מאמר

כי גם גידי מכיר אותי

והוא יודע שאני אמיתית, שאני אשה ושאינני טרול כלל ועיקר ואין לי את ההתנהלות הזו . נהפוך הוא,אעז ואעיד כי אני , לעיתים יותר מדי, מחפשת מה לא ברור, מה השתבש וכיצד ומנסה למצוא דרך להידין בכבוד.
זה מאד קשה כשמדובר בהשקפות עולם ודרך חיים. ידוע.

אני רוצה להתנצל כל עוגמת נפש

שאולי נגרמה לך בגלל הטעות שלי.

אולי פירשתי את התגובה המתגוננת שלך לא נכון , אולי סתם קשה לך לדבר על הנושא הזה ובגלל זה את נמנעת מדיון עליו .

מקבלת

לא קשה לי ככלל , קשה לי להילחם.
אני מתעסקת הרבה בהנחיה והדרכה ומכירה התנגדויות כשמאיימים על אמונה ודרך חיים של אנשים.
לא נלחמת.
חוקרת. מחפשת. לומדת ומשתמשת בזה.

marx04

New member
ותודה על הקישור

שלום מיקי,

תודה רבה על הבאת המאמר..
מסכים מאד שניתן להינות מתזונה בריאה גם כאוכל כל, גם כצמחוני וגם כטבעוני.

בברכה,

אורי.

מרב נוב

New member
לפני שאני רואת את המאמר המקושר

אני מאמצת את גישתך הבריאה.
הסיבה היחידה והחשובה להיות טבעוני/צמחוני אינה הבריאות כי אם בריאות הנפש והמוסר.
תודה רבה

זה נכון

שהסיבה היחידה לבחור בטבעונות היא מוסרית, גם אני מסכימה עם זה. בדר"כ מי שבוחר בטבעונות מטעמי בריאות, הטבעונות שלו לא תחזיק מעמד זמן רב, בדיוק כמו בדיאטה.

אבל מכיוון שגם ככה יש הרבה מאוד בורות ודעות קדומות לגבי טבעונות, הרבה אנשים חושבים שטבעונות זה לא בריא, שהיא מביאה לחוסרים ומחלות וכו', מאמר כזה עשוי רק להוסיף על הדעות הקדומות.

בהסברה הטבעונית חשוב לדעתי להביא גם את הפן הבריאותי ואולי אפילו להדגיש אותו כדי להפריך מיתוסים ודעות קדומות שמונעות מאנשים לעבור לטבעונות.

אז זהו שלדעתי ממש לא

משום שמאמרי דעה כמו זה יש בשפע ויש הרבה אנשי מקצוע מתחום התזונה שיאשרו כי בשר וביצים וגם מוצרי חלב בהקשרם ובמגבלות יהוו מקור מועדף לרכיבי תזונה שונים כמו ברזל, חלבון ו-B12
וטעמי להיכנס לדיון בריא לא בריא זו טעות.
וכמו שכתבת ללא הבסיס המוסרי זה לא יחזיק כמו דיאטה בדיוק.

להכיר את המאמרים הנותנים לגיטימציה כזו ואחרת ואת המחקרים מאחוריהם זה חשוב לא פחות מאשר ההיפך. שוב חוזרת ואומרת-לטעמי בריאות בעיני אינה מניע מדרבן דיו ואינה עומדת במבחן הויכוח , בפרט אם העומדים לצידך מונעים מהצורך להצדיק את עמדתם.
להביא את הפן המוסרי זה להסיר את הלוט ולקרוא לדבר בשמו

כנראה שלא הובנתי

כתבות מהסוג הזה ועוד רבים אחרים עלולים להגביר את הבורות והדעות הקדומות שיש בין הרבה אנשים שחושבים שמוצרים מהחי הם הכרחיים. היום כבר ידוע שאפשר לחיות ולהנות מבריאות טובה גם מטבעונות ומתזונה מהצומח בלבד. הבורות הזאת קיימת גם אצל אנשים שמתיימרים להיות אנשי מקצוע, שלא לומדים קצת מעבר ללימודי התזונה הפורמאליים שלהם.

אנשים רבים חושבים שטבעונים, בעצם הבחירה שלהם בטבעונות, מקריבים את הבריאות שלהם וסובלים מחוסרים וכו'. דבר שהוא בפירוש לא נכון. היום כבר ידוע שטבעונים לא סובלים מחוסרים יותר מאנשים לא טבעונים, מבחינה סטטיסטית.

למען האמת גם אני לא הייתי טבעונית אם הייתי חושבת שתזונה מהחי היא הכרחית. אני טבעונית כי אני יודעת שאפשר לחיות טוב ולהנות מבריאות טובה גם ללא מוצרים מהחי. כך שהעניין המוסרי לא סותר את העניין הבריאותי.
עדיין ההסברה בכיוון של הבריאות היא חשובה כאמור בגלל הבורות שעדיין קיימת.

למעלה