכל תפריט. לא כתבתי בשום מקום שטבעונים הם שמנים וחולים וקורנבורים אינם כך.
המציאות היא שראוי להסביר היטב מהי טבעונות, מהי מצריכה ואיך נכון לחיות אותה כדרך חיים בריאה ומאוזנת. אני מכירה יותר מדי מתבגרות שטבעונות משמשת אותן להפרעות אכילה. מצטערת, כל אחד ומה שקרוב לליבו.
זה אפרופו הסיומת שלך.

לא מתכוונת להמשיך בדיון הזה, מגיבה אלייך כי טרחת והשבת מתוך השקעה.

M a b e l

New member
כמה נקודות בחזרה

1. לא מסכימה עם ההגדרה שלך ל"כתובה היטב". לכתוב היטב זה לא רק להשלים משפט בלי שגיאות תחביריות אלא יותר מזה לכתוב טיעונים רציניים ואמינים. הכותב הזה רחוק מכך שנות אור.
2.מצטערת, לא מבינה מה הפריע לך... הוא כתב שהוא מסתמך על סקירות של ארגוני בריאות והציע לקשר לך כאלו. כך שהוא לא הניח שלא הכרת אותם ומצד שני לא שלח אותך לחפש בעצמך אלא הציע להביא אותם במקרה הצורך.
3.בעיני לא כל פוסט בבלוג הוא מאמר אבל זה באמת לא משנה.
4. אני אישית לא הייתי מתייחסת ברצינות לאדם ש-כמו שהראיתי - אין גרם של אמינות בטיעונים שלו, לוקח מחקרים כמעט אקראיים ומעוות את המשמעות שלהם לחלוטין בשביל איזושהי כותרת פופוליסטית שלא קשורה בכלל למחקר. אם אלו שיטות העבודה שלו אני באמת לא מבינה למה לתת לו את הכבוד של התייחסות רצינית לטיעונים שלו. באותה מידה - למשל - אני לא מתייחסת לטיעונים של דר אריה אבני כנגד חלב כי אני לא מעריכה את איך שהוא מסיק מסקנות.
יחד עם זה אם כל כך התרשמת אולי כדאי שתפרטי אלו טיעונים הם מעוררי מחשבה לדעתך. באמת שקשה לי להבין על סמך מה את כותרת לו את הכתרים האלו ועל מה הם מבוססים.
5. אני לא מסכימה שיש סכנה מיוחדת במעבר לטבעונות, יותר מאשר בדיאטות בלתי מתוכננות אחרות. אם אדם אוכל בצורה בלתי מאוזנת (וזה תקף לגבי רוב האוכלוסייה המערבית, הבלתי טבעונית) רוב הסיכויים שבסופו של דבר יהיו לזה השלכות על הבריאות שלו. זה לא קשור למעבר לטבעונות ולא צריך להציג את זה כאילו הפסקה של אכילת חיות זה משהו שצריך לעשות דוקטורט בתזונה עבורו אחרת זה נורא נורא מסוכן.
את לא כתבת שטבעונים הם שמנים וחולים אך פליאוליסטים רבים בהחלט כותבים את זה, וכותב ה"מאמר" שהמלצת עליו כותב בעצמו בכותרת שה"טעויות" שהוא מצביע עליהן (למשל המעטה בבייצים או בשר, ורחמנא ליצלן המעטה במלח) הן מה שהופך את העולם לשמן וחולה.

את כן כתבת ש"ההוכחות לגבי טבעונות מופרכות חדשות לבקרים" - וזה אומנם הגישה שתעשיית הבשר הלחוצה מנסה לקדם אבל אני לא מסכימה איתה בשום צורה. טבעונות לא תהפוך אף אחד לסופרמן או לחסין מכל חולי אבל כמו שכתבתי - אין שום הוכחה שיש בה כשלעצמה איזשהו נזק בריאותי וכל הנסיונות לטעון כאילו כן הם הטעיות.

לגבי זה שאנורקסיות "משתמשות" בטבעונות - מצטערת- אני לא חושבת שזה טיעון הוגן ואני לא מבינה מה את מנסה לומר באזכור הזה. זה לא אומר דבר וחצי דבר על היות הטבעונות נכונה בריאותית או לא. אנורקסיות גם משתמשות בפעילות גופנית כדי להקצין עוד יותר את המאזן הקלורי השלילי שלהן - האם זה אומר שספורט זה דבר רע?
אם אותן אנורקסיות/בולמיות יתחילו לאכול בשר זה לא מה שירפא את הפרעת אכילה שלהן - לזה יעזור רק טיפול נפשי מעמיק בשילוב עם אכילה של כמות מינימלית של קלוריות - מכל סוג - טבעוני או לא כך שאני באמת לא מבינה מה הקישור הזה שאת מנסה לעשות.
אגב - אני מכירה גם מקרים הפוכים - של נשים שטבעונות בריאותית (הכוונה לטבעונות מבוססת מאכלים מלאים ומרובת פירות וירקות ולא לטבעונות ג'אנק)- סייעה להן בהחלמה מהפרעות אכילה - בהקשר של חיבור לגוף ולטבע, והאפקט הפסיכולוגי שיש לאוכל שלא מבוסס על מוות, סבל ואכזריות.

לגבי הסיום - תודה על התגובה. את כמובן לא מחוייבת להמשיך לענות או לנהל דיון אבל אני רוצה להזכיר לך שאת זו שכתבת שקיווית לדיון בנושא ואף התלוננת על "סתימת פיות"

שוב

לגבי סוגיית השימוש הקלוקל בתזונה
גם אם יש לוקים בהפרעות אכילה שמשתמשים בתזונה טבעונית כקרש קפיצה להחלמה הרי בשל האיסורים בנובעים ממנה והקפדנות על הרכב כל מוצר וככה היא מהווה עילא מצויינת להפרעות אכילה פעילות.
מן הסתם אילו זו היתה התזונה הרווחת יותר והמקובלת יותר זה היה פחות אבל מעצם העובדה שעל הרבה מאד מאכלים בהרבה מאד מקומות טבעוני יוותר הרי זה כשלעצמו הופך ספור כיסוי מצויין להפרעות. כאמור נתקלת בזה הרבה.
לא כי הטבעונות עצמה אינה מזינה אלא כי השימוש שנעשה בהגבלה שהיא ביחס לתזונה המקובלת מאפשר לחלוטין להימנע מרוב המזונות המקובלים .
בפרט אם המבשל בבית ורוב בני הבית אינם טבעונים ואינם מעונינים בטבעונות.

מאותה סיבה בדיוק היא עלולה להזיק .

למה? כי ככה זה בעולם בו אנו חיים כרגע.

אין ספק שיש לתקן ולכתובהוכחות ביחס לתזונה בכלל, מופרכות חדשות לבקרים ולא טבעונות דווקא. את מאה אחוז צודקת.

גם ספורט יכול להפוך לקרדום לחפור בו, בכלל כל כלי שמשתמשים בו באופן קומפולסיבי הוא מסוכן ונכון גם בקשר לפעילות גופנית מותאמת בעיני יש חסך גדול ובעייתי ואנשים אכן גורמים לעצמם הרבה נזקים כתוצאה מכך. האם ספורט זה דבר רע? ברור שלא, נהפוך הוא, האם ספורט לא מותאם לאדם ספציפי הוא דבר רע? כן, בהחלט וכנ"ל תזונה באשר היא.

אני קיוויתי לדיון אך כבר משלב מאד התחלתי אני לא מרגישה מתאימה לדיון הנ"ל. טעות שלי. אמנע בעתיד.

שוב תודה על תגובתך המפורטת.

מכיוון שעכשיו הבנתי שאת לא טרולית אשמח להמשיך

את הדיון , אם את רוצה להתחפר בעמדות שלך ולא לשמוע לעולם דעות אחרות ועוד להאשים אותי בסתימת פיות ולהמשיך לייצר לי דעות שלא קיימות בראש שלי - את מוזמנת ,את לא תהי הראשונה .

??? מי אני?

אתה לא מכיר אותי, אני לא נוהגת לכתוב בפורום המקביל או לקרוא שם לא חושבת שאי פעם יצא לנו להיתקל אבל סבבה

ladybug6

New member
נראה לי שבלבלת בין מיקי למישהו אחר

מה גם שמיקי זו אישה ואתה פונה אליה בלשון זכר

אתה חי בסרט

ובטוח שזו המציאות.
אני והחיפושית מכירות מחוץ למקום הזה במה שנקרא העולם האמיתי.

צדקנות הזויה

יכול להיות שטעיתי

התגובה שלה גרמה לי לחשוב ככה ,אם טעיתי אז טעיתי - קורה ,אם היית מציינת ישר שאת מכירה אותה בצורה אישית הייתי מסוגל לדעת את זה קודם.

ladybug6

New member
כתבתי לך שהתבלבלת, אבל זה לא שכנע אותך

לא ידעתי שאנשים פה צריכים הוכחות חותכות לזהותם פן יואשמו בטרוליות..

למה שזה ישכנע אותי?

אני אמור לדעת שאת מכירה אותה?
בסדר אז היה נדמה לי שהיא כתבה כמו טרול , התגובה שלה הייתה כל כך מנותקת מהמציאות שחשבתי ככה , תתבעו אותי.

ladybug6

New member
אני חושבת שבמקום לכעוס למה לא הוכיחו

לך שאתה מניח הנחה שגויה, יותר ראוי שתתנצל בפניה על הטעות ועוגמת הנפש... אבל היי, זו רק דעתי.

Gidi Shemer

New member
שמע, לא יודע במי חשבת שמדובר

אבל במי שזה לא יהיה כנראה שמאד התלבלבלת.

זו זכותך כמובן להחליט אם אתה מביא מאמרים או לא, או אם אתה מסכים עם דעתה או לא, אבל האומנטיקון הזה לא עושה לך כבוד במקרה הנוכחי.

למעלה