מאמר..

neophile

New member
אם וויקה היא דת, היא עובדת כך

אני לא מתכוון לשייכות פוליטית כמו להשתייך לשמאל , אלה במובן שהכהן או\ו הכוהנת הם המנהיגים הפוליטים של הקוון מכל הבחינות. עם בני אדם תמיד יש פוליטיקה אפילו בסדר גודל קטן, אפילו אצל ילדים. למרות שאף אחד הוא לא ה"שומר" של מצפון המכשפה, עם היא או הוא לא מסתדרים עם המנהיג רוב הסיכויים שהם יפרשו ויחפשו קוון אחר מאשר יכנסו למלחמות פוליטיות.

לא.

כמה כהנים של אסיפות וויקניים אתה מכיר באופן אישי? לא להסתדר עם הכהן או הכהנת הגדולה של הקוון זה לאו דווקא עניין פוליטי. לרוב, קוון לא יחנוך אליו אדם שלא מתאים לקוון הספציפי מסיבה כזו או אחרת.

neophile

New member
Wiccan Order

זה לא משנה אם זה אסיפה וויקאנית, פאגאנית ,שאמאנית וכו'.. ברגע שיש קבוצה של אנשים שנאספים למען מטרה מסויימת דרוש מנהיג או מנהיגה שיכוונו את העניינים. כל דת , מורכבת מקבוצות רבות שבכל אחת מנהיג או מנהיגה ,כאשר לכל מספר קבוצות שכזה יש הנהגה או בקיצור - היררכיה. בדתות מסויימות ההיררכיה היא מוחשית ממש במובן של חלוקת תפקידים רשמיים. בוויקה ניתן לטעון כי אין היררכיה ענפה שכזאת ושכל קוון עושה מה שבא לו... וזה בהחלט יהיה טיעון חזק אבל אני לא מאמין לזה...בהתחשב בכך שגרדנר הגיע ממסדר שחר הזהב שהוא היררכי מעצם הגדרתו כמסדר. אפשר לומר שכל קוון הוא Order משל עצמו אבל אני חושב שיש Order רחב יותר ,פוליטי יותר,אנרגטי.

בחור שענית לו צודק.

המסדר התפרק עוד לפני שגרדנר חזר לבריטניה בכלל. לפי מחקריו של הסלטון, יתכן כי שניים מהחברים המשוערים בקוון של New Forest היו חברים בשחר הזהב בתקופה מסויימת, אבל זה עדיין רחוק מאוד מלהגיד שגרדנר היה חבר בשחר הזהב.

gwizard

New member
לאו דווקא

קראתי כי גרדנר קיבל צ'רטר מקראולי לפתוח סניף של שחר הזהב. הוא לא היה עושה זאת אם גרדנר לא היה בתוך המסדר, לא ?

לא לשחר הזהב,

ל- OTO. בסוף חייו של קרואלי, כאשר ה-OTO כבר כמעט ולא היה קיים - המסדר היה מצומצם, מפורד ונראה כגווע. קראולי וגרדנר נפגשו (4 פגישות, שתועדו ביומניו של קראולי). קראולי התרשם מהידע הרב של גרדנר בתחומים שונים של מאגיה ומיסטיקה (וקראולי עצמו, לפי חלק מהמקורות, ביחד עם אלן באנט, היו פעם בקוון מתשעת הקוונים של פיקינגיל, שממנו סולק קראולי, כך שהם כנראה מצאו גם שפה משותפת) ונתן לו דרגה של כבוד במסדר ה-OTO וצ'ארטר להקים Lodge של OTO. גרדנר, מתוך הערכה מסויימת לזקן (אם כי צוטט \, גם בידי וליאנטה אם זכרוני אינו מטעני, על כך שלא ממש הסתדר עימו) ונסיון לשמר מסורת מאגית, ניסה במשך כמה זמן להקים את ה Lodge, אך די מהר ויתר על הרעיון. ה-OTO, בלי קשר לגרדנר, עבר התאוששות מדהימה כמה שנים לאחר מכן, ביחוד בארה"ב.

RainBird

New member
גם קראתי הסבר איפשהו שאומר שבבזמנו של גארנר היה פירסום נרחב יחסית של חומרי שחר הזהב מהם הוא שאב וגם דרך קראולי.

laoch gaidhlig

New member
על דרך ההיקש

אני אגיד שזה שקראולי וגרדנר הכירו אחד את השני לא אומר שהם היו חברים לאותו מסדר או דרך . אנשים שונים פה בפורום מדברים מחליפים רעיונות אבל לא שותפים לדרך , לדוגמא אני , למרות שהפורום הזה נקרא פאגניזם בישראל אני לא פאגני כי אם פוליטאיסת . רבים פה עוסקים בכישוף כדרך חיים פולחנית ואף יגדירו את עצמם כ"כהנים" , אני לוחם אשר מוקיר את האלים סוגד להם ומקיים את חוקיהם . כמה מחברי האישיים הם אנשי כישוף כדוגמא רן ארמוזה (המכנה עצמו ערפל ) ודודי בן עמי (הרמס) מנהלי פורום כישוף ומאגיה בנענע , זה שאני חבר שלהם לא הופך אותי לחבר באירגונם או שותף לדרכם , אלא לאנשים שיושבים יחד על כוס בירה מדברים על החיים ועל מה שמענין אותנו . יש הטוענים שגרדנר הזמין מקראולי את "ספר הצללים" , יש הטוענים שוויקה היא ענף מתוך קו המחשבה האיזוטרי שנובע מתוך השחר המוזהב , אלה ויכוחים של נכון או לא נכון שאני משאיר לוויקנים להתוכח אם הם רוצים , עינין פנימי וויקני .

בוויקה המסורתית כל קוון עושה

פחות או יותר את מה שבא לו, או ליתר דיוק, לפי הנחיית האלה והאל. ישנם דברים מסויימים שנחשבים לגרעין שאותם אין לשנות (ואם הקוון משנה אותם הוא כבר לא שייך למסורת), אך ניתן להוסיף עליהם. כך שכל קוון הוא שונה, כשם שהאנשים בו שונים. ההיררכיה קיימת רק בתוך הקוון. מחוצה לו, ובדברים שלא קשורים לדת ולא משליכים על הקוון, אין לכהנת או לכהן הגדולים שום סמכות על האחרים. זה לא שאין קשר בין קוונים. בפועל, לכל מסורת בקרב הוויקה המסורתית יש את האפשרות התיאורטית לדעת ולהכיר חברי קוון אחרים, אך גם זה תלוי במידת רצונם להחשף. בדרך כלל, רק כאשר מישהו טוען להיות בקוון של וויקה מסורתית, הדבר נבדק לעומק והוא נדרש להוכיח. כך שאם יש קוון שאף אחד מחבריו לא להשתייכות, גם קוונים אחרים עשויים לא לדעת על קיומו. אם אתה רוצה תמונה יותר רחבה של מה שקורה בוויקה המסורתית בארה"ב, אתה מוזמן להצטרף ולקרוא ברשימת התפוצה שנמצאת ב- yahoo ונקראת amberandjet. זו חוויה מעניינת, להכנס לשם, לקרוא קצת במשך כמה חודשים (מבלי להשתתף) וללמוד דברים חדשים.

ההיקש שלך לא מבֻסס

ראשית, מלחמה בקנה מידה שאתה מתאר - ברמת רצח העם, אמורה להשאיר ממצאים ארכאולוגיים משמעותיים. למיטב ידיעתי, אין כאלה. שנית, יש כיום במחקר מספר תפישות לגבי התהוות הישות הישראלית וההתנחלות. הגישה הראשונה מתבססת על התנ"ך, ומאמינה - כמוך - בכבוש הארץ ע"י יהושע. מעבר לכך, קיימות תאוריות נוספות, סבירות יותר מבחינה אמפירית, שמתארות את ההתנחלות בתהליך חברתי-כלכלי. אין לי זמן לכתב על זה בפירוט כרגע, אבל ארחיב בהזדמנות.

ממצאים?

אילו ממצאים ארכיאולוגיים אתה מצפה למצוא במקום בו עם אחד דקר עם חניתות עם אחר? חניתות? את זה יש בשפע. ממצאים ארכיאולוגיים של מלחמה לא בעיה למצוא. בנוסף לזה, בהיסטוריה נכחדו לא מעט עמים (בעצם, די הרבה), ממש לא כולם השאירו "ממצאים ארכיאולוגיים משמעותיים" מתהליך השמדתם. בכנען חיו עמים קטנים למדי בכמות אנשיהם כך שאני במקומך לא הייתי מצפה לממצאים כאלו כל שכן שאין כמעט ממצאים ארכיאולוגיים משמעותיים מספיק מכנען על מנת להכריע בוודאות דברים הרבה יותר בסיסיים (כמו לדוגמא: אילו אלים נהגו בני ישראל לעבוד לפני שהתמקדו בפולחן יהווה. יש כמובן השארות אבל עד עכשיו אין הכרעה בנושא). תהליך חברתי כלכלי? יהנו: העברים ממירים את הכנענים לעבודת יהווה? משום מה זה דווקא לא נשמע לי כזה סביר בגלל שלרוב פוליטאיסטים פשוט מצרפים אלים לפנטיאון ולא מורידים מהם. יש פנטיאונים בעולם שממש קל לראות כיצד התנפחו ותפחו עם הזמן. מה גם, שאם נביט במקומות אחרים בהם אמונה באל יחיד ניסתה להחליף פוליטאיזם מושרש, אז נראה כי ברוב המקרים המוחלט הדבר נעשה בדרך של מלחמה וטרור. יש כמובן יוצאי דופן (אירלנד) אבל במיעוטם הם רק ממחישים את הכלל.

RainBird

New member
נתחיל עם חניתות נמשיך עם גולגלות שיש בהם טראומה בצורה של חנית, ונמשיך עם עמים אחרים שמספרים על "העם הרצחני ההוא שהרג כל מי שהאמין באשרה" באזור. עכשיו לעמים- אתה יכול להבדיל בין עם לעם לפי למשל דוגמאות על כדי החרס שלהם. שיטת אמנות וזיגוג אחת לא דומה לשנייה- אז אתה יכול להוכיח ריבוי עמים (כן, גם קטנים) ככה. וזו דוגמא, נמשיך עם צורת התכשיטים ועוד.

לא הבנתי אותך

אתה טוען שלא היו עמים שונים בנכנען? או שלא נמצאו סימנים למלחמות בכנען? עמים אחרים לצערי לא נשארו על מנת לספר את הסיפור. אבל העם הזה דווקא משוויץ בפה מלא על מעשיו.

כן נשארו עמים אחרים

מצרים ובבל, למשל. למיטב ידיעתי, הם לא השאירו שום תיעוד למלחמה בסדר גֹדל שאתה מדבר עליו. ואני מניח שהם היו מתעדים עם מתמרד שרוצח את תושבי הפרובינציה הצפונית שלהם.

Wing Chan

New member
נשארו עמים - המצרים?

אני בספק גדול מאוד אם המצרים של היום, הם אותם מצרים של מצרים העתיקה...

הם לא, וזה גם לא מה שטענתי.

נסה לקרוא שוב את הפתיל. השאלה היא אם היה או לא היה רצח של העמים הפוליתאיסטיים בכנען, ואם נשארו או לא נשארו עמים שתעדו את אותו רצח עם כביכול.

neophile

New member
אי אפשר לדעת

העניין הוא שאפילו אם הם תיעדו על פפירוסים ייתכן כי הם התכלו או הושמדו.

למעלה